הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שינוי תוכנית מ SS

• פותח/ת השרשור mojomj
  • פורסם בתאריך

mojomj

משתמש מתחיל
247
2
נק' מוניטין:
2
247
2
אז ככה... כרגע אני ב SS אבל לא ממש מתקדם יותר וגם קשה לי יותר לעלות במשקל הגוף.
נעצרתי ב 102.5 סקוואט, 85 בנץ, 47 פרס, 115 דדליפט ומתח עם משקל של 10 קג.
בן 34, 1.86 ושוקל 83.

יכול להיות שזה שילוב של הגיל , עבודה ומשפחה, מה שמשאיר לי לא הרבה שעות שינה וגורם לי לפספס פה ארוחה ושם ארוחה. משתדל מאוד שלא אבל מדי פעם מפספס איזו ארוחת ביניים וכבר מרגיש שקשה לי לעשות סקוואטים 3 פעמים בשבוע.

אני מרגיש שאני לא מצליח להתקדם בתוכנית ורוצה תוכנית טובה אבל פחות תובענית והגיע הזמן לעשות שינוי. המטרה שלי בגדול היא לא לרדת במשקל הגוף (חשוב מאוד!) כי גם ככה חילוף החומרים שלי מאוד מהיר וכן להמשיך לעלות במשקל הגוף.

אני כן רוצה לעלות במשקלים אבל בקצה איטי יותר ואולי להתחיל להעלות את מספר החזרות (עם פחות משקל) כדי לשלב גם קצת סיבולת שריר.

על איזו תוכנית טובה ולא תובענית הייתם ממליצים?

נערך לאחרונה:
אני הייתי ממשיך בSS עד ללפחות 120 סקוואט ומשם מתקדם לאן שבא לך.
ואיך הפרס כזה נמוך יחסית לבנץ'?
תשתדל כמה שיותר לא לפספס ארוחות. אם אתה באמת לא מצליח למרות שניסית יש את התוכנית של קנדיטו ששם עושים סקוואט פעמיים בשבוע - אחד כבד ואחד פחות כבד (פאוז סקוואט)

ממליץ לך לעבוד לתוכנית בסגנון פירמידה כגון הלינארית של ביל סטאר. שם אתה לא תעשה 3 סטים כבדים אלה רק סט אחד כבד כי כל השאר יהיו בפירמידה. כנראה תוכל להתאושש טוב יותר מהתוכנית הזאת אם התאוששות זאת הבעיה שלך לפי מה שאתה מתאר.

ממליץ לחשוב שוב כי לא מיצית את התכנית. אפשר לעבור לסקוואט קל באמצע השבוע וכך להוריד את העומס. תזונה ומנוחה חשוב בכל תכנית וכדאי להשקיע בזה במקום לשנות את התכנית. SS שווה למשוך כמה שיותר.

• פותח/ת השרשור
תיקון טעות - הפרס 47 קג

אם אני עובר לסקוואט קל באמצע השבוע אז בעצם אני לא עובד לפי התוכנית, לא?

120 סקוואט אולי אולי אפשרי איך שאני רואה את זה, אבל זה בטח לא יקרה בהתקדמות של כל אימון להעלות משקל

כשמתקדמים בSS יש אופציה לעשות סקוואט קל באמצע השבוע. רק כשמרגישים שזה כבר ניהיה כבד מידי. תעשה באמצע השבוע שני סטים של חמש עם 80%.

• פותח/ת השרשור
אוקיי. אני אתן לזה ניסיון אחרון. במידה ואני רואה שאני לא מצליח להתקדם בסקוואט אשנה תוכנית

אוקיי. אני אתן לזה ניסיון אחרון. במידה ואני רואה שאני לא מצליח להתקדם בסקוואט אשנה תוכנית
איך לשנות תוכנית יעזור? SS זו התוכנית הכי טובה למתחילים לסקוואט ולדדליפט
מה שיעזור להתקדם זה התזונה והשינה

איך לשנות תוכנית יעזור? SS זו התוכנית הכי טובה למתחילים לסקוואט ולדדליפט
מה שיעזור להתקדם זה התזונה והשינה
בגיל 34 כשיש לך משפחה ועבודה ועוד הרבה דברים שיכולים להפריע ללו"ז אימונים ותזונה מסודר לפעמים הדברים השגרתיים לא תמיד יועילו בצורה הטובה ביותר. יש לבחור בטוח הרבה דאגות/עניינים ודברים שהוא צריך להתעסק בהם ולהתאושש מ3x5 עם משקלי מקסימום במצב הזה לא תמיד יהיה פשוט. לא צריך ישר להגיד לו "תעשה SS זה טוב" זה לא תמיד הפתרון הטוב ביותר ולפעמים תוכנית שתדרוש פחות מאמץ תוכל להביא לו במצב הזה תוצאות טובות יותר

בגיל 34 כשיש לך משפחה ועבודה ועוד הרבה דברים שיכולים להפריע ללו"ז אימונים ותזונה מסודר לפעמים הדברים השגרתיים לא תמיד יועילו בצורה הטובה ביותר. יש לבחור בטוח הרבה דאגות/עניינים ודברים שהוא צריך להתעסק בהם ולהתאושש מ3x5 עם משקלי מקסימום במצב הזה לא תמיד יהיה פשוט. לא צריך ישר להגיד לו "תעשה SS זה טוב" זה לא תמיד הפתרון הטוב ביותר ולפעמים תוכנית שתדרוש פחות מאמץ תוכל להביא לו במצב הזה תוצאות טובות יותר
לא שמתי לב שהוא רשם שהוא בן 34 אז מצטער על זה.

• פותח/ת השרשור

אתה ממליץ בכל זאת לנסות את הלינארית של ביל סטאר? אתה מאמין שאוכל להשיג תוצאות טובות עם התוכנית הזו והיא פחות תובענית מ SS?

• פותח/ת השרשור
איך התזונה שלי אמורה להיראות בתוכנית הזאת? הרי אני לא מעוניין לעשות אותה בשביל חיטוב. כרגע אני בכ 3000 קלוריות ליום בגלל ה SS.

• פותח/ת השרשור
קראתי על שניהם. ויש לי שאלה לגבי הטקסס. הבנתי פחות או יותר איך לעבוד עם המשקלים באימון הווליום וההתאוששות.

מה שלא הבנתי, זה את אימון העצימות. כמה סטים וחזרות בדיוק אני אמור לעשות באימון העצימות ועם איזה משקלים אני אמור לעבוד באימון הזה?

עוד דבר שלא הבנתי, זה איך זה מחולק מבחינת התרגילים שאני עובד עליהם בכל אימון?

נערך לאחרונה:
אני אהבתי את הסבר הזה https://www.t-nation.com/training/texas-method
אני עושה רוטציה בין בנץ לפרס כמו שממליצים שם.

לגבי יום האצימות אתה פשוט עושה חימום ואז עושה סט אחד ל 5 חזרות אם משקל שיא משבוע שעבר.

בשביל לראות דוגמאות תכנס ללוגים של כמה אנשים שעושים טקסס ותראה, אני אישית מסיים רק שבוע שני אז אצלי פחות תוכל לראות מה קורה. אבל אולי תבין את הרעיון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית