הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הבדלים בין היי באר לפרונט סקאווט

vagabond

משתמש קבוע
1,235
19
נק' מוניטין:
287
1,235
19
שלום לכולם.
רציתי לדעת מהם בדיוק ההבדלים בעבודה על השרירים בין היי באר לפרונט סקאווט. דיי ברור ששניהם עובדים על הארבע ראשי בעיקר, אבל איזה עוד הבדלים יש?

תודה מראש.

נ.ב - גם אתם הופכים לרקדנית בטן בחזרה האחרונה בפרס?

מה אתה חושב שההבדלים? תחשוב על ההבדלים בין לואו באר להיי באר ותגיד איך זה קשור.

ככל שהמוט יותר קדימה המעורבות של הposterior chain יורדת.

למה אתה שואל שאלות שבת? מי שלא עשה פרס כבד לא יודע מה זה שרירים מייצבים שעובדים קשה, מי שכן כן.

• פותח/ת השרשור
קורן נתן לי תשובה. תודה.

יש לי עוד שאלה אבל היא לא קשורה וחבל לפתוח עוד אשכול - הגיוני שהצאוור נתפס מהפרס?

מאוד הגיוני. זה קרה לי לא פעם בחדר כושר הישן שמול הכלוב היתה מראה וכל הזמן הסכלתי כמו מפגר על המוט למעלה במראה. תתרחק ממראות. תסתכל ישר ואל תזיז את הראש.

ככל שהמוט יותר קדימה המעורבות של הposterior chain יורדת.

ככל שהמוט יותר קדימה ואנחנו יותר זקופים, יש פחות צורך בפשיטה בירך (בשביל לקום). מצד שני, אם אנחנו יורדים נמוך יותר (ואצל חלק מהאנשים יהיה הבדל די משמעותי) מתחת למקביל זה גם מוסיף לצורך בפשיטה בירך (למרות שחלק מהעומק הנוסף מושג ע"י זה שהברכיים משמעותית קדימה). עד כמה זה מתקזז/לא מקזז? נראה לי שהתחת גדל לי הרבה יותר מכל הFS וHB מאשר ממה שעשיתי קודם 😃

התמונה הזאת (קרדיט לקולדפייר) אולי מייצגת נכון את התחתית של LB, אבל בHB ובמיוחד בFS זה לא בדיוק ככה.

800px-Squat_Bar_Placement.jpg

בכל מקרה, שמועות אומרות שאלכס חזק עכשיו מאוד באנטומיה, אז הוא בטח יכול לתת תשובות טובות 🤪🤪

• פותח/ת השרשור
מאוד הגיוני. זה קרה לי לא פעם בחדר כושר הישן שמול הכלוב היתה מראה וכל הזמן הסכלתי כמו מפגר על המוט למעלה במראה. תתרחק ממראות. תסתכל ישר ואל תזיז את הראש.

נדקפתי, הראק מול המראה. אולי הפעם דפקתי את הצאוור בגלל שעבדתי לPR ולקח שנים עד שנעלתי והייתי צריך להתסכל על המוט.
תודה לכולם.

ככל שהמוט יותר קדימה ואנחנו יותר זקופים, יש פחות צורך בפשיטה בירך (בשביל לקום). מצד שני, אם אנחנו יורדים נמוך יותר (ואצל חלק מהאנשים יהיה הבדל די משמעותי) מתחת למקביל זה גם מוסיף לצורך בפשיטה בירך (למרות שחלק מהעומק הנוסף מושג ע"י זה שהברכיים משמעותית קדימה). עד כמה זה מתקזז/לא מקזז? נראה לי שהתחת גדל לי הרבה יותר מכל הFS וHB מאשר ממה שעשיתי קודם 😃

התמונה הזאת (קרדיט לקולדפייר) אולי מייצגת נכון את התחתית של LB, אבל בHB ובמיוחד בFS זה לא בדיוק ככה.

800px-Squat_Bar_Placement.jpg

בכל מקרה, שמועות אומרות שאלכס חזק עכשיו מאוד באנטומיה, אז הוא בטח יכול לתת תשובות טובות 🤪🤪

אם כבר אתה מעלה את התמונה הזאת, אז יש לי גם שאלה.
המיקום של המוט אצלי נכון (מבחינת זה שהוא מונח על השכמות והכתף האחורית), אבל אני לא מצליח לאחוז אותו כך שפרק היד יהיה ישר ובמשקלים יותר כבדים זה יוצר לחץ על המפרק. כמה קריטי זה? מתרגלים ללחץ? והכי חשוב- איך משנים את זה?

תודה

מה אתה מרגיש שמונע ממך להחזיק אותו כמו שצריך? נסה להרחיב קצת את האחיזה.

לא יכול להגיד לך בוודאות אם זה יהיה קריטי עבורך או לא כי יצא לי לראות אנשים עושים את זה עם משקלים גדולים בלי שזה יצור בעיות, אבל יש לזה פוטנציאל לדברים לא טובים ואם אתה מרגיש את זה כבר עכשיו אז כדאי מאוד לנסות לפתור את זה לדעתי.

באופן זמני אני ממליץ גם על להרחיב את האחיזה.
אבל באותו זמן לנסות לשפר גמישות -
shoulder dislocates עם מקל או גומיות כמה פעמים כל יום.
wall slides

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית