הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר תפריט ללא פחמימה

Int3rsys

משתמש מתחיל
191
4
נק' מוניטין:
138
191
4
הולמס פלייס
שלום לכל חברי הפורום,

לאחרונה נתקלתי בספר 'Brain Grain' של David Perlmutter, כמובן שסיימתי אותו ואני חייב לציין שהוא שינה לי את כל השקפת העולם לגבי המזון. עד אז, לא ייחסתי חשיבות רבה לשמנים, כלומר, השתדלתי לדחוף פה ושם חופן של אגוזים או שמן זית אבל כמובן שלא היה מדובר במתכונת רגילה. השתדלתי להכניס את הפחמימות שלי קודם כל,בסה"כ ביחס של 60:30:10 (פחמימה:חלבון:שומן - מניח שזה יחס לא טוב).

כאשר סיימתי אותו, החלטתי לשנות לשבוע את הדיאטה שלי. צמצמתי את כל הפחמימות שאכלתי בהדרגה והעלאתי את כמות השומנים והחלבונים שצרכתי. האמת שהשינויים היו טיפה יותר משמעותיים משחשבתי. הרעב שלי במהלך היום נעלם לגמרי, הייתי הרבה יותר אנרגטי במהלך כל היום ובסה"כ ההרגשה הכללית הייתה טובה יותר. אני מאוד רוצה להמשיך בדרך הזאת, אבל אני לא יודע אם ניתן להתקיים על תפריט ללא פחמימות (בספר נטען כי גוף האדם יכול לשרוד ללא פחמימות, מכיוון שבעת הצורך הגוף יכול לייצר גלוקוז מחלבון), במיוחד לאור העובדה שאני מתמיד בריצות (עד 10 ק"מ 5 פעמים בשבוע).
בכדי להשלים את האנרגיה המתבזבזת בזמן הריצה, האם יש צורך בלהגדיל את כמות השמנים והחלבונים שאני אוכל במהלך היום או שבכל זאת מומלץ להוסיף פחמימות ?

תודה רבה וסופ"ש נעים.

קראתי את המאמר בעיון רב , וכעת שאלה קטנה :
האם סך הסוכר מירקות כמו עגבניות , פלפלים , גזר… מחושבים בסך הפחמימות היומי?
כי אני ספרתי כ 80 גרם סוכר רק מירקות בתזונתי…
והרי "סוכר הוא סוכר הוא סוכר"
אנא האירו את עיני…
תודה.

אם אתה לא סוכרתי עם תנגודת אינסולין אז אל תפחד מירקות שיעלו סוכר. ככלל הירקות השורשיים (גזר, תפוא, בטטה וכו') יותר עמילניים ומעלים סוכר. הירקות הדלים בפחמימה זה הירוקים העליים (תרד, קיל...).
בעקרון ירקות אתה יכול לחשב כמות פחמימות פחות סיבים. רק אל תגזים יותר מידי, גם לא באמת צריך הרבה ירקות, וגם יותר מידי סיבים בעייתי לבטן...

ירקות חיים: (ליום)
ארבע עגבניות גדולות
ארבע פלפלים אדומים
ארבע מלפפונים
בצל אחד גדול
שני גזרים

יותר מידי?

ירקות חיים: (ליום)
ארבע עגבניות גדולות
ארבע פלפלים אדומים
ארבע מלפפונים
בצל אחד גדול
שני גזרים

יותר מידי?
לדעתי יותר מידי, כן. אתה אוכל את זה כי אתה אוהב או שאתה אוכל בכח?
ירקות לא באמת חשובים כ''כ לגוף, אם זה טעים אז תוסיף קצת ליד האוכל אבל אתה בדל פחמימה אז תתרכז בשומן בעיקר ובחלבון.
מה גם שאנרגיה לא ממש תקבל מהם.
מה שכן, אם אתה באמת רץ הרבה (מבחינת ק''מ שבועי) ואתה מרגיש שאתה כן צריך פחמימות, אז תוסיף. אבל מניסיון שומן מאגר אנרגיה הרבה יותר טוב, אחרי שהגוף מסתגל

לדעתי יותר מידי, כן. אתה אוכל את זה כי אתה אוהב או שאתה אוכל בכח?
ירקות לא באמת חשובים כ''כ לגוף, אם זה טעים אז תוסיף קצת ליד האוכל אבל אתה בדל פחמימה אז תתרכז בשומן בעיקר ובחלבון.
מה גם שאנרגיה לא ממש תקבל מהם.
אני מאוד אוהב ירקות וזה בסיס לכל ארוחה.
ממש לא אוכל אותם בכוח .
למה אתה אומר שאנרגיה לא אקבל מזה?
לאן הולכים הפחמימות מכל הירקות הללו?
לא רץ הרבה...
אירובי פעמיים בשבוע ארבעים דקות כל פעם.

אנרגיה כאילו קלוריות. ירקות דלים באנרגיה.
בכל מקרה ממליץ לך להתמקד בשומנים טובים בעיקר מהחי, וירקות לטעם\תיבול\להוסיף קצת נפח לארוחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית