הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הטעיה פסיכולוגית

Surtur Rising

משתמש פעיל
946
159
נק' מוניטין:
87
946
159
איזה חבר שמתאמן איתי במכון שיש לו ידע והכל שנתן לי לנסות את השיטה שלו
ככה:
ספוטר שם ידיים על המוט ולא באמת עוזר, וככה אפשר להרים יותר משקל. זה פסיכולוגי כזה.
למשל בבנץ, הוא שם ידיים על המוט והצלחתי להרים יותר 5 קילו
לאותו מספר חזרות. זה הרגיש מדהים.
והוא לא עזר בכלל בכלל.
מה אתם חושבים על זה? זה טוב?
אפשר לעלות יותר מהר במסת שריר/ כח ככה?
איך זה עובד בדיוק?
מה דעתכם?

זה בראש שלך. פשוט היה חשוב לך להוכיח את עצמך אני לא רואה שום סיבה שאתה לא יכול לעשות את זה לבד... אלא אם הוא קצת עזר.

אפקט פסיכולוגי.. זה כמו שאם אתה תיתן לעצמך מכות וצביתות,תזכר באיך אבא שלך הרביץ לך עם פטיש או בהרגשה שאתה בורח מכלב. כל דבר כזה יתן לך יותר כח. אני אישית אם שמים לי חצי יד מתעצבן בשניה וחושב שזה לא הגיוני שאני אצטרך עזרה בחזרות(אלא אם כן זה RM1 וזה קורס).
אולי זה עובד על אדרנלין,אולי על מנגנון אחר..

זה פסיכולוגי רק אם הוא שם ידיים מתחת ולא נוגע בכלל במוט, אם הוא נוגע בכיף זה יכול לעשות הבדל של 5 קילו גם אם הוא חושב שהוא לא עזר
אה ואם זה ספוטר שאתה לא מכיר יכול להיות שהוא משקר. היה לי מקרה שביקשתי ממישהו לשמור עליי, הוא שם ידיים מהחזרה הראשונה, ופתאום משקל שנלחמתי איתו ל5 חזרות אימון לפני, פמפמתי אותו בלי להרגיש. והזין הזה אחרי הסט עוד אומר לי בביטחון "לא נגעתי"

באמת יש איזשהו אפקט פסיכולוגי.
אולי זה פשוט משרה ביטחון ומוריד את הפחד מכשל ואז אתה נותן מעצמל יותר...

הוא לא עזר בכלל, אני מכיר אותו.
רובנו חולקם עליך
נגע - עזר. שלא ייגע וזהו.
כל נגיעה במוט עוזרת אפילו בקצת. עדיף שהספוטר ישמור את הידיים לחירום בלבד
נוגע במוט = עוזר.
אם הוא נוגע בכיף זה יכול לעשות הבדל של 5 קילו גם אם הוא חושב שהוא לא עזר
אם נדמה לך ששתי אצבעות על המוט לא עוזרות - אתה טועה. זה יכול לעשות הבדל של 5 קילו בקלות.

• פותח/ת השרשור
הוא לא הפעיל כח בכלל על המוט.
למשל ניסיתי את זה גם במתח. הוא נגע לי בגב והרגשתי שבוודאות הוא לא הפעיל כח. והצלחתי יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית