הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות לגבי SS

AmitS85

משתמש פעיל
431
25
נק' מוניטין:
54
431
25
1. אני משחק כדורסל בקבוצה ויש לנו 4 אימונים בשבוע. עצם זה שאני משחק כדורסל ועושה גם אימוני אירובי, האם התוכנית יכולה לפגוע בי בשל העומס והעצימות שבה?
2. בתוכנית כתוב שצריך לעשות בנץ' פרס עם מוט, זה בסדר להחליף את המוט למשקולות? אם לא, אז למה לא?
3. בתוכנית כתוב שצריך לעשות מיליטרי פרס עם מוט בעמידה, זה בסדר להחליף את המוט למשקולות? זה בסדר לעשות את זה בישיבה ולא בעמידה? אם לא, אז למה לא?
4. בתוכנית כתוב שדדליפט עושים סט אחד. למה רק סט אחד?
5. זה בסדר לשלב בנוסף 2 תרגילי בטן בכל חלק בתוכנית? כלומר, זה בסדר להוסיף לחלק A שני תרגילי בטן ולהוסיף גם לחלק B את אותם שני התרגילים?

תודה מראש 😃

שכחתי איפה ראיתי את המחקר שאמרתי עליו, אז אני לא יכול לשלוח אליו קישור בינתיים...
במכון שלי המשקולות הן עד 45 ק"ג. אז הרעיון שלי הוא לעשות בנץ' פרס עם משקולות עד שאעבור את המשקל הזה, ואז לעבור למוט.
חוץ מזה שהמשקלים במשקולות לא מספיק גבוהים, ואי אפשר להתקדם עם זה לאורך זמן, עדיין לא הבנתי למה כל כך שוללים את המשקולות לעומת המוט...

במכון שלי המשקולות הן עד 45 ק"ג. אז הרעיון שלי הוא לעשות בנץ' פרס עם משקולות עד שאעבור את המשקל הזה, ואז לעבור למוט.
חוץ מזה שהמשקלים במשקולות לא מספיק גבוהים, ואי אפשר להתקדם עם זה לאורך זמן, עדיין לא הבנתי למה כל כך שוללים את המשקולות לעומת המוט...

אף אחד לא שולל משקולות יד. זה תרגיל נהדר. הבעיה היא לא שאין משקלים מספיק גבוהים (יש), הבעיה שהקפיצות גדולות מדי.

מה זאת אומרת הקפיצות גדולות מדי?
במוט אתה יכול להתקדם בין חצי קילו לקילו וחצי ל 2.5 ואילו בדאמבלים במשקלים הכבדים לפעמים יש מצב שתיאלץ לקפוץ בין 22.5 ל 25 בכל דאמבל וזאת קפיצה של 5 קג על פניו

• פותח/ת השרשור
במוט אתה יכול להתקדם בין חצי קילו לקילו וחצי ל 2.5 ואילו בדאמבלים במשקלים הכבדים לפעמים יש מצב שתיאלץ לקפוץ בין 22.5 ל 25 בכל דאמבל וזאת קפיצה של 5 קג על פניו
אאה, עכשיו הבנתי. אז למה עושים בדרך כלל בנץ' בשיפוע חיובי עם משקולות ולא עם מוט?

אאה, עכשיו הבנתי. אז למה עושים בדרך כלל בנץ' בשיפוע חיובי עם משקולות ולא עם מוט?
מי זה בדרך כלל?
בנצ בשיפוע חיובי זה במילא תרגיל שלא אמורים לעבוד עליו כעל בנצ רגיל.
יש אפילו שעושים אותו במקום פרס

• פותח/ת השרשור
מי זה בדרך כלל?
בנצ בשיפוע חיובי זה במילא תרגיל שלא אמורים לעבוד עליו כעל בנצ רגיל.
יש אפילו שעושים אותו במקום פרס
הרבה אנשים עושים אותו אחרי הבנץ' בשכיבה בתור תרגיל נוסף לחזה כי הרי ב-AB עושים 9-10 סטים לחזה.

שכחתי איפה ראיתי את המחקר שאמרתי עליו, אז אני לא יכול לשלוח אליו קישור בינתיים...
טוב, אם תיתקל בו פעם, שלח. שמת לב שבינתיים ערכתי את ההודעה הקודמת שלי והוספתי לה פרטים מאיזה מחקר שטוען את ההיפך? יש כאן אנשים עם הרבה נסיון, אשמח לשמוע אם מישהו מהם מסוגל להרים במשקוליות יד אותו משקל כמו במוט (כלומר, בכל משקולת חצי מהמשקל הכולל במוט, ולא לשכוח את משקל המוט עצמו), שלא לדבר על יותר מזה. אני, בכל אופן, לא (אני טורח לציין את הנסיון האישי שלי מסיבה שאולי תתברר בהמשך).

וכדי למנוע אי הבנות: אני לא טוען כאן שאם אפשר להרים משקל גדול יותר זה בהכרח טוב יותר, אני מתייחס כרגע רק לשאלה הקטנה שעלתה בעקבות אותו מחקר שדיברת עליו.
במוט אתה יכול להתקדם בין חצי קילו לקילו וחצי ל 2.5 ואילו בדאמבלים במשקלים הכבדים לפעמים יש מצב שתיאלץ לקפוץ בין 22.5 ל 25 בכל דאמבל וזאת קפיצה של 5 קג
כן, אבל...
1. אם זה היה מספיק חשוב מבחינת יעילות התרגיל היו משקיעים קצת יותר במשקולות יד עם אפשרויות לשנות את המשקל בקפיצות קטנות (לא צריך בשביל זה המון משקולות, תריך משקולות מהסוג שמאפשר להוסיף להן מיני-פלטות).
2. יש כל מיני רצועות בד עם עופרת (לאחרונה מישהו כאן כינה אותם "משקולות רגל") במשקל שונה שאפשר לכרוך על היד.
3. נזכרתי ביתרון יחסי של משקולות היד: התרגיל פחות מסוכן, כי קל לזרוק אותן הצידה, כך שלא ממש צריך לסמוך על ספוטר שיציל את הצואר שלך במקרה הצורך.

הרבה אנשים עושים אותו אחרי הבנץ' בשכיבה בתור תרגיל נוסף לחזה כי הרי ב-AB עושים 9-10 סטים לחזה.
וזאת טעות.
מכיוון ש 2 התרגילים עובדים על אותו השריר ועל הסיבים העליוניים שבו.
אם תסתכל על מה שאנשים עושים בחדר כושר אתה תיתקע מהר מאוד האמן לי.

• פותח/ת השרשור
וזאת טעות.
מכיוון ש 2 התרגילים עובדים על אותו השריר ועל הסיבים העליוניים שבו.
אם תסתכל על מה שאנשים עושים בחדר כושר אתה תיתקע מהר מאוד האמן לי.
אבל גם מקבילים עם משקל שהמלצת עובדים על אותו השריר

אבל גם מקבילים עם משקל שהמלצת עובדים על אותו השריר
יש הבדל בין ה 2.
כמו הבדל בין מתח לחתירה, הרי גם שניהם עובדים על הגב.

כשאהיה מול מחשב אחפש לך את ההבדלים בין התרגילים.

• פותח/ת השרשור
יש הבדל בין ה 2.
כמו הבדל בין מתח לחתירה, הרי גם שניהם עובדים על הגב.

כשאהיה מול מחשב אחפש לך את ההבדלים בין התרגילים.
אז על איזה אזור בחזה עובד בנץ' חיובי ועל איזה אזור בחזה עובד מקבילים? זה לא על אותו אזור?

• פותח/ת השרשור
את המקבילים אפשר להשוות בזווית לבנצ בשיפוע שלילי
אבל אני עושה תרגיל שעובד כביכול על הסיבים התחתונים בחזה וזה הפרפר בכבלים גבוהים, אז למה להוסיף עוד תרגיל שעובד על אותו מקום?
אני מתכוון שככה זה הולך:
בנץ' בשכיבה - חזה אמצעי
בנץ' חיובי - חזה עליון
פרפר בכבלים גבוהים - חזה תחתון.
לא הבנתי מה לא בסדר בזה

אבל אני עושה תרגיל שעובד כביכול על הסיבים התחתונים בחזה וזה הפרפר בכבלים גבוהים, אז למה להוסיף עוד תרגיל שעובד על אותו מקום?
אני מתכוון שככה זה הולך:
בנץ' בשכיבה - חזה אמצעי
בנץ' חיובי - חזה עליון
פרפר בכבלים גבוהים - חזה תחתון.
לא הבנתי מה לא בסדר בזה
הכל בסדר, עייפתי מלטחון מים.
בהצלחה

אין שום בעיה של מייצבים ושרירי חזה כשריר לא עיקרי וכל הבולשיט הזה. הבעיה העיקרית במשקולות יד היא שזה לא סקלבילי ברמה של מוט ופלטות, ואי אפשר לשמור על התקדמות לאורך זמן.

בדיוק. אין שום ענין של מייצבים, אחרת היינו עושים פרפר במכונה וגמרנו. יש ענין של התקדמות ליניארית בקפיצות קטנות, שאפשרית במוט אבל לא במשקולות יד.

תסכימו איתי שבנוסף לבעיה העיקרית שהיא ההתקדמות לאורך זמן במוט לעומת דאמבלים ישנה גם בעיה שבדאמבלים במשקלים גבוהים יותר - דהיינו 40-45 ק"ג ומעלה. כל הכניסה למנח גוף שוכב עם ידיים מונפות באוויר מתחיל להיות קשה ומתיש יותר אפילו בעזרת אנשים שבאים להרים אותם מהצד.
זה יותר מסורבל, לא בלתי אפשרי. אבל עוד סיבה שבגללה לא הייתי מעדיף לחיצה עם דאמבלים במשקלים גבוהים כמובן.

זה לא הופך את התרגיל לפחות טוב. וזה לא מסורבל אם אתה יודע איך.
לא מסורבל לקחת משקולות של 50 ק"ג בכל יד, לשים על הברכיים ואז להיעזר בהם כדי לדחוף את המשקולת אליך ובו זמנית לשכב לאחור?
אז קודם כל הרשה לי לומר שלדעתי זה כן מסורבל ואם לך זה בא בקלות אז זה מרשים בעיניי.
אבל תסכים איתי למתאמן הממוצע זה יהיה מעט יותר מסורבל מלהוציא את המוט מהראק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית