הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם אני צודק?

AmitS85

משתמש פעיל
431
25
נק' מוניטין:
54
431
25
אם משקל העבודה של מתאמן מסוים בסקוואט הוא עד כפול 1.5 ממשקל הגוף שלו, אז המתאמן הוא מתאמן מתחיל. אם הוא כפול 2 - 1.5 ממשקל הגוף אז המתאמן הוא מתאמן בינוני. ואם הוא כפול 2 או יותר ממשקל הגוף אז המתאמן הוא מתאמן מתקדם.

אם אני טועה, אז תגידו לי איך לדעת אם מתאמן מסוים הוא מתחיל, בינוני או מתקדם.
תודה מראש
smile.gif

ברור שההגדרות רלוונטיות רק לתחום.
מה לגבי אדם שאינו מתקדם מאימון לאימון בתכנית כח ... האם אתה יכול בוודאות להגיד שהוא לא מתאמן מתחיל ?
מתאמן מתחיל זה מתאמן שיכול להעלות משקל משבוע לשבוע בתוכנית שמיועדת לכך. זה לא רלוונטי אם זה גבר או אישה או איזה תוכנית הוא עושה נכון לעכשיו.
אז בוא ניקח אישה ונרכיב לה תכנית בת 20 חזרות בכל סט
והיא תעלה משקל פעם בחודשיים האם היא מתאמנת מתקדמת ? לא.

מה לגבי אדם שאינו מתקדם מאימון לאימון בתכנית כח ... האם אתה יכול בוודאות להגיד שהוא לא מתאמן מתחיל ?

אם הוא לא מתקדם מאימון לאימון ועדיין יש לו את היכולת לעשות את זה, אז כן, הוא עדיין מתאמן מתחיל.

אתה יודע לקרוא בכלל???
אמרתי שמדובר בתוכנית שמיועדת להתקדמות משבוע לשבוע כגון ss. אתה מביא דוגמא לתוכנית שאי אפשר להתקדם ממנה!!!

אם הוא לא מתקדם מאימון לאימון ועדיין יש לו את היכולת לעשות את זה, אז כן, הוא עדיין מתאמן מתחיל.
תסכים איתי שישנם אנשים ובייחוד נשים שאינם מצליחות להתקדם מאימון לאימון(וכן עם תכנית מתאימה ותזונה מתאימה).
ההגדרה של מארק לרוב פוגעת במתאמני כח אבל אי אפשר להגדיר דבר כזה בצורה כללית.
המונח מתאמן מתחיל בשפה העברית - מתאמן שרק החל את שגרת האימונים שלו.

אתה יודע לקרוא בכלל???
אמרתי שמדובר בתוכנית שמיועדת להתקדמות משבוע לשבוע כגון ss. אתה מביא דוגמא לתוכנית שאי אפשר להתקדם ממנה!!!
זה לא יכול להגדיר אותו כמתאמן מתחיל כי מתאמן מתחיל זה בן אדם שרק החל את שגרת האימונים שלו בתחום הספיציפי הזה.
נכון שלרוב מתאמנים מתחילים מתקדמים מאימון לאימון בתכניות כח, אך אין הדבר יהיה כך לגבי כל סוגי המתאמניםת

תסכים איתי שישנם אנשים ובייחוד נשים שאינם מצליחות להתקדם מאימון לאימון(וכן עם תכנית מתאימה ותזונה מתאימה).
ההגדרה של מארק לרוב פוגעת במתאמני כח אבל אי אפשר להגדיר דבר כזה בצורה כללית.
המונח מתאמן מתחיל בשפה העברית - מתאמן שרק החל את שגרת האימונים שלו.

לא דובר על הגדרה כללית. כבר אמרתי שההגדרה היא ספציפית לתחום.

זה לא יכול להגדיר אותו כמתאמן מתחיל כי מתאמן מתחיל זה בן אדם שרק החל את שגרת האימונים שלו בתחום הספיציפי הזה.
נכון שלרוב מתאמנים מתחילים מתקדמים מאימון לאימון בתכניות כח, אך אין הדבר יהיה כך לגבי כל סוגי המתאמניםת
אתה אומר לי שמי שבא לחדר כושר ועשה שטויות שנה ובתקופה הזאת כמעט ולא ניצל את הפוטנציאל שלו הוא לא מתאמן מתחיל? לפי מה שאתה אומר הוא מתאמן מתקדם כי הוא כבר שנה בתחום

לא דובר על הגדרה כללית. כבר אמרתי שההגדרה היא ספציפית לתחום.
בהנחה והמתאמן הנו פלא גנטי שכבר שנים מת יד ועדיין עולה במשקל מאימון לאימון עדיין הוא יחשב בעינייך כמתאמן מתחיל ?
בהנחה וגבר בן 60 אשר לא התאמן מעולם נכנס לתכנית כח ולא מעלה משקל מאימון לאימון המתאמן אינו יחשב מתאמן מתחיל ?
אתה אומר לי שמי שבא לחדר כושר ועשה שטויות שנה ובתקופה הזאת כמעט ולא ניצל את הפוטנציאל שלו הוא לא מתאמן מתחיל? לפי מה שאתה אומר הוא מתאמן מתקדם כי הוא כבר שנה בתחום
לא אני אמרתי שאין אפשרות להגדיר את זה.

בהנחה והמתאמן הנו פלא גנטי שכבר שנים מת יד ועדיין עולה במשקל מאימון לאימון עדיין הוא יחשב בעינייך כמתאמן מתחיל ?
בהנחה וגבר בן 60 אשר לא התאמן מעולם נכנס לתכנית כח ולא מעלה משקל מאימון לאימון המתאמן אינו יחשב מתאמן מתחיל ?

כן. אין שום דבר רע בלהיות מתאמן מתחיל, זו רק הגדרה. הדוגמא שלך גם לא ממש רלוונטית. בן אדם ששומר על סטטוס של מתאמן מתחיל במשך שנים הוא כבר לא בן אדם. תעשה קצת חשבון...

אבל בכל זאת צריך הגדרה כדי לדעת למי להתאים איזו תוכנית. אז מה עושים?

אבל בכל זאת צריך הגדרה כדי לדעת למי להתאים איזו תוכנית. אז מה עושים?
כאשר יש טרמינולגיה לא אחידה צריך לברר בכל פעם למה מתכוון המשורר, וזאת כמובן טירחה אבל אין מנוס. גם אם כולנו כאן מסכים לקבל את ההגדרה של ריפטו, זה לא עוזר לך כשאתה יוצא מתחומי הפורום וקורא במקום אחר על איזו תוכנית שמתאימה למתאמן מתחיל. רוב הסיכויים ששם הם באמת מתכוונים למשהו אחר, יותר בסגנון של מכון וינגייט, כי זה המקובל ברוב התחומים. מי שמע על הגדרת "רץ מתחיל" כרץ שמשפר את ביצועיו כל אימון, או על "נגר מתחיל" כנגר שמנסר כל יום יותר ממה שהוא ניסר אתמול? אני לא.

על היתרון האופרטיבי בהגדרה של ריפטו כבר דיברו כאן. מה שגרוע בהגדרות ייחודיות כאלה הוא שהן פוגעות בתיקשורת עם שאר העולם, ולמשל קורא חדש בפורום שנתקל במושג הזה יניח, קרוב לודאי, שמדובר בהגדרה המקובלת.

איך שלא יהיה, אם יש דבר אחד לגביו אין שום ספק הרי הוא שתומכי ריפטו הם עם קשה עורף, ולא רק בגלל היבלות של הסקוואט, כך שאני מציע לא להתווכח יותר מדי על טרמינולוגיה, ובמידת האפשר לציין בדיוק למה מתכוונים ביחוד כאשר מדברים עם מישהו חדש.

הצעתי:

מתאמן מתחיל - מי שמסוגל לשפר את ביצועיו כל אימון.
מתאמן בוק - מי שהחל להתאמן לא מזמן. (למה בוק? בעל ותק קצר)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית