הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רק גנטיקה?

• פותח/ת השרשור Ronch
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
כאב זה לא עניין של עומס? סקווט לא ידעתי לעשות בכלל, מעדתי והברכיים לא היו ישרות, עבדתי המון על טכניקה והיום הרבה יותר טוב..
המטרה היא ממש לא להרגיש כאב, המטרה היא להתקדם. השאלה אם באימון עצמו אני לא מרגישה את השריר אם זה בסדר או לא

זה בסדר. כל מה שחשוב זה שהטכניקה שלך טובה.

ואגב, להגיד שיש תרגילים לגלוטאוס מקסימוס זה להוציא מהקשרו כי זה שריר שלא ניתן ממש לבודד. אולי פרונט סקוואט, אבל גם אז לא הייתי קורא לזה בידוד.

פרונט סקוואט יפעיל יותר את הגלוטס מאשר (נניח) בק סקוואט?

פרונט סקוואט יפעיל יותר את הגלוטס מאשר (נניח) בק סקוואט?
באחוזים כן, בסה"כ - לא
השרירים המרכזיים בפרונט סקוואט הם הארבע ראשי והגלוטאוס, אבל הגלוטאוס עושה שם פחות עבודה כי:
1. בפרונט סקוואט המשקל נמוך יותר
2. הגלוטאוס עובד בטווח תנועה קצר יותר

אבל הוא עדיין תופס נתח גדול יותר, באחוזים, מהסה"כ של הפרונט סקוואט ביחס לבאק סקוואט.

לסקוואט יש שני סגנונות עקריים: low bar ו-high bar.
ממש מתבקש כאן שתספר אם התמונה באווטאר שלך היא HB או LB.
10786.jpg

ממש מתבקש כאן שתספר אם התמונה באווטאר שלך היא HB או LB.
10786.jpg

LB קלאסי.
אני רוכן טיפה לפנים, לכיוון המצלמה, לכן קשה לראות עד כמה המוט יושב נמוך על הגב שלי.
למרות זאת, כשאני מבצע LB, הזווית בין הגב לקרקע אינה חדה כ"כ, כמו בספר, אלא יותר זקופה.
יש הטוענים - @MikeRozner - שאני עושה LB כמעט כמו HB.

גילוי נאות: לא ביצעתי LB כבר כשנה בערך.

• פותח/ת השרשור
כשמבצעים פרונט סקוואט זה בסדר שכואב במפרקים של הידיים? המשקל לא כבד ביחס לגוף אבל האחיזה משפיעה על המפרקים, השאלה אם זה בסדר או שכדאי ״לחבק״ את המוט ולהיעזר בכתפיים

כשמבצעים פרונט סקוואט זה בסדר שכואב במפרקים של הידיים? המשקל לא כבד ביחס לגוף אבל האחיזה משפיעה על המפרקים, השאלה אם זה בסדר או שכדאי ״לחבק״ את המוט ולהיעזר בכתפיים

לחבק? מפרקי הידיים? (איזה מהם?), אני מציע שתצלמי ותשאלי.

• פותח/ת השרשור
לאו דווקא המפרק, הזרועות עצמן.. יש כאלה שאוחזים את המוט עם כפות הידיים ויש שמחבקים את המוט

קבצים מצורפים

• image006(1).jpg
    image006(1).jpg
    KB 5.3 · צפיות: 156
  • 7202-thefrontsquat.jpg
    7202-thefrontsquat.jpg
    KB 3.8 · צפיות: 137
לאו דווקא המפרק, הזרועות עצמן.. יש כאלה שאוחזים את המוט עם כפות הידיים ויש שמחבקים את המוט

או קיי, ואיפה בדיוק כואב לך?

שיטת החיבוק, כפי שאת קוראת לזה, היא פחות עדיפה, לפחות לדעתי. היא גם לא נוחה בעליל, כשהמשקלים עולים.

• פותח/ת השרשור
כשביצעתי היום את התרגיל כאב לי באחיזה עצמה כאילו ביד, ואחר כך בזרועות, תחושה כאילו זה נתפס. יכול להיות שזה רק שריר שנתפס..
בכל אופן זה לא מנע ממני להמשיך ;)
תרגיל אלוהי

כשביצעתי היום את התרגיל כאב לי באחיזה עצמה כאילו ביד, ואחר כך בזרועות, תחושה כאילו זה נתפס. יכול להיות שזה רק שריר שנתפס..
בכל אופן זה לא מנע ממני להמשיך ;)
תרגיל אלוהי

כאב מסוים אמור למנוע ממך להמשיך! זה לא צחוק! זו הדרך של הגוף לאותת לך שמשהו אינו כשורה, רוני.

אנא ממך, צלמי בווידאו את הביצוע שלך. תמונות של מישהו אחר לא מעידות על דבר.
בנוסף סמני בתמונות איפה בדיוק כואב לי. עם כל הכבוד, פרונט סקוואט (שלא ברור לי מדוע את מבצעת אותו בכלל), הוא תרגיל נורא טכני.

• פותח/ת השרשור
חשוב לי לבצע תרגילים שעובדים חזק על הגלוטאוס.
זה בסדר, הגזמתי עם ה״המשכתי״.. זה הרגיש כמו כאב שאולי המשקל גבוה מידי בשביל הידיים שלי, הרי בפרונט יש יותר עומס על הידיים. פעם הבאה אוריד משקל אם אבצע אותו

חשוב לי לבצע תרגילים שעובדים חזק על הגלוטאוס.
זה בסדר, הגזמתי עם ה״המשכתי״.. זה הרגיש כמו כאב שאולי המשקל גבוה מידי בשביל הידיים שלי, הרי בפרונט יש יותר עומס על הידיים. פעם הבאה אוריד משקל אם אבצע אותו

אי אפשר לדעת ת, רוני.
מצד שני, פרונט סקוואט הוא תרגיל כזה שלא מאפשר לך להעמיס יוצר ממה שהגוף שלך מסוגל לשאת.

באחוזים כן, בסה"כ - לא
השרירים המרכזיים בפרונט סקוואט הם הארבע ראשי והגלוטאוס, אבל הגלוטאוס עושה שם פחות עבודה כי:
1. בפרונט סקוואט המשקל נמוך יותר
2. הגלוטאוס עובד בטווח תנועה קצר יותר

אבל הוא עדיין תופס נתח גדול יותר, באחוזים, מהסה"כ של הפרונט סקוואט ביחס לבאק סקוואט.

תודה, חשבתי שבק סקוואט (וספציפית דווקא LB) מפעיל יותר (יחסית) גלוטס והמסטרינג
(שלכן אולי גם רוב הבדיחות על חבר'ה של SS והתחת שלא נכנס לג'ינס..)

זו בדיחה כללית של פאוורליפטרים.

התשובה בגוף השאלה
בגלל שהLB מפעיל יותר את ההאמסטרינגס והפרונט סקוואט (כמעט) בכלל לא, ה-% של הגלוטאוס יורדים בLB. אבל הוא עדיין עובד יותר באופן אבסולוטי בגלל שהמשקל כבד יותר + טווח התנועה בו הוא עובד גדול יותר.

בפרונט סקוואט הגלוטאוס מקסימוס הוא פושט הירך הכמעט בלעדי שעובד, ובLB הוא העיקרי אבל יש גם את ההאמסטרינגס והמקרבים.

התשובה בגוף השאלה
בגלל שהLB מפעיל יותר את ההאמסטרינגס והפרונט סקוואט (כמעט) בכלל לא, ה-% של הגלוטאוס יורדים בLB. אבל הוא עדיין עובד יותר באופן אבסולוטי בגלל שהמשקל כבד יותר + טווח התנועה בו הוא עובד גדול יותר.

בפרונט סקוואט הגלוטאוס מקסימוס הוא פושט הירך הכמעט בלעדי שעובד, ובLB הוא העיקרי אבל יש גם את ההאמסטרינגס והמקרבים.

אוקי, מקבל. ונק' אחרונה בהקשר הזה - האם להיפ דרייב המשמעותי יחסית ב LB יש/אין השפעה על מידת המעורבות והעבודה של הגלוטס?

Back
למעלה תחתית