הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מהירות וגנטיקה

• פותח/ת השרשור Sherif
  • פורסם בתאריך

Sherif

משתמש מתחיל
69
8
נק' מוניטין:
15
69
8
לא הייתי בטוח איפה לפרסם את זה, אז פתחתי פה. מצטער אם זה לא המקום.
בכל מקרה, כפי הידוע לי מהירות היא דבר שהוא נורא גנטי. כלומר, לפי מה שאני יודע, אפשר לשפר את הספרינט, אפילו הרבה, בעזרת טכניקה, משקל גוף נמוך יותר, ורגליים חזקות יותר. אבל עדיין, יש סף גנטי, וממקרים שראיתי אנשים מתאמנים עם רגליים יחסית חזקות ומשקל גוף נמוך לפעמים מפסידים לאנשים עם רגליים חלשות ומשקל גוף גבוה יותר.
איזה עוד גורמים יכולים להיות משפיעים על מהירות ריצה? מה הופך את זה לגנטי(ואולי זה לא גנטי וכל החיים חייתי בשקר?)?

מהירות ריצה לאיזה מרחק? החל מ 1500 מטר והלאה המרכיב האירובי הוא המרכזי ואפשר לשפר אותו בצורה מדהימה.
בספרינטים 100-200 מטר יש הרבה גנטיקה

• פותח/ת השרשור
מהירות ריצה לאיזה מרחק? החל מ 1500 מטר והלאה המרכיב האירובי הוא המרכזי ואפשר לשפר אותו בצורה מדהימה.
בספרינטים 100-200 מטר יש הרבה גנטיקה
תודה על התשובה.
טעות שלי, התכוונתי לספרינט.

תפריד בין רמה אולימפית לחובבים.
ברמה האולימפית נדרשת גנטיקה טובה מאוד של כמות סיבים לבנים, קורדינציה, נתונים פיזיים כמו גובה, אורך רגליים וכדומה

עבור חובבים, אימונים בדגש על טכניקה וחיזוק יכולים לשפר אותך בצורה משמעותית.

בלי קשר לאימונים המוכנות ל'סבול' ולתת 100% היא הרבה פעמים ההבדל בין שני אנשים יותר מהכל

• פותח/ת השרשור
תפריד בין רמה אולימפית לחובבים.
ברמה האולימפית נדרשת גנטיקה טובה מאוד של כמות סיבים לבנים, קורדינציה, נתונים פיזיים כמו גובה, אורך רגליים וכדומה

עבור חובבים, אימונים בדגש על טכניקה וחיזוק יכולים לשפר אותך בצורה משמעותית.

בלי קשר לאימונים המוכנות ל'סבול' ולתת 100% היא הרבה פעמים ההבדל בין שני אנשים יותר מהכל
כן, אבל יותר עניין אותי ברמת החובבנים בשביל הידע הכללי, מצטער אם לא הסברתי את עצמי טוב.
התכוונתי, לרמה חובבנית, חטיבת ביניים נגיד. ניקח משחק כדורגל אקראי בשכונה בין חברים בחטיבת ביניים, יש אנשים ששוקלים יותר ויש להם רגליים פחות חזקות והם יהיו מהירים(אני רואה את זה על עצמי. יש לי חברים ששוקלים יותר ממני ויש להם רגליים חלשות יותר ורצים יותר מהר ממני). מה גורם לזה שהם מהירים יותר ויגיעו לכדור מהר יותר? כמות סיבים לבנים, קאורדינציה ומה שפירטת בתגובתך?

תודה.

במשחק כדורגל, לדעתי הפקטורים שמשפיעים הם:
1. זמן תגובה/ קורדינציה
2. מוטיבציה להגיע לכדור
3. אימונים לספרינטים

הפוטנציאל הגנטי בסיטואציות כאלה זניח

• פותח/ת השרשור
במשחק כדורגל, לדעתי הפקטורים שמשפיעים הם:
1. זמן תגובה/ קורדינציה
2. מוטיבציה להגיע לכדור
3. אימונים לספרינטים

הפוטנציאל הגנטי בסיטואציות כאלה זניח
הבנתי, תודה.
אגב, יכול להיות שכוח מתפרץ חלש ישפיע מהותית על ספרינט? כי הספרינטים שלי מהירים הרבה יותר אחרי ריצה כלשהי, אפילו אם זה אחרי ריצת 3 קילומטר(בוודאות, לספרינטים קצרים יחסית של 60 מטר).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית