הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שחיקת סחוס בברך,גיל 14

• פותח/ת השרשור gprh
  • פורסם בתאריך

gprh

משתמש מתחיל
137
2
נק' מוניטין:
2
137
2
שלום , עכשיו חזרתי מאורטופד אמרתי לו שיש לי כאבים בברכים אמרתי לו שזה התחיל מתנועה לא נכונה בסקוואט , ומאז רק החמיר . הוא בדק לי את הברך וישר אמר שיש שחיקה הסחוס בשני הברכיים . הוא אמר שהכל ביגלל הסקוואט ושאסור כל פעילות של ספורט לשלוש חודשים + פיזיוטרפיה . אני לא יודע מה לעשות לוותר על האימונים ולחכות פשוט או שיש משהו לעשות .

שלום , עכשיו חזרתי מאורטופד אמרתי לו שיש לי כאבים בברכים אמרתי לו שזה התחיל מתנועה לא נכונה בסקוואט , ומאז רק החמיר . הוא בדק לי את הברך וישר אמר שיש שחיקה הסחוס בשני הברכיים . הוא אמר שהכל ביגלל הסקוואט ושאסור כל פעילות של ספורט לשלוש חודשים + פיזיוטרפיה . אני לא יודע מה לעשות לוותר על האימונים ולחכות פשוט או שיש משהו לעשות .

א. תקבע תור לפיזיותרפיה.
ב. תעשה מנוחה מאימונים כרגע כמו שהמליץ הרופא.
ג. בפיזיותרפיה תספר על האימונים שלך בחדר כושר , ותקבל הדרכה ותרגול מותאם.
ד. אתה תהיה בסדר גמור , ותוכל לחזור לעשות סקוואט בעתיד.

• פותח/ת השרשור
א. תקבע תור לפיזיותרפיה.
ב. תעשה מנוחה מאימונים כרגע כמו שהמליץ הרופא.
ג. בפיזיותרפיה תספר על האימונים שלך בחדר כושר , ותקבל הדרכה ותרגול מותאם.
ד. אתה תהיה בסדר גמור , ותוכל לחזור לעשות סקוואט בעתיד.
תודה רבה מעודד אותי מעוד!

אני בטוח שאתה צודק, אבל סביר שיש שחיקת סחוס כבר בגיל 14?

"שחיקת" סחוס בקרב צעירים שלא על רקע מחלה כלשהי או טראומה שמלווה בדימום תוך מפרקי בברך היא לא סבירה בכלל.

תוכל לפרט קצת?
מהנסיון שלי עם אורטופדים משתמשים במושג שחיקת סחוס בהרבה מקרים היא שם גנאי קצת יותר מקצועי לכאב ברכיים בלי הסבר קונקרטי ולא פתולוגיה מוכחת של שחיקה.
האבסורד שדווקא חיזוק יכול לעזור ולא מנוחה

מהנסיון שלי עם אורטופדים משתמשים במושג שחיקת סחוס בהרבה מקרים היא שם גנאי קצת יותר מקצועי לכאב ברכיים בלי הסבר קונקרטי ולא פתולוגיה מוכחת של שחיקה.
האבסורד שדווקא חיזוק יכול לעזור ולא מנוחה

אומר מניסיון שלי שבזמן הצבא סבלתי מכאבי ברכיים קשים עקב מסעות ארוכים עם משקלים כבדים. הייתי סוחב על עצמי משקלים זהים לאלו של חבריי למרות שמבנה הגוף שלי היה קטן בהרבה מהממוצע ושקלתי כ-60 ק"ג.
ביקרתי אצל אורטופד וללא בדיקה מעמיקה הוא הפחיד אותי ואמר לי שיש לי שחיקת סחוס בברך ושעליי להמנע מפעילות מאומצת. הכאבים לא הפסיקו. אחרי כשנה התחלתי להתאמן והשקעתי בסקוואטים והכאבים נעלמו לחלוטין עם הזמן.

• פותח/ת השרשור
אומר מניסיון שלי שבזמן הצבא סבלתי מכאבי ברכיים קשים עקב מסעות ארוכים עם משקלים כבדים. הייתי סוחב על עצמי משקלים זהים לאלו של חבריי למרות שמבנה הגוף שלי היה קטן בהרבה מהממוצע ושקלתי כ-60 ק"ג.
ביקרתי אצל אורטופד וללא בדיקה מעמיקה הוא הפחיד אותי ואמר לי שיש לי שחיקת סחוס בברך ושעליי להמנע מפעילות מאומצת. הכאבים לא הפסיקו. אחרי כשנה התחלתי להתאמן והשקעתי בסקוואטים והכאבים נעלמו לחלוטין עם הזמן.
אתה צודק גם אותי האורטופד סתם הפחיד.
אתמול הייתי בפיזיוטרפיה הפיזיוטרפיסט אמר לי שהגעתי לאימון יתר ביגלל שהעמסתי יותר מידי על הרגליים ו בנוסף לזה גם עשיתי ריצות . ועכשיו במהלך הבדיקה שלו הוא הראה לי ,הרגליים שלי ירדו לאפס . הם כלכך חלשות שאני לא יכול לעשות סקוואט עם משקל גוף ובקושי להחזיק את עצמי בהליכה

1. לא ניתן לאבחן שחיקת סחוס ללא בדיקת MRI או CT.
2. לא סביר שבגילך יש לך שחיקת סחוס - אתה עוד בגדילה. במקרה הכי קרוב לאבחנה של הרופא שלך, הסחוס בפיגור אחרי העצמות שלד.
3. לי אבחנו שחיקות סחוס חמורות בשתי הברכיים, ושני הקרסוליים. רופא היחידה המליץ חד משמעית - חזק את שרירי הרגליים. וזה עובד. יותר משקל על השרירים, פחות על השלד.

2. לא סביר שבגילך יש לך שחיקת סחוס - אתה עוד בגדילה. במקרה הכי קרוב לאבחנה של הרופא שלך, הסחוס בפיגור אחרי העצמות שלד.
3. לי אבחנו שחיקות סחוס חמורות בשתי הברכיים, ושני הקרסוליים. רופא היחידה המליץ חד משמעית - חזק את שרירי הרגליים. וזה עובד. יותר משקל על השרירים, פחות על השלד.

אתה מודע לזה שסעיפים 2 ו 3 סותרים אחד את השני , כן?

• פותח/ת השרשור
תודה ,אתה צודק .כתבתי תגובה אחת למעלה הייתי אצל פיזיוטרפיסת והוא אמר שזה לא ביגלל שום שחיקה ,אלה ביגלל עומס יתר באימונים וחילוק לא נכון באימון רגליים וזה הביא אותי למצב של 0 כוח ברגליים אני עכשיו לא מסוגל לבצע סקוואט אחד עם ממשקל גוף והכל באזור הרגליים חלש

לא, אנא האר את עיני

בסעיף 2 אתה כותב שזה לא סביר שבגילו יש לו "שחיקת סחוס" , וסעיף לאחר מכן , אתה כותב שלך איבחנו "שחיקת סחוס" בצבא.
למיטב ידיעתי , אין הבדל משמעותי בין סחוס של בן 14-15 לסחוס של בן 18-19.

אם אתה משווה ילד בן 14-15, לחייל בסוף מסלול, כשהציוד האישי שלו שוקל 100 קילו, חוץ מהגוף הקליל שלי, אנחנו לא מדברים אותה שפה.
ויש מקרים רבים מאוד של גדילה שנעצרת בגיל 18, למרות שלרוב גדלים עד 20-22. יש הרבה פחות שנעצרים בגיל 14-15.

אם אתה משווה ילד בן 14-15, לחייל בסוף מסלול, כשהציוד האישי שלו שוקל 100 קילו, חוץ מהגוף הקליל שלי, אנחנו לא מדברים אותה שפה.
ויש מקרים רבים מאוד של גדילה שנעצרת בגיל 18, למרות שלרוב גדלים עד 20-22. יש הרבה פחות שנעצרים בגיל 14-15.

אני לא יודע על איזו "שפה" אתה מדבר , אבל מה שכתבת מדבר רק על הבדלים בעומס על המפרקים.
אפשר להגיע לעומס גבוה על המפרקים גם בגילאים צעירים יותר.
אין לזה קשר ל"שחיקה" של סחוס. עובדה שאחרי הורדת העומסים וחיזוק שרירים הכאב נעלם. "שחיקה" , מעצם הגדרתה , לא נעלמת.

שוב , בהיעדר טראומה שכוללת פגיעה מפרקית ודימום , אין "שחיקת" סחוס באנשים צעירים.

• פותח/ת השרשור
מה זה קשור לעצירת הגדילה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית