הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון ביקורת - דדליפט וסקוואט

White Walker

משתמש על
23,991
15,517
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
34,643
23,991
15,517
איך הטכניקה בדדליפט?

אני מנסה לשפר בכל פעם, המקום היחידי שאני חושב שאני בבעיה בו הוא בסטפ.
לדעתי אני לא מוריד מספיק את האגן, או שכן?
אשמח לביקורת.

והסקוואט הוא עם משקל קליל רק כדי להבין אם ככה עושים LB, כי עד כה הייתי עושה HB.

תודה 😃

הבעיה העיקרית שלך בדדליפט היא שאחרי סט אפ טוב על התחלת ההרמה אתה מטיס את התחת למעלה, נועל את הברך ומרים בכמעט סטיף לג דדליפט.
הסקוואט בגדול נראה בסדר אבל הייתי מחליף את המוט. AGAIN FASTER זה חרא לסקוואט. אתה לא צריך שהמוט יתחיל לקפץ לך על הגב בין החזרות.

• פותח/ת השרשור
הבעיה העיקרית שלך בדדליפט היא שאחרי סט אפ טוב על התחלת ההרמה אתה מטיס את התחת למעלה, נועל את הברך ומרים בכמעט סטיף לג דדליפט.
הסקוואט בגדול נראה בסדר אבל הייתי מחליף את המוט. AGAIN FASTER זה חרא לסקוואט. אתה לא צריך שהמוט יתחיל לקפץ לך על הגב בין החזרות.

קודם כל תודה על התגובה.

להתחיל את המשיכה כשהאגן נמצא למטה בעצם? והאגן עולה כשהמוט עובר את קו הברכיים?

לגביי הסקוואט, המוט רנדומלי כמובן.. ציוד של המכון 😃
מה זה AGAIN FASTER ? חברה של מוטות?

קודם כל תודה על התגובה.

להתחיל את המשיכה כשהאגן נמצא למטה בעצם? והאגן עולה כשהמוט עובר את קו הברכיים?

לגביי הסקוואט, המוט רנדומלי כמובן.. ציוד של המכון 😃
מה זה AGAIN FASTER ? חברה של מוטות?
הסטאפ שלך נראה טוב בזווית הזאת אבל אם תסתכל אתה תראה שבשנייה שאתה מנתק את המוט אתה נועל את הברכיים שלך והתחת שלך מזנק לאוויר.
המוט הוא של AGAIN FASTER - יש את הלוגו שלהם על המוט. זה מוט ידוע בקוקספיט, והוא מעולה לדדליפט. חרא לסקוואט

• פותח/ת השרשור
הסטאפ שלך נראה טוב בזווית הזאת אבל אם תסתכל אתה תראה שבשנייה שאתה מנתק את המוט אתה נועל את הברכיים שלך והתחת שלך מזנק לאוויר.
אז לשמור על אגן נמוך יותר?
סליחה על הבורות.
מתקשה בתרגיל הזה..........

המוט הוא של AGAIN FASTER - יש את הלוגו שלהם על המוט. זה מוט ידוע בקוקספיט, והוא מעולה לדדליפט. חרא לסקוואט

טוב זה מכון של PL ן WL וקרוספיט.
אבל אבדוק אם יש מוטות אחרים גם.

אז לשמור על אגן נמוך יותר?
סליחה על הבורות.
מתקשה בתרגיל הזה..........

טוב זה מכון של PL ן WL וקרוספיט.
אבל אבדוק אם יש מוטות אחרים גם.
האגן שלך מספיק נמוך בסט אפ, אל תזרוק אותו למעלה על ההתחלה!

בסקוואט המוט נראה יושב גבוה מדי, אתה מאבד כיווץ (או שלא מכווץ מלכתחילה - מה שנראה ככה), ואולי לשלוח ברכיים יותר לצדדים יגרום לך להיות יותר ישר בטורסו.

חוץ מזה, נראה שעדיין קל לך.

איך הטכניקה בדדליפט?

אני מנסה לשפר בכל פעם, המקום היחידי שאני חושב שאני בבעיה בו הוא בסטפ.
לדעתי אני לא מוריד מספיק את האגן, או שכן?
אשמח לביקורת.

והסקוואט הוא עם משקל קליל רק כדי להבין אם ככה עושים LB, כי עד כה הייתי עושה HB.

תודה 😃

טוסיק גבוה מידי בדדליפט, מוט ממש לא מונח בלואו באר - יש על מה לעבוד.

בנעילה בדדליפט נסה לנעול עד הסוף, לדחוף את המותניים מעט יותר קדימה(כאילו אתה מז**ן את המוט), בעיני נעילה לא מלאה לוקחת אנרגיה מהחזרות הבאות. בקשר להרמה של התחת - בסט אפ זה דווקא נראה בסדר ואז התחת קצת נזרק למעלה. לי אישית עזר לחשוב שהזווית בין האמסטרינג והתאומים והזווית בין הבטן והקוואדס צריכות להיפתח באותו הזמן + הטיפ המוכר של לדמיין שאתה דוחף את הרצפה ולא מרים את המוט.

המשקל נראה קל לך, אתה יכול להרים אותו מהר יותר 😃.

• פותח/ת השרשור
טוסיק גבוה מידי בדדליפט, מוט ממש לא מונח בלואו באר - יש על מה לעבוד.

אז כמו שכבר נאמר לי לפני כן, לא להרים את התחת מהר מידיי ולנעול את האגן, כן?
בעניין הסקוואט האמתי שרציתי לבדוק יותר את עניין הירידה האם זה העומק המקובל ב LB, מכיוון שזה סט שעשיתי לאחר האימון עם משקל קליל ולא שמתי דגש על מיקום המוט שלא כמו בסטים של העבודה שכן שמתי דגש. (הסימנים האדומים שראיתי על השכמות בטרפזים האדומים מעידים על מיקום נכון 😆)
אבל תודה,
אני אכן עובד על הטכניקה ומתייעץ בחדר כושר לגביה בנוסף לכאן.

בנעילה בדדליפט נסה לנעול עד הסוף, לדחוף את המותניים מעט יותר קדימה(כאילו אתה מז**ן את המוט),
אחלה קונספט.
חחח

בסקוואט, תתקן את פרק כף היד, סתם לחץ עליו ועל המרפק. יש ביוטיוב מלא הסברים.
אם תוכל לזרוק לי הסבר אחד אני כבר אמצא את השאר, תודה 😃

דדליפט:
אני לא ממש מבין למה כולם אומרים שהאגן שלך גבוה מידי, או מייעצים לא להרים אותו לפני/בזמן ניתוק המוט מהקרקע, כאילו שזה אפשרי, או טוענים שהסט אפ טוב.
הנה שתי עובדות:
1. אם הסט אפ טוב והמשקל כבד, למעט היצ'ינג אין לאף אחד דרך לשלוט בכל מה שיקרה מרגע ניתוק המוט מהקרקע עד הנעילה (במידה ורוחב האחיזה, העמידה והאנתרופומטריה זהה כמובן)
2. אם האגן עולה לפני/בזמן הניתוק, יש לזה סיבה, וזה לא כי צריך להגיד לך לא להרים אותו. זה בגלל שמשהו מונח לא במקום מלכתחילה, שבלי השינוי הזה לא ניתן למשוך את המוט.

תיקונים:
א. להתחיל בלמקם את המוט טוב יותר - כלומר מעל מרכז כף הרגל. כל עוד הוא קדימה מידי, זה לא יהיה מושלם.
ב. להכנס לסט אפ כמו שצריך, תיעזר בחמשת שלבי המשיכה - בדדליפט אין הרבה מעבר לזה.
ג. ברגע שהמוט יהיה במקום, הכל יראה הרבה יותר טוב.
ד. בחלק מהחזרות אפשר גם לשפר מנח עמוד שדרה, אבל כבר כתוב בחמשת שלבי המשיכה איך לבצע את זה.

סקוואט:
שישה דברים מרכזיים לשפר:
א. מיקום המוט - תיעזר בסרטון שצורף כאן של ריפטו על הנושא.
ב. מבט - להסתכל למטה על נקודה בקרקע שנמצאת ~1.5 מ' ממך.
ג. עמוד שדרה - לא לבצע אובר אקסטנשן - במקום לחשוב על הקשתה אחורה של הגב, תחשוב על פלג גוף עליון יציב וקשיח שלא זז. זה אומר שאתה בפועל תצטרך גם להשתמש בשרירים שזוקפים את הגב, כמו שאתה כבר עושה - ובמקביל להשתמש גם יותר בשרירי הבטן, אלה שאתה מבצע איתם כפיפות בטן (שאיתם אתה גם עובד חזק בפרס על מנת להמנע מאובר אקסטנשן) על מנת שהאיזון יהיה משני הכיוונים ועמוד השדרה ישאר ניטרלי ולא בפשיטת יתר (פשיטת יתר = אובר אקסטנשן).
ד. ברכיים - צריכות להגיע לסוף כף הרגל / לעבור מעט - שלח אותן קדימה יותר ומהר יותר בחצי הראשון של הירידה. קדימה זה כמובן במסלול של החוצה, בקו כף הרגל.
ה. קח הרבה אוויר לפני כל חזרה, תשאיר בפנים ותוציא רק כשאתה שוב למעלה (מהסרטון לא ברור אם זה מתרחש, לכן אומר בכל מקרה).
ו. תן סרטון עם משקל רלוונטי, כי הרבה דברים הרבה פעמים מסתדרים פשוט כשיש יותר משקל על המוט.

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
א. להתחיל בלמקם את המוט טוב יותר - כלומר מעל מרכז כף הרגל. כל עוד הוא קדימה מידי, זה לא יהיה מושלם.
דווקא זה הדבר היחידי שכן בסדר חח אבל תודה, אשתמש בחמשת השלבים כפי שהמלצת.

ה. קח הרבה אוויר לפני כל חזרה, תשאיר בפנים ותוציא רק כשאתה שוב למעלה (מהסרטון לא ברור אם זה מתרחש, לכן אומר בכל מקרה).
אכן, ולסלבה? בסרטון לא עשיתי את זה כי לא ממש עבדתי כאן, אבל בסטים של עבודה אני מחזיק בפנים עד סוף העלייה.

ו. תן סרטון עם משקל רלוונטי, כי הרבה דברים הרבה פעמים מסתדרים פשוט כשיש יותר משקל על המוט.
צודק.
אעלה סרטון עם משקל עבודה.

תודה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית