הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יד ורגל דומיננטיות

• פותח/ת השרשור Sherif
  • פורסם בתאריך

Sherif

משתמש מתחיל
69
8
נק' מוניטין:
15
69
8
שאלה שמעניינית אותי, ולא בטוח איפה לשאול אותה.
למיטב ידיעתי היד והרגל החלשה של אדם זה משהו שמתפתח בילדות. אם כך, מעניין אותי ההסבר(פיזיולוגי, אולי פסיכולוגי, לא יודע) מדוע אי אפשר להיות חזק בשני הצדדים?
אני יודע שיש אנשים שלמשל יודעים לכתוב ביד "החלשה" או לבעוט ברגל הפחות דומיננטית, אבל זה משהו שלמיטב ידיעתי בה עם אימונים מסוימים.
במידה ולא הייתי בהיר מספיק: הכוונה שלי ברגל חלשה זה למשל אדם שבועט בעיקר בימין, לכן הרגל "החלשה" כביכול זו רגל שמאל
תודה לעונים.

ההבדלים הם עצביים ולא קשורים לכוח. אדם שטבעית חזק יותר בצד אחד מהדני, הוא בעל יכולת מוטורית(גנטית\מולדת) גבוהה יותר בצד אחד מאשר בצד שני, בלי קשר לכוח מוסקולרי. זה אומר יותר שליטה, כוח, מיומנות ודומיננטיות.
יש אנשים שנולדו עם כוח מוטורי שונה.

הסיבה להבדלים בין הכוח המוטורי לא ברורים לי. יש תיאוריה שהמוח מחולק לאונות, בין היתר ימין ושמאל, ומי שדוממיננטי בצד ימין יהיה בעל תכונות ויכולות מסויימות. לא בידע שלי להצהיר על זה.

• פותח/ת השרשור
ההבדלים הם עצביים ולא קשורים לכוח. אדם שטבעית חזק יותר בצד אחד מהדני, הוא בעל יכולת מוטורית(גנטית\מולדת) גבוהה יותר בצד אחד מאשר בצד שני, בלי קשר לכוח מוסקולרי. זה אומר יותר שליטה, כוח, מיומנות ודומיננטיות.
יש אנשים שנולדו עם כוח מוטורי שונה.

הסיבה להבדלים בין הכוח המוטורי לא ברורים לי. יש תיאוריה שהמוח מחולק לאונות, בין היתר ימין ושמאל, ומי שדוממיננטי בצד ימין יהיה בעל תכונות ויכולות מסויימות. לא בידע שלי להצהיר על זה.
ראשית, תודה על התגובה.
אולי לא הסברתי את עצמי טוב, אבל לא התכוונתי להבדלים בכוח, פשוט השתמשתי בתיאור שאני מכיר. אני עד היום חשבתי שזה משהו שאדם מסגל לעצמו בתקופת הילדות, האם זה משהו שהוא מולד? מעניין, תודה.
אם מישהו יוכל לתת לי הפנייה למקורות רציניים, רצוי בעברית, אני אשמח מאוד.

ראשית, תודה על התגובה.
אולי לא הסברתי את עצמי טוב, אבל לא התכוונתי להבדלים בכוח, פשוט השתמשתי בתיאור שאני מכיר. אני עד היום חשבתי שזה משהו שאדם מסגל לעצמו בתקופת הילדות, האם זה משהו שהוא מולד? מעניין, תודה.
אם מישהו יוכל לתת לי הפנייה למקורות רציניים, רצוי בעברית, אני אשמח מאוד.
אדם יכול לצמצם ( או להיוולד ככה) את הפערים, אבל השליטה והמיומנות בדכ תמיד תהיה דומיננטית יותר( שליטה בכדור, רפלקס, כוח ועוד׳)
תחפש בגוגל על motor control וכל מיני ביטויים שקשורים למערכת העצבית.

בויקיפדיה אין סימוכין מדעיים ברורים לעניין ( נשמע כאילו המדע לא מצא תיאוריה ממשית ) וזה נראה בערך כמו מה ש @^pala רשם

• פותח/ת השרשור
בויקיפדיה אין סימוכין מדעיים ברורים לעניין ( נשמע כאילו המדע לא מצא תיאוריה ממשית ) וזה נראה בערך כמו מה ש @^pala רשם
מובן שעברתי על ויקיפדיה לפני שפתחתי את האשכול.
תודה לכולם, אשמח לעוד תגובות.

לדעתי יש גם קשר לקואורדינציה, אתה מורגל מגיל 0 לצד החזק הטבעי שלך, וככה אתה מגדיל את הפער ביניהם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית