הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע שאלה בנוגע לצריכת שומן

• פותח/ת השרשור egoz
  • פורסם בתאריך

egoz

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
מה היתרון בצריכת מוצרים רזים (למשל גבינה לבנה חצי אחוז) ושילוב של מזונות "עתירי שומן" בתפריט (למשל אבוקדו, טחינה, שמן זית או אגוזים)?
האם אכילת גבינה 5% או 9% (או אולי אפילו יותר) עם פחות שמן/טחינה/אגוזים בתפריט פחות עדיפה?
אוקיי באגוזים למיניהם יש עוד ויטמינים וכולסטרול טוב וכו' אז יש להם יתרון משל עצמם, אבל מה היתרון בצריכה של שאר סוגי השמנים במקום לאכול דברים טיפה יותר שמנים וזהו (ואולי אפילו שניצלים לארוחות צהריים ברגיל)?

ככל הנראה החלפה משומן רווי (הקיים במוצרי החלב) בשומן צמחי.
אבל לא יודע כמה ההנחיה הזאת תקפה לאחר שכבר לא חוששים כל כך מהשומן הרווי...

• פותח/ת השרשור
אני פשוט רואה אנשים שמרכיבים תפריטים, ובארוחת בוקר, למשל, רשום שהם אוכלים גביע של גבינה לבנה חצי אחוז שומן ועוד כף חמאת בוטנים או חצי אבוקדו או טחינה וכדומה. כמה זה באמת יותר טוב מאשר לאכול פשוט גביע של גבינה לבנה/קוטג' של 5% (גרמים בודדים של שומן לכאן או לכאן, אפשר "להוסיף" תמיד אם צריך).
השומן בכל המוצרים האלה הוא לא תמיד שומן רווי (או שאני טועה?), למיטב ידיעתי

השומן בכל המוצרים האלה הוא לא תמיד שומן רווי (או שאני טועה?)
אם ב"מוצרים האלה" אתה כורך גבינה עם אבוקדו או עם שמן זית, אתה טועה. אותם אנשים רוצים להפחית בשומן הרווי (מהגבינה) ולהרבות בבלתי רווי. עד כמה זה משמעותי מבחינת בריאות כלי הדם שלהם, לא לגמרי ברור כרגע, אבל כמעט בטוח שזה לא מזיק.

אם ב"מוצרים האלה" אתה כורך גבינה עם אבוקדו או עם שמן זית, אתה טועה. אותם אנשים רוצים להפחית בשומן הרווי (מהגבינה) ולהרבות בבלתי רווי. עד כמה זה משמעותי מבחינת בריאות כלי הדם שלהם, לא לגמרי ברור כרגע, אבל כמעט בטוח שזה לא מזיק.

אני לא זוכר מי פירסם את המאמר, אולי אתה, אבל דובר על מוצרי חלב שעוברים פרגמנטציה (לרוב אלה בעלי השומן הדל יותר) ולטווח הרחוק אף מסכנים חיים.

אני לא זוכר מי פירסם את המאמר, אולי אתה, אבל דובר על מוצרי חלב שעוברים פרגמנטציה (לרוב אלה בעלי השומן הדל יותר) ולטווח הרחוק אף מסכנים חיים.
אתה ודאי מתכוון למה שברק פרסם (או אולי היה זה משה שפרסם וברק הגיב), אבל אתה מתבלבל: לפי אותו מחקר דווקא חלב ניגר מקצר חיים (יותר אצל נשים) בעוד מוצרים שעברו פרמנטציה(תסיסה), כמו גבינות שמנות ויוגורט, דווקא מקבלים הכשר. מכל מקום, מחקר תצפיתי אחד הוא לא סיבה מספקת לשנות משהו באורח החיים.

אתה ודאי מתכוון למה שברק פרסם (או אולי היה זה משה שפרסם וברק הגיב), אבל אתה מתבלבל: לפי אותו מחקר דווקא חלב ניגר מקצר חיים (יותר אצל נשים) בעוד מוצרים שעברו פרמנטציה(תסיסה), כמו גבינות שמנות ויוגורט, דווקא מקבלים הכשר. מכל מקום, מחקר תצפיתי אחד הוא לא סיבה מספקת לשנות משהו באורח החיים.
בהחלט.

רק לאחרונה גיליתי את עולם החביתה בטיגון עם חמאה ומעט חלב.
אוי התענוג..

אותם אנשים לרוב לא רוצים להפחית בשומן רווי.אלא לא יודעים בכלל ממה הם אמורים להימנע באכילה של מוצרים רזים.
רובם פשוט מסתכלים על בילדים כמודל לחיקוי שמתעקשים לאכול קוטג' חצי אחוז אדום ומסריח-כי זו הקרבה..זו האמת.

ואם תשאל אותם למה הם ככה,נחזור למה שאמרת. רק שהם יגידו את זה בגמגום בתור "אהההה ..כי זה שומן לא בריא אההה"

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית