הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שיפור יכולות ריצה במקביל לאימוני כוח

• פותח/ת השרשור Sherif
  • פורסם בתאריך

Sherif

משתמש מתחיל
69
8
נק' מוניטין:
15
69
8
שלום לכולם.
אני מתאמן כוח זה חודשיים. אני בתקופת מסה, ואני מעוניין להמשיך להתחזק ולגדול, אך יחד עם זאת חשוב לי לשפר את היכולות האתלטית שלי בתחום הריצה. ברור לי שלכוח יש מרכיב משמעותי, אבל אני רוצה לעבוד הרבה על טכניקה.
אני מבין שזה יפגע לי בהתקדמות, אך זה מחיר שאני מוכן לקחת.

הדברים שאני מעוניין לשפר במיוחד הם: שיפור כיוון, מהירות ספרינט, קפיצה, ויציאה מהמקום.
חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי כל כך, אז השאלה שלי היא האם יש דרך לשלב בצורה אופטימלית אימונים הכוללים את הדברים למעלה, בד בבד עם התקדמות באימוני התנגדות(אני מדבר כמובן על הרגליים). אני מעוניין לעשות כשלושה אימוני התנגדות, ואחד-שניים אימונים הכוללים ספרינטים(נגיד 5 ספרינטים של 60 מטר, 2 סטים של 4X10, חזרות של קפיצה[נגיד סקוואט עם קפיצה] וכו), מהי הדרך האופטימלית לעשות זאת?
האם כדאי לעשות אימונים כאלה באותו יום של אימון ההתנגדות? האם כדאי לאמן רגליים פעמיים בשבוע, ולעשות אימון כזה פעם-פעמיים בשבוע?
תודה רבה מראש למי שעוזר, זה נורא חשוב לי.

למה אתה רוצה לשפר יציאה מהמקום, מה זה שיפור כיוון ? אתה מתכוון לשינוי כיוון ? למה אתה רוצה לשפר אותו ? אתה עוסק בספורט מסוים ?
תעשה תוכנית כח ונגיד אתה מתאמן ראשון שלישי חמישי ביום חמישי לאחר האימון לך ותעשה ספרינטים, ושתדע,זה סבל.
אל תקרא לאימון התנגדות אימון אופטימלי,תרים כבד ויהיה בסדר. סך הכל יציאה מהמקום זה כח מתפרץ וכח מתפרץ זה פונקציה של כח כולל.

• פותח/ת השרשור
למה אתה רוצה לשפר יציאה מהמקום, מה זה שיפור כיוון ? אתה מתכוון לשינוי כיוון ? למה אתה רוצה לשפר אותו ? אתה עוסק בספורט מסוים ?
תעשה תוכנית כח ונגיד אתה מתאמן ראשון שלישי חמישי ביום חמישי לאחר האימון לך ותעשה ספרינטים, ושתדע,זה סבל.
אל תקרא לאימון התנגדות אימון אופטימלי,תרים כבד ויהיה בסדר. סך הכל יציאה מהמקום זה כח מתפרץ וכח מתפרץ זה פונקציה של כח כולל.
התכוונתי לשינוי, תודה.
אני אמנם שחקן חובבן, אבל אני מעוניין לשפר את זה למשחקי כדור שאני מרבה לשחק.
ברור לי שזה פונקציה של כוח, אבל זה גם אלמנט של טכניקה, את הטכניקה אני מעוניין ללמוד. לכן, שכחתי לציין, אני מעוניין לעשות זאת למשך שבועיים-שלוש, ואז לחזור לאימונים סדירים ורגילים.
אני חושב שיש לי את המתכונת בראש, אני רק מקווה שזה לא יצור חוסר פורפורציה רציני בין פלג גוף עליון לתחתון.

וכמובן, תודה רבה על התשובה.

התכוונתי לשינוי, תודה.
אני אמנם שחקן חובבן, אבל אני מעוניין לשפר את זה למשחקי כדור שאני מרבה לשחק.
ברור לי שזה פונקציה של כוח, אבל זה גם אלמנט של טכניקה, את הטכניקה אני מעוניין ללמוד. לכן, שכחתי לציין, אני מעוניין לעשות זאת למשך שבועיים-שלוש, ואז לחזור לאימונים סדירים ורגילים.
אני חושב שיש לי את המתכונת בראש, אני רק מקווה שזה לא יצור חוסר פורפורציה רציני בין פלג גוף עליון לתחתון.
איזה טכניקה יש ליציאה מהמקום ? רוץ כמו משוגע ? פשוט מדמיינים נמר מאחורייך ויהיה בסדר.
מה זאת אומרת שחקן חובבן ? אני מדבר על שחקן כדורגל/כדורסל/פוטבול או כל דבר אחר במסגרת כלשהי,לא כדורגל בשכונה,אני לא רואה סיבה מספיק טובה לעבוד על כל הדברים האלה.
אתה לא יכול לעשות משהו לשבועיים ולעזוב אותו,אם תעשה SS שבועיים תעלה את הסקוואט ב30 קילו ואז תפסיק להתאמן ל3 חודשים הקרובים הוא לא ירד ?
על איזה מתכונת חשבת ? תרשום אותה

• פותח/ת השרשור
איזה טכניקה יש ליציאה מהמקום ? רוץ כמו משוגע ? פשוט מדמיינים נמר מאחורייך ויהיה בסדר.
מה זאת אומרת שחקן חובבן ? אני מדבר על שחקן כדורגל/כדורסל/פוטבול או כל דבר אחר במסגרת כלשהי,לא כדורגל בשכונה,אני לא רואה סיבה מספיק טובה לעבוד על כל הדברים האלה.
אתה לא יכול לעשות משהו לשבועיים ולעזוב אותו,אם תעשה SS שבועיים תעלה את הסקוואט ב30 קילו ואז תפסיק להתאמן ל3 חודשים הקרובים הוא לא ירד ?
על איזה מתכונת חשבת ? תרשום אותה
ליציאה מהמקום אולי אין יותר מדי טכניקה, אני חושב שלספרינט, לקפיצה ולשינוי כיוון יש.
שחקן חובבן זה עם חברים כמה פעמים בשבוע, כדורגל, בעיקר. זה קצת מגוחך לעבוד על זה בשביל משחק חובבני עם חברים, אבל לעיתים אני מתחרה במסגרות חובבניות, זה חשוב לי בעיקר לכך.
אני מדבר על לקלוט טכניקה, ואז אני כבר איישם במשחקים. האם זה לא פרקטי לשפר במשך שלושה שבועות בערך טכניקה בקפיצה, שינוי כיוון וספרינט, ואז לחזור לאימונים במתכונת רגילה וליישם בכדורגל?

אימון A:
לחיצת רגליים: 3*6
דדליפט: 2*6
בנץ פרס: 3*8
מתח: 3*8
לחיצת כתפיים: 3*6
כפיפת מרפקים: 2*8
מקבילים: 3*8
כפיפות בטן: 12*3

אימון B:
ספרינטים: 5*60.
קפיצה לגובה: 3*8
שני סטים של 4*10

אימונים:
אימון A: ראשון, שלישי(ללא לג פרס ודדליפט), חמישי.
אימון B: שלישי.

הסיבה שאני לא עושה סקוואט היא שהחלפתי מכון מסיבות כלכליות ואחרות, ואין אפשרות לסקוואט בו(רק בסמית משין). את השאר אני עושה במשקולות חופשיות.
בשלישי אני עושה את האימון כרגיל בלי תרגילים העובדים על הרגליים.

אגב, אם תסביר לי שאין טעם באימונים לשיפור הנ"ל למשך שלושה שבועות, אני אוותר על זה. אני לא ראש בקיר.

ליציאה מהמקום אולי אין יותר מדי טכניקה, אני חושב שלספרינט, לקפיצה ולשינוי כיוון יש.
שחקן חובבן זה עם חברים כמה פעמים בשבוע, כדורגל, בעיקר. זה קצת מגוחך לעבוד על זה בשביל משחק חובבני עם חברים, אבל לעיתים אני מתחרה במסגרות חובבניות, זה חשוב לי בעיקר לכך.
אני מדבר על לקלוט טכניקה, ואז אני כבר איישם במשחקים. האם זה לא פרקטי לשפר במשך שלושה שבועות בערך טכניקה בקפיצה, שינוי כיוון וספרינט, ואז לחזור לאימונים במתכונת רגילה וליישם בכדורגל?

אימון A:
לחיצת רגליים: 3*6
דדליפט: 2*6
בנץ פרס: 3*8
מתח: 3*8
לחיצת כתפיים: 3*6
כפיפת מרפקים: 2*8
מקבילים: 3*8
כפיפות בטן: 12*3

אימון B:
ספרינטים: 5*60.
קפיצה לגובה: 3*8
שני סטים של 4*10

אימונים:
אימון A: ראשון, שלישי(ללא לג פרס ודדליפט), חמישי.
אימון B: שלישי.

הסיבה שאני לא עושה סקוואט היא שהחלפתי מכון מסיבות כלכליות ואחרות, ואין אפשרות לסקוואט בו(רק בסמית משין). את השאר אני עושה במשקולות חופשיות.
בשלישי אני עושה את האימון כרגיל בלי תרגילים העובדים על הרגליים.

אגב, אם תסביר לי שאין טעם באימונים לשיפור הנ"ל למשך שלושה שבועות, אני אוותר על זה. אני לא ראש בקיר.
אם לא תתאמן על זה אחרי 3 שבועות זה פשוט ירד חוץ מזה שתוכנית אימונים ללא סקוואט היא תוכנית אימונים גרועה. בקש מחבר שיהיה ספוטר לך בזמן שאתה עושה סקוואט
אין סיבה שתעשה שני סטים של שש דדליפט תעשה סט אחד של חמש,אין לך גם שום יתרון כרגע בכפיפת מרפקים ולא בעבודה על הבטן לדעתי,אבל אם אתה רוצה אתה יכול סט אחד של פלאנק לבטן וסט אחד של כפיפת מרפקים
וסלח לי,אבל זה ממש מטומטם לשפר שינוי כיוון וקפיצה וכל השטויות האלה בשביל כדורגל עם חברים.
רוצה לנצח את חברים שלך ? תעשה SS ותהיה לך בעיטה של שור וגוף של חיה,תאמין לי שזה יעזור לך יותר.
תנסה לעשות את מה שאמרתי,SS עם אימון ספרינטים אחרי האימון האחרון של השבוע.
ותעשה יותר מחמש סטים של 60 מטר ספרינטים,יותר לכיוון ה6-8 ולאט לאט תעלה את המרחק ל100 מטר ולאט לאט אתה תהיה מהיר יותר ויותר בכושר אבל אתה צריך לרוץ כאילו יש נמר מאחורייך,זכור.

• פותח/ת השרשור
אם לא תתאמן על זה אחרי 3 שבועות זה פשוט ירד חוץ מזה שתוכנית אימונים ללא סקוואט היא תוכנית אימונים גרועה. בקש מחבר שיהיה ספוטר לך בזמן שאתה עושה סקוואט
אין סיבה שתעשה שני סטים של שש דדליפט תעשה סט אחד של חמש,אין לך גם שום יתרון כרגע בכפיפת מרפקים ולא בעבודה על הבטן לדעתי,אבל אם אתה רוצה אתה יכול סט אחד של פלאנק לבטן וסט אחד של כפיפת מרפקים
וסלח לי,אבל זה ממש מטומטם לשפר שינוי כיוון וקפיצה וכל השטויות האלה בשביל כדורגל עם חברים.
רוצה לנצח את חברים שלך ? תעשה SS ותהיה לך בעיטה של שור וגוף של חיה,תאמין לי שזה יעזור לך יותר.
תנסה לעשות את מה שאמרתי,SS עם אימון ספרינטים אחרי האימון האחרון של השבוע.
ותעשה יותר מחמש סטים של 60 מטר ספרינטים,יותר לכיוון ה6-8 ולאט לאט תעלה את המרחק ל100 מטר ולאט לאט אתה תהיה מהיר יותר ויותר בכושר אבל אתה צריך לרוץ כאילו יש נמר מאחורייך,זכור.
לצערי, המכון היחיד אליו אני יכול להרשם הוא מכון ללא כלוב, כרגע. אני מאוכזב בטירוף שאין לי עוד אפשרות לעשות סקוואט.
אוקי, קיבלתי לגבי הדדליפט. אני לא הולך לבצע תוכנית כוח בלי סקוואט, לכן אני מוסיף תרגילי עזר.
חחחח קיבלתי, הרבה זמן התלבטתי עם עצמי. האמת שזה יותר בשביל תחרויות מול קבוצות חברים אחרים שבאות לשחק איתנו פעם בהרבה זמן, אבל קיבלתי. יש לי שטויות לפעמים.
כבר ביררתי עם המכון, אסור גם לתלות את המוט על המקבילים. יש התנגדות לסקוואט חופשי, ביררתי אם אני יכול לקחת מהבנץ(במשקל שלי זה עדיין ישים) או לתלות על מקבילים, והתשובה היא לא. בכל מקרה אני ככל הנראה אעשה את זה כמה פעמים עד שיאסרו עלי ויאיימו עלי. התקדמות לינארית לאורך זמן כנראה לא תהיה.

מודה לך על העזרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית