הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בברך לאחר סקוואט

• פותח/ת השרשור Vile
  • פורסם בתאריך

Vile

משתמש קבוע
1,071
374
נק' מוניטין:
752
1,071
374
היי,
היום עשיתי סקוואט (לא משקל חדש), 120 ק"ג ל- 5 חזרות, אני באותו משקל כבר במשך חודש, שום דבר לא חדש.
חימום אותו דבר, אותו מכנס, אותם נעליים, אותה פוזיציה, אותם חזרות וסטים, קיצור הכל אותו דבר חוץ מזה ששמתי חגורה להרמת משקולות.

אחרי שעה, הרגשתי פתאום כאבים בברך, אותם כאבים שהרגשתי לפני 3 שנים.
הכאב ממוקם בידיוק בפרונט של הברך, (הצד הקדמי \ אנטריורי).
הכאב מופיע כאשר אני יושב, קם, יורד או עולה במדרגות.
עכשיו גם כשאני עושה סקוואט עם משקל גוף אני מרגיש כאבים בברך.

בתחילת התנועה אני לא מרגיש את הברך, אבל ככל שאני יורד אני יותר מרגיש את הברך והכאב די כואב.

היי,
היום עשיתי סקוואט (לא משקל חדש), 120 ק"ג ל- 5 חזרות, אני באותו משקל כבר במשך חודש, שום דבר לא חדש.
חימום אותו דבר, אותו מכנס, אותם נעליים, אותה פוזיציה, אותם חזרות וסטים, קיצור הכל אותו דבר חוץ מזה ששמתי חגורה להרמת משקולות.

אחרי שעה, הרגשתי פתאום כאבים בברך, אותם כאבים שהרגשתי לפני 3 שנים.
הכאב ממוקם בידיוק בפרונט של הברך, (הצד הקדמי \ אנטריורי).
הכאב מופיע כאשר אני יושב, קם, יורד או עולה במדרגות.
עכשיו גם כשאני עושה סקוואט עם משקל גוף אני מרגיש כאבים בברך.

בתחילת התנועה אני לא מרגיש את הברך, אבל ככל שאני יורד אני יותר מרגיש את הברך והכאב די כואב.

המון פעמים כאב שמופיע אחרי אימון נעלם אחרי יום-יומיים. לרוב זה לא פציעה שנמשכת.
לכן אני הייתי מעדיף , שלמעט מקרים אקוטיים של קרע/נקע/שבר וכו' , שלא לפתוח פוסטים של כאב סביר שהחל היום/אתמול.
בכל אופן , בטווח הקרוב , להניח שקית קרח עם מגבת רטובה/ שקית ירקות קפואים על האיזור הוא פתרון טוב לכאב. אם יש לך מכשיר TENS זמין , זה גם אחלה.
כשהכאב מתמשך מעבר ליום-יומיים , ויש הגבלה בתנועה/כאב , זה הזמן לכתוב פוסט בפורום.

תחמם טוב טוב את איזור ה4 ראשי לפני אימון סקוואט הבא, מה גם תעסה אותו טוב עם משחה כמו וולטרן במיוחד באיזור היותר פנימי שלו מהחלק שהכי קרוב לברך עד המפשעה ותעשה גם מתיחחת קלות. אמור להסתדר לך עד האימון הבא ואל תתחיל באגרסיביות תתחיל בעדינות ותקשיב לגוף.

מצטרף לדבריו של יוני, בנוסף יש עוד עניין שכדאי לקחת בחשבון במידה וזה ממשיך:
יכולות להיות מספר סיבות לבעיה אבל כאב ברך קדמי בד"כ קשור לחולשה של הארבע ראשי או לטכניקה/העמסה לקויה שגורמת לעומס יתר על מפרק פיקה-ירך (מה שיותר סביר).
לא הבנתי אם ב"חגורה" הכוונה לחגורת גב (תמיכה) או חגורה להוספת משקל. אם מדובר בחגורה לתמיכה, צריך לתחקר למה אתה זקוק לה.
אם מדובר בחגורה להוספת משקל, ייתכן שהצורה שבה המשקל מונח מסיט את מרכז הכובד למצב שבו נוצר עומס יתר על מפרק פיקה-ירך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית