נק' מוניטין:
588
- 995
- 310
הפרגניל מחכה את הורמון הlh אך בייצור הזרע משתתף.ההורמון fsh.
האם בשימוש בפרגניל למרות הכל ייפגע הזה?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ברמת העיקרון לרוב ייצור הטסט העצמי מביא גם לשמירה באופן עקיף על תאי הסרטולי וייצור זרע תקין. רבים מטופלי ה-TRT המסוגלים להחזיק בספירת זרע תקינה תוך שימוש בפרגניל בלבד.הפרגניל מחכה את הורמון הlh אך בייצור הזרע משתתף.ההורמון fsh.
יספיק פרגניל למטרה הזאת. גם אם רמות ה-fsh יצנחו הם ישובו לרמה תקינה עוד במהלך ה-pct ובעקבותיהן גם ספירת הזרע.במקרה של אנשים בריאים ללא היפוגונדיזם שני .
האם אפשר להשתמש בHMG במהלך הסייקל? או שהדבר יהיה מיותר?
אם כן, מה אופן השימוש והמינון?
המטרה: שימור איכות הזרע אצל אדם בריא שמסייקל.
התייחסות גם לסייקלים פרוגסטרונים אם אפשר בבקשה.
הפרגניל מחכה את הורמון הlh אך בייצור הזרע משתתף.ההורמון fsh.
מרחיב ומדוייק. כל הכבוד @יניב ריזתום ענה בהחלט תשובה מעולה.
כדי מעט להרחיב על הענין - האשך מחולק בגדול ל-2 "משטחי עבודה" שונים.
1-תאי ליידיג.
2- תאי סרטולי.
תאי לידיג, מגיבים להורמון ה-LH שמופרש מיותר המוח, נישא בדם, מגיע אליהם, והם מייצרים את הטסטוסטרון שמופרש אל הדם חזרה.
הטסטסוטרון בדם עולה, מגיע אל המוח (ההיפותלמוס), הן בצורה ישירה והן על נגזרותו מהכבד שהיא אסטרוגן (לאחר ארמוטיזציה), ובכך ההיפותאלמוס יודע שיש מספיק טסט, מוריד ייצור GNRH,, ובכך מוריד הפרשת LH מההיפוזיזה אל הדם, ובכך האשכים מורידים ייצור טסטוסטרון.
וככה זה חוזר על עצמו, כל מחזור כזה נמשך כ-20-30 דק'. אצל נשים,לדוגמא, מחזור הורמונלי נמשך חודש שלם, כשאצלהן ה-LH מביא לביוץ כשהוא מופרש בבת אחת (LH SURGE) בערך ביום ה-14 אחרי המחזור עצמו.
תאי סרטולי הם החלק שהרבה לא מכירים, וזה החלק באשך שמייצר את הזרעים עצמם.
כדי שרקמת אשך תוכל להפוך לזקיקי תא זרע, עליה ראשית לעבור חלוקה מיוטית (בשונה ממיטוזה),וההורמון שמאותת לתאי סרטולי לבצע מהלך זה הוא הטסטוסטרון התוך אשכי.
אותו טסטוסטרון תוך אשכי נדרש גם כדי שהזקיקים יבשילו לבגרות לתאי זרע שלם.
התהליך של ההבשלה נמשך עד כחצי שנה (חשוב לזכור את פרק הזמן הזה), ואינו מושפע מרמת הטסטוסטרון בדם עצמו.
כלומר אם תזריק טסט חיצוני, הוא יגיע לדם, אך לא יסייע לגירוי הבשלת הזקיקים בתאי סרטולי.
אז מאיפה מגיע הטסט התוך אשכי?
באשך יש חומר שקושר טסט שנקרא ABP (חלבון קושר אנדרוגני), והוא זה שיכול לקחת טסט מתאי לידיג ולהעבירם לתאי סרטולי.
תאי סרטולי מייצרים ABP בתגובה להפרשת FSH מההיפופיזה, ולכן נדרש FSH כדי שטסטוסטרון יוכל להשאר באשך עצמו, לפני שיצא אל הדם, כדי לבצע את עבודת ייצור והבשלת הזרעונים.
תאי סרטולי בתמורה לגירוי מ-FSH, מפרישים הורמון אינהיבין לדם, שמגיע להיפופיזה ישירות, ומוריד את רמת ה-FSH, וגם זה נע במחזורים/משובים.
לכן, גם אם תשבית ציר הורמונלי ולא יווצר FSH אז:
1- יש לך עדין חצי שנה מלאי של זקיקי זרע שתוכל להביאם להבשלה רק ע"י לקיחת פרגניל, שידמה את ה-LH, ויביא להמשך ייצור טסט בתאי לידיג שסמוכים לתאי סרטולי, ובכך תשמר רמות טסטוסטרון תוך אשכיות תקינות, ותוכל להמשיך להיות פורה גם בסייקל. (בד"כ נדרשים 3,000 יחבל פרגניל בשבוע לשימור רמות טסט תוך אשכיות מספקות, גם כשרמות ה-ABP יורדות).
2- לקיחת פרגניל במינון של 500 יחבל בשבוע, אמנם לא ישמרו בצורה טובה את הבשלת הזרעונים, אך כן יהוו גורם מספיק חזק למנוע מתאי ליידיג להכנס לתרדמת, עקב ירידה ב-LH.
ואתה לא רוצה שתאי לידיג יכנסו להיברנציה מכמה סיבות:
א- כשתרצה לעשות PCT, התהליך ימשך זמן רב יותר, ולא תסיים PCT עם רמות תקינות של טסט, עד שלא תעיר קודם את תאי לידיג, שיגיבו ל-LH הטבעי שהמוח מפריש.
ב-ככל שתאי לידיג רדומים לאורך זמן ממושך יותר, ככה פוחת הסיכוי להעיר אותם, ואתה מסתכן באיבוד יכולת האשכים לייצר טסט טבעי לאחר ה-PCT.
מאוד שכיח אצל מי שסייקל בלי פרגניל, לראות רמות טסט נמוכות עם ציר הורמונלי תקין, שמתלוננים על תחושת טסט ירודה, בין אם אכן רמות הטסט ירדו אצלהם מתחת לסף התחתון, או שהן בגדר הנורמה, אך ירודים ביחס לרמות שהיו בעבר, ולכן יש חוסר יחסי.
ג- מן הסתם, ככל שרמות הטסט שלך יאוחזרו מוקדם יותר, וקרוב יותר לקו ממנו התחלת לפני הסייקל, ככה תוכל לשמר על תוצאות הסייקל. וביום שבו תפסיק לסייקל, מסת השריר שתוכל לשמור על עצמך "לכל החיים" (ד שהזקנה תפריד בינכם), תלוי ישירות ברמות הטסט הטבעיות שלך בדם.
ד- פרגניל גורם להפרשת טסט מהאשך במהלך סייקל, והטסט הזה מתווסף לטסט החיצוני, וזה בערך אנלוגי לעוד 250 מ"ג אננטט בשבועיים, אז למה לוותר על התענוג הזה?
ה- רמות טסט ירודות, גם באופן יחסי, מובלים להזדקנות מוקדמת, לנטיה לדכאון, לאובדן המוטיבציה, לירידה בחשק ובתפקוד המיני ואף לעליה בשכיחות התחלואה בטרשת עורקים (מחלות לב/אירועים מוחיים).
ככה שאם אתה רוצה לשמר פוריות בסייקל עצמו, 3000 יחבל פרגניל יספיקו לך, כל עוד תסייקל פחות מחצי שנה.
אם אתה לא בענין של ילדים בחצי שנה הקרובה, יספיקו לך 500 יחבל פרגניל לשמר את תאי לידיג מהרדמות, ובכך תשמר את הטסט הטבעי שלך לאחר הסייקל, ותרוויח עוד אקסטרה טסט עצמי בסייקל עצמו.
אם אתה מתכנן בלאסט נ קרוז ארוך, כבר תצטרך לשקול כלומיד לכל הפחות במהלך הקרוזינג כדי לאחזר מעט רמות FSH שייצרו עוד טיפה ABP.
חשוב להבהיר שאלו ממוצעים, כל בן אדם מגיב שונה, יהיו כאלה שיכניסו להריון בסייקל קשה, גם בלי שלקחו פרגניל, אבל הרוב יאבדו את היכולת להרות באופן זמני, כמה שבועות לאחר התחלת הסייקל, אלא אם כן יקחו 3000 יחבל. ואם לקחו רק 500 יחבל, בכל מקרה תוך כמה שבועות-חצי שנה (תלוי באורך הסייקל) אחרי שהציר יחזור מה-PCT, יחזרו להיות פוריים.
ומה הסיכויים שאני לוקח HMG עם פרגניל וכלומיד להרות ? במקרה שלי כמובן המינונים שאני עושה הם :תום ענה בהחלט תשובה מעולה.
כדי מעט להרחיב על הענין - האשך מחולק בגדול ל-2 "משטחי עבודה" שונים.
1-תאי ליידיג.
2- תאי סרטולי.
תאי לידיג, מגיבים להורמון ה-LH שמופרש מיותרת המוח, נישא בדם, מגיע אליהם, והם מייצרים את הטסטוסטרון שמופרש אל הדם חזרה.
הטסטסוטרון בדם עולה, מגיע אל המוח (ההיפותלמוס), הן בצורה ישירה והן על נגזרותו מהכבד שהיא אסטרוגן (לאחר ארמוטיזציה), ובכך ההיפותאלמוס יודע שיש מספיק טסט, מוריד ייצור GNRH,, ובכך מוריד הפרשת LH מההיפוזיזה אל הדם, ובכך האשכים מורידים ייצור טסטוסטרון.
וככה זה חוזר על עצמו, כל מחזור כזה נמשך כ-20-30 דק'. אצל נשים,לדוגמא, מחזור הורמונלי נמשך חודש שלם, כשאצלהן ה-LH מביא לביוץ כשהוא מופרש בבת אחת (LH SURGE) בערך ביום ה-14 אחרי המחזור עצמו.
תאי סרטולי הם החלק שהרבה לא מכירים, וזה החלק באשך שמייצר את הזרעים עצמם.
כדי שרקמת אשך תוכל להפוך לזקיקי תא זרע, עליה ראשית לעבור חלוקה מיוטית (בשונה ממיטוזה),וההורמון שמאותת לתאי סרטולי לבצע מהלך זה הוא הטסטוסטרון התוך אשכי.
אותו טסטוסטרון תוך אשכי נדרש גם כדי שהזקיקים יבשילו לבגרות לתאי זרע שלם.
התהליך של ההבשלה נמשך עד כחצי שנה (חשוב לזכור את פרק הזמן הזה), ואינו מושפע מרמת הטסטוסטרון בדם עצמו.
כלומר אם תזריק טסט חיצוני, הוא יגיע לדם, אך לא יסייע לגירוי הבשלת הזקיקים בתאי סרטולי.
אז מאיפה מגיע הטסט התוך אשכי?
באשך יש חומר שקושר טסט שנקרא ABP (חלבון קושר אנדרוגני), והוא זה שיכול לקחת טסט מתאי לידיג ולהעבירם לתאי סרטולי.
תאי סרטולי מייצרים ABP בתגובה להפרשת FSH מההיפופיזה, ולכן נדרש FSH כדי שטסטוסטרון יוכל להשאר באשך עצמו, לפני שיצא אל הדם, כדי לבצע את עבודת ייצור והבשלת הזרעונים.
תאי סרטולי בתמורה לגירוי מ-FSH, מפרישים הורמון אינהיבין לדם, שמגיע להיפופיזה ישירות, ומוריד את רמת ה-FSH, וגם זה נע במחזורים/משובים.
לכן, גם אם תשבית ציר הורמונלי ולא יווצר FSH אז:
1- יש לך עדין חצי שנה מלאי של זקיקי זרע שתוכל להביאם להבשלה רק ע"י לקיחת פרגניל, שידמה את ה-LH, ויביא להמשך ייצור טסט בתאי לידיג שסמוכים לתאי סרטולי, ובכך תשמר רמות טסטוסטרון תוך אשכיות תקינות, ותוכל להמשיך להיות פורה גם בסייקל. (בד"כ נדרשים 3,000 יחבל פרגניל בשבוע לשימור רמות טסט תוך אשכיות מספקות, גם כשרמות ה-ABP יורדות).
2- לקיחת פרגניל במינון של 500 יחבל בשבוע, אמנם לא ישמרו בצורה טובה את הבשלת הזרעונים, אך כן יהוו גורם מספיק חזק למנוע מתאי ליידיג להכנס לתרדמת, עקב ירידה ב-LH.
ואתה לא רוצה שתאי לידיג יכנסו להיברנציה מכמה סיבות:
א- כשתרצה לעשות PCT, התהליך ימשך זמן רב יותר, ולא תסיים PCT עם רמות תקינות של טסט, עד שלא תעיר קודם את תאי לידיג, שיגיבו ל-LH הטבעי שהמוח מפריש.
ב-ככל שתאי לידיג רדומים לאורך זמן ממושך יותר, ככה פוחת הסיכוי להעיר אותם, ואתה מסתכן באיבוד יכולת האשכים לייצר טסט טבעי לאחר ה-PCT.
מאוד שכיח אצל מי שסייקל בלי פרגניל, לראות רמות טסט נמוכות עם ציר הורמונלי תקין, שמתלוננים על תחושת טסט ירודה, בין אם אכן רמות הטסט ירדו אצלהם מתחת לסף התחתון, או שהן בגדר הנורמה, אך ירודים ביחס לרמות שהיו בעבר, ולכן יש חוסר יחסי.
ג- מן הסתם, ככל שרמות הטסט שלך יאוחזרו מוקדם יותר, וקרוב יותר לקו ממנו התחלת לפני הסייקל, ככה תוכל לשמר על תוצאות הסייקל. וביום שבו תפסיק לסייקל, מסת השריר שתוכל לשמור על עצמך "לכל החיים" (ד שהזקנה תפריד בינכם), תלוי ישירות ברמות הטסט הטבעיות שלך בדם.
ד- פרגניל גורם להפרשת טסט מהאשך במהלך סייקל, והטסט הזה מתווסף לטסט החיצוני, וזה בערך אנלוגי לעוד 250 מ"ג אננטט בשבועיים, אז למה לוותר על התענוג הזה?
ה- רמות טסט ירודות, גם באופן יחסי, מובלים להזדקנות מוקדמת, לנטיה לדכאון, לאובדן המוטיבציה, לירידה בחשק ובתפקוד המיני ואף לעליה בשכיחות התחלואה בטרשת עורקים (מחלות לב/אירועים מוחיים).
ככה שאם אתה רוצה לשמר פוריות בסייקל עצמו, 3000 יחבל פרגניל יספיקו לך, כל עוד תסייקל פחות מחצי שנה.
אם אתה לא בענין של ילדים בחצי שנה הקרובה, יספיקו לך 500 יחבל פרגניל לשמר את תאי לידיג מהרדמות, ובכך תשמר את הטסט הטבעי שלך לאחר הסייקל, ותרוויח עוד אקסטרה טסט עצמי בסייקל עצמו.
אם אתה מתכנן בלאסט נ קרוז ארוך, כבר תצטרך לשקול כלומיד לכל הפחות במהלך הקרוזינג כדי לאחזר מעט רמות FSH שייצרו עוד טיפה ABP.
חשוב להבהיר שאלו ממוצעים, כל בן אדם מגיב שונה, יהיו כאלה שיכניסו להריון בסייקל קשה, גם בלי שלקחו פרגניל, אבל הרוב יאבדו את היכולת להרות באופן זמני, כמה שבועות לאחר התחלת הסייקל, אלא אם כן יקחו 3000 יחבל. ואם לקחו רק 500 יחבל, בכל מקרה תוך כמה שבועות-חצי שנה (תלוי באורך הסייקל) אחרי שהציר יחזור מה-PCT, יחזרו להיות פוריים.
סייקל אמנם יכול לפגוע ביכולת להרות, אך אינו מעלה את אחוז המומים המולדים ביחס לגבר שאינו מסייקל, אם כבר הצלחת במהלכו או אחריו להכניס מישהי להריון.
אם אין לך נזק פיזי ברקמת האשך, סיכוייך גבוהים.ומה הסיכויים שאני לוקח HMG עם פרגניל וכלומיד להרות ? במקרה שלי כמובן
אני בביקורים כל הזמן הייתי אצל אורולוג ועשיתי אולטראסאונד אשכים us והכל תקין כולל שלילת וריקולציה האשכים תקינים גם מבחינת גודל , כמה זמן אתה חושב שאצטרך לעשות זאת חודשיים 3?אם אין לך נזק פיזי ברקמת האשך, סיכוייך גבוהים.
נזק פיזי יכול להגרם גם מחבלה ישירה לאשכים,מוריקוצלה,תסביב אשך, פגם מולד וכו'...
לכן שלול קודם שהאשכך תקין, ורק אז השקע כסף וזמן לטיפולי פוריות מלאים.
אם אתה מתחיל מ 0, אז תוצאות טובות יתקבלו חצי שנה של טיפול לפעמים גם אחרי 3 חודשים.אני בביקורים כל הזמן הייתי אצל אורולוג ועשיתי אולטראסאונד אשכים us והכל תקין כולל שלילת וריקולציה האשכים תקינים גם מבחינת גודל , כמה זמן אתה חושב שאצטרך לעשות זאת חודשיים 3?
פרגניל 3000 בשבוע הוא מניעתי ולא שיקומי. לשקם אתה תצטרך 5000 יחבל בשבוע.ומה הסיכויים שאני לוקח HMG עם פרגניל וכלומיד להרות ? במקרה שלי כמובן המינונים שאני עושה הם :
פרגניל 3000 יחבל פעמיים בשבוע , כלומיד 3 פעמים בשבוע 50מג כל מנה , HMG 75 יחבל 3 פעמים בשבוע
מושבת יחסית העלתי בדיקת זרע לפני כמה ימים אבל קבל שוב , מושבת בערך חצי שנה מאז שסיימתי פיסיטיאם אתה מתחיל מ 0, אז תוצאות טובות יתקבלו חצי שנה של טיפול לפעמים גם אחרי 3 חודשים.
ומה תוצאות בדיקות הזרע שלך? האם אתה מושבת ציר הורמונלית? ואם כן כמה זמן ולמה?
מה 5000 אני לוקח 3000 פעמיים בשבוע כאילו לקחתי 6000 בשבוע לא כאילו זה יוצא ככה באמת חחאם אתה מתחיל מ 0, אז תוצאות טובות יתקבלו חצי שנה של טיפול לפעמים גם אחרי 3 חודשים.
פרגניל 3000 בשבוע הוא מניעתי ולא שיקומי. לשקם אתה תצטרך 5000 יחבל בשבוע.
מה זאת אומרת מושבת חצי שנה אחרי PCT? אתה צריך להמשיך PCT עד שהציר יחזור.מושבת יחסית העלתי בדיקת זרע לפני כמה ימים אבל קבל שוב , מושבת בערך חצי שנה מאז שסיימתי פיסיטי
מה 5000 אני לוקח 3000 פעמיים בשבוע כאילו לקחתי 6000 בשבוע
אז מה אני צריך לקחת את כל הסט הזה חודשיים שלושה ?אם אתה מתחיל מ 0, אז תוצאות טובות יתקבלו חצי שנה של טיפול לפעמים גם אחרי 3 חודשים.
פרגניל 3000 בשבוע הוא מניעתי ולא שיקומי. לשקם אתה תצטרך 5000 יחבל בשבוע.
5000 פעם בשבוע לעומת 3000 פעם בשבוע. למה 3000 פעמים בשבוע?מושבת יחסית העלתי בדיקת זרע לפני כמה ימים אבל קבל שוב , מושבת בערך חצי שנה מאז שסיימתי פיסיטי
מה 5000 אני לוקח 3000 פעמיים בשבוע כאילו לקחתי 6000 בשבוע לא כאילו זה יוצא ככה באמת חח
lh fsh נמוכיםמה זאת אומרת מושבת חצי שנה אחרי PCT? אתה צריך להמשיך PCT עד שהציר יחזור.
בדיקת הזרע די גרועה, אך כן מאפשרת הפריה חוץ גופית.
בכל מקרה אתה צריך לחזור ל-PCT שיקומי, 5000 יחבל פרגניל בשבוע, כלומיד ו-HMG.
בנוסף אצטרך פרופיל הורמונלי להבין למה אתה מושבת? האם בגלל אטסרוגן גבוה? האם בגלל LH נמוך? וכו'..
5000 לחלק לפעמיים הכוונה נכון כי לזה התכוונתי התבלבלתי5000 פעם בשבוע לעומת 3000 פעם בשבוע. למה 3000 פעמים בשבוע?
ואסטרוגן?lh fsh נמוכים
5000 לחלק לפעמיים הכוונה נכון כי לזה התכוונתי התבלבלתי
לא כללו בבדיקה , רופאת משפחה כל פעם עושה לי את זה שבוע הבא עובר שוב בדיקות דם ומחר בדיקת זרע עדכנית מלפני 3 חודשים , כבר נקבע לנו הפריה חוץ גופית . נקווה שהסיכויים של הפריה הם יהיו גבוהים , אולי עם אצליח להעלות את ה fsh יהיה לי סיכוי יותר בהפריה ואולי גם אזכה לתאומים חואסטרוגן?
מעולה, גם גם אם בדיקת זרע כמו שלך, יש נתונים טובים להלציח ב-IVF.לא כללו בבדיקה , רופאת משפחה כל פעם עושה לי את זה שבוע הבא עובר שוב בדיקות דם ומחר בדיקת זרע עדכנית מלפני 3 חודשים , כבר נקבע לנו הפריה חוץ גופית . נקווה שהסיכויים של הפריה הם יהיו גבוהים , אולי עם אצליח להעלות את ה fsh יהיה לי סיכוי יותר בהפריה ואולי גם אזכה לתאומים ח
אני כבר בפנים אחי כבר שבועיים מה אתה חושב הסיכויים להצלחה ב ivf במצב שלי , הרופא פוריות כבר טען שאני גם צריך להקפיא זרע להבא אם ארצה שוב ילד בעתידמעולה, גם גם אם בדיקת זרע כמו שלך, יש נתונים טובים להלציח ב-IVF.
בכל מקרה עדין זה לא פתרון לציר שלך.
תצטרך שוב להכנס ל-PCT אגרסיבי.
די טובים למען האמת.אני כבר בפנים אחי כבר שבועיים מה אתה חושב הסיכויים להצלחה ב ivf במצב שלי