הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש פה סטודנטים מסמי שמעון?

• פותח/ת השרשור anutkk
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
  • פותח/ת השרשור
תודה רבה על העזרה, אני מחפש עוד כיוונים.
מה דעתכם על הנדסת מכונות באפקה?
אני מחפש מקצוע לטווח הארוך ולא כמו בהייטק שבגיל 45 אתה כבר לא רלוונטי לתעשייה (לפי התגובות באינטרנט).
וכמובן גם להרוויח בהתאם.

לדעתי, אתה עדיין לא בגיל מבוגר מדי בשביל להשלים ולשפר בגרויות/לשפר פסיכומטרי ולהתחיל ללמוד באוניברסיטה.
אם, באופן תאורטי, היו לך ציונים מספיקים בשביל להתקבל עכשיו לאוניברסיטה, והיית רוצה להצליח בתואר (ואם נדבר על מה שיש לי נסיון איתו- הטכניון, אז אפילו לשרוד בתואר), היית צריך לדעת להשקיע הרבה הרבה יותר מאשר שתצטרך להשקיע עכשיו בלחזור על בגרויות ופסיכומטרי. אם את זה אתה לא חושב שאתה מסוגל לעשות תוך כמה חודשים או גג חצי שנה, אין סיבה בכלל לדבר על אוניברסיטאות. סמסטר אחד במוסד מכובד שווה ערך ללשפר את כל הבגרויות שלך ולגשת לפסיכומטרי.
אני ממליץ לך לוותר על המחשבה הזאת של "מאוחר מדי", להיכנס לזה ברצינות ולשפר/להשלים כל דבר שאתה צריך בכדי שיכניס אותך למוסד מכובד ללימודי התואר שאתה רוצה.
בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
פשוט אין לי עצבים להשלים מקצועות משעממים כמו היסטוריה, ספרות או לשון- שזה המקצוע הכי מעצבן שיש ואין סיכוי שאני עובר את זה עוד פעם.

פשוט אין לי עצבים להשלים מקצועות משעממים כמו היסטוריה, ספרות או לשון- שזה המקצוע הכי מעצבן שיש ואין סיכוי שאני עובר את זה עוד פעם.
בבן גוריון צריך רק פיסיקה ומתמטיקה גבוהים ו550 פסיכומטרי עם ציון כמותי גבוה (125+, תלוי בציונים של הפיסיקה מתמטיקה) כך שזה לא בשמיים
את מה שרשמתי עכשיו אתה יכול לעשות בפחות משנה

• פותח/ת השרשור
על מתמטיקה אני כבר עובד - מתמטיקה 4 יח' ולאחר מכן פסיכומטרי ואולי פיסיקה (תלוי מה אני ירצה ללמוד).

\
והמשתמש אריק- אתה בטוח במה שאתה אומר בקשר לבן גוריון? כי כשאני נכנסתי למחשבון סכם הנדסה, אפילו רשמתי מתמטיקה ופיסיקה 5 יח' בציון 90 ופסיכומטרי 700 וכמותי 150 (המקסימום), עדיין הוא הראה לי סכם הנדסי נמוך, בחישוב ביחד עם ממוצע בגרות.

נערך לאחרונה:
על מתמטיקה אני כבר עובד - מתמטיקה 4 יח' ולאחר מכן פסיכומטרי ואולי פיסיקה (תלוי מה אני ירצה ללמוד).

בגדול אני רוצה מקצוע לטווח הרחוק, בניגוד למדעי המחשב או כול מקצוע אחר בהייטק שבו 80% אם לא יותר אנשים כבר לא רלוונטים לתחום, למרות המשכורות הגבוהות שיש בהיי טק.

והמשתמש אריק- אתה בטוח במה שאתה אומר בקשר לבן גוריון? כי כשאני נכנסתי למחשבון סכם הנדסה, אפילו רשמתי מתמטיקה ופיסיקה 5 יח' בציון 90 ופסיכומטרי 700 וכמותי 150 (המקסימום), עדיין הוא הראה לי סכם הנדסי נמוך, בחישוב ביחד עם ממוצע בגרות.

עשיתי שתי בדיקות. אחת עם הראשונה מימין עם פסיכומטרי כללי פצצה עם כמותי מצויין אבל בלי פיסיקה - עם הכמותי הזה אתה לא מתקבל לשום הנדסה.

בשני - פסיכומטרי ממוצע עם ציון כמותי הכי גבוה עם פיסיקה ומתמטיקה גבוהים ואתה 30 נקודות סכם מעבר למגמה שהכי קשה להיכנס אליה שזה הזוי.

54cc166351a89.jpg

כנס ללינק ותבדוק https://bgu4u.bgu.ac.il/html/average_calc/
בנוסף אם אתה מתכוון ללמוד הנדסה, כל הנדסה שתהיה. 5 יח"ל מתמטיקה זו בדיחה. אז אני מציע לך להרים את הרמה של ה4 יח"ל ל5 לפחות בשביל הקבלה.

דרך אגב היום כבר לא צריך פסיכומטרי להכל... באוניברסיטה העברית ראיתי שאפשר כבר להתקבל רק עם ממוצע בגרות. אפילו למקצועות ההנדסה. אבל קח בחשבון שציון הבגרות צריך להיות ממש גבוה.
שווה לבדוק מה הדרישות החדשות בבן גוריון

נערך לאחרונה:
גם אני לא אוהב מקצועות כמו לשון וספרות, וזה עוד בלשון המעטה. אתה עדיין צריך לדעת להתמודד גם עם דברים שאתה לא אוהב, כי גם בתואר שלך יהיו קורסים כאלה בוודאות. קצת מוזר להגיד את זה למישהו בן 23, אני חושב שהיית אמור להבין את זה לבד (אם התואר באמת חשוב לך).

יש מכינה אוניברסיטאית למדעים מדוייקים בבן גוריון וגם בטכניון ואת"א(לימודים של שנה) אם יש לך תעודת בגרות ופסיכומטרי מינימלי(500 אני חושב), תוציא ציונים גבוהים ותתקבל בלי ללמוד מקצועות מיותרים.
בנוסף כדאי להשלים ל5 פיזיקה ו5 מתמטיקה לפני תחילת הלימודים בהנדסה, הסטירת לחי בסמסטר א' רצינית

http://www.openu.ac.il/afik/BGU_handassa.html#handassa11

תעשה אפיק מעבר מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה

אתה לא צריך להשלים שום מקצוע בבגרות ואתה לא צריך פסיכומטרי. רק להוציא ממוצע 85 ב-8 קורסים באוניברסיטה הפתוחה, ואתה עובר לשנה ב' בבן גוריון. תביא הרבה וזלין

בבן גוריון עם כמותי 12X בפסיכומטרי הייתי צריך מתמטיקה ופיזיקה 90~ ב5 יחידות בשביל ההנדסות ה"קלות".

• פותח/ת השרשור
אפשר גם 4 יח' מתמטיקה ו5 פיסיקה בציון 85+

אם כמותי 14X וגם לא לכל הנדסה.

בבן גוריון תמיד הדרישות לבניין בשמיים כי הביקוש אדיר שנה שעברה מרוב העומס ההרשמה הסגרה מוקדם מהרגיל

• פותח/ת השרשור
גם בסמי שמעון אותו דבר, עושים מכינה ורק המצטיינים מתקבלים

גם בסמי שמעון אותו דבר, עושים מכינה ורק המצטיינים מתקבלים

יש רק הבדל ״קטן״ בין המצטיינים של סמי למצטיינים בבן גוריון(כשאני אומר קטן אני מתכוון ענק, עם כל הכבוד)

אונ' ת"א יותר קלה לקבלה מבן גוריון?
נניח ממוצע בגרויות 100 (4 מתמטיקה 5 פיזיקה) עם פסיכומטרי 690 עם 13X בכמותי?
הנדסת מכונות..
ומה לגבי טכניון עם הציונים האלו?

אונ' ת"א יותר קלה לקבלה מבן גוריון?
נניח ממוצע בגרויות 100 (4 מתמטיקה 5 פיזיקה) עם פסיכומטרי 690 עם 13X בכמותי?
הנדסת מכונות..
ומה לגבי טכניון עם הציונים האלו?

אי אפשר לעשות השוואות חותכות לכל מקצועות ההנדסה וצריך להסתכל על פקולטות כי הכל עניין של ביקוש והיצע, במכונות לדוג׳ הכי קשה להתקבל בטכניון, לתעשיה וניהול באונ׳ ת״א נניח, בחשמל התנאי קבלה די דומים...
על פי רוב רף הקבלה בבן גוריון נמוך מהשניים אך גבוה מבר אילן לדוג׳

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית