סוף סוף רוכבי האופניים קיבלו מה שמגיע להם

• פותח/ת השרשור Vosegus
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
אני ממש לא סובל אופניים על הכביש (זה ממש לא משנה איזה כביש, הם לא אמורים להיות שם).
בין אם העיכוב קטן או גדול, הם מעכבים.
די מבאס לקרוא את התגובות המתלהמות לגבי רכיבת כביש בעיקר שהן מגיעות מצד ספורטאים שיטענו בלהט כי הספורט שלהם לא מסוכן ולא פוגע בבריאות.

רכיבת כביש ספורטיבית יכולה להתבצע רק בכבישים בין-עירוניים, באימון ממוצע שאורך 3-4 שעות מכסים כ 100 ק'מ.
הרוכבים משתדלים למזער סיכונים ולרכב בשעות ובכבישים עם פחות תנועה וכמות המקרים שתאונות קרו באשמת רוכבים היא אפסית בהשוואה לכמות התאונות שקרו באשמת נהגים עייפים / שיכורים וכד'

המקרה הזה הוא דוגמא לחוסר סובלנות ובריונות שכל כך נפוץ בחברה שלנו והמעשה של הנהג (ואני מאמין שלא ניסה להרוג את הרוכבים) הוא בריונות כמו אותם אלה שמשתוללים עם טרקטורונים על חוף הים או זורקים נפצים.

בשורה התחתונה קצת יותר סובלנות תהפוך את החיים של כולנו לטובים יותר
אני לא מצדיק את הנהג, אבל אופניים ממש לא שייכים לכבישים...
בשורה התחתונה קצת יותר סובלנות תהפוך את החיים של כולנו לטובים יותר
אני ממש לא מבין למה אני צריך להיות סובלני בזמן שהם יכולים לסוע בייערות או כל דבר אחר.

@Tamtamon איך התגובות פה על חדרי כושר שלא מרשים לעשות דדליפט, בטיעון שילכו להתאמן במקום אחר?

חלק מלהיות אדם בחברה זה לגלות סובלנות כלפי אחר, אז כמו שאתה מוכן לחכות שמישהו יסיים סט בחדר כושר. זה לא נראה הדבר הכי נורא בעולם להתעכב בגלל רוכב אופניים בכביש.

אני לא ממשליטי הדדליפט בפורום, אם מישהו לא עושה זה ממש לא מעניין אותי.
אני לא אגלה סובלנות בזמן שהם יכולים לא להיות שם (כי הם לא אמורים להיות שם), בשונה מלגלות סובלנות עד שמישהו מסיים סט, כי הוא לא יכול לעשות את זה במקום אחר ואני לא הולך גם להאיץ בו.

@hanan מסכימה לגמרי על כך שהמקרה הוא דוגמא לבריונות שיש לגנות.

לא מסכימה לגבי סובלנות ואשמת הרוכבים. קודם כל, מכיוון שאיך אתה מגדיר את אשמת הרוכב? שהוא רכב באמצע נתיב? שהוא התנגש ברכב בעצמו? במציאות שבה כבישים אינם מותאמים לרכיבה, ואין שום חקיקה ואכיפה שמסדירה ביטוחים של רוכבים וכללי התנהגות נאותים של רוכבי אופניים בכבישים, הימצאות של רוכבים בכבישים, במיוחד בכאלה שאין בהם שוליים, מסכנת את הרוכבים וסביבתם פשוט בגלל שאין באפשרותם להיות מהירים כמו הרכבים. כמו שכבר ציינתי, לקטנועים איטיים אסור לפי חוק להכנס בכלל לכביש בינעירוני. למה לאופניים מותר?

זו דרישה קצת יומרנית להוות מטרד לציבור הנהגים, ובו בזמן לדרוש מהם סובלנות. כשרכב נוסע ב-90 קמ''ש כשאחריו רכב אחר, ופתאום הוא צריך להאט או לסטות ממסלולו בגלל אופניים בצד הדרך, הסובלנות עלולה לעלות בבריאות ובחיים.

מוטב היה לציבור הרוכבים להתארגן ולפעול מול משרד התחבורה להתאמת תנאי הרכיבה עבורם. כרגע למרבה הצער זה "דמך בראשך".

@minimonster האיסור לגבי קטנועים ואופניים הוא זהה והוא מתייחס לכבישים מהירים כמו איילון, חלק מכביש 4 ולא על כבישים בין עירוניים.

את מרבית רוכבי הכביש הספורטיביים, תפגשי רק בשבת מוקדם בבוקר (מסיימים רכיבות לא יאוחר מ 10)
כל עוד הנהג עירני ומרוכז בנהיגה נגרמת הפרעה קלה לשטף הנהיגה ובהתחשב בכך שמדובר על שבת בבוקר זה לא אסון גדול.

לגבי אשמת הרוכב, אם הרוכב שומר על הנתיב שלו בשוליים או בסמוך אליהם אין שום בעיה לרכב לעבור לידו, בכל התאונות האחרות הייתה סטייה לא מוסברת של הנהגים לתוך השוליים.

אתה ממשיך ואומר שהרוכבים גורמים רק להפרעות קטנות ואם הנהג מספיק עירני, אז לא יקרה כלום.
בוא תסביר לי למה זו האחריות של הנהג להיות זהיר כלפיהם בזמן שהם לא אמורים להוות שום הפרעה או בכלל להיות שם.

2 עובדות:
1. מותר על פי החוק לרוכבי אופניים לרכב על הכביש
2. באחריות כל נהג להיות זהיר כלפי הולכי רגל, רוכבי אופניים, אדם שמתקן פנצ'ר על השוליים וכל דבר אחר שקורה בכביש

לכן הטיעון שלך לא רלוונטי

אני לא אמרתי שהנהג לא צריך להיות זהיר, אתה פשוט החלטת להדגיש את העניין שזוהי האחריות שלו לא ליצור תאונה בגלל ההפרעה שהרוכב יוצר.
אני מבין שאתה גם רוכב ואתה מנסה להגן על "העם" שלך, אבל ככה או ככה, אופניים הם כלי שלא אמור להיות על הכביש.

אז נשאר חלוקים בדעה שלנו.

@minimonster האיסור לגבי קטנועים ואופניים הוא זהה והוא מתייחס לכבישים מהירים כמו איילון, חלק מכביש 4 ולא על כבישים בין עירוניים.
את מרבית רוכבי הכביש הספורטיביים, תפגשי רק בשבת מוקדם בבוקר (מסיימים רכיבות לא יאוחר מ 10)
בשורה התחתונה, נסיעה של אופניים גם על כבישים בינעירוניים עלולה להפריע לרכבים מנועיים על הכביש, ומסוכנת לרוכבים. אז כרגע, האופניים הם ה"שכן עם קריאוקי" - הם מפריעים, אך כל עוד הם פועלים במסגרת החוק (או חוסר החקיקה ואכיפה) אי אפשר לעשות נגדם כלום, אז כולם פשוט שונאים אותם ושמחים לאיד כשקורה להם משהו.
עצוב.

@minimonster מסכים עם האנלוגיה, אבל לתחושתי רוכבי האופניים יותר דומים מבחינת סוג ההפרעה לבן של השכנים שלומד נגינה על פסנתר.

די מבאס לקרוא את התגובות המתלהמות לגבי רכיבת כביש בעיקר שהן מגיעות מצד ספורטאים שיטענו בלהט כי הספורט שלהם לא מסוכן ולא פוגע בבריאות.

המקרה הזה הוא דוגמא לחוסר סובלנות ובריונות שכל כך נפוץ בחברה שלנו והמעשה של הנהג (ואני מאמין שלא ניסה להרוג את הרוכבים) הוא בריונות כמו אותם אלה שמשתוללים עם טרקטורונים על חוף הים או זורקים נפצים.

אכן מבאס...אבל הופתעת?

אדם ששמח ש"דרסו" אנשים הוא חרא לא משנה כמה הם מעצבנים או לא
יוסי סתם צחק כנל גם אני..זה מקומם כמה אנשים אך אני בטוח שהוא לא התכוון שידרסו באמת

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית