הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הטעיה פסיכולוגית

Surtur Rising

משתמש פעיל
946
159
נק' מוניטין:
87
946
159
איזה חבר שמתאמן איתי במכון שיש לו ידע והכל שנתן לי לנסות את השיטה שלו
ככה:
ספוטר שם ידיים על המוט ולא באמת עוזר, וככה אפשר להרים יותר משקל. זה פסיכולוגי כזה.
למשל בבנץ, הוא שם ידיים על המוט והצלחתי להרים יותר 5 קילו
לאותו מספר חזרות. זה הרגיש מדהים.
והוא לא עזר בכלל בכלל.
מה אתם חושבים על זה? זה טוב?
אפשר לעלות יותר מהר במסת שריר/ כח ככה?
איך זה עובד בדיוק?
מה דעתכם?

הוא לא הפעיל כח בכלל על המוט.
למשל ניסיתי את זה גם במתח. הוא נגע לי בגב והרגשתי שבוודאות הוא לא הפעיל כח. והצלחתי יותר.
אני לא הולך לצטט את הכל שוב, אתה מוזמן לקרוא שוב ולראות איפה הטעות שלך
אני רק אוסיף שאם הוא נגע לך בגב והפעיל כוח ששווה נגיד ל 2-3 קילו אתה לא תרגיש שהוא מפעיל כוח

• פותח/ת השרשור
אני לא הולך לצטט את הכל שוב, אתה מוזמן לקרוא שוב ולראות איפה הטעות שלך
אני רק אוסיף שאם הוא נגע לך בגב והפעיל כוח ששווה נגיד ל 2-3 קילו אתה לא תרגיש שהוא מפעיל כוח
עובדה, אני ניסיתי את זה על חבר אחר שאני יודע מה הכח שלו, נגעתי ולא הפעלתי כח בכלל בכלל, והוא הרים יותר. אז אני יכול לדעת שגם אם אני לא מפעיל/ מפעילים עליי כח בכלל זה עדיין עוזר.

עובדה, אני ניסיתי את זה על חבר אחר שאני יודע מה הכח שלו, נגעתי ולא הפעלתי כח בכלל בכלל, והוא הרים יותר. אז אני יכול לדעת שגם אם אני לא מפעיל/ מפעילים עליי כח בכלל זה עדיין עוזר.
אז תמשיך ככה

אסף תבין שהוא נוגע= הוא עוזר. אתה לא מרגיש את זה אבל הוא עוזר לך ואתה לא באמת מרים 62.5 אלא פחות.

תפקיד הספוטר הוא לשמור על הבטיחות של הסט, לא על ההצלחה של הסט.
אנחנו בהחלט מאמינים לך ששניכם חושבים שהוא לא עזר לך, אבל בהיעדר הסבר קסמים, הוא עזר לך.
עם הניסיון בחדר כושר אתה תבין את זה. כי אתה תראה מהצד עוד אלף אחרים כמוך שאומרים לו "לא עזרתי" אחרי שהם משכו למעלה 20 ק"ג.
וזו לא מטאפורה. אני רציני לחלוטין.

• פותח/ת השרשור
תפקיד הספוטר הוא לשמור על הבטיחות של הסט, לא על ההצלחה של הסט.
אנחנו בהחלט מאמינים לך ששניכם חושבים שהוא לא עזר לך, אבל בהיעדר הסבר קסמים, הוא עזר לך.
עם הניסיון בחדר כושר אתה תבין את זה. כי אתה תראה מהצד עוד אלף אחרים כמוך שאומרים לו "לא עזרתי" אחרי שהוא משכו למעלה 20 ק"ג.
לא יכול להיות שזה פשוט פסיכולוגי וזה משפיע על הפיזי?

לא יכול להיות שזה פשוט פסיכולוגי וזה משפיע על הפיזי?
בוודאי שיכול להיות. פשוט אנחנו הולכים על ההסבר הפשוט וההגיוני יותר.
טוויסט פסיכולוגי כל כך משמעותי זה לא משהו שאתה יכול לקיים כל אימון, בניגוד לעובדה שהוא כן יכול לעזור לך כל אימון.
ספורטאי עילית עובדים על הדברים האלה שנים, ובקושי משיגים בוסט מהדברים האלה. לא סביר להניח שפתרת לכל אלה את הבעייה הרגע.

למה לא? אפשר גם להחליף ספוטרים..
תשמע הדיון כאן ממשיך כבר שני עמודים, כולם אומרים לך אותו דבר ואתה לא באמת מקשיב, אתה מצפה שמישהו יבוא ויגיד לך "וואלה אתה צודק זה אפשרי והגיוני מאוד מה שאתה מתאר". אז וואלה אתה צודק, זה אפשרי והגיוני מאוד מה שאתה מתאר

יודע מה? לך על זה. כשתלחץ 200 קילו, תבדוק אם יש לך 190 בלי הספוטר. ספר לנו על התוצאות.
אם הוא ימשיך ככה עד שהוא יגיע ל200 אתה יודע איזה בייספס יהיה לחבר שלו?

זה עד כדי כך קשה?
בוא נעשה רגע 1+1:
בתור ספוטר, בשביל לגעת במוט מלמטה, ולהמשיך לגעת בו מלמטה במשך כל החזרה, בזמן שהמוט עולה, אתה צריך להפעיל כוח מעצמך על מנת להרים את הידיים.
בהנחה שאתה לא מחובר למערכת חלל ביונית שיודעת באיזו מהירות הוא ירים את המוט בכל שנייה, זה יותר מידי סביר להניח שבשלב כלשהו, אתה תרים את הידיים מעט חזק יותר ממה שאתה צריך רק על מנת לשמור עליהן צמודות למוט מבלי לתת לו פוש. והכי סביר להניח שזה יתרחש בנקודה החלשה שלו, כי שם הוא ירים את המוט לאט יותר משאר החזרה. ואז מה שמתרחש זה שאתה דוחף את המוט למעלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית