גם אם היינו באותו חדר, היינו יושבים ומטרילים את הפורום.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ואגב, להגיד שיש תרגילים לגלוטאוס מקסימוס זה להוציא מהקשרו כי זה שריר שלא ניתן ממש לבודד. אולי פרונט סקוואט, אבל גם אז לא הייתי קורא לזה בידוד.
פרונט סקוואט יפעיל יותר את הגלוטס מאשר (נניח) בק סקוואט?
באחוזים כן, בסה"כ - לאפרונט סקוואט יפעיל יותר את הגלוטס מאשר (נניח) בק סקוואט?
ממש מתבקש כאן שתספר אם התמונה באווטאר שלך היא HB או LB.לסקוואט יש שני סגנונות עקריים: low bar ו-high bar.
ממש מתבקש כאן שתספר אם התמונה באווטאר שלך היא HB או LB.
![]()
כשמבצעים פרונט סקוואט זה בסדר שכואב במפרקים של הידיים? המשקל לא כבד ביחס לגוף אבל האחיזה משפיעה על המפרקים, השאלה אם זה בסדר או שכדאי ״לחבק״ את המוט ולהיעזר בכתפיים
לאו דווקא המפרק, הזרועות עצמן.. יש כאלה שאוחזים את המוט עם כפות הידיים ויש שמחבקים את המוט
כשביצעתי היום את התרגיל כאב לי באחיזה עצמה כאילו ביד, ואחר כך בזרועות, תחושה כאילו זה נתפס. יכול להיות שזה רק שריר שנתפס..
בכל אופן זה לא מנע ממני להמשיך ;)
תרגיל אלוהי
חשוב לי לבצע תרגילים שעובדים חזק על הגלוטאוס.
זה בסדר, הגזמתי עם ה״המשכתי״.. זה הרגיש כמו כאב שאולי המשקל גבוה מידי בשביל הידיים שלי, הרי בפרונט יש יותר עומס על הידיים. פעם הבאה אוריד משקל אם אבצע אותו
באחוזים כן, בסה"כ - לא
השרירים המרכזיים בפרונט סקוואט הם הארבע ראשי והגלוטאוס, אבל הגלוטאוס עושה שם פחות עבודה כי:
1. בפרונט סקוואט המשקל נמוך יותר
2. הגלוטאוס עובד בטווח תנועה קצר יותר
אבל הוא עדיין תופס נתח גדול יותר, באחוזים, מהסה"כ של הפרונט סקוואט ביחס לבאק סקוואט.
תודה, חשבתי שבק סקוואט (וספציפית דווקא LB) מפעיל יותר (יחסית) גלוטס והמסטרינג
(שלכן אולי גם רוב הבדיחות על חבר'ה של SS והתחת שלא נכנס לג'ינס..)
התשובה בגוף השאלהתודה, חשבתי שבק סקוואט (וספציפית דווקא LB) מפעיל יותר (יחסית) גלוטס והמסטרינג
(שלכן אולי גם רוב הבדיחות על חבר'ה של SS והתחת שלא נכנס לג'ינס..)
התשובה בגוף השאלה
בגלל שהLB מפעיל יותר את ההאמסטרינגס והפרונט סקוואט (כמעט) בכלל לא, ה-% של הגלוטאוס יורדים בLB. אבל הוא עדיין עובד יותר באופן אבסולוטי בגלל שהמשקל כבד יותר + טווח התנועה בו הוא עובד גדול יותר.
בפרונט סקוואט הגלוטאוס מקסימוס הוא פושט הירך הכמעט בלעדי שעובד, ובLB הוא העיקרי אבל יש גם את ההאמסטרינגס והמקרבים.