שאלה לכם המתאמנים הקבועים

• פותח/ת השרשור Jviega
  • פורסם בתאריך

Jviega

משתמש מתחיל
61
2
נק' מוניטין:
2
61
2
יש לי ככה שאלה על דרך החיים הזאת של אימונים ותזונה.
שזה מגיע לכל המאכלים הטעימים והמזיקים, כמו ג'אנקפוד, פיצות, מאפים שוקולדים וכו', אתם נמנעים מהם כמה שיותר? אוכלים ארוחה פעם ב-?
או שזה כבר תלוי בגנטיקה ויש כאלה שיכולים להנות מהם יותר בלי לעלות אחוזי שומן ויש אחרים שצריכים לחיות כמו נזירים בשביל לשמור על אחוז שומן נמוך?

כי כמו כולנו גם אני אוהב את כל המאכלים האלה, מתוקים, מאפים, גלידות, פיצות המבורגר וכו', ולהתחיל את דרך החיים הזאת, לדעתי המכשול הכי קשה יהיה ההתרחקות והמנעות מכל מהאכלים האלה.
יכול להיות שזה הגלוטן שבי מדבר ואולי כבר לא יהיה אכפת לי אם אני אתנקה ממנו.
אבל איך אתם מתמודדים עם כל המאכלים השמנים האלה?
האם צריך להתנזר מהם לגמרי או שעדיין אפשר להנות מהם ובאותו הזמן לשמור על התוצאות?

אני אישית לא שם לעצמי גבולות, אוכל את המינימום שאני אוכל כל יום + מה שמתחשק לי (כל מה שאני רואה בארון וכו'). אבל אף פעם לא הייתי מהסוג שמזמין פיצות ואוכל בחוץ.
זה תלוי אצל כל אחד איך הוא רואה את העלייה אצלו, לי אישית לא אכפת שאגרתי עוד טיפה שומן (כן אכפת לי איך אני ניראה, אבל זה עליות מינוריות של שומן או בכללי משקל).

• פותח/ת השרשור
תודה 😃
אשמח לעוד תגובות
יכול להיות שטעיתי בקטגוריה והנושא הזה אמור להיות בתזונה, אם כן אפשר להעביר

זה תלוי מה הנטייה הטבעית שלך...
מן הסתם אנשים שהם רזים מטבעם יכולים יותר לשחרר (למרות שאני, בתור אחד כזה ,מרסן את עצמי מגאנק וממתקים, בין היתר כי זה סותם לי את התאבון הרבה יותר מאשר ארוחה ענקית)
אנשים שנוטים יותר להשמין יצטרכו לשמור יותר.
זה הכל עניין של give and take.
על פי מה שכתבת, נראה שעוד לא ניסית לעשות שינוי בצורה שבה אתה אוכל. אני ממליץ שתקפוץ למים ותראה שזה לא כזה נורא.
וגם אם זה יהיה נורא - תשאל את עצמך מה יותר חשוב לך, איך שאתה נראה והיחס שלך כלפי הגוף של עצמך או משולש פיצה.

בהצלחה!

תשמע,
כמו שאמרת לכל אחד יש את הגנטיקה שלו והוא יכול להשמין או לא להשמין.
אבל לא משנה אם זה חיטוב או מסה, לעולם לא צריכים להיות קיצוניים. זה לא טוב לא לכאן ולא לשם.
בא לך פעם בשבוע לאכול משהו שטותי ולא "בריא" ? לך על זה. תאזן את זה עם התפריט שלך, ואין שום בעיה.
כל דבר שנעשה מידי פעם רק יכול לעזור מבחינה מנטלית להמשיך הלאה.

אימונים ותזונה קפדנית משמע לשמור על ערכים סופיים, לא להתנזר ממאכלים טעימים.
כמובן הכל בגבול הטעם הטוב.

גם בחיטוב,
מידי פעם חייבים.

• פותח/ת השרשור
השאלה היא מה זה מדי פעם, להגיד את האמת לפני מה שנראה לי אני עם נטייה להשמנה
לרוב אני לא אוכל הרבה ואני אוכל די בריא, ושומר על משקל קבוע בלי לעלות, ואז יום אחד אני דופק 3-4 משלושי פיצה או איזה ארוחת המבורגר ויומיים אחרי זה אני פתאום עוד 2-3 קילו.
משהו דפוק

לא צריך להתרגש מעלייה במשקל לאחר ארוחת שחיתות. רוב המשקל הוא נוזלים. דאג להישקל כל שבוע באותו יום, על הבוקר ועל בטן ריקה.
אגב, גלוטן לא מדבר מתוכך, זה כוח הרצון שלך ששכחת איך להשתמש בו.

אבל איך אתם מתמודדים עם כל המאכלים השמנים האלה?
האם צריך להתנזר מהם לגמרי או שעדיין אפשר להנות מהם ובאותו הזמן לשמור על התוצאות?

אני נניח בתקופת המסה אוכל נקי רוב הזמן אבל במידה וממש בא לי משהו או ראיתי משהו אני כן אוכל.
אז שמרת כל היום על תפריט טוב חזה עוף ואורז ופתאום חבר בא לך עם סופגניה, בתכלס אתה כן יכול לאכול זה לא סוף העולם.
מצד שני שאני בחיטוב נניח כמו עכשיו (כבר 5 ימים.😁) אני נמנע לגמרי מלאכול דברים כאלה.
מתרגלים לזה בסוף זה כולה אוכל זה לא סוף העולם.
בכל מקרה התוצאות שוות את זה תיהיה בטוח זה נותן כוח להמשיך ולהמנע מג'אנק.

אבל שוב זה לא שאתה מתנזר מזה לכל החיים, אתה תראה שעדיין יצא לך לאכול ג'אנק ולא קצת.
זה באמת הדבר האחרון שצריך להפחיד אותך.😉

גיינז עחי

אני במסה אוכל כל דבר שזורם לי בעין ובחיטוב אני נאצי כל השבוע לא נוגע בכלום ובשישי מרשה לעצמי קצת

השאלה היא מה זה מדי פעם, להגיד את האמת לפני מה שנראה לי אני עם נטייה להשמנה
לרוב אני לא אוכל הרבה ואני אוכל די בריא, ושומר על משקל קבוע בלי לעלות, ואז יום אחד אני דופק 3-4 משלושי פיצה או איזה ארוחת המבורגר ויומיים אחרי זה אני פתאום עוד 2-3 קילו.
משהו דפוק
כמו שאמרו למעלה, המשקל שאתה עולה אחרי ארוחת שחיתות זה נוזלים ברובו המוחלט. אתה לא עולה פתאום 2-3 קילו שומן ביום. הנוזלים האלה יורדים תוך כמה ימים אם אתה חוזר לתפריט הרגיל.
באופן כללי אם יש לך ערכים סופיים שאתה מגיע אליהם בסוף יום, אז לפעמים אם תאכל איזה פיצה או שוקולד או משהו ותדאג להתאים את שאר הארוחות כך שזה ייכנס בערכים אני לא רואה בעיה בזה בכלל. גם אם באותו יום תחרוג קצת מהערכים, במיוחד אם אתה במסה, לדעתי זה לא קריטי

• פותח/ת השרשור
לא צריך להתרגש מעלייה במשקל לאחר ארוחת שחיתות. רוב המשקל הוא נוזלים. דאג להישקל כל שבוע באותו יום, על הבוקר ועל בטן ריקה.
אגב, גלוטן לא מדבר מתוכך, זה כוח הרצון שלך ששכחת איך להשתמש בו.

בכל זאת, גלוטן זה עדיין משהו ממכר, כמו סוכר ודברים כאלה.

ציט פעם - פעמיים בשבוע לא יזיק. אני לדוגמה אכלתי אתמול פיצה
מה זה בעצם ציט מיל? רק ארוחות ממש כמו פיצה או המבורגר, או גם חטיף שוקולד\כדור גלידה זה ציט מיל?

גיינז עחי

אני במסה אוכל כל דבר שזורם לי בעין ובחיטוב אני נאצי כל השבוע לא נוגע בכלום ובשישי מרשה לעצמי קצת
תראה יש משהו במה שאתה אומר, מצד שני גם קראתי שזה קשור לגנטיקה, שיש אנשים שיאכלו דברים יותר שומניים והגוף שלהם יאגור את השומן ואחרים שיאכלו אותו דבר אבל הגוף שלהם יאגור פחות.
קראתי שבמסה, אנשים שנוטים להשמנה צריכים לעשות מסה נקייה בגלל שאם הם יאכלו דברים שמנים אז הגוף שלהם יאגור את השומן ואז הם יעלו גם בשריר אבל גם בשומן, ואם הם רוצים לעלות רק במסה אז הם צריכים להימנע מכל הדברים האלה ופשוט לאכול יותר מהתפריט הרגיל והביא כמו בחיטוב
זה נכון?

כמו שאמרו למעלה, המשקל שאתה עולה אחרי ארוחת שחיתות זה נוזלים ברובו המוחלט. אתה לא עולה פתאום 2-3 קילו שומן ביום. הנוזלים האלה יורדים תוך כמה ימים אם אתה חוזר לתפריט הרגיל.
באופן כללי אם יש לך ערכים סופיים שאתה מגיע אליהם בסוף יום, אז לפעמים אם תאכל איזה פיצה או שוקולד או משהו ותדאג להתאים את שאר הארוחות כך שזה ייכנס בערכים אני לא רואה בעיה בזה בכלל. גם אם באותו יום תחרוג קצת מהערכים, במיוחד אם אתה במסה, לדעתי זה לא קריטי

תוכל להסביר מה זה בדיוק אומר להתאים את שאר הארוחות כך שזה ייכנס בערכים?

למשל אתה אוכל כל יום 200 גרם חלבון, 300 גרם פחמימה ו100 גרם שומן. ביום מסויים אכלת נגיד כמה עוגיות אחרי ארוחת צהריים, שיש בהם 50 גרם סוכר (פחמימה). אז בשאר בשאר הארוחות אתה יכול להוריד את ה50 גרם פחמימה (לאכול פחות אורז, לוותר על פרוסת לחם וכו) ואז עדיין תגיע לערכים שלך בסוף יום למרות שאכלת משהו "לא בריא"

בכל זאת, גלוטן זה עדיין משהו ממכר, כמו סוכר ודברים כאלה.

מה זה בעצם ציט מיל? רק ארוחות ממש כמו פיצה או המבורגר, או גם חטיף שוקולד\כדור גלידה זה ציט מיל?

תראה יש משהו במה שאתה אומר, מצד שני גם קראתי שזה קשור לגנטיקה, שיש אנשים שיאכלו דברים יותר שומניים והגוף שלהם יאגור את השומן ואחרים שיאכלו אותו דבר אבל הגוף שלהם יאגור פחות.
קראתי שבמסה, אנשים שנוטים להשמנה צריכים לעשות מסה נקייה בגלל שאם הם יאכלו דברים שמנים אז הגוף שלהם יאגור את השומן ואז הם יעלו גם בשריר אבל גם בשומן, ואם הם רוצים לעלות רק במסה אז הם צריכים להימנע מכל הדברים האלה ופשוט לאכול יותר מהתפריט הרגיל והביא כמו בחיטוב
זה נכון?

ציט - לרמות כל דבר שלא נחשב ״בריא״ כביכול נחשב ציט אבל נגיד אכלת נקי כל השבוע כמה משולשי פיצה לא ישנו כלום...

זה ממש תלוי במטרות שלך ולאן אתה רוצה להגיע ככל שאתה רוצה להגיע רחוק יותר צריך להקפיד יותר
אבל אם אתה עושה את זה בתור תחביב בישביל הכיף אז אין יותר כיף מלדפוק שתי משולשי פיצה בסוף שבוע :D

זה נכון?
אני אגיד לך תאמת אני אוכל 30-40 אחוז ג׳אנק בתפריט שלי וזה עוד בלי להחשיב את פחמימות הפשוטות, ואני לא רואה שינוי כלשהו לטובת השומן, אני לא יודע אם זה גנטיקה או לא אבל לי זה עובד.

יש כאלה שטוענים שאורז וחזה עוף מעלה אותם נקי יותר יכול להיות שזה בראש שלהם, ויכול להיות שיש קצת מן האמת אבל סופו של דבר מה שמשנה בעיקר זה הפלוס הקלורי אם תהיה בפלוס 1000 מן הסתם שיחס השריר/שומן יהיה לטובת השומן..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית