סוף סוף רוכבי האופניים קיבלו מה שמגיע להם

• פותח/ת השרשור Vosegus
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
אני עדיין מתלבט אם לנעול את האשכול המטומטם הזה או לא. זה אשכול שפשוט קורא לרצוח רוכבי אופניים רק בגלל שהם רוכבי אופנים. מזכיר קצת דברים אחרים שבגללם רצחו "דווקא" כי אחד הפריע לשני (ואני מניח שכל אחד יוכל להעלות לפחות אחד באופן דיי מהיר שכולנו מזדהים איתו).

מקומות עם רוכבי אופניים ללא שביל שמיועד לכך דיי נפוץ במגוון רחב של מדינות. בארה"ב אופניים זה כלי תחבורה לכל דבר, במיוחד בעיירות קולג'/אוניברסיטה ולא ראיתי אף פעם מישהו מצפצף או מפריע לרוכב אופניים - עניין של כבוד והגיון פשוט. זה שיש רוכב אופניים ואתה נתקל ב 1-2 כאלו בנסיעה שלך ביום אחד לא אומר שצריך לשנוא אותם. לעקוף אותם לוקח בדיוק 20 שניות (בבטחה), משמע זה האריך את הנסיעה שלך ב-40 שניות - ממש הפסדת זמן רב מחייך. מנגד, החיים של מישהו אחר נמצאים בידיים שלך כל פעם שאתה מבצע עקיפה של אותו רוכב אופניים ואם אתה תטעה הוא יכול למות ולך לא יקרה שום דבר ממשי - ככה שכל האחריות היא עליך במקרה הזה. רוב הרוכבי אופניים שראיתי בישראל לא עשו דברים בכוונה ובד"כ נצמדו כמה שאפשר לצד כדי לא להפריע לשאר התנועה. בכבישים ראשיים הם בד"כ רוכבים על השוליים ואלו שיורדים לכביש ראשי גם מדוושים יחסית מהר מאחר והם רוכבים מקצועיים או משהו שדומה לכך.

הבן אדם מהכתבה הנ"ל הוא דביל ואני מקווה שיקבל כמה שנים טובות בכלא על ניסיון להריגה בכוונת תחילה.

החיים של מישהו אחר נמצאים בידיים שלך כל פעם שאתה מבצע עקיפה של אותו רוכב אופניים ואם אתה תטעה הוא יכול למות ולך לא יקרה שום דבר ממשי - ככה שכל האחריות היא עליך במקרה הזה

נכון, ופה בדיוק הבעיה. אני לא רוצה שאף אחד שהכביש לא נועד לו יפיל עליי את האחריות על החיים שלו כשאני נוהג. שולי כביש נועדו למרחב תמרון של כלי רכב. כשאני נוהג, אני רוצה להתרכז בנהיגה ולא לחשוב איך אני עוקף בשלום קבוצת רוכבי אופניים ע"י תזוזה שמאלה בכביש דו סטרי, כי גם בלעדיהם מספיק מסוכן לנהוג. ועוד חסר לי שאפילו כשאני נוהג מושלם ונוקט בכל אמצעי זהירות, אחד מהרוכבים יירדם בשמירה ויעשה טעות כלשהי כשאני חולף לידו ב90 קמ"ש.

אני לא רוצה שאף אחד שהכביש לא נועד לו יפיל עליי את האחריות על החיים שלו כשאני נוהג.
מי החליט שהכביש לא נועד לרוכבי אופניים? תראה לי היכן זה כתוב בחוק. וזה שאתה לא רוצה לא אומר שזה יקרה, גם אני לא רוצה הרבה דברים אבל כביש זה רכוש ציבורי וכל אחד יכול להשתמש בו לפי החוק - אם יש לך בעיה עם החוק אז תבקש שישנו אותו.

כשאני נוהג, אני רוצה להתרכז בנהיגה
תגיד את זה למאות האנשים שמקבלים כל יום קנסות על דיבור בפלאפון/שליחת SMS/משחקים בקנדיקראש בפקקים והרשימה עוד ארוכה. אם יש משהו אחד שהנהג הישראלי טוב בו זה דווקא להתרכז בהכל חוץ מבנהיגה.

אחד מהרוכבים יירדם בשמירה ויעשה טעות כלשהי
אם זו טעות שלו, זו תהיה בעיה שלו - אתה לא תואשם בעבירה.

תגובת הנהג:
http://bikepanel.com/p/22834

@Aftermath אני עוד פעם כותב. רוכבי אופניים הם אחד מבין עשרות פקטורים שצריך להתחשב בהם בנהיגה וסילוק שלהם מהכביש לא יעזור.
אני לא בטוח במספר אבל כמות הנהגים שנהרגו בזמן שתיקנו פנצ'ר יותר גדולה מכמות רוכבי האופניים שנהרגו.

תגובת הנהג:

@Aftermath אני עוד פעם כותב. רוכבי אופניים הם אחד מבין עשרות פקטורים שצריך להתחשב בהם בנהיגה וסילוק שלהם מהכביש לא יעזור.
אני לא בטוח במספר אבל כמות הנהגים שנהרגו בזמן שתיקנו פנצ'ר יותר גדולה מכמות רוכבי האופניים שנהרגו.

כמות הנהגים שנהרגו בזמן שתיקנו פנצ'ר כנראה גם יותר גדולה מכמות האנשים שנהרגו מרקטות שחמאס ירה. בוא לא נטפל בירי רקטות.

• פותח/ת השרשור
תגובת הנהג:

תוריד לי פקטור אחד ואני אהיה מרוצה.

אני לא מצדיק את הנהג, אבל אופניים ממש לא שייכים לכבישים...
לפי החוק בארץ אופניים נחשבים ככלי רכב לכל דבר ומיועדים לרכיבה רק בכבישים קרוב ומדרכה ובמקומו המיועדים לאופניים, אסור להם לרכב על המדרכה.

• פותח/ת השרשור
אז בוא נתחיל בלהוריד נהגים שיכורים
יותר מורכב.
או שקהילת נהגי האופניים יבנו לעצמם מסלולים, או שהעירייה תעשה את זה או שיעשו סינגלים רחוק מהכביש. זה כזה פשוט.

יותר מורכב.
או שקהילת נהגי האופניים יבנו לעצמם מסלולים, או שהעירייה תעשה את זה או שיעשו סינגלים רחוק מהכביש. זה כזה פשוט.
ביום של סבתא יהיו גלגלים. או במילים אחרות אתה חי באותה מדינה שאני חי בה?
אין דרך להתחמק מזה צריך לקחת אחריות על המעשים שלנו גם אם זה לא נוח לנו

באמת כאילו ? אתם שמחים מזה ? זה ניסיון לרצח אם לא הבנתם.
נראה אתכם כשבן משפחה שלכם או חבר קרוב יהרג במקרה כזה.
אה, ולמען הסר ספק, החוק מחייב לנסוע על הכביש במידה ואין שבילי אופניים.

אין שום רלוונטיות אם רוכבי האופניים חוקיים או לא.
אין זה מתפקידו של הנהג הפוגע לבצע משפט שדה ולבצע גזר דין שעלול היה להסתיים במוות.

עפ"י ההגיון המעוות של המגיבים כאן, הייתי צריך לשבת מאות מאסרי עולם על הריגה של הולכי רגל שחצו במקום אסור ו/או עברו ברמזור אדום (ועקב כך הייתי צריך להאט, לבלום ו/או לשנות את מסלול נסיעתי).

אני עדיין מתלבט אם לנעול את האשכול המטומטם הזה או לא. זה אשכול שפשוט קורא לרצוח רוכבי אופניים רק בגלל שהם רוכבי אופנים. מזכיר קצת דברים אחרים שבגללם רצחו "דווקא" כי אחד הפריע לשני (ואני מניח שכל אחד יוכל להעלות לפחות אחד באופן דיי מהיר שכולנו מזדהים איתו).

מקומות עם רוכבי אופניים ללא שביל שמיועד לכך דיי נפוץ במגוון רחב של מדינות. בארה"ב אופניים זה כלי תחבורה לכל דבר, במיוחד בעיירות קולג'/אוניברסיטה ולא ראיתי אף פעם מישהו מצפצף או מפריע לרוכב אופניים - עניין של כבוד והגיון פשוט. זה שיש רוכב אופניים ואתה נתקל ב 1-2 כאלו בנסיעה שלך ביום אחד לא אומר שצריך לשנוא אותם. לעקוף אותם לוקח בדיוק 20 שניות (בבטחה), משמע זה האריך את הנסיעה שלך ב-40 שניות - ממש הפסדת זמן רב מחייך. מנגד, החיים של מישהו אחר נמצאים בידיים שלך כל פעם שאתה מבצע עקיפה של אותו רוכב אופניים ואם אתה תטעה הוא יכול למות ולך לא יקרה שום דבר ממשי - ככה שכל האחריות היא עליך במקרה הזה. רוב הרוכבי אופניים שראיתי בישראל לא עשו דברים בכוונה ובד"כ נצמדו כמה שאפשר לצד כדי לא להפריע לשאר התנועה. בכבישים ראשיים הם בד"כ רוכבים על השוליים ואלו שיורדים לכביש ראשי גם מדוושים יחסית מהר מאחר והם רוכבים מקצועיים או משהו שדומה לכך.

הבן אדם מהכתבה הנ"ל הוא דביל ואני מקווה שיקבל כמה שנים טובות בכלא על ניסיון להריגה בכוונת תחילה.

הבן אדם מהכתבה דביל, אבל זה לא קשור לעובדה שרוכבי אופניים נמצאים אוטומטית בסיכון גבוה יותר כשהם על הכביש, גם אם כולם נזהרים עליהם.
אין לי בעיה שהם יעלו על הכביש, הבעיה שגם אם אני עושה הכל נכון אני יכול להרוג אחד כזה כי הוא דביל שהחליט לרכב באמצע הכביש בחושך וכמעט ואי אפשר לראות אותו. וזה כמעט קרה מספר פעמים.

ולגבי הכתבה, מי שהתנגש בנהג מאחורה - אשם.

אין שום רלוונטיות אם רוכבי האופניים חוקיים או לא.
אין זה מתפקידו של הנהג הפוגע לבצע משפט שדה ולבצע גזר דין שעלול היה להסתיים במוות.

עפ"י ההגיון המעוות של המגיבים כאן, הייתי צריך לשבת מאות מאסרי עולם על הריגה של הולכי רגל שחצו במקום אסור ו/או עברו ברמזור אדום (ועקב כך הייתי צריך להאט, לבלום ו/או לשנות את מסלול נסיעתי).

יש פה תחרות טימטום שהתחילה עם הגאון שהביא ידיעה "קורעת מצחוק" ומידי פעם יבוא טמבל נוסף להוכיח שגם הוא יכול.
אל תפריע.

כן המפקד!

את זה יחליט בית המשפט בהתאם לחוק ובהתאם לנסיבות - לא אתה ולא הנהג הפוגע ששנינו מסכימים שהוא דביל.

כמובן שבית המשפט יחליט, אבל אתה מכיר הרבה מקרים בהם מי שפוגע מאחורה לא היה אשם?

לא מכיר מקרים בכלל, ואין לי השכלה משפטית.
לא יודע לענות.

כן. כשהנפגע מאחורה נסע רוורס...
קרא לי בז'בוטינסקי (ר"ג) חצ עמוס. חטפתי חתיכת פגיעה מאחור. יצאתי מהרכב רק כדי לראות ברכב הפוגע מאחוריי זקנה מפוחדת. כששאלתי אותה: " גברת, שמת לב שנכנסת בי?", היא לא הנידה עפעף וענתה: "מה פתאום אתה נוסע רוורס?!"... 😱
כמובן שנכנסתי לרכב (חברה) ופשוט נסעתי...

כן. כשהנפגע מאחורה נסע רוורס...
קרא לי בז'בוטינסקי (ר"ג) חצ עמוס. חטפתי חתיכת פגיעה מאחור. יצאתי מהרכב רק כדי לראות ברכב הפוגע מאחוריי זקנה מפוחדת. כששאלתי אותה: " גברת, שמת לב שנכנסת בי?", היא לא הנידה עפעף וענתה: "מה פתאום אתה נוסע רוורס?!"... 😱
כמובן שנכנסתי לרכב (חברה) ופשוט נסעתי...

🤣
קרה לי גם.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית