הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה דעתכם על התפריט שלי?

ליגל

משתמש מתחיל
11
1
נק' מוניטין:
1
11
1
היי, אפשר דעה על התפריט שלי? כמה קלוריות יש בערך? יש בו מספיק שומנים, חלבונים ופחמימות? (אני בת 16, גובה מטר 70, משקל 64). המטרה היא לרדת במשקל קצת ואז להתחטב
ארוחה 1 (בבית):
-פרי (תפוז/ אפרסק/ תפוח...)
-4 אגוזי מלך
-יוגורט
-מלפפון
-חטיף אנרגיה

ארוחה 2 (בבית ספר):
-2 פרוסות לחם קל
-קוט'ג/ גבינה 5% אחרת
-פרי

ארוחה 3 (צהריים):
-כוס פחמימה (ספגטי/ פתיתים/ אורז וכו')
-חלבון (עוף/ חזה עוף/ פרגיות)
-סלט ירקות+ כף שמן זית

לפני אימון:
-תמר עם קצת אגוזים

אחרי אימון:
- 2 כפות גרנולה
-2 יוגורט 0%

ארוחה 4 (ערב):
-2 פרוסות לחם קל
- כף קוטג' וכף ריבה
-סלט ירקות+ כף שמן זית

תגידי לנו את

תכניסי את כל המאכלים שרשמת כאן במחשבון תזונה ותביאי משם את הערכים הסופיים: חלבון-פחמימות-שומן

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תגידי לנו את

תכניסי את כל המאכלים שרשמת כאן ותביאים משם את הערכים הסופיים: חלבון-פחמימות-שומן

את האמת אני לא ממש מבינה בזה... אי אפשר לדעת עם הוא מספיק טוב ככה בלי הערכים הסופיים?

את האמת אני לא ממש מבינה בזה... אי אפשר לדעת עם הוא מספיק טוב ככה בלי הערכים הסופיים?

עדיף להשתמש במחשבון תזונה. לא רוצה להגיד לך על עיוור אם הוא טוב או לא. מעדיף לקבל מספרים של הערכים.

נערך לאחרונה:
קודם כל לא רשמת כמה גרם מכל דבר.
דבר שני את צריכה להבין שלהתחטב ולרדת במשקל זה אותו הדבר..אולי התכוונת לרדת קצת במשקל ואז לעלות במסת שריר.
אני כבר יכולה להגיד לך שאין לך מספיק חלבון..איפה ביצים? איפה חלבון אחרי אימון? 2 יוגורטים זה לא ממש מספיק..את צריכה לאכול אחרי האימון, להשלים את מה שהגוף שלך איבד.
ודבר אחרון איזה אימון את עושה? צריך שהוא יהיה בהתאם למטרה שלך ובכמות מסויימת.

היא לא רשמה כמויות אז אי אפשר לדעת אם יש לה מספיק חלבון בתפריט...
בארוחה 2 רשום קוטג- זה גביע שלם?
ובארוחה 3 רשום עוף.. באיזה כמות?
והיא לא חייבת להכניס ביצים לתפריט. וגם לא חייבת לצרוך הרבה חלבון בארוחה שאחרי האימון. כבר יש מחקרים שהראו שמה שמשנה זה הערכים הכוללים לאותו יום.

והיא לא חייבת להכניס ביצים לתפריט. וגם לא חייבת לצרוך הרבה חלבון בארוחה שאחרי האימון. כבר יש מחקרים שהראו שמה שמשנה זה הערכים הכוללים לאותו יום.

אני כמעט בטוחה שהיא לא אוכלת גביע שלך של קוטג׳..וגם עוף אני בספק אם זה יותר מ100 גרם, והארוחה אחרי האימון צריכה להיות מאוזנת ועשירה, לא 2 כפות גרנולה ו2 יוגורטים..ונכון אמרתי שהיא לא רשמה כמויות וקשה להעריך אבל לפי מה שנראה לי אין לה מספיק חלבון

דבר שני את צריכה להבין שלהתחטב ולרדת במשקל זה אותו הדבר.

לא נכון.
להתחטב ≠ לרדת במשקל

להתחטב = בדר"כ להוריד באחוז השומן לכל הפחות. יחד עם זאת, להעלות את מסת השריר. יתכן שמשקל הגוף יעלה.
לרדת במשקל = להוריד מסת גוף כוללת. בדר"כ לא מתחטבים בתהליך הזה.

לא נכון.
להתחטב ≠ לרדת במשקל

להתחטב = בדר"כ להוריד באחוז השומן לכל הפחות. יחד עם זאת, להעלות את מסת השריר. יתכן שמשקל הגוף יעלה.
אתה עולה במשקל בחיטוב? seems legit..

אתה עולה במשקל בחיטוב? seems legit..

אלא אם כן אתה obese, כלומר אתה אדם ממוצע, עם קילוגרמים בודדים עודפים ומסת שריר מאוד נמוכה - כן, אתה בהחלט תוכל גם להעלות במשקל הגוף.
שים לב שגם סייגתי את מה שאמרתי: "יתכן ש....יעלה"

• פותח/ת השרשור
דבר שני את צריכה להבין שלהתחטב ולרדת במשקל זה אותו הדבר..אולי התכוונת לרדת קצת במשקל ואז לעלות במסת שריר.
אני כבר יכולה להגיד לך שאין לך מספיק חלבון..איפה ביצים? איפה חלבון אחרי אימון? 2 יוגורטים זה לא ממש מספיק..את צריכה לאכול אחרי האימון, להשלים את מה שהגוף שלך איבד.
ודבר אחרון איזה אימון את עושה? צריך שהוא יהיה בהתאם למטרה שלך ובכמות מסויימת.
אני לא מבינה בכל הגרמים האלו לכן לא רשמתי אותם...
אני עושה אימון אירובי 3-4 פעמים בשבוע כולל אימוני כוח בחדר כושר
מה כן את ממליצה בשביל שיהיה מספיק חלבון?

לא נכון.
להתחטב ≠ לרדת במשקל

אני בטוחה ששנינו יודעים למה היא התכוונה..ולא כולם מעלים במסת השריר בחיטוב.
אני לא מבינה בכל הגרמים האלו לכן לא רשמתי אותם...
אני עושה אימון אירובי 3-4 פעמים בשבוע כולל אימוני כוח בחדר כושר
מה כן את ממליצה בשביל שיהיה מספיק חלבון?

כדי שיהיה יותר חלבון את מי הסתם צריכה לאכול יותר חלבון...אבל כדי שתדעי אם את בכלל צריכה, תצטרכי כן להתחיל להבין בגרמים, שזה דרך אגב לא כזה קשה..בסך הכל לשקול כמה פעמים את כל מה שאת אוכלת ולהכניס למחשבון קלורי. ככה נדע בדיוק כמה את צריכה להוסיף או להוריד..
את יכולה לפרט את האימונים שלך? מה התוכנית?

1. זה ש"כולנו יודעים", לא אומר שאין צורך לתקן את המיסקונספציה שבנושא.
2. לא אמרתי שכולם. שימי לב לתשובתי להגיב הקודם + קראי של את תגובתי הראשונה.

• פותח/ת השרשור
כשרשמתי קוטג' התכוונתי לכף או שתיים.
וכשרשמתי עוף התכוונתי לרבע עוף

בקילוגרמים את מבינה?
מה זה "לא מבינה בגרמים"? כתוב לך על כל מוצר כמה הוא שוקל ובכל מוצר יש טבלה שמפרטת את ההרכב שלו בשיטת ה"כמה גרם לכל 100 גרם מוצר"

נערך לאחרונה:
1. זה ש"כולנו יודעים", לא אומר שאין צורך לתקן את המיסקונספציה שבנושא.
2. לא אמרתי שכולם. שימי לב לתשובתי להגיב הקודם + קראי של את תגובתי הראשונה.

קראתי, ועדיין אני עומדת מאחורי מה שאמרתי, המטרה בחיטוב היא להוריד באחוזי שומן שזה אומר לרדת במשקל בסופו של דבר. זאת המטרה שלה, יכול להיות שהיא תעלה טיפה במסת שריר אבל בכולל היא תרד במשקל.

• פותח/ת השרשור

כדי שיהיה יותר חלבון את מי הסתם צריכה לאכול יותר חלבון...אבל כדי שתדעי אם את בכלל צריכה, תצטרכי כן להתחיל להבין בגרמים, שזה דרך אגב לא כזה קשה..בסך הכל לשקול כמה פעמים את כל מה שאת אוכלת ולהכניס למחשבון קלורי. ככה נדע בדיוק כמה את צריכה להוסיף או להוריד..
את יכולה לפרט את האימונים שלך? מה התוכנית?
אוקיי לגביי הגרמים הבנתי..
לגבי האימונים אני עדיין לא ממש סגורה עליהם אני היום מתחילה להרשם לחדר כושר אחרי חצי שנה שלא הייתי..
היום ככה בשש אני אדע בוודאות את התוכנית

יש רבע עוף גדול ויש רבע עוף קטן, בכל כף קוטג את יכולה לשים משקל שונה..כדי שתשקלי כמה פעמים עד שתביני, חייב דיוק כדי לקבל תוצאות..

• פותח/ת השרשור
בקילוגרמים את מבינה?
מה זה "לא מבינה בגרמים"? כתוב לך על כל מוצר כמה הוא שוקל ובכל מוצר יש טבלה שמפרטת את ההרכב שלו בשיטת ה" כמה גרם לכל 100 גרם מוצר "
כן אני יודעת. אבל זה באמת כזה קריטי? אני כרגע רוצה רק להוריד במשקל משהו כמו 7 או שמונה קילו. אני עדיין לא מעלה מסת שריר

אוקיי לגביי הגרמים הבנתי..
לגבי האימונים אני עדיין לא ממש סגורה עליהם אני היום מתחילה להרשם לחדר כושר אחרי חצי שנה שלא הייתי..
היום ככה בשש אני אדע בוודאות את התוכנית
כן אני יודעת. אבל זה באמת כזה קריטי? אני כרגע רוצה רק להוריד במשקל משהו כמו 7 או שמונה קילו. אני עדיין לא מעלה מסת שריר

כן זה די קריטי..תתחילי מלחשב כמה את צריכה לאכול, ואז תבני תפריט שמותאם לזה..אני יכולה להגיד לך מניסיון אישי שככה ירדתי 8 קילו, רק אז התחלתי לראות תוצאות..ויכול להיות שתעלי מסת שריר גם בלי שתשימי לב ובלי כוונה.

Back
למעלה תחתית