הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יש סיכוי שלא איבדתי מסת שריר?

daviddd

משתמש פעיל
638
71
נק' מוניטין:
231
638
71
הולמס פלייס
הורדתי 8 קילו בחיטוב אבל לא היה לי ירידה במשקלים יש סיכוי שלא איבדתי מסת שריר כלל וירד לי רק שומן?

היא ירדה אבל ממש בקטנה? הקיצר זה טוב כע?
כשאתה מוריד משקל אתה מאבד גם שריר וגם שומן. אפשר לאבד שריר גם בלי לאבד משקלי עבודה. אני מכיר אנשים שאני עובר אותם במשקלי העבודה והם נראים הרבה יותר שריריים ממני. אני לא עברתי קורס אנטומיה ולא יודע איך בדיוק הגוף מגיב לאיבוד מסה ואיך הוא מחליט כמה שומן וכמה שריר לשרוף אז אני לא יכול להגיד לך יותר אבל לפי איך שהפוסט שלך נראה אתה באת לפה להתלהב ולא להוציא תשובות.

אפשר לאבד שריר גם בלי לאבד משקלי עבודה. אני מכיר אנשים שאני עובר אותם במשקלי העבודה והם נראים הרבה יותר שריריים ממני.
מה הקשר לנושא? אתה יכול לגדול גם בלי להתחזק ולהיפך

מסת שריר לא פרופורציונלית ב100% לכוח. אתה לא יכול למדוד איבוד מסת שריר לפי איבוד משקלי עבודה. זה מה שאני אומר וזה כן קשור לנושא.

מסת שריר לא פרופורציונלית ב100% לכוח. אתה לא יכול למדוד איבוד מסת שריר לפי איבוד משקלי עבודה. זה מה שאני אומר וזה כן קשור לנושא.
אין ספק אבל מה הקשר שאנשים יותר גדולים ממך חלשים ממך
ולמרות זאת עדיין יכול להיות קשר, לא תמיד המערכת העצבית תתחזק באותה מידה לכפות על איבוד השריר

אין ספק אבל מה הקשר שאנשים יותר גדולים ממך חלשים ממך
זאת סתם הייתה דוגמא לזה שיש אנשים שמתאמנים בצורה אחרת ממני (וכמובן גם בעלי גנטיקה אחרת ממני) וכתוצאה מכך הם מגדילים מסה בצורה יותר טובה אבל עולים במשקלים בתרגילי בסיס הרבה יותר לאט ממני.
אם איבוד מסת שריר ואיבוד משקלי עבודה היו פורפורציונלים, כמו גם עליה במסת שריר ועליה בכוח, אז כל מי שהיה להם את אותו הכוח היה להם גם אותה מסת שריר.

אני מנסה סה"כ להעלות את הנקודה שזה לא נכון לשפוט איבוד מסת שריר לפי משקלי עבודה למה אתה כל הזמן מנסה להוציא אותי לא קשור לנושא?

זאת סתם הייתה דוגמא לזה שיש אנשים שמתאמנים בצורה אחרת ממני (וכמובן גם בעלי גנטיקה אחרת ממני) וכתוצאה מכך הם מגדילים מסה בצורה יותר טובה אבל עולים במשקלים בתרגילי בסיס הרבה יותר לאט ממני.
אם איבוד מסת שריר ואיבוד משקלי עבודה היו פורפורציונלים, כמו גם עליה במסת שריר ועליה בכוח, אז כל מי שהיה להם את אותו הכוח היה להם גם אותה מסת שריר.

אני מנסה סה"כ להעלות את הנקודה שזה לא נכון לשפוט איבוד מסת שריר לפי משקלי עבודה למה אתה כל הזמן מנסה להוציא אותי לא קשור לנושא?
כי אתה טועה חחחח
בסך הכל זה עניין של טווח חזרות ולא חסר אנשים שגם לא מנסים להעלות משקל

כי אתה טועה חחחח
בסך הכל זה עניין של טווח חזרות ולא חסר אנשים שגם לא מנסים להעלות משקל
אשמח אם תסביר לי בדיוק במה אני טועה. אני לא כל כך הבנתי מהתגובות שלך מה לא בסדר במה שאני אומר.

אשמח אם תסביר לי בדיוק במה אני טועה. אני לא כל כך הבנתי מהתגובות שלך מה לא בסדר במה שאני אומר.
לא חסר תרגילים כמו לחיצות למיניהם שקשורות בצורה ישירה למסת שריר
בנוסף זה שאנשים גדולים יותר לא אומר שהם חזקים יותר בתרגילים ספציפים, אתה יכול להתאמן עם אותו משקל וכל הזמן להעלות מינון של חומרים למיניהם ותגדל יופי

בקיצור איבוד כוח זה אינדיקיציה טוב לאיבוד שריר אבל לא תמיד ולאוו דווקא להיפך, לא חסר אנשים שאני מכיר שהתחזקו בחיטוב ואין ספק שאיבדו שריר

לא חסר תרגילים כמו לחיצות למיניהם שקשורות בצורה ישירה למסת שריר
בנוסף זה שאנשים גדולים יותר לא אומר שהם חזקים יותר בתרגילים ספציפים, אתה יכול להתאמן עם אותו משקל וכל הזמן להעלות מינון של חומרים למיניהם ותגדל יופי

בקיצור איבוד כוח זה אינדיקיציה טוב לאיבוד שריר אבל לא תמיד ולאוו דווקא להיפך, לא חסר אנשים שאני מכיר שהתחזקו בחיטוב ואין ספק שאיבדו שריר
לא ניסחתי את עצמי כמו שצריך אני אתנסח מחדש:
"אפקט המתאמן המתחיל" הוא אפקט שמאפשר למתאמן בכמה חודשים הראשונים שלו להוסיף משקל למוט בכל מצב. בתקופה הזאת לא ניתן להתבסס על משקלי עבודה על מנת לשפוט איבוד מסת שריר; אם המתאמן מתחיל להכנס לתקופת חיטוב בתקופה הזאת.
כאשר מדובר על מתאמן מתקדם כן ניתן להתבסס על איבוד כוח כאל איבוד מסת שריר, בדיוק כמו שאתה אמרת, והאנשים שכן מתחזקים בחיטוב ואין ספק שאיבדו שריר הם בקטגוריית המתאמן המתחיל.

תקן אותי אם אני טועה אבל ממה שאני יודע יש יחס ישיר בין גודל השריר לבין כוח.

למה אני מתכוון -

אם לבנאדם X גדל השריר, הוא בהכרח יהיה יותר חזק.

לא, אני לא מתכוון שאם לבנאדם X יש שריר יותר גדול מבנאדם Y הוא בהכרח יותר חזק, כי המשוואה כוללת עוד דברים חוץ מגודל השריר.

עריכה -
"http://www.arthurjonesexercise.com/Unpublished/Size to Strength.pdf"

תקן אותי אם אני טועה אבל ממה שאני יודע יש יחס ישיר בין גודל השריר לבין כוח.

למה אני מתכוון -

אם לבנאדם X גדל השריר, הוא בהכרח יהיה יותר חזק.

לא, אני לא מתכוון שאם לבנאדם X יש שריר יותר גדול מבנאדם Y הוא בהכרח יותר חזק, כי המשוואה כוללת עוד דברים חוץ מגודל השריר.

עריכה -
"http://www.arthurjonesexercise.com/Unpublished/Size to Strength.pdf"
תלוי עד כמה השריר ששמת פונקציונאלי, דבר ראשון שבעייתי בשאלה שלך:
אני יכול לגדול בחזה אבל עד כמה זה יעלה לי את הסווקאט? סביר שלא.

בנוסף, אין ספק שרוב הזמן כשאתה מתחזק אתה תעלה בשריר ובשביל לעלות בשריר לטווח ארוך צריך להיות התקדמות בנפח בין אם זה מספר חזרות\משקל או אפילו סטים\זמני מנוחה

אבל לא חסר אנשים שאני מכיר שגדלו ללא ספק ונשארו על אותו משקל עם אותו מנוחות ואותו חזרות\סטים.
אתה יכול גם לעשות את זה לטווח הארוך אם יהיה שימוש בחומרים וגם זה תצטרך להעלות את המינונים כל פעם שתתקע, לגייסון בלהה יש סרטון על זה.

בנוסף, יש תרגילים שמושפעים ישירות ממסת השריר בגוף (לחיצות למיניהם) וככל שמסת השריר גבוה יותר ככה תהיה חזק יותר בתרגיל הספציפי.

שורה תחתונה- לגדול בלי להתחזק, אפשרי, אבל די טיפשי.. איזה סיבה יש לך לא לרצות להתחזק.
להתחזק בלי לגדול, זה כבר משהו אחר, גם כן אפשרי אבל קשה יותר,איטי יותר, ויש לזה סיבה מוצדקת רוב הזמן.

לא ניסחתי את עצמי כמו שצריך אני אתנסח מחדש:
"אפקט המתאמן המתחיל" הוא אפקט שמאפשר למתאמן בכמה חודשים הראשונים שלו להוסיף משקל למוט בכל מצב. בתקופה הזאת לא ניתן להתבסס על משקלי עבודה על מנת לשפוט איבוד מסת שריר; אם המתאמן מתחיל להכנס לתקופת חיטוב בתקופה הזאת.
כאשר מדובר על מתאמן מתקדם כן ניתן להתבסס על איבוד כוח כאל איבוד מסת שריר, בדיוק כמו שאתה אמרת, והאנשים שכן מתחזקים בחיטוב ואין ספק שאיבדו שריר הם בקטגוריית המתאמן המתחיל.

אין שום קביעה חד משמעית בין חיטוב לאיבוד מסת שריר, זה תלוי משתנים רבים כל כך שאין שום סיכוי לעשות הכללה בנושא.

אין שום קביעה חד משמעית בין חיטוב לאיבוד מסת שריר, זה תלוי משתנים רבים כל כך שאין שום סיכוי לעשות הכללה בנושא.
מה זאת אומרת אין שום קביעה חד משמעית בין חיטוב לאיבוד מסת שריר? זה לא ברור מאליו שבתקופת מאזן קלורי שלילי הגוף מנצל מאגרי אנרגיה כדי לספק את האנרגיה שחסר שזה אומר שהוא מנצל גם מאגרי שריר, מאגרי שומן ומאגרי הגליקוגן?

מה זאת אומרת אין שום קביעה חד משמעית בין חיטוב לאיבוד מסת שריר? זה לא ברור מאליו שבתקופת מאזן קלורי שלילי הגוף מנצל מאגרי אנרגיה כדי לספק את האנרגיה שחסר שזה אומר שהוא מנצל גם מאגרי שריר, מאגרי שומן ומאגרי הגליקוגן?

במידה ותעשה חיטוב של שני קילוגרם, אתה תרד במסת השריר, בשומן או הנוזלים?

במידה ותעשה חיטוב של שני קילוגרם, אתה תרד במסת השריר, בשומן או הנוזלים?
קודם כל זה ידוע שב-2 קילוגרמים הראשונים יורדים בעיקר בנוזלים אבל אתה סוטה מהנושא. הבחור בתחילת הפוסט ציין שמדובר באיבוד של 8 קילו! אחרי 2-3 קילו של נוזלים זה כבר לא רלוונטי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית