הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע זוכרים את החשד לכלומיד המזוייף? התשובה הרבה יותר מפתיעה משחבתם!

יניב ריז

מנהל מרפאת ספורטאים "קרדיו-ספורט"
629
649
נק' מוניטין:
2,241
629
649
מזה כמה חודשים, שאנחנו עוקבים ומטפלים במפתחי גוף שמסייקלים תחת השגחה רפואית.
לפני כחוד פרסמתי נתונים ראשונים, לפיו רק כ-50% מאלו שלקחו כלומיד, או בגנריקה של איקקלומין של חברת ביר-זית, לא החזירו ציר הורמונלי, לעומת קרוב ל-90% שהחזירו ציר הורמונלי על PCT באמצעות טמוקסיפן.

החשד המיידי היה שהכלומיד של ביר-זית מזוייף, אך האמת תפתיע אותכם עוד יותר...

מסתבר, שהאיקקלוין אמיתי ונקי.
ולפי הספרות הרפואית כלומיד אמור להשיב גם את הציר ההורמונלי שתוך חודש בהצלחה של 90%.

אז איך זה מסתדר?

מסתברא, שחלק נכבד מאלו שלקחו את הכלומיד, לקחו אותו במינונים שלא נחקרו, של 100 או 150 מ"ג למשך תקופה בהתחלה, ואז ירדו בהדרגה למינונים שנחקרו בספרות של 50-25 מ"ג.
בדיעבד, מינון היתר היה זה שהזיק.

כמות ה-LH שההיפופיזה מכילה הוא מוגבל, וקצב הייצור של ה-LH מבחינה כמותית בזמן, גם מוגבל.
לכן אלו שנטלו מגה-דוזות של 100 מ"ג כלומיד, גם לטווח קצר לפני שהורידו מינונים, למעשה גרמו לשחרור מאסיבי של GNRH , שבתמורה פשוט שחרר את כל מלאי ה-LH ב"בת אחת", ולכן גם כשאותם ספורטים ירדו למינונים המחקריים, הם נותרו ללא רזרבות של LH, ולמעשה נותרו מושבתי ציר הורמונלי.

מסקנה?

יש רעה חולה בעולם פיתוח הגוף שהיא הרצון "לדחוף" לעצמינו "כמה שיותר", כי מה שיותר - יותר טוב, לא?
הרי המינונים שנחקרו היו עד 50 מ"ג כלומיד, אבל איך בילדר ממוצע חושב? אם 50 כלומיד מחזיר ציר, ואני אחרי סייקל כבד, אקח 100 ליתר ביטחון!
ואח"כ הוא מספר לחבר'ה שהוא על 100, וככה מחזירות ללא הצדקה רפואית, המינון הנפך לפרוטוקול.
ובמקרה הזה, הפרוטוקול מזיק, יקר ושגוי.

אז כלומיד? כן. תרופה מעולה. ולא מזוייפת.
אבל לא מעל 50 מ"ג ביום לחודש.

וטמוקסי? יצאה מנצחת, תרופה מעולה גם כן לביצוע PCT, ע"י היכולת שלה להרים את ה-LH מעל 200%, ובכך לשחרר טסט לדם שרעב לכל טיפה.

טמוקסי בכלל, אם אפשר להמנע מ-AI , עדיף במהלך סייקל, שכן לטמוקסי יש גם יכולת לשחרר ב-170% FSH, משמע שפרגניל ביחד עם טמוקסי בתוך הסייקל עצמו הם בגדר חובה, למי שרוצה לשמור הן על הפוריות שלו (FSH בתאי סרטולי) והן על ייצור הטסט הטבעי שלו (LH בתאי ליידיג).

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6193975

ככה שביחס עלות ובטיחות מול תועלת? טמוקסי עדיף.
גם ביחס הפוטנטיות במ"ג פר מ"ג.

https://thinksteroids.com/community/threads/excellent-article-on-nolvadex-vs-clomid.134317616/

http://www.steroid.com/nolvadex-and-clomid.php

וגם בכך שטמוקסי ניתן להנות ממנו בסייקל עצמו, בעוד כלומיד די חסר אונים מול קטסטרופת משוב שלילי חזק של אסטרוגן וטסט שמתדפקים על ההיפותאלאמוס.

קבצים מצורפים

• Untitled.png
    Untitled.png
    KB 138.8 · צפיות: 155

אביעד, בקצרה אענה:

כמובן שה-FSH לא מקבל מענה, לכן צריך 3,000 יחבל פרגניל ו-10 טמוקסי כדי לשמר את הפוריות הן מבחינת ה-LH והן מבחינת ה-FSH.

HMG לא קל להשגה, אבל די בטמוקסי ופרגניל שזמין לרוב.

לגבי ה-100 כלומיד, תווכח בעצך בכל הדיון כאן, שהן מדובר במינון שמעלה טסט ברמה שישבית לך מחדש את הציר, והן בזה שיעלה לך את ה-SHGB במעל 1000%, כך שגם הטסט הזמין ירד משמעותית.
הכל לפי מחקרים, ולא דעתי בנושא.

רוב המחקרים מראים יעילות מספקת, ללא עליה ב-SHGB במינון 50 מ"ג כלומיד, אז למה 100???

וכמובן שיהיו כאלו שיחזירו ציר, זה תחום מאוד אינדיווידואלי, לכן באיסוף נתונים על משתמשים רבים, בחודש בלבד על 100 מ"ג התחלה ומעלה, טיפה מתח ל-50% לא השיבו ציר בחודש, ולקח להם חודש וחצי.
אז למה להתעקש על המינון הזה, כשאין לו גיבוי מחקרי? כי כמה כן הצליחו?

שוב לגבי פוריות, הפרוטוקלולים שונים, ו-CG גם תורם לטסט התוך אשכי, שעוזר להבשלת זקיקי זרע, שבין כה לוקח להם חצי שנה להווצר, ככה שבסייקל של 3-4 חודשים, די בפרגניל 3,000 כדי לתת טסט אינטרא-טסטיקולרי, כדי לשמר את הפוריות.

כמובן שזאת תעלם כעבור 3 חודשים מתום הסייקל, בשל ירידה של ה-FSH.
ולכן צריך גם לפחות 10 מ"ג יומי של טמוקסי כדי להעלות את ה-FSH בנוסף לפרגניל, למי שמעונין ברצף של פוריות גם אחרי ה-PCT.

אני איתך בענין.

הציר ההורמונלי יחזור גם בלי שום טיפול. הכל ענין של תוך כמה זמן.

ובלי פרגניל בסייקל, כשתחזיר ציר הורמונלי, יש סיכוי לא רע שאמנם לא תהיה מושבת, אך רמות הטסט העצמי שלך היחסיות ירדו, ולכן תחוש בפגיעה בליבידו, למרות שהאסטרוגן והפרולקטין יהיו בגדר הנורמה.

יתכן וגם הטסט יהיה בנורמה, אך ביחס לרמות הטסט בעבר שלך, יהיו יחסית נמוכות, ולכן עדין תחוש בדיכוי המיני, במצב הרוח ובמוטיבציה הכללית. וכמוכן תאבד מסת שריר.

איך אתה מייצר בדיוק טסט, אם רמות ה-LH שלך מושבתות?

בכל מקרה גם בלי טסט החשק המיני יכול להתקיים, שכן הוא תלוי בעוד הרבה גורמים אחרים.
מה שכן כמות הזרע בהחרכ תפגע, ולגי זקפה תתכן ותהיה לך בעיה להשיג זקפה, או לשמר אותה.

וחשק מיני אינו רק מתי שאתה נמצא עם מישיהי, אלא גם ביטוי לכמות הפעמים ביום שאתה רוצה סקס, או רואה משהו ברחוב שמדליק אותך לחשוב על סקס.

לכן בלאסט אנד קורז עושים תחת בדיקות דם.
6 שנים של בלאסט, זה המון, ועוד על טרן אצטט... לא בטוח שיהיה מה לשקם באשך.
בוא נאמר שפרולקטין 160 זה אחרון הבעיות שלך.

מה תוצאות ספירת הזרע? זנב וראש? כמה אחוז?

זה לא דיעה שלי או שלך... זה הפרוטוקול האנדרולוגי המקובל כיום.

מתוך המאמר:

Recovery of spermatogenesis in steroid suppressed patients

For healthy patients who use exogenous testosterone and are unable to establish a pregnancy because of the deficient spermatogenesis, there are now solutions to reverse the negative impact of testosterone supplementation. In our experience treatment involves discontinuation of exogenous testosterone and administration of 3000 units of hCG (either with the aromatase inhibitor anastrozole or the selective estrogen receptor modulator tamoxifen or clomiphene citrate) intramuscularly every other day for 3 or more months. As higher doses of hCG are known to suppress FSH levels, simultaneous administration of clomiphene citrate not only preserves, but enhances the secretion of FSH and LH from the anterior pituitary. With such treatments, testosterone-induced azoospermia was successfully reversed with hCG therapy in nearly all men receiving treatment. While further studies need to be carried out, every-other-day intramuscular hCG therapy is a viable option in the treatment of men who suffer suppressed spermatogenesis due to testosterone replacement. However, recovery is not immediate; patient spermatogenesis returned in 4-6 months.

Algorithm for simultaneous treatment of hypogonadism and preservation of fertility

An algorithm based on historical evidence may be followed in determining the appropriate course of therapy for men who desire to maintain fertility yet wish to correct their significant symptoms of hypogonadism with TST ([Figure 1]). In men seeking for hypogonadal symptoms and low testosterone, the first question addressed must be whether fertility is desired. If it is not, the patient may maintain testicular size by adding 1500 IU hCG weekly. If the patient desires to maintain some degree of testicular size, he may cycle off of TST every 6 months, with a 4 week treatment cycle of 3000 IU hCG every other day. If a man does wish to maintain fertility, a baseline semen analysis should be performed and the timeframe for which the patient desires to establish a pregnancy discussed. For those patients desiring to establish a pregnancy within 6 months, testosterone therapy should be discontinued, and treatment begun with 3000 IU hCG ± clomiphene citrate (25 mg daily) and a semen analysis performed every 2 months. If the semen analysis remains suboptimal and FSH continues to be suppressed, adding Gonal f (FSH) 75 IU to an hCG regimen can be considered. In those patients desiring to establish a pregnancy within 6-12 months, testosterone therapy can be continued with 500 IU hCG every other day ± clomiphene citrate. Those patients desiring to establish a pregnancy after more than 12 months should cycle off testosterone every 6 months with a 4 week cycle of 3000 IU hCG every other day.
שוב יניב, קצת קשה לי להבין מדוע ההתעקשות על טמוקסיפן כשדי ברור שיעילותו אינה בטיפול גונדוטרופיני חלופי.
במאמר שהצגת, מוצגת אכן המלצה ל-HCG במינון של 3000IU/EOD (תוך הפסקת השימוש בטסט) למצב בו נדרשת פוריות במקביל למניעת אטרופיה שעבורה ניתן להסתפק במינונים נמוכים בהרבה.
עוד נכתב שלאלה שמעוניינים בהריון בתוך 6 חודשים מהתחלת הטיפול יש לשלב במקביל כלומיד במינון של 25mg/eod ולבצע ספירת זרע ורמות FSH בכל חודשיים.
במידה והאזספרמיות נמשכת (או לחילופין ספירת הזרע אינה מספקת) ורמות ה-FSH נותרות נמוכות מומלץ לשקול שילוב HMG במינון של 75IU/EOD.

http://www.ajandrology.com/preprintarticle.asp?id=142772
(המאמר המלא)

זאת למעשה צריכה להיות גם ההמלצה שלך בהנחה ואתה בוחר ב-guidance המוצג כאן.
@LiorKim , זאת בדיוק ההמלצה האחרונה שהעברתי לך.

בשום מקום במאמר המעדכן לא נטען שטמוקסיפן יכול או עלול לסייע, בעוד השימוש הנפוץ והמוכח של כלומיד מוצג בהרחבה.

שוב יניב, קצת קשה לי להבין מדוע ההתעקשות על טמוקסיפן כשדי ברור שיעילותו אינה בטיפול גונדוטרופיני חלופי.
במאמר שהצגת, מוצגת אכן המלצה ל-HCG במינון של 3000IU/EOD (תוך הפסקת השימוש בטסט) למצב בו נדרשת פוריות במקביל למניעת אטרופיה שעבורה ניתן להסתפק במינונים נמוכים בהרבה.
עוד נכתב שלאלה שמעוניינים בהריון בתוך 6 חודשים מהתחלת הטיפול יש לשלב במקביל כלומיד במינון של 25mg/eod ולבצע ספירת זרע ורמות FSH בכל חודשיים.
במידה והאזספרמיות נמשכת (או לחילופין ספירת הזרע אינה מספקת) ורמות ה-FSH נותרות נמוכות מומלץ לשקול שילוב HMG במינון של 75IU/EOD.

(המאמר המלא)

בשום מקום במאמר המעדכן לא נטען שטמוקסיפן יכול או עלול לסייע, בעוד השימוש הנפוץ והמוכח של כלומיד מוצג בהרחבה.
וזה מה שאני מתכוון לעשות

ללא מילים -רק טעה בד"ר. אבל נסלח לו.
וזה מה שאני מתכוון לעשות

הטמוקסי ל-PCT בעיקר. בסייקל עצמו בין כה רוב הסיכויים שאתה על טמוקסי לכן לא בטוח ששוה גם לקחת כלומיד. והמאמר במפורש מציין שצריך SERM כמו טמוקסי או כלומיד, הוא חקר ספציפית כלומיד.
כמובן שפרגניל לא נתון לויכוח.

בכל מקרה, אני מאמין שכלומיד יעיל יותר במהלך סייקל שימור פוריות מאשר טמוקסי.
לגבי PCT, אני לא משוכנע שכלומיד יעיל יותר, ובטח שלא במינונים של מעל 50.

אבל הדיון פתוח, ואני ממש לא נעול על שום תרופה, רק רואה תוצאות בהתאם.

קבצים מצורפים

• 10961880_10204710003362563_1924049685_n.jpg
    10961880_10204710003362563_1924049685_n.jpg
    KB 49.3 · צפיות: 186

(המאמר המלא)

אין התעקשות חלילה. כל ההודעה הזאת נועדה לדבר על PCT על טמוקסי במקום כלומיד, לא על סייקל עם טמוקסי +פרגניל 3000.
פשוט על הדרך אם כבר הנושא עלה, אז רציתי להראות שגם טמוקסי מופיע. כתוב TAMOXIFEN OR CLOMID... ספציפית המחקר הזה בדק כלומיד.

תסביר לי רציונלית, אם שניהם מעלים FSH מה הבעיה? ואם שניהם מעלים אותו באותו האחוז? ובמקום LH אתה מפרגנל? מה אני מפספס, זאת הנקודה שאני מנסה להבין, מאשר להתקע עם התשובה "כי ככה נהוג"....

@יניב ריז בדיקת זרע , לא הצלחתי להעלות מיקודם
בדיקה לא טובה, אבל כבר טיפלנו בגרועות מאלה. אצלך צריך רק להבין למה שנה אתה בלי ציר, ועד אז פרוטוקול פרגניל וכלומיד.
יניב הפרגניל כחול לבן שיש בארץ, אפשר להשתמש בו עם המים שמגיעים איתו או שחייב מים בקטריוסטטיים?
המים בפרגניל הרפואי בקטריוסטיים למיטב זכרוני

@יניב ריז
בקיצור, כבר לא מבין כלום.
אני בTRT כבר כמעט שנתיים ואשאר על TRT, בשילוב עם גיחות לסייקלים מדי פעם. שונא ילדים - אז לא מעניין.
אני מבין ש HCG לא רלוונטי לגבי.
יש איזשהו צורך what so ever לקחת באיזשהו שלב טמוקסיפן, במשך הסייקל או אחריו?

נערך לאחרונה:
@יניב ריז , מה דעתך על התחלת שימוש בפרגניל בסייקל ארוך של 12שבועות טסט אנתת?

אני שואל כי ידוע לי (אני חושב) שלתקופה כה ארוכה הפרגניל יגרום לירידת הרגישות של תאי ליידיג לlh, להתחיל החל משבוע ראשון לסייקל או מסוף שבוע שני?

@יניב ריז , מה דעתך על התחלת שימוש בפרגניל בסייקל ארוך של 12שבועות טסט אנתת?

אני שואל כי ידוע לי (אני חושב) שלתקופה כה ארוכה הפרגניל יגרום לירידת הרגישות של תאי ליידיג לlh, להתחיל החל משבוע ראשון לסייקל או מסוף שבוע שני?

לא גורמת לרגישות אם המינון מתחת ל-3,000 יחבל בשבוע, ראה פרוטוקון אנדרולוגיה שהבאתי כמה הודעות קודם.
הפרגניל במינון גבוה מיד גם רום לידה ב-FSH.
בהפרוטוקול מדבר על טיפול בפרגניל 3000 יחבל לחצי שנה ברצף... מבלי לפגוע ברגישות של המוח או ירידה ב-FSH, אך מציין כי מינוני ה-5,000 שהיה בפרוטוקול הקודם, כן יכול להוביל לפגיעה.

לרוב נהוג להתחיל פרגניל משבוע שני של הסייקל. אך אם בחרת במינון 500 יחבל, אתה יכול כבר מהיום ה-2-3 לסייקל להתחיל לפרגנל בראש שקט.
@יניב ריז
בקיצור, כבר לא מבין כלום.
אני בTRT כבר כמעט שנתיים ואשאר על TRT, בשילוב עם גיחות לסייקלים מדי פעם. שונא ילדים - אז לא מעניין.
אני מבין ש HCG לא רלוונטי לגבי.
יש איזשהו צורך what so ever לקחת באיזשהו שלב טמוקסיפן, במשך הסייקל או אחריו?

HCG מאוד רלוונטי לגביך ב-500 יחבל, אם אתה רוצה לשמר את תאי ליידיג באשך, אלו שמייצרים טסטוסטרון!
אחרת כשתרד ל-PCT, לא תרים טסט עצמי מעל 8 במקרה הטוב... ותהיה אולי, כל חיך תלוי ב-TRT רפואי בגלל התנוונות תאי ליידיג באשך.

ילדים זה תאי סרטולי באשך.

תבין, האשך מכיל 2 בוגי רקמות שצריכות יחוס בסייקל, תאי לידיג- מטופלים הפרגניל 500, ומייצרים טסט בסייקל ולאורך כל החיים.
תאי סרטולי, מטופלים העלאת פרגניל ל-3000 כדי להרים את הטסט התוך אשכי ויביא להברגת זקיקי זרע קימים, בועד כלומיד במהלך סייקל כזה או טמוקסי, יעלו FSH שידאגו גם ליצרית זקיקי זרע חדשים כל הזמן, שהטסט התוך אשכי מתאי לידיג יביא להבשלתם.

אתה בטוח שהורמון גדילה הוא הורמון?...
זה שרשרת של 191 חומצות אמינו עדיין עוזרים חלק מהשרשרת כדי לקבל משו ספציפי כמו שריפת שומן, כמו gh fragment, זה ניראה לי חלבון ממש ארוך....
אין לי שמץ ניחשתי פשוט אני יבדוק.

http://europepmc.org/abstract/med/640052
טמוקסיפן אכן תרם מאוד לעליה בFSH בדיוק כמו 150 מג כלומיד, לטענתך יניב מעל 50מג כלומיד האפקט לא אידיאלי של הכלומיד, אז 50 מג כלומיד חזק יותר מ20 טמוקסיפן? שווה לו ?
@יניב ריז אשמח להסבר

http://europepmc.org/abstract/med/640052
טמוקסיפן אכן תרם מאוד לעליה בFSH בדיוק כמו 150 מג כלומיד, לטענתך יניב מעל 50מג כלומיד האפקט לא אידיאלי של הכלומיד, אז 50 מג כלומיד חזק יותר מ20 טמוקסיפן? שווה לו ?
@יניב ריז אשמח להסבר

כן ,רק ש-150 כלומיד יביא לעליה של 270+ בטסט, וזה ישבית לך את הציר מחדש בגרגע שתוריד מינון. ככה שזה סתם בזבוז של שבוע-10 ימים יקרים PCT, שתצטרך להשלים אותם אח"כ במינונים של 25-50 מ"ג כלומיד.

להבדיל, הטמוקסי לא מעלה את הטסט מעל 170% כך שלא תושבת ממנו מחדש, לעומת עליה של 200% ב-LH וב-FSH.
בנוסף הטמוקסי לא יעלה לך את ה-SHGB במעל 1000% כמו במינון של 100 מ"ג + כלומיד.. ויביא בסבירות טובה לפירוק שריר, למרות רמות טסט אסטרונומיות בדם, כי רמות הטסט החופשי יצנחו.

וגם כלומיד יקר פי 4-5 מטמוקסי.

אז למה? למה?

הנה הודעה שפרסמתי, אבל אביאה גם לכאן:

למרפאה שלנו הגיעו לפני חודש שני תאומים זהים, לאחר שנטלו את אותו הסייקל ובאותו הזמנים והמינונים, לצורך ביצוע PCT.

לתאום מס' 1 ניתן פרוטוקול טמוקסי 40/40/20/20 במרשם.
לתאום 2 ניתן פרוטוקול PCT 50/50/25/25 של כלומיד רפואי במרשם.

ראשית שניהם עברו הכנה זהה שכללה:

שבועיים של פרגניל 1,000 יח"בל EOD + 20 מ"ג טמוקסי ED.

לאחר ההכנה ל-PCT, הם פוצלו ל-PCT שונה.

שבועיים לאחר התחלת ה-PCT, הם נשלחו לפרופיל הורמונלי, לצורך הערכת איכות ה-PCT, והשיקול בלשנות לאחד מהם את ה-PCT.
זה נעשה בתקפה שהיה חשד שיש בעיה לעשות PCT על כלומיד, לכן הם פוצלו לצורך מחקר.

התוצאות? מרתקות, וחייבו אותנו למען בטיחותו של תאום 2, לעצור לו את הכלומיד, ולהעבירו לטמוקסי.

תאום מס' 1 , כבר החיזר ציר הורמונלי כמעט במלאו, ה-LH עלה לנורמה, ה-טסט עלה לערך מקביל של 8 ננומול / 2.95 ננוגרם (נורמה תחתונה), ה-FSH התעורר אך עדין לא הגיע לערך נורמלי, מאידך נותרו עוד שבועים מלאים להמשך הטיפול בטמוקסי...

תאום מס' 2 לא החזיר שום רכיב בציר ההורמונלי שלו, עם LH ו-FSH מתחת לסף שיכול להמדד, וטסטוסטרון של 5.5 ננומול / 2.1 ננוגרם (מתחת לנורמה), ולכן מיידית הופסק הטיפול בכלומיד והוא הועבר להמשך PCT בטמוקסי כמו אחריו התאום, שממשיך את יתר השבועיים האחרונים.

עוד שבועיים הוא יבצע שוב בדיקת פרופיל, ואעלה את הנתונים.

אז שוב, אני יודע שאנדים לא מבינים מה בין טמוקסי לבין PCT, אבל צר לי, במרפאה אצלינו פשוט רואים PCT טוב יותר, מהיר יותר ואיכותי יותר על טמוקסי, ולא על כלומיד.

תאום 1 מדווח על שמירת השריר, בעוד תאום 2 דיווח על ירידה של 1 ק"ג בינתיים במהלך ה-PCT.

לא חושב שיש מתודה טובה יותר כדי לבדוק תרופה, לתת פרוטוקול שונה לשני תאומים זהים, שלקחו סייקל זהה, ורק PCT שונה.

מה דעתכם?

כמובן שלא מדובר כאן על טיפולי פוריות, אז פרוטקול ה-PCT שיקומי לפוריות, היה פרגניל 3000 יחבל + 50 כלומיד לחודש, ואז רק כלומיד 25 לעוד שבועיים. מדובר כאן ב-PCT סטנדרטי למתאמנים צעירים שאינם מעונינים כרגי להרות אשה בחצי שנה הקרובה, ולכן הדיון הוא מה יותר יעיל ומהיר ל-PCT: טמוקסי או כלומיד במינון 50/50/25/25?

דעתכם?

עמוד המרפאה: https://www.facebook.com/pages/Cardio-Sport-Top-Sport-מרפאת-ספורטאים/780937401990749

קבצים מצורפים

• תאומים על 2 פרוטוקולי פיסיטי שונים.jpg
    תאומים על 2 פרוטוקולי פיסיטי שונים.jpg
    KB 83 · צפיות: 173
כן ,רק ש-150 כלומיד יביא לעליה של 270+ בטסט, וזה ישבית לך את הציר מחדש בגרגע שתוריד מינון. ככה שזה סתם בזבוז של שבוע-10 ימים יקרים PCT, שתצטרך להשלים אותם אח"כ במינונים של 25-50 מ"ג כלומיד.

להבדיל, הטמוקסי לא מעלה את הטסט מעל 170% כך שלא תושבת ממנו מחדש, לעומת עליה של 200% ב-LH וב-FSH.
בנוסף הטמוקסי לא יעלה לך את ה-SHGB במעל 1000% כמו במינון של 100 מ"ג + כלומיד.. ויביא בסבירות טובה לפירוק שריר, למרות רמות טסט אסטרונומיות בדם, כי רמות הטסט החופשי יצנחו.

אז למה? למה?

למרפאה שלנו הגיעו לפני חודש שני תאומים זהים, לאחר שנטלו את אותו הסייקל ובאותו הזמנים והמינונים, לצורך ביצוע PCT.

שבועיים לאחר התחלת ה-PCT, הם נשלחו לפרופיל הורמונלי, לצורך הערכת איכות ה-PCT, והשיקול בלשנות לאחד מהם את ה-PCT.

התוצאות? מרתקות, וחייבו אותנו למען בטיחותו של תאום 2, לעצור לו את הכלומיד, ולהעבירו לטמוקסי.

תאום מס' 1 , כבר החיזר ציר הורמונלי כמעט במלאו, ה-LH עלה לנורמה, ה-טסט עלה לערך מקביל של 8 ננומול / 2.95 ננוגרם (נורמה תחתונה), ה-FSH התעורר אך עדין לא הגיע לערך נורמלי, מאידך נותרו עוד שבועים מלאים להמשך הטיפול בטמוקסי...

תאום מס' 2 לא החזיר שום רכיב בציר ההורמונלי שלו, עם LH ו-FSH מתחת לסף שיכול להמדד, וטסטוסטרון של 5.5 ננומול / 2.1 ננוגרם (מתחת לנורמה), ולכן מיידית הופסק הטיפול בכלומיד והוא הועבר להמשך PCT בטמוקסי כמו אחריו התאום, שממשיך את יתר השבועיים האחרונים.

אז שוב, אני יודע שאנדים לא מבינים מה בין טמוקסי לבין PCT, אבל צר לי, במרפאה אצלינו פשוט רואים PCT טוב יותר, מהיר יותר ואיכותי יותר על טמוקסי, ולא על כלומיד.

תאום 1 מדווח על שמירת השריר, בעוד תאום 2 דיווח על ירידה של 1 ק"ג בינתיים במהלך ה-PCT.

לא חושב שיש מתודה טובה יותר כדי לבדוק תרופה, לתת פרוטוקול שונה לשני תאומים זהים, שלקחו סייקל זהה, ורק PCT שונה.

מה דעתכם?

כמובן שלא מדובר כאן על טיפולי פוריות, אז פרוטקול ה-PCT שיקומי לפוריות, היה פרגניל 3000 יחבל + 50 כלומיד לחודש, ואז רק כלומיד 25 לעוד שבועיים. מדובר כאן ב-PCT סטנדרטי למתאמנים צעירים שאינם מעונינים כרגי להרות אשה בחצי שנה הקרובה, ולכן הדיון הוא מה יותר יעיל ומהיר ל-PCT: טמוקסי או כלומיד במינון 50/50/25/25?

דעתכם?

עמוד המרפאה: https://www.facebook.com/pages/Cardio-Sport-Top-Sport-מרפאת-ספורטאים/780937401990749
תודה רבה ,החכמתי נורא ,קיבלתי ראיה שונה בנוגע לעיניין הPCT.

בדיקה לא טובה, אבל כבר טיפלנו בגרועות מאלה. אצלך צריך רק להבין למה שנה אתה בלי ציר, ועד אז פרוטוקול פרגניל וכלומיד.

המים בפרגניל הרפואי בקטריוסטיים למיטב זכרוני
לפי מה שהבנתי המים הם רגילים ולא בקטריוסטטיים

אז למה? למה?

מה דעתכם?

דעתכם?

זו לא ראיה פעילות אסטרוגנית תמנע השבת ציר כלומיד לבד לא ימנע פעילות אסטרוגנית

זכרונך לוקה בחסר
אז מה יש בסולבנט? היה נחמד לקבל גם פירוט... והאם ניתן במים הסולנטיים להחזיק את הפרגניל במקרר.

תודה
זו לא ראיה פעילות אסטרוגנית תמנע השבת ציר כלומיד לבד לא ימנע פעילות אסטרוגנית
גם רמות טסט גבוהות מדכאות ציר, לא רק אסטרוגן. טסט ממשב את ההיפותאלמוס והיפוזםיזה בצורה שלילית, אם כי באפיניות יותר חלשה מהמישוב האסטרוגני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית