ייעוץ כמה שאלות לגבי SS

AmitS85

משתמש פעיל
431
25
נק' מוניטין:
54
431
25
1. אני משחק כדורסל בקבוצה ויש לנו 4 אימונים בשבוע. עצם זה שאני משחק כדורסל ועושה גם אימוני אירובי, האם התוכנית יכולה לפגוע בי בשל העומס והעצימות שבה?
2. בתוכנית כתוב שצריך לעשות בנץ' פרס עם מוט, זה בסדר להחליף את המוט למשקולות? אם לא, אז למה לא?
3. בתוכנית כתוב שצריך לעשות מיליטרי פרס עם מוט בעמידה, זה בסדר להחליף את המוט למשקולות? זה בסדר לעשות את זה בישיבה ולא בעמידה? אם לא, אז למה לא?
4. בתוכנית כתוב שדדליפט עושים סט אחד. למה רק סט אחד?
5. זה בסדר לשלב בנוסף 2 תרגילי בטן בכל חלק בתוכנית? כלומר, זה בסדר להוסיף לחלק A שני תרגילי בטן ולהוסיף גם לחלק B את אותם שני התרגילים?

תודה מראש 😃

גם להוציא את המוט מהראק בלי לאבד את הכיווץ זה לא כזה פשוט, וגם לצאת מכווץ עם מוט על הגב ולקחת צעד אחורה זה קשה. זה חלק מהאימון, אין מה לעשות.

גם להוציא את המוט מהראק בלי לאבד את הכיווץ זה לא כזה פשוט, וגם לצאת מכווץ עם מוט על הגב ולקחת צעד אחורה זה קשה. זה חלק מהאימון, אין מה לעשות.
יותר קל לספוטר לעזור כשאתה עושה עם מוט מאשר עם דאמבלים של 50 🤣

1. אם זה היה מספיק חשוב מבחינת יעילות התרגיל היו משקיעים קצת יותר במשקולות יד עם אפשרויות לשנות את המשקל בקפיצות קטנות (לא צריך בשביל זה המון משקולות, תריך משקולות מהסוג שמאפשר להוסיף להן מיני-פלטות).
אתה נותן לאנושות קרדיט הרבה יותר גבוה ממה שמגיע לה. זה כמו להגיד שאם מכונות לא היו יעילות, הן לא היו תופסות 50% מכל חדר כושר. אבל הנה - הן לא יעילות, ועדיין תופסות את השטח הזה. כנראה אנשים הם הרבה פחות חכמים ממה שאתה חושב.
אבל כן, בחלק מהמקומות זה כבר קיים. ולא כי הם חכמים, זה סתם במקרה.

3. נזכרתי ביתרון יחסי של משקולות היד: התרגיל פחות מסוכן, כי קל לזרוק אותן הצידה, כך שלא ממש צריך לסמוך על ספוטר שיציל את הצואר שלך במקרה הצורך.
זו דרך נהדרת לפגוע לעצמך/למישהו ברגל ו/או להפצע בכתף ו/או לשבור את הדאמבל, שכמו שריפטו אומר: בניגוד לכתף שלך - הוא לא מחלים.

אגב, מעבר למה שכבר צויין כאן, בעייה נוספת בתרגיל היא שלא ממש ניתן לאמוד אותו - אין סטנדרט ברור וחד משמעי איפה עובר הגבול בין חזרה מוצלחת וכושלת. וגם אם נמציא אחד כזה, זה יהיה מאוד בעייתי לשפוט אותו. במיוחד כשאתה זה שמבצע את התרגיל.

• פותח/ת השרשור
יותר קל לספוטר לעזור כשאתה עושה עם מוט מאשר עם דאמבלים של 50 🤣
תשמע, בדקתי היום את המשקולות במכון שלי, וראיתי שהקפיצות ביניהן זה 1-1.5 ק"ג עד המשקולות של ה-40 ק"ג. אז עד שאני אגיע ל-40 אני אעשה את הבנץ' עם המשקולות, וכשאני אעבור את ה-40 אני אעשה עם מוט.

תשמע, בדקתי היום את המשקולות במכון שלי, וראיתי שהקפיצות ביניהן זה 1-1.5 ק"ג עד המשקולות של ה-40 ק"ג. אז עד שאני אגיע ל-40 אני אעשה את הבנץ' עם המשקולות, וכשאני אעבור את ה-40 אני אעשה עם מוט.
6abe4f58abcd3dced8c031d8752e043a72ca52193e52bccfd7584a7a555f85bb.jpg

חחח תודה 😃
אגב,
סתם מתוך סקרנות אני באמת מעוניין לדעת למה אתה נמנע מלעבוד עם מוט ומעדיף משקולות?
אני שואל כי גם אני פעם נרתעתי ממוט ועבדתי רק עם משקולות עד שהגעתי ל 37.5 בערך בכל דאמבל.

אבל נמנעתי מסיבה טיפשית.

זו דרך נהדרת לפגוע לעצמך/למישהו ברגל ו/או להפצע בכתף ו/או לשבור את הדאמבל
וזה עדיף? (אגב, אחרי כמה סרטונים דומים הגעתי למסקנה שיותר בטיחותי דווקא לא לנעול את הפלטות.)

• פותח/ת השרשור
אגב,
סתם מתוך סקרנות אני באמת מעוניין לדעת למה אתה נמנע מלעבוד עם מוט ומעדיף משקולות?
אני שואל כי גם אני פעם נרתעתי ממוט ועבדתי רק עם משקולות עד שהגעתי ל 37.5 בערך בכל דאמבל.

אבל נמנעתי מסיבה טיפשית.
אני פשוט יותר אוהב לעשות את זה עם משקולות.

וזה עדיף? (אגב, אחרי כמה סרטונים דומים הגעתי למסקנה שיותר בטיחותי דווקא לא לנעול את הפלטות.)
מעולם לא נעלתי פלטות בבנצ', אני מסכים וחושב שזה אידיוטי לחלוטין ולא רק מהסיבה שאם אתה נתקע אז יותר נוח להטות את המוט ו"להשליך" את הפלטות הצידה אלא מהסיבה שאין לזה ממש צורך.
אם אתה מסוגל להרים משקל מסויים ומפחד להגיע לכשל, הגיוני יהיה לקרוא לספוטר או להפסיק חזרה אחת לפני הכשל.

אגב עדיין לא ברור לי מה קרה לבחור בסרטון, הרי היו לו שם מוטות ביטחון חח

באמת משונה, נראה שהיה איזה רווח בין המעקה לראק.
נכון, עכשיו שאני מסתכל שוב אז בהחלט יש מרווח.
והאידיוט לקח את המוט אחורה מידיי.
יש לו מזל שהוא לא שבר את הצוואר

אמרתי שבנץ' עדיף, לא אמרתי שבנץ' לא אחראי עדיף.
ובוודאי שכשאין ספוטר אסור לנעול את הפלטות. זה כלל בטיחות מאוד בסיסי בתרגיל.

ובוודאי שכשאין ספוטר אסור לנעול את הפלטות. זה כלל בטיחות מאוד בסיסי בתרגיל.
לא ידעתי, ואם לשפוט לפי מה שאני רואה בחד"כ אני לא היחיד. אבל עכשיו זה נראה הגיוני כשאין מעקה בטיחות תקין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית