הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סוף סוף רוכבי האופניים קיבלו מה שמגיע להם

• פותח/ת השרשור Vosegus
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
מי החליט שהכביש לא נועד לרוכבי אופניים? תראה לי היכן זה כתוב בחוק. וזה שאתה לא רוצה לא אומר שזה יקרה, גם אני לא רוצה הרבה דברים אבל כביש זה רכוש ציבורי וכל אחד יכול להשתמש בו לפי החוק - אם יש לך בעיה עם החוק אז תבקש שישנו אותו.

תגיד את זה למאות האנשים שמקבלים כל יום קנסות על דיבור בפלאפון/שליחת SMS/משחקים בקנדיקראש בפקקים והרשימה עוד ארוכה. אם יש משהו אחד שהנהג הישראלי טוב בו זה דווקא להתרכז בהכל חוץ מבנהיגה.

אם זו טעות שלו, זו תהיה בעיה שלו - אתה לא תואשם בעבירה.

משה צודק,
יצא לי לפני שבוע לעמוד בתחנת אוטובוס שנמצאת על כביש ראשי...
ומספר האנשים שראיתי תוך כדי נהיגה עם פלאפון פשוט עצוב, צריך להחרים רישיון למספר חודשים ארוך מאוד.

ברור, צריך להחרים רישיון גם מאנשים טפשים.

כי להתנהג בטפשות זה פשע?

נהג מונית מסכן אותך מעצם היותו נהג שמסיע אותך מנקודה A לנקודה B. הוא פושע?

נהג מונית מסכן אותך מעצם היותו נהג שמסיע אותך מנקודה A לנקודה B. הוא פושע?

אתה לא עוקב.
טענו כי התנהגות מטופשת>שגורמת לסכנה>פשע.
אם הנהג מונית לא נהג בטיפשות אז לא זה לא פשע.
בכל דבר יש סכנה... גם בזה שאתה עובר ברחוב ליד אישה סכנה ואולי תתעטש והיא תבהל, מהבהלה היא תיפול על הראש ותקבל זעזוע מוח. אז אתה פושע?

ומי מחליט מה זו התנהגות מטופשת? אתה? הממשלה?

עבירה על החוק, שמסכנת חיי אדם זאת טיפשות.
אתה יודע מי קובע את החוקים נכון ?

איזה יופי, אז בגלל שאוסף של טפשים קבעו שלגעת בטלפון בזמן נהיגה זו התנהגות מטופשת פתאום אני פושע. וחוק הוא נכון כי הוא חוק. מקסים.

איזה יופי, אז בגלל שאוסף של טפשים קבעו שלגעת בטלפון בזמן נהיגה זו התנהגות מטופשת פתאום אני פושע. וחוק הוא נכון כי הוא חוק. מקסים.

כן,
מה ההגדרה שלך לפשע ?
כשאתה נוגע בפלאפון זה חוסר אחריות ... לא ממש אכפת לי שלבנאדם שנגע בפלאפון יקרה משהו. אבל למה שאחרים יפגעו מזה?

כן,
מה ההגדרה שלך לפשע ?
כשאתה נוגע בפלאפון זה חוסר אחריות ... לא ממש אכפת לי שלבנאדם שנגע בפלאפון יקרה משהו. אבל למה שאחרים יפגעו מזה?

פשע זה כבר אחרי שפגעת במישהו. זה לא משנה אם שיחקת בטלפון, היית שיכור או שסתם לא שמת לב. אם נסעת שיכור ולא קרה כלום, אתה לא פושע, אתה רק בן אדם שנוח ומשתלם לקחת ממנו קנס כי יש טכנולוגיה מתאימה.

פשע זה כבר אחרי שפגעת במישהו. זה לא משנה אם שיחקת בטלפון, היית שיכור או שסתם לא שמת לב. אם נסעת שיכור ולא קרה כלום, אתה לא פושע, אתה רק בן אדם שנוח ומשתלם לקחת ממנו קנס כי יש טכנולוגיה מתאימה.

מה הזיבול מוח הזה?
אתה יודע שאם לא היה את החוק וכולם היו נוהגים שיכורים מה היה קורה.

מה הזיבול מוח הזה?
אתה יודע שאם לא היה את החוק וכולם היו נוהגים שיכורים מה היה קורה.

וואלה. ואתה יודע שעייפות היא גורם הרבה יותר משמעותי לתאונות מנהיגה בהשפעת אלכוהול? אבל אי אפשר לבדוק את זה, אז זה לא פשע.

וואלה. ואתה יודע שעייפות היא גורם הרבה יותר משמעותי לתאונות מנהיגה בהשפעת אלכוהול? אבל אי אפשר לבדוק את זה, אז זה לא פשע.

מסכים בהחלט.
אבל צריך לצמצם את האפשרויות לא ככה ? אז בגלל שאי אפשר לעלות על גורם אחד צריך להפסיק לבדוק את כל השאר?
קולדפייר אתה חייב לקבל ניהול באמת.

מסכים בהחלט.
אבל צריך לצמצם את האפשרויות לא ככה ? אז בגלל שאי אפשר לעלות על גורם אחד צריך להפסיק לבדוק את כל השאר?
קולדפייר אתה חייב לקבל ניהול באמת.

אפשר גם לצמצם את האפשרויות ע״י שלילת רישיון לכל מי שיש לו IQ מתחת ל 100, כי להיות טיפש גורם להתנהגות טפשית וזה פשע.

אפשר גם לצמצם את האפשרויות ע״י שלילת רישיון לכל מי שיש לו IQ מתחת ל 100, כי להיות טיפש גורם להתנהגות טפשית וזה פשע.

להיות טיפש לא גורם להתנהגות טיפשית בהכרח.
תוכל למצוא אנשים עם IQ נמוך ששומרים על החוקים, ולכן יש חוקים כדי למנוע מבנאדם בעל שיקול דעת לקוי לקחת החלטה.

כן, אבל זה בטוח יצמצם את כמות הפשע, אז למה לא.

כן, אבל זה בטוח יצמצם את כמות הפשע, אז למה לא.

אולי תאסור הבאת ילדים לעולם ?
ילדים מתבגרים והופכים לנהגים, כלומר אין ילדים אין עוד נהגים.
מה דעתך על זה אחי?

אולי תאסור הבאת ילדים לעולם ?
ילדים מתבגרים והופכים לנהגים, כלומר אין ילדים אין עוד נהגים.
מה דעתך על זה אחי?

אני בעד, זורם עם קו המחשבה שלך. אם כבר, אז רישיון להביא ילדים זה בטוח יותר מועיל מרישיון לעלות על הכביש.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית