ייעוץ ויטמין C ו-D - תזמון הצריכה

• פותח/ת השרשור Fuck
  • פורסם בתאריך

Fuck

משתמש משקיע
2,808
1,647
נק' מוניטין:
3,782
2,808
1,647
האם יש חשיבות לתזמון הצריכה של ויטמין C ו-D?
חלק אומרים שלאחר אימון ויטמין C יכול למנוע היווצרות של רדיקלים חופשיים שמשתחררים בזמן האימון, מהיותו אנטי-אוקסידנט. ויש שבכלל לוקחים לפני אימון כי זה מעורר אותם.
חלק אומרים שוויטמין D מומלץ לצריכה לאחר אימון או לפני שינה.
בנוסף, איך הייתם ממליצים למדוד אבקת ויטמין C? כל גרם אבקה שווה ערך לגרם ויטמין C. פשוט לקחת ממש קצת על כפית פעם-פעמיים ביום?

אם המינון משנה, הוויטמין D מכיל 2,000 יחב"ל.

תודה מראש.

למה קנית ויטמין C באבק"נערך"לה ויטמין סי לשנה מחו''ל
פשוט תראה לפי העין מקסימום תמות מOverdose

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
למה קנית ויטמין C באבקה ? זה יותר חסכוני ? 15 דולר עולה ויטמין סי לשנה מחו''ל
פשוט תראה לפי העין מקסימום תמות מOverdose
כפית שלמה זה 5 גרם של ויטמין C. זה לא OD ואני לא אשים כפית שלמה...
זה יצא זול בהרבה ממוצרים אחרים (כדורים) באותו אתר, לכן קניתי באבקה.
קצת מתבאס על עצמי עכשיו שהתפתיתי למוצר הזה, כי די קשה לאמוד אותו. היה עדיף ללכת על 500 מ"ג בשחרור מושהה או משהו כזה...

@DarkMatter ואיך אדע כמה יש בכל קפסולה?

כפית שלמה זה 5 גרם של ויטמין C. זה לא OD ואני לא אשים כפית שלמה...
זה יצא זול בהרבה ממוצרים אחרים (כדורים) באותו אתר, לכן קניתי באבקה.
קצת מתבאס על עצמי עכשיו שהתפתיתי למוצר הזה, כי די קשה לאמוד אותו. היה עדיף ללכת על 500 מ"ג בשחרור מושהה או משהו כזה...

@DarkMatter ואיך אדע כמה יש בכל קפסולה?
.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
תשקול
היית צריך לקנות קפסולות מסודרות מלכתחילה..
לשקול זו לא אפשרות, אין לי משקל של מ"ג.
צודק, אבל כבר קניתי. ננסה להפיק מזה את המיטב. יש לי שם איזה 240 גרם, נסיים את זה ולהבא נלמד.
אגב, קפסולות ריקות זה עסק יקר רצח. אם ארצה לחלק ל-480 קפסולות של חצי גרם, זה יעלה איזה 200 שקל, לפי מה שגוגל טוען (קפסולה ריקה ≈ חצי שקל).

מה הוא ישקול,גרם ? כמה מדויק אתה חושב המשקלי מטבח
מי אמר משקלי מטבח?
שילך פעם אחת לשקול כמה זה קפסולה מלאה..
קפסולה בגודל רגיל, מלאה בויטמין C, כנראה לא תהיה מעל 2 גרם

עריכה:
קפסולות ריקות זה עסק יקר
תעשה את השיקולים שלך מה יותר משתלם לך או שתנסה למכור את זה

יהב- נמאס לי לרדוף אחרי ההודעות שלך כמו ילדה קטנה.אתה לא מפסיק לציין מחירים מחו"ל וקיבלת אזהרה.

FUCK - שמעתי מספר עצות לגביי התזמון,אני אוהב לקחת C על הבוקר - כי הוא מעורר אותי וגם אחרי האימון למטרות התאוששות (האם יש לי משהו שמבסס את זה? וואלה לא).

D - לפני השינה,הוא קצת מרדים אותי (למרות שבקילוגרם דובר על אחרי האימון-לא היו אמנם מחקרים אז נמנעו מלהציג זאת כעובדה).

אתה יכול לחלק את המנה של הC לפעמיים - בוקר ואחרי אימון,כמו שאני עושה.

לפי מה שאני מכיר (המלצת רוקחים/רופאים ויתר אנשי פארמה למיניהם):

ויטמין C - ביחד עם ארוחה בשרית. הוא עוזר במהלך העיכול בספיגה טובה יותר של מינרלים מהמזון.

ויטמין D - ביחד עם ארוחה המכילה שומן. הויטמין מסיס בשומן, וכתוצאה מכך נספג טוב יותר עם ארוחה המכילה שומן.

מה שיוצא, ואת זה אני גם עושה, זה שניתן לקחת את שני הויטמינים יחד בארוחה גדולה ובשרית, כמו למשל ארוחת צהריים

איך הייתם ממליצים למדוד אבקת ויטמין C?
יצא טיפה ארוך, אבל זה רק נראה מסובך, זה לא. והכל נעשה רק באופן חד-פעמי.

יש לך משקל שולחני קטן? יש לך כפית? יש לך איזה כלי שטוח שבעזרתו אתה יכול לוודא שהכפית מלאה "שטוחה" (אם אין לך סכין עם גב ישר או הקרש הקטן הזה שמניחים על הלשון כשעושים "אההה" אצל רופא הגרון, כרטיס אשראי יעשה את העבודה)?
נניח שענית "כן" על כל אלה.

חלק א:

1. שקול את הכמות שיש ב 10 כפיות אבקה שטוחה ביחד.
2. חלק את התוצאה ב-10.
עכשיו אתה יודע כמה יש בכפית אחת. אני חושב שההערכה שלך די נכונה, כלומר תקבל משהו קרוב ל-5. אם כך, אתה רוצה איכשהו לקחת עשירית כפית בכל פעם.

חלק ב:

1. קח קש עבה, כמו אלה שמקבלים לפעמים עם מילק שייק, ושקוף.
2. סמן עליו, בעזרת טוש לא רעיל, קו במרחק 1 ס"מ מהשפה.
3. דחוף אותו במאונך לתוך האבקה עד שהקו שסימנת הוא בגובה האבקה, ונענע קלות לוודא שהחלק הפנימי התמלא בה.
4. סתום עם האצבע את הקצה העליון, שלוף אותו (את הקש, טמבל. מה עובר עליך?) ורוקן אותו אל תוך הכפית ע"י הסרת האצבע מהקצה, אחרי שוידאת שהוא באמת מלא באבקה עד הקו המסומן (בגלל זה הוא צריך להיות שקוף).
(אני לא בטוח שזה יעבוד, ייתכן שהאבקה תאפשר לאויר לחדור כך שכשתוציא את הקש מהאבקה היא תישפך ממנו. במקרה זה קלל אותי על בלבול המוח ולך לעשות משהו אחר).
5. ספור לכמה קשים כאלה אתה זקוק כדי למלא בדיוק את הכפית. .
6. חלק את התוצאה של חלק א (משקל כפית אחת) במספר הזה. דוגמא: נניח שהכפית שוקלת 5.5 גרם והיא מתמלאת ע"י 8.3 קשים (אותו 0.3 הוא לפי העין, אנחנו לא צריכים דיוק גדול מדי כי ממילא את רוב הויטמין אתה תשתין), זה אומר שבכל קש יש 5.5/8.3= 0.66 גרם.

חלק ג:

7. קח קש חדש, וסמן עליו קו במרחק 1/0.66 ס"מ. (התוצאה שקיבלת בסוף הסעיף הקודם).

זה כלי המדידה שלך, שמור עליו. מעתה תוכל לחזור על סעיפים 3-4 בחלק ב' בכל פעם שאתה רוצה גרם ויטמין. רוצה חצי גרם? סמן את הקו בחצי המרחק.

הערה חשובה מאד: אתה ממש לא רוצה שאמא שלך תראה אותך מודד אבקה לבנה עם כרטיס אשראי וכפית, כך שתעשה את זה בדיסקרטיות.

ובבקשה ספר לנו אם זה הצליח. לא מגיע לי קצת סיפוק?

@Fuck רוכב לך על הנושא

אומרים שחשיפה של כמה דקות ביום לשמש תביא את הכמות המספקת של ויטמין d

למה צריך לתסף אותו בכלל לבן אדם שהוא לא ינשוף לילה כמוני?

• פותח/ת השרשור
@Fuckלמה צריך לתסף אותו בכלל לבן אדם שהוא לא ינשוף לילה כמוני?
למה? כי זה:
אומרים שחשיפה של כמה דקות ביום לשמש תביא את הכמות המספקת של ויטמין d
לא נכון.
זה נכון אולי אם אתה נחשף לשמש עירום כל יום למשך 20 דקות. וגם אז זה לא ממש אפשרי בימים קרים\לאורך כל החורף.
אני מעדיף להשתמש גם בתוסף, ליתר ביטחון. קשה להגיע לאוברדוז של הוויטמין ויש לו יתרונות רבים. אז למה לא?

למה? כי זה:

לא נכון.
זה נכון אולי אם אתה נחשף לשמש עירום כל יום למשך 20 דקות. וגם אז זה לא ממש אפשרי בימים קרים\לאורך כל החורף.
אני מעדיף להשתמש גם בתוסף, ליתר ביטחון. קשה להגיע לאוברדוז של הוויטמין ויש לו יתרונות רבים. אז למה לא?
הבנתי, חבל שאני כל הזמן שוכח לקחת:Confused:

• פותח/ת השרשור
הבנתי, חבל שאני כל הזמן שוכח לקחת:Confused:
משה כתב פעם שלא חייבים לקחת כל יום. אפשר לקחת מינון יחסית גבוה פעם בשבוע וזה יספיק (נגיד 10,000 IU בשבוע, במקום 1,000-2,000 ביום).

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית