הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ביקורת על טכניקה בסקוואט

• פותח/ת השרשור Roeefl
  • פורסם בתאריך

Roeefl

משתמש מתחיל
68
25
נק' מוניטין:
63
68
25
אוניברסיטת תל אביב
מתאמן מתחיל, אחרי שנה של ליצנות (כל מיני תוכניות פיצול וחיטובים) - מתחיל SS השבוע.
כביכול הגעתי בשנה הזאת למשקל עבודה של 80KG בסקוואט.
בפועל אין לי ספק שהטכניקה שלי פגומה מכל מיני בחינות,
אם אפשר לקבל כמה דגשים עיקריים על מה לא נכון ואיך לתקן.

[זאת פעם ראשונה שאני מנסה לצלם אז לא יצא אידיאלי, אנסה לצלם שוב יותר נורמלי]

סט חימום אחרון (60 קילו):

סט עבודה ראשון (80 קילו):

סט עבודה שני (80 קילו):

תודה.

קודם כל ברוך הבא 😃

ממש קשה להבחין במשהו מהזווית הזאת.
אתה עושה HB או LB ?

נדמה שאתה עומד נורא צר ושהברכיים שלך קורסות קדימה מידיי, שאתה לא פותח את הברכיים לצדדים בירידה ושאין ירידה מתחת לקו המקביל.

ממליץ לך לצלם לפי ההוראות הבאות על מנת שיהיה יותר קל (ואפשרי במקרה הזה) לבקר את הטכניקה

https://www.lbs.co.il/threads/46/

נדמה שאתה עומד נורא צר ושהברכיים שלך קורסות קדימה מידיי, שאתה לא פותח את הברכיים לצדדים בירידה ושאין ירידה מתחת לקו המקביל.
מסכים. בנוסף, כפות הידיים שלך עקומות וזה נראה שהגב התחתון שלך לא מספיק ישר.
תבחר לדבוק בLB/HB כי לפי הטכניקה הנוכחית אתה לא עושה אחד מהם בצורה נכונה.

1. אחיזה - תלמד לאחוז ע"פ הסרטון הבא:

2. מבט - להסתכל למטה על נקודה בקרקע שנמצאת ~1.5 מ' ממך.
3. ברכיים - צריכות לצאת החוצה בקו כפות הרגליים (~30 מעלות). בנוסף, צריכות להגיע לקצה כף הרגל / מעט מעבר ולעצור שם, ככה שבמהלך המשך הירידה הן ממשיכות להכפף, אבל לא משנות את מיקומן. יותר חשוב שכרגע תעבוד על להוציא אותן החוצה.
4. לפני כל חזרה קח הרבה אוויר, תשאיר בפנים, ותוציא אך ורק כשאתה שוב למעלה, כלומר לאחר סיום החזרה. במשך כל החזרה - האוויר בפנים.
5. שפר עומק - צריך לרדת מעט יותר. סעיף #3 יסייע לך בזה מאוד.
6. רוחב העמידה שלך לא ברור ב100% מהוידאו, לכן אני אומר ליתר ביטחון - עקבים ברוחב כתפיים (אפשר מעט יותר, על פי הנוחות האישית שלך, אבל לא הרבה יותר), וכפות רגליים פונות החוצה ב30 מעלות (גם כאן אפשר מעט יותר, על פי הנוחות האישית שלך, אבל לא הרבה יותר).
7. סט החימום האחרון שלך כרגע לא מאוד משנה, אבל בהמשך אתה תמצא שהכי נוח יהיה סט של חזרה אחת במשקל של ~90% ממשקל העבודה המתוכנן ל-3X5.
8. נעליים - אתה צריך נעליים שיספקו לך לכל הפחות משטח קשיח. הזולות ביותר שיעשו את העבודה הן אולסטאר, אבל עדיף להשקיע בנעליים ייעודיות שיחזיקו לכמה שנים.
9. באימון הבא בכל סט, החל מסט החימום הראשון, תעבוד על 1-3 דגשים. יקח לך כמה אימונים וזה ישתפר משמעותית אם תתעקש על כך מספיק.
10. צלם על פי הוראות הצילום בפעם הבאה, ותעלה את הצילום מהאימון הבא לאשכול הזה.

כן, נשמע כמו המון דברים מסובכים, אבל אתה בכיוון טוב.

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
קודם כל ברוך הבא 😃

ממש קשה להבחין במשהו מהזווית הזאת.
אתה עושה HB או LB ?

ממליץ לך לצלם לפי ההוראות הבאות על מנת שיהיה יותר קל (ואפשרי במקרה הזה) לבקר את הטכניקה

https://www.lbs.co.il/threads/46/

תודה רבה.
אני מכוון לעשות LB.
רשמתי לעצמי בינתיים את מה שאמרת, באימונים הבאים אנסה לצלם כמו שצריך ואעלה לפה שוב.

מסכים. בנוסף, כפות הידיים שלך עקומות וזה נראה שהגב התחתון שלך לא מספיק ישר.
תבחר לדבוק בLB/HB כי לפי הטכניקה הנוכחית אתה לא עושה אחד מהם בצורה נכונה.

אני יודע שלפי הספר אמורים לעשות LB ב-SS ולכן אני מכוון ל-LB.
יש סיבה לבחור HB?

1. אחיזה - תלמד לאחוז ע"פ הסרטון הבא:

2. מבט - להסתכל למטה על נקודה בקרקע שנמצאת ~1.5 מ' ממך.
3. ברכיים - צריכות לצאת החוצה בקו כפות הרגליים (~30 מעלות). בנוסף, צריכות להגיע לקצה כף הרגל / מעט מעבר ולעצור שם, ככה שבמהלך המשך הירידה הן ממשיכות להכפף, אבל לא משנות את מיקומן. יותר חשוב שכרגע תעבוד על להוציא אותן החוצה.
4. לפני כל חזרה קח הרבה אוויר, תשאיר בפנים, ותוציא אך ורק כשאתה שוב למעלה, כלומר לאחר סיום החזרה. במשך כל החזרה - האוויר בפנים.
5. שפר עומק - צריך לרדת מעט יותר. סעיף #2 יסייע לך בזה מאוד.
6. רוחב העמידה שלך לא ברור ב100% מהוידאו, לכן אני אומר ליתר ביטחון - עקבים ברוחב כתפיים (אפשר מעט יותר, על פי הנוחות האישית שלך, אבל לא הרבה יותר), וכפות רגליים פונות החוצה ב30 מעלות (גם כאן אפשר מעט יותר, על פי הנוחות האישית שלך, אבל לא הרבה יותר).
7. סט החימום האחרון שלך כרגע לא מאוד משנה, אבל בהמשך אתה תמצא שהכי נוח יהיה סט של חזרה אחת במשקל של ~90% ממשקל העבודה המתוכנן ל-3X5.
8. נעליים - אתה צריך נעליים שיספקו לך לכל הפחות משטח קשיח. הזולות ביותר שיעשו את העבודה הן אולסטאר, אבל עדיף להשקיע בנעליים ייעודיות שיחזיקו לכמה שנים.
9. באימון הבא בכל סט, החל מסט החימום הראשון, תעבוד על 1-3 דגשים. יקח לך כמה אימונים וזה ישתפר משמעותית אם תתעקש על כך מספיק.
10. צלם על פי הוראות הצילום בפעם הבאה, ותעלה את הצילום מהאימון הבא לאשכול הזה.

כן, נשמע כמו המון דברים מסובכים, אבל אתה בכיוון טוב.

בהצלחה!

רשמתי הכל ואנסה ליישם. תודה רבה על ההשקעה.
אשמח אם תוכל להגיב שוב כשאעלה את הצילום הבא בעוד כמה ימים.

יש סיבה לבחור HB?
כאחד שעכשיו בדיוק עושה הסבה ל LB מ HB אני יכול לומר לך שזה עניין של נוחות לטעמי.
ב HB ישנו עומק גדול יותר ועבודה גדולה יותר על הקוואדס, לעומת LB שיש מעורבות של שרירים נוספים כמו הגלוטוס וההמסטרינגס

• פותח/ת השרשור
כאחד שעכשיו בדיוק עושה הסבה ל LB מ HB אני יכול לומר לך שזה עניין של נוחות לטעמי.
ב HB ישנו עומק גדול יותר ועבודה גדולה יותר על הקוואדס, לעומת LB שיש מעורבות של שרירים נוספים כמו הגלוטוס וההמסטרינגס
איך קיבלת את ההחלטה לעבור מ-HB ל-LB?
אני מעלה צילום קצת יותר ברור, ניסיתי לצלם ע"פ ההוראות עד כמה שאפשר.
אני עדיין מתקשה עם עניין האחיזה והעומק, אבל ניסיתי לעבוד על כל שאר הדברים שנרשמו.
עוד ביקורת תתקבל בברכה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית