אחר ריב עם איזה מטומטם במכון.

• פותח/ת השרשור Ozel55
  • פורסם בתאריך

Ozel55

משתמש פעיל
519
64
נק' מוניטין:
324
519
64
היי,

הייתי לפני חצי שעה במכון, קיצר דיבר איתי איזה מתאמן, איתי ועם המאמן, אז שאל כמה קלוריות אני אוכל וזה, בקיצר סיפרתי לו שאני בפלוס ממש נמוך בסביבות 300, סיפרתי לו שהייתי שמן ואז אנורקס ועכשיו אני עולה לאט ושומר על האחוז שומן ומנסה לעלות שריר ומעט מאוד שומן.

הוא ישר התחיל לתקוף, אמר לי אתה תשמין, אתה לא תעלה שריר בכלל, רק שומן אתה תעלה .. קיצר הסברתי לו שאני אוכל ככה ומנסה לגרום שרוב הקלוריות שהם + אצלי ילכו לשריר וממש נקי נקי, כי לא יהיה לי זמן לחיטוב ואני רוצה להיות חטוב יחסית בקיץ.

שוב הוא התחיל להגיד לי שאני אעלה רק שומן ואני אשמין ואין דבר כזה "אין חיטוב" ועושים חיטוב תמיד.

התחלתי להסביר לו שכן יש דבר כזה ויש מלא אנשים שלא עושים חיטוב ועולים נקי.

שוב תקף ותקף, בקיצר התעצבנתי ופשוט הלכתי, אני רוצה לשואל אותכם שאלה שלא קשורה, אנשים מתאמנים, ענקיים, שרירים, למה לעזאזל הם עובדים בדרך של מטומטם ואוכלים כמו חולי נפש (אני מדבר על פלוס של כמעט 1500 קל') ... מה הקטע שלהם.

ביום שתתגבר על הפחד מהשמנה, ותסבול את זה שבתקופת המסה תיהיה לך כרס קטנה וקצת "צדדים",
לאחר חיטוב אתה תיהיה הרבה יותר מרוצה.
לפי תהייה שלי, שנה של מסה "נקיה" בפלוס של 400 קלוריות עם אפשרות לשמירה על אחוזי שומן דומים בגלל שהעליה בשריר תהיה גבוהה מעליה בשומן. אחרי שנה המתאמן אכל סהכ 12000 קלוריות מעל לדרוש, ויצטרך חיטוב מינימלי, אם בכלל

8 חודשים בעליה מקסימלית של 1000 קלוריות, שלאחריהם 4 חודשי חיטוב זריז בגרעון של כ700 קלוריות, 24000-8400 נשאר 15600 פלוס קלורי מצטבר בסוף התהליך.

האם התוצאה הסופית כ"כ משמעותית לטובת המסה המלוכלכת שהיא שווה את ההשמנה הקיצונית והחיטוב המייגע שאחריה? לא עדיף להיראות טוב ולהישאר במימדים סבירים לאורך כל התהליך?

לפי תהייה שלי, שנה של מסה "נקיה" בפלוס של 400 קלוריות עם אפשרות לשמירה על אחוזי שומן דומים בגלל שהעליה בשריר תהיה גבוהה מעליה בשומן. אחרי שנה המתאמן אכל סהכ 12000 קלוריות מעל לדרוש, ויצטרך חיטוב מינימלי, אם בכלל

8 חודשים בעליה מקסימלית של 1000 קלוריות, שלאחריהם 4 חודשי חיטוב זריז בגרעון של כ700 קלוריות, 24000-8400 נשאר 15600 פלוס קלורי מצטבר בסוף התהליך.

האם התוצאה הסופית כ"כ משמעותית לטובת המסה המלוכלכת שהיא שווה את ההשמנה הקיצונית והחיטוב המייגע שאחריה? לא עדיף להיראות טוב ולהישאר במימדים סבירים לאורך כל התהליך?

מאיפה לך שהעלייה בשריר תהיה זהה בפלוס קלורי של 400 ופלוס קלורי של 1000?

אתה לא יכול להבטיח אחוזי שומן קבועים ועלייה מקסימלית בשריר, ו 400 זה לא כל כך מעט, זה כמעט רגיל.
לכל אדם יש חילוף חומרים וגנטיקה שונה.

אז התהייה שלך היא בעצם סוג של פנטזיה אולי למסה הקרובה..? 😉

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם.

לא יודע למה נכנסתי איתו בכלל לוויכוח הזה ..

כלפי זה לא רלוונטי כי אני ממשיך מסה נקייה עד הגיוס ומקווה לא לעלות באחוזי שומן.

אין לי מושג מאיפה זרקת את המספרים האלה בכלל
פלוס קלורי של 400 קלוריות יביא אותך ל12,000 קלוריות בחודש (שזה קצת פחות מ2 קילו) ולפלוס של 144,000 קלוריות בשנה שזה בערך 17/18 קילו בשנה

ולחישוב השני אני לא נכנס בכלל
קיצר סתם זרקת מספרים וגם עובדה שהיא לא מבוססת בכלל שבפלוס קלורי מסוים אתה עולה יותר שריר משומן, זה מבוסס על המון משתנים וגנטיקה וקיצור בלי להעליב אחשלי בלבלת קצת תשכל ואתה עלול להטעות אנשים

אתה לא יכול להבטיח אחוזי שומן קבועים ועלייה מקסימלית בשריר, ו 400 זה לא כל כך מעט, זה כמעט רגיל.
לכל אדם יש חילוף חומרים וגנטיקה שונה.

אז התהייה שלך היא בעצם סוג של פנטזיה אולי למסה הקרובה..? 😉

הפנטזיה היא של כולנו. למעשה אני כ"כ בפנטזיה שאני במאזן ניטרלי כבר כמה חודשים:lol:
כשמדברים על מתאמן מתחיל-בינוני עודף יומי של 400 קלוריות מתורגם לכ-1.3 קילו בחודש, אני סבור שהעליה תהיה בהחלט לטובת שריר ולא שומן. מתאמן שמתחיל ב60 ק"ג עם 10 א"ש (סה"כ 6 קילו שומן) יעלה תוך שנה בערך 16 קילו, מתוכם 4 שומן.
76 קילו משקל סופי על 13 אחוזי שומן. (סה"כ 10 קילו שומן). השאלה היא אם ניתן לצפות ליחס קבוע של 1:3 לטובת שריר.

אין לי מושג מאיפה זרקת את המספרים האלה בכלל
פלוס קלורי של 400 קלוריות יביא אותך ל12,000 קלוריות בחודש (שזה קצת פחות מ2 קילו) ולפלוס של 144,000 קלוריות בשנה שזה בערך 17/18 קילו בשנה

ולחישוב השני אני לא נכנס בכלל
קיצר סתם זרקת מספרים וגם עובדה שהיא לא מבוססת בכלל שבפלוס קלורי מסוים אתה עולה יותר שריר משומן, זה מבוסס על המון משתנים וגנטיקה וקיצור בלי להעליב אחשלי בלבלת קצת תשכל ואתה עלול להטעות אנשים

"אחשלי", סלח לאחיך כי הוא היה ער כמות הזויה של שעות ברצף. חשבון מחודש:
פלוס של 400 ביום = 12000 בחודש = 144000 בשנה. חלקי 9000 קלוריות לקילו = עליה של 16 קילו במצטבר.
פלוס של 1000 ביום = 30000 בחודש = 360000 בשנה. חלקי 9000 קלוריות לקילו = עליה של 40 קילו בשנה (WTF..), אחרי חיטוב בגרעון יומי של 700 קלוריות (21000 בחודש) למשך 4 חודשים = 84000 קלוריות. ירידה של 9 קילו סה"כ. המסקנה היא שאתה עדיין שמן ו4 חודשי חיטוב אפילו לא יספיקו. כמה ממסת השריר שצברת תלך לאיבוד בתהליך?

לגבי הטענה שאני מבלבל את השכל, אני לא הגעתי לקבוע סטנדרטים חדשים לעליה במסה, בסה"כ ניסיתי להעלות לדיון אולי עליה קיצונית במשקל וחיטוב ממושך לאחר מכן הם בעצם בזבוז זמן.

יעלה תוך שנה בערך 16 קילו, מתוכם 4 שומן.
76 קילו משקל סופי על 13 אחוזי שומן
בעליה מושלמת של קילו בחודש שתפסק כבר לפני החצי שנה בעולם דמיוני ותיאורתי זה הגיוני.
ובמיוחד במסה של פלוס 400 לא בטוח תגיע לעליה של קילו שריר בחודש..

בסה"כ ניסיתי להעלות לדיון אולי עליה קיצונית במשקל וחיטוב ממושך לאחר מכן הם בעצם בזבוז זמן.

אני אישית גם מעדיף את הדרך הזאת(מה גם שאני לא מסוגל לטחון כל כך הרבה), אבל לא בהכרח שזאת הדרך הכי יעילה כמובן שיש המון גורמים וזה משתנה לאדם לאדם..

ודבר אחרון קילו=7700 קלוריות לא 9000 מצטער על הקטנוניות..

• פותח/ת השרשור
בכל מקרה אין צורך לוויכוחים, כל אדם יעשה מה שמתאים לו, מי שרוצה עלייה מדודה בשריר וגם בשומן יעשה מסה נקייה.

מי שרוצה עלייה גדולה בשריר ומאידך עלייה גדולה בשומן שיעשה מסה מלוכלכת, זה תלוי במטרות של כל אחד.

בכל מקרה אין צורך לוויכוחים, כל אדם יעשה מה שמתאים לו, מי שרוצה עלייה מדודה בשריר וגם בשומן יעשה מסה נקייה.

מי שרוצה עלייה גדולה בשריר ומאידך עלייה גדולה בשומן שיעשה מסה מלוכלכת, זה תלוי במטרות של כל אחד.

השאלה היא אם מי שרוצה כמה שיותר שריר וכמה שפחות שומן יקבל את מבוקשו מהר יותר בדרך א' או ב'.

השאלה היא אם מי שרוצה כמה שיותר שריר וכמה שפחות שומן יקבל את מבוקשו מהר יותר בדרך א' או ב'.
אני חושב שקודם כל זה מאוד תלוי בגנטיקה, מתאמן אחד יכול מפלוס קטן לעלות הרבה שומן יחסית, וכמה שהוא יגדיל את הפלוס הוא יעלה יותר ויותר בשומן, ומתאמן אחר מפלוס בינוני יעלה נקי יחסית.

• פותח/ת השרשור
זה תלוי במה ירצה, אם הוא רוצה פחות שומן ויודע שגם פחות שריר הדרך הנקייה היא שלו, אם הוא רוצה הרבה שומן והרבה שריר הדרך המלוכלכת היא שלו, לא כל אחד רוצה לקפוץ ישר לחיטובים וכו', יש אנשים שמעדיפים לעלות נקי ולאט ובלי חיטובים וכו.

זה תלוי במה ירצה, אם הוא רוצה פחות שומן ויודע שגם פחות שריר הדרך הנקייה היא שלו, אם הוא רוצה הרבה שומן והרבה שריר הדרך המלוכלכת היא שלו, לא כל אחד רוצה לקפוץ ישר לחיטובים וכו', יש אנשים שמעדיפים לעלות נקי ולאט ובלי חיטובים וכו.

דוגמה לא נכונה. מתאמן x רוצה להגיע למשקל 90 קילו ולהיות חטוב על 8 אחוז שומן. האם יגיע לשם מהר יותר בעליה מתונה או בעליה במסה עד ל130 קילו ולאחר מכן חיטוב? (ואולי שוב מסה ושוב חיטוב וכו)

דוגמה לא נכונה. מתאמן x רוצה להגיע למשקל 90 קילו ולהיות חטוב על 8 אחוז שומן. האם יגיע לשם מהר יותר בעליה מתונה או בעליה במסה עד ל130 קילו ולאחר מכן חיטוב? (ואולי שוב מסה ושוב חיטוב וכו)
מסה\חיטוב\מסה\חיטוב\מסה\חיטוב

זאת פשוט ה-דרך להכניס את עצמך למצב של ייאוש לאחר 2 סייקלים שכאלה.

• פותח/ת השרשור
שוב זה תלוי בהרבה דברים ואחד מהם הוא המטרה, אני מדבר על מתאמן ממוצע מתחיל שרוצה להגיע לאזור ה-70 - 75 בצורה חטובה ובלי ליותר מדיי "שומן".

לא מדבר על דברים כמו משקל 90 ו-8% שומן שפה לפעמים יש גם את עניין הסייקלים אבל לא נכנס לזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית