הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם אני צודק?

AmitS85

משתמש פעיל
431
25
נק' מוניטין:
54
431
25
אם משקל העבודה של מתאמן מסוים בסקוואט הוא עד כפול 1.5 ממשקל הגוף שלו, אז המתאמן הוא מתאמן מתחיל. אם הוא כפול 2 - 1.5 ממשקל הגוף אז המתאמן הוא מתאמן בינוני. ואם הוא כפול 2 או יותר ממשקל הגוף אז המתאמן הוא מתאמן מתקדם.

אם אני טועה, אז תגידו לי איך לדעת אם מתאמן מסוים הוא מתחיל, בינוני או מתקדם.
תודה מראש
smile.gif

אתה טועה.
ההגדרה של מתאמן מתחיל זה שהוא מתאושש מאימון לאימון ויכול להעלות משקל(לרוב מסיימים בטווח שציינת אבל זה לא מה שמגדיר).

לכל מאמן יש את ההגדרות שלו..
ריפטו הגדיר מתאמן מתחיל כאחד שיכול לעלות משקלי עבודה מאימון לאימון
וינגייט הגדירו מתאמן שמתאמן באופן קבועה מעל חצי שנה
מאמנים אחרים שאני מכיר נותנים כל מיני הגדרות כמו "עד שהמתאמן מסוגל לבצע 10 מתח ו-20 מקבילים בטכניקה ראויה"
בסופו של דבר כמו שאומרים ביהדות "עשה לך רב" לך לפי מאמן כלשהו ותדבוק בתכנית שלו.

לכל מאמן יש את ההגדרות שלו..
ריפטו הגדיר מתאמן מתחיל כאחד שיכול לעלות משקלי עבודה מאימון לאימון
וינגייט הגדירו מתאמן שמתאמן באופן קבועה מעל חצי שנה
מאמנים אחרים שאני מכיר נותנים כל מיני הגדרות כמו "עד שהמתאמן מסוגל לבצע 10 מתח ו-20 מקבילים בטכניקה ראויה"
ואתה לא רואה שום בעייתיות בהגדרות של וינגייט והמאמנים שאתה מכיר?
כי על ההגדרה של וינגייט (אני מניח שהתכוונת מתחת לחצי שנה ולא מעל) עונים אנשים שיכולים להתקדם מאימון לאימון, וגם אנשים שיכולים להתקדם רק כל שבוע או כל חודש.
בנוסף, במהלך הזמן שאתה מפסיק לענות על ההגדרה (=עבר הפז"מ של 180 הימים), לא מתרחש שום הבדל ברמה הפיזיולוגית בנוגע ל"מה אתה צריך לעשות אחרת עכשיו?"
על פי ההגדרה של ריפטו - מתאמן מתחיל הוא כבר לא מתאמן מתחיל, כשהוא צריך לעבור לתכנון שבועי במקום מאימון לאימון. זה שונה באופן מהותי אחד מהשני, ולכן יש מה לעשות עם המידע של "האם אתה מתאמן מתחיל על פי ההגדרה של ריפטו".

ובהגדרה של המאמנים שאתה מכיר נכנסים גם אנשים עם סקוואט של 200 ק"ג, גם בני 80 שהתחילו להתאמן אתמול, ולמען האמת, כל בני ה-80, גם אלה שמתאמנים באופן קבוע מגיל 6, זכו בחמש מדליות אולימפיות ולפני שבועיים שברו שיא עולם בהרמת משקולות לגיל שלהם.

השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא, למה בכלל אנחנו צריכים הגדרה למתאמן מתחיל / בינוני / מתקדם ? איך אנחנו, כמאמנים, יכולים (וצריכים) להתחשב בהגדרות הללו?
ובכן, אין לי, כמאמן, שום דרך להתחשב בהגדרות של וינגייט ו/או של החברים שלך, מעבר ללהיות מסוגל לנחש את הרמה איתה הם מגיעים אלי. גם מישהו בן 20 שיכול לעשות 20 עליות מתח שמגיע אלי, ומתאמן בחדר כושר כבר שנתיים, אני יכול לקדם מאימון לאימון ב-99% מהמקרים (או יותר מדוייק: במידה והוא מעולם לא עשה תוכנית כוח).
ככה שבתוכנית שאני אכתוב לו, המספרים בהחלט יהיו שונים ממתאמן בן 40 שלא התאמן מעולם והרגע הגיע אלי, אבל זו תהיה אותה תוכנית.

לכן העובדה שהוא מתאמן יותר מחצי שנה ומסוגל לעשות יותר מ-10 עליות מתח, לא עושה אותו שונה מבחינתי*, המאמן שלו, ממישהו שלא התאמן מעולם ולא מסוגל לבצע עליית מתח אחת.

*בוודאי ששניהם שונים, אבל התרגילים, הטכניקה**, העצימות, הנפח והתדירות שאני צריך לתת להם - זהים. ככה שהם למעשה צורכים ממני את אותו שירות.

**הטכניקה שלהם בהחלט תהיה שונה, עקב הבדלים אנתרופומטריים. אבל אין לזה קשר לכמה הם התאמנו בעבר או מה הרמה הנוכחית שלהם בתרגיל כלשהו.
בסופו של דבר כמו שאומרים ביהדות "עשה לך רב" לך לפי מאמן כלשהו ותדבוק בתכנית שלו.
אתה לא רואה שום בעייתיות בפשוט "לעשות לך רב"? לא שזו לא חשיבה ביקורתית. זו חשיבה אנטי-ביקורתית, בהגדרה.

ואתה לא רואה שום בעייתיות בהגדרות של וינגייט והמאמנים שאתה מכיר?
כי על ההגדרה של וינגייט (אני מניח שהתכוונת מתחת לחצי שנה ולא מעל) עונים אנשים שיכולים להתקדם מאימון לאימון, וגם אנשים שיכולים להתקדם רק כל שבוע או כל חודש.
בנוסף, במהלך הזמן שאתה מפסיק לענות על ההגדרה (=עבר הפז"מ של 180 הימים), לא מתרחש שום הבדל ברמה הפיזיולוגית בנוגע ל"מה אתה צריך לעשות אחרת עכשיו?"
על פי ההגדרה של ריפטו - מתאמן מתחיל הוא כבר לא מתאמן מתחיל, כשהוא צריך לעבור לתכנון שבועי במקום מאימון לאימון. זה שונה באופן מהותי אחד מהשני, ולכן יש מה לעשות עם המידע של "האם אתה מתאמן מתחיל על פי ההגדרה של ריפטו".

ובהגדרה של המאמנים שאתה מכיר נכנסים גם אנשים עם סקוואט של 200 ק"ג, גם בני 80 שהתחילו להתאמן אתמול, ולמען האמת, כל בני ה-80, גם אלה שמתאמנים באופן קבוע מגיל 6, זכו בחמש מדליות אולימפיות ולפני שבועיים שברו שיא עולם בהרמת משקולות לגיל שלהם.

השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא, למה בכלל אנחנו צריכים הגדרה למתאמן מתחיל / בינוני / מתקדם ? איך אנחנו, כמאמנים, יכולים (וצריכים) להתחשב בהגדרות הללו?
ובכן, אין לי, כמאמן, שום דרך להתחשב בהגדרות של וינגייט ו/או של החברים שלך, מעבר ללהיות מסוגל לנחש את הרמה איתה הם מגיעים אלי. גם מישהו בן 20 שיכול לעשות 20 עליות מתח שמגיע אלי, ומתאמן בחדר כושר כבר שנתיים, אני יכול לקדם מאימון לאימון ב-99% מהמקרים (או יותר מדוייק: במידה והוא מעולם לא עשה תוכנית כוח).
ככה שבתוכנית שאני אכתוב לו, המספרים בהחלט יהיו שונים ממתאמן בן 40 שלא התאמן מעולם והרגע הגיע אלי, אבל זו תהיה אותה תוכנית.

לכן העובדה שהוא מתאמן יותר מחצי שנה ומסוגל לעשות יותר מ-10 עליות מתח, לא עושה אותו שונה מבחינתי*, המאמן שלו, ממישהו שלא התאמן מעולם ולא מסוגל לבצע עליית מתח אחת.

*בוודאי ששניהם שונים, אבל התרגילים, הטכניקה**, העצימות, הנפח והתדירות שאני צריך לתת להם - זהים. ככה שהם למעשה צורכים ממני את אותו שירות.

**הטכניקה שלהם בהחלט תהיה שונה, עקב הבדלים אנתרופומטריים. אבל אין לזה קשר לכמה הם התאמנו בעבר או מה הרמה הנוכחית שלהם בתרגיל כלשהו.

אתה לא רואה שום בעייתיות בפשוט "לעשות לך רב"? לא שזו לא חשיבה ביקורתית. זו חשיבה אנטי-ביקורתית, בהגדרה.
תראה, מארק ריפטו הוא מאמן שמטרת האימון שלו היא כוח היא עליה בנשקלי עבודה בצורה פרוגרסיבית לכן ההגדרה שלו מתאימה למטרה - כוח.
וינגייט לא מתעסקים באימונים ספציפים כמו כוח או פיתוח גוף, וינגייט מתעסקים באימוני כושר לאוכלוסיה הכללית ולכן הם נתנו איזשהיא הגדרה מאוד כללית.
כל מאמן כזה או אחר מתאים את ההגדרה שלו של מי הוא מתאמן מתחיל למטרת האימון. לדוגמא, אתה יכול להיות מניף משקולות אולימפי שזכה במדליות זהב ואז תחליט שאתה רוצה להתחיל להיות מתאגרף מבחינת המאמן אתה מתאמן מתחיל. אתה לא בקיא בטכניקה ולא בכושר הספיציפי של הענף שדורש הרבה סבולת.
ההגדרה של מתאמן מתחיל זה דבר חשוב. מתאמן מתחיל לא התאמן כמו מתאמן בינוני/מתקדם.
ואני לא רואה בעייתיות במשפט עשה לך רב מהסיבה שהמתאמן לא מבין מה הוא צריך לעשות כדי להגיע לרמה מסויימת כמו שהמאמן שלו מבין. והמאמן למד ויש לו (לרוב) ניסיון בהרבה יותר מהמתאמן ונכון שכל מאמן מגיע עם שיטות שונות אבל יש הרבה דרכים להגיע לאותה מטרה וזה בסדר.

תראה, מארק ריפטו הוא מאמן שמטרת האימון שלו היא כוח היא עליה בנשקלי עבודה בצורה פרוגרסיבית לכן ההגדרה שלו מתאימה למטרה - כוח.
וינגייט לא מתעסקים באימונים ספציפים כמו כוח או פיתוח גוף, וינגייט מתעסקים באימוני כושר לאוכלוסיה הכללית ולכן הם נתנו איזשהיא הגדרה מאוד כללית.
כל מאמן כזה או אחר מתאים את ההגדרה שלו של מי הוא מתאמן מתחיל למטרת האימון. לדוגמא, אתה יכול להיות מניף משקולות אולימפי שזכה במדליות זהב ואז תחליט שאתה רוצה להתחיל להיות מתאגרף מבחינת המאמן אתה מתאמן מתחיל. אתה לא בקיא בטכניקה ולא בכושר הספיציפי של הענף שדורש הרבה סבולת.
ואני לא רואה בעייתיות במשפט עשה לך רב מהסיבה שהמתאמן לא מבין מה הוא צריך לעשות כדי להגיע לרמה מסויימת כמו שהמאמן שלו מבין. והמאמן למד ויש לו (לרוב) ניסיון בהרבה יותר מהמתאמן ונכון שכל מאמן מגיע עם שיטות שונות אבל יש הרבה דרכים להגיע לאותה מטרה וזה בסדר.

עדיין, לתחום זמן כקובע את רמת המתאמן זה שרירותי וחסר ערך פרקטי. הרי ברור ששינויים באורגניזם לא קורים בין לילה ונמצאים על ספקטרום.
ההגדרה של ריפטו היא כבר קרובה יותר למשהו בעל ערך, אך גם היא שרירותית כיוון שהיא קובעת כי מתאמן מתחיל מתקדם מאימון לאימון ובינוני (או מה שבא אחרי) משבוע לשבוע.
הגדרה יותר מדוייקת לעניות דעתי היא, רמת המתאמן נקבע לפי הצורך שלו בשינוי משתנים בתכנית האימונים על מנת להמשיך להתקדם.

עדיין, לתחום זמן כקובע את רמת המתאמן זה שרירותי וחסר ערך פרקטי. הרי ברור ששינויים באורגניזם לא קורים בין לילה ונמצאים על ספקטרום.
ההגדרה של ריפטו היא כבר קרובה יותר למשהו בעל ערך, אך גם היא שרירותית כיוון שהיא קובעת כי מתאמן מתחיל מתקדם מאימון לאימון ובינוני (או מה שבא אחרי) משבוע לשבוע.
הגדרה יותר מדוייקת לעניות דעתי היא, רמת המתאמן נקבע לפי הצורך שלו בשינוי משתנים בתכנית האימונים על מנת להמשיך להתקדם.
אני מסכים איתך שההגדרה של וינגייט היא מאוד כללית, אני גם מניח שאתה מבין שאני לא מסכים עם וינגייט בהרבה מאוד דברים כי אם הייתי דוגל בשיטות שלהם כנראה שגם לא הייתי כותב פה. אבל אני כן יכול להבין את וינגייט לא בגלל שלמדתי שם ואני קשור עד היום לחלק מהמרצים אלא כי אני מבין מאיפה זה נובע לתת הגדרה כזאת. אתה צריך להבין כשאתה מתעסק באוכלוסיה כללית אתה נותן הגדרה כללית. אם וינגייט היה מוסד להנפת משקולות כנראה שגם לו הייתה הגדרה שדומה למארק ריפטו אבל הוא לא מוסד כזה. וינגייט זה מוסד אקדמי שמתעסק באוכלוסיה הכללית. כמו שברפואה יש מדדים כלליים כמו bmi (מדד להשמנה) שכולם פה בפורום מבינים שזה מדד גרוע לפיתוח גוף. ויש ברפואה בדיקות דם כלליות שאם אתה תראה את המדדים שנחשבים בנורמה אז הם ממש לא בנורמה אצל אדם שמתאמן בצורה אינטנסיבית. וזה בסדר כי זה האוכלוסיה הכללית ואלא ההגדרות שנותנים וצריך פשוט לדעת איך להסתכל על הדברים.
ושלא תבין אותי לא נכון, אתה צודק בזה שזה הגדרה לא מדוייקת, אני לא חושב שונה ממך אני פשוט מבין מאיפה זה מגיע.

לא מדוייק, ריפטו מתעסק באימונים. וינגייט (ושאר המקבילים שלהם) מתעסקים במכירות.
תעשיית הפיטנס היא לא תעשיית אימונים, אלא תעשיית מכירות - וזה משהו שצריך להבין לעומק לפני שבכלל מתחילים את הביקורת עליה. הבעייה המרכזית היא, שאותה תעשיית מכירות מוכרת את עצמה כתעשיית אימונים. זו הסיבה שההגדרה למתאמן מתחיל שלהם אינה רלוונטית לאימונים, אלא למכירות ("אחרי חצי שנה אתה תעבור ממכונות למשקולות חופשיות", לדוגמה).

זה לא קשור אחד לשני. איגרוף זה לא ענף של ביצועים פיזיים, אלא ענף של סקיל, שהביצועים הפיזיים הם אך ורק כלי להבאת הפוטנציאל של הסקילים שלך.
שום מדליסט אולימפי בהרמת משקולות לא יכול להיות מתאמן מתחיל בחדר כושר. אלא אם הוא התחיל ביום הראשון שלו מסקוואט של בערך 250 ק"ג, וזה משהו שלא מתרחש במציאות.

נכון, אז אתה בעצם מבין למה זה מגוחך להגדיר שני מתאמנים שצריכים להתאמן אחרת לחלוטין תחת אותה רמת מתאמן.

אמרת את זה כמאמן. מאמן לא צריך לעשות לו רב, אלא ללמוד את הדברים בעצמו.
גם מתאמן, אבל כאן אני מוכן לקבל את הרעיון שלאנשים לא איכפת אם מה שהם עושים יביא להם איי פעם תוצאות - ככה זה מתרחש מאז שהאנושות קיימת, עם כל הצער שבדבר.

מה הקשר מה מתרחש "בין לילה"? ריפטו ממש לא טוען שמעבר ממתאמן מתחיל למתאמן בינוני מתרחש בין לילה. להיפך.

ההגדרה שלך היא בדיוק כמו של ריפטו, רק שאתה מסתכל על זה מהכיוון השני, שזו נקודת מבט שגויה.
ריפטו טוען שככל שרמת המתאמן עולה, מתרחשת גם התקדמות אטית יותר וגם יש צורך גדול יותר בcomplexity של תוכנית האימון. אתה טוען שהcomplexity זו ההגדרה של המתאמן. הוא טוען שהcomplexity זה אך ורק כלי, שהוא הפיתרון לבעייה הראשונה (שאתה כבר לא יכול להתקדם ברמת האימון בלבד).
אבל למעשה הדבר שמגדיר אותך כמתאמן מתחיל / בינוני זה האם אתה יכול או לא יכול להתקדם מאימון לאימון. זו הגדרה מאוד טובה ומדוייקת.

אם וינגייט היה מוסד להנפת משקולות כנראה שגם לו הייתה הגדרה שדומה למארק ריפטו אבל הוא לא מוסד כזה.
עושה רושם שאתה חושב שהמספרים שאתה מרים לא קשורים לשום דבר אחר חוץ מהסקילים שלך. שהם לא קשורים לביצועים הגופניים שלך. שמי שמרים יותר הוא פשוט יותר טוב, כמו למשל שמתאגרף טוב יותר הוא פשוט בעל סקילים טובים יותר.
אתה רק שוכח שכל הקטע הזה של להרים כמה שיותר, כולל בתוכו כוח. זה לא סקיל.

אתה צריך להבין כשאתה מתעסק באוכלוסיה כללית אתה נותן הגדרה כללית. אם וינגייט היה מוסד להנפת משקולות כנראה שגם לו הייתה הגדרה שדומה למארק ריפטו אבל הוא לא מוסד כזה. וינגייט זה מוסד אקדמי שמתעסק באוכלוסיה הכללית. כמו שברפואה יש מדדים כלליים כמו bmi (מדד להשמנה) שכולם פה בפורום מבינים שזה מדד גרוע לפיתוח גוף. ויש ברפואה בדיקות דם כלליות שאם אתה תראה את המדדים שנחשבים בנורמה אז הם ממש לא בנורמה אצל אדם שמתאמן בצורה אינטנסיבית. וזה בסדר כי זה האוכלוסיה הכללית ואלא ההגדרות שנותנים וצריך פשוט לדעת איך להסתכל על הדברים.
אז תן לי להבין משהו - אתה בעצם מודע לכמה הבעייה עמוקה, אבל לא מוכן לבקר אותה?

אתה טועה.
ההגדרה של מתאמן מתחיל זה שהוא מתאושש מאימון לאימון ויכול להעלות משקל(לרוב מסיימים בטווח שציינת אבל זה לא מה שמגדיר).
ואם הוא משתמש בתכנית אשר אינה תכנית כח ולא עולה במשקל מאימון לאימון ? אז הוא לא מתחיל ?
מה בעניין נשים ?
מתחיל בינוני ומתקדם זה עניין יחסי ואין צורך להיכנס להגדרות כאלה.
לא רואה לנכון להחשיב רץ.מרתון כמתאמן מתחיל ליד מתאמן שסיים ss .
ספורט ואימונים זהו דבר כללי ואין להגדיר מתאמן על פי קצב התקדמות או על פי כובד המשקל שעל המוט.

ואם הוא משתמש בתכנית אשר אינה תכנית כח ולא עולה במשקל מאימון לאימון ? אז הוא לא מתחיל ?
מה בעניין נשים ?
ספורט ואימונים זהו דבר כללי ואין להגדיר מתאמן על פי קצב התקדמות או על פי כובד המשקל שעל המוט.

רץ מרתון הוא אכן מתאמן מתחיל כשמדובר באימוני כוח.

רץ מרתון הוא אכן מתאמן מתחיל כשמדובר באימוני כוח.
כנל לגבי מתאמן כח בשיעור יוגה.
לכן אין אפשרות להגדיר מהו מתאמן מתחיל.
אם נכנס לשורש המילה מתאמן מתחיל פשוטו כמשמעו אדם שרק החל באימונים אלו.

כנל לגבי מתאמן כח בשיעור יוגה.
לכן אין אפשרות להגדיר מהו מתאמן מתחיל.
אם נכנס לשורש המילה מתאמן מתחיל פשוטו כמשמעו אדם שרק החל באימונים אלו.

ברור שההגדרות רלוונטיות רק לתחום.

מה בעניין נשים ?
מתאמן מתחיל זה מתאמן שיכול להעלות משקל משבוע לשבוע בתוכנית שמיועדת לכך. זה לא רלוונטי אם זה גבר או אישה או איזה תוכנית הוא עושה נכון לעכשיו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית