הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מחבל דקר 13 ישראלים באוטובוס של "דן" הבוקר

לא יודע מי זו מדינה וממתי זו ישות שמחליטה על דברים. התפקיד של הממשלה והגופים שברשותה הוא להגן על האזרחים, לא הפוך, אחרת אין בה שום צורך. חייל הוא אזרח, תעשה את ההסקה לבד.

כן, אתה רק הופך להיות רכוש צה״ל בכפיה, תוך כדי שאתה נשבע להקריב כל מה שנדרש בשירות הצבאי שלך.

חייל הוא חייל ואזרח הוא אזרח.
ברגע שאתה הופך לחייל אתה רכוש צה"ל,הרבה זכויות בסיסיות של אזרח כבר לא חלות עליך.
וכן,מי שבוחר(לא מדבר על אלה שכופים עליהם והם מנסים להוריד פרופיל בכל דרך אפשרית)ללכת לקרבי צריך לדעת שיש אופציה ריאלית שהוא ימות בקרב או ייחטף וכיו"ב,ומי שחושב שהוא בא לשחק או לישון בזמן שמירה,שלא יתפלא אחר כך איפה הוא נמצא.

ברגע שאתה הופך לחייל אתה רכוש צה"ל,הרבה זכויות בסיסיות של אזרח כבר לא חלות עליך.
וכן,מי שבוחר(לא מדבר על אלה שכופים עליהם והם מנסים להוריד פרופיל בכל דרך אפשרית)ללכת לקרבי צריך לדעת שיש אופציה ריאלית שהוא ימות בקרב או ייחטף וכיו"ב,ומי שחושב שהוא בא לשחק או לישון בזמן שמירה,שלא יתפלא אחר כך איפה הוא נמצא.

המטרה של הצבא זה להגן על האזרח, האזרח הופך להיות חלק מהצבא, אזי, אין אזרח אין צבא, משמע הסדר עדיפויות אמור להיות ברור מאליו

כל זה היה נכון, אם הצבא היה מקצועי, והיית חותם על חוזה מרצון כשהיית מתגייס. כרגע מגייסים אותך בלי לשאול אותך, אז הממשלה דורסת את הזכויות שלך בתור אזרח.

כל זה היה נכון, אם הצבא היה מקצועי, והיית חותם על חוזה מרצון כשהיית מתגייס. כרגע מגייסים אותך בלי לשאול אותך, אז הממשלה דורסת את הזכויות שלך בתור אזרח.
אתה נמצא במדינה מבחירה,חלק מהחובות שלך בתור אזרח במדינה זה לשרת בצבא בגיל 18.
זה שלא שואלים אותך אם בא לך ללכת לצבא או לא,לא מנגד את זה שברגע שאתה במערכת אתה מוותר על רוב זכויותך האזרחיות.

אתה נמצא במדינה מבחירה,חלק מהחובות שלך בתור אזרח במדינה זה לשרת בצבא בגיל 18.
זה שלא שואלים אותך אם בא לך ללכת לצבא או לא,לא מנגד את זה שברגע שאתה במערכת אתה מוותר על רוב זכויותך האזרחיות.

שוב הקשקוש הזה על חובות למדינה. למה נראה לך שאני חייב משהו למדינה? כי כמה אנשים החליטו להצביע על זה?

אתה לא מבין את ההבדל בין לוותר על הזכויות מבחירה לבין לוותר על הזכויות בכפיה?

שוב הקשקוש הזה על חובות למדינה. למה נראה לך שאני חייב משהו למדינה? כי כמה אנשים החליטו להצביע על זה?

אתה לא מבין את ההבדל בין לוותר על הזכויות מבחירה לבין לוותר על הזכויות בכפיה?
אין פה כפיה.
אתה לא רוצה לגור פה אף אחד לא כופה את זה עליך.
עצם זה שבחרת לחיות פה,בחרת גם בלהתגייס ולוותר על הזכויות שלך בגיל 18-21.
זה החוקים שבמדינה וחובתך כאזרח לציית להם.

טיעון מקסים. בעוד שנה כשביבי יחליט שאתה צריך לוותר על 80% מהמשכורת שלך, תקבל את זה יפה גם כן. ובכלל, תקבל יפה כל מה שהממשלה תחליט אי פעם, כי אלה החוקים וחובתך כאזרח לציית להם. המדינה היא ערך עליון.

עצם העובדה שאף אחד לא מחזיק אותי פה בכח,זה השורה התחתונה

פשוט זה לא,אבל זה גם לא בלתי אפשרי,וארה"ב זה לא המקום היחיד שאפשר לעבור אליו.
חסר אנשים שירדו מהארץ?

פשוט זה לא,אבל זה גם לא בלתי אפשרי,וארה"ב זה לא המקום היחיד שאפשר לעבור אליו.
חסר אנשים שירדו מהארץ?

אז הטיעון שלך מסתכם לכך שזה לא בלתי אפשרי לרדת מהארץ ולכן אין טעם לרצות שדברים ישתנו כאן?

אז הטיעון שלך מסתכם לכך שזה לא בלתי אפשרי לרדת מהארץ ולכן אין טעם לרצות שדברים ישתנו כאן?
ברור שיש טעם לרצות שדברים ישתנו,אבל אני ריאליסט,אני לא צופה פה שום שינוי בזמן הקרוב,כל זמן שחלק גדול מהתקציב המדיני הולך על הגנת המדינה(וזו לא טעות) לא יתחולל פה שום שינוי מהותי.

ברור שיש טעם לרצות שדברים ישתנו,אבל אני ריאליסט,אני לא צופה פה שום שינוי בזמן הקרוב,כל זמן שחלק גדול מהתקציב המדיני הולך על הגנת המדינה(וזו לא טעות) לא יתחולל פה שום שינוי מהותי.
לא זו הבעיה של המדינה חבריקו.

זה קשקוש סטנדרטי שכולם משתמשים בו כשנוח להם. גם התקציב עצמו הוא טעות, אבל זה ממש לא מכשול לשום שינוי.

אפשר לתקן את המצב גם על ידי ביטול רגולציות ואיפשור כלכלה חופשית,מה שלא ייקרה בזמן הקרוב.
יש עוד רעיונות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית