אבחון דלקת גידים באמות (טנדוניטיס)

White Walker

משתמש על
23,991
15,517
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
34,643
23,991
15,517
האם יש דרך לאבחן את הדלקת לפי תסמינים מסויימים?

המצב שלי כרגע הוא שביום יום אין לי כאבים, אלא אם אני לוחץ ממש חזק על משהו ועוזב ואז יש כאבים במפרק שורש שף היד וקצת למעלה בהמשך האמה.
הכאב עובר תוך שניה ונעלם.

יש מקומות מסויימים שאם אני לוחץ חזק עם האצבע, (מקומות באמה) אז יש כאב חד.

באימונים אני מאמין שזה קרה לאחר שהתחלתי לעבוד ב LB בסקוואט, מתיחה חזקה מידיי של האמות אולי.
הכאב משפיע עליי בעיקר בבנצ' פרס, בבור יש כאב חד וכשאני מחזיר את המוט לראק אם אני עוזב את הגריפ מהר מידיי זה כואב.
לכן אני עוזב לאט.

ראיתי פה בפורום לא מזמן סרטון של ריפטו שהוא הזכיר בו את חשיבות האחיזה כדי לא ליצור עומס על המרפק, האמה וכף היד. לא נשמע לי שמדובר אצלך בדלקת כי הכאב מופיע רק בתנועה ספציפית ולא מורגש בפעילויות יום-יומיות אחרות. לדעתי תוכל להסתפק בהורדת עומס קלה ושיפור הטכניקה.

• פותח/ת השרשור
ראיתי פה בפורום לא מזמן סרטון של ריפטו שהוא הזכיר בו את חשיבות האחיזה כדי לא ליצור עומס על המרפק, האמה וכף היד. לא נשמע לי שמדובר אצלך בדלקת כי הכאב מופיע רק בתנועה ספציפית ולא מורגש בפעילויות יום-יומיות אחרות. לדעתי תוכל להסתפק בהורדת עומס קלה ושיפור הטכניקה.
לצורך העניין, אם אני מכווץ את האגרופים ממש חזק אני מרגיש בכאב.
וכן אני קורא את הספר של ריפטו ומבין את חשיבות האחיזה.

• פותח/ת השרשור
  • פותח/ת השרשור
אתה ציינת את שורש כף היד, אז הסקתי ששם מקור הכאב. 😭
כאב נלווה כאשר מופעל לחץ כבד על האמה.
אבל עיקר הכאב מגיע מהאמות\מרפק. לא ברור.

ולא ברור למה רק בזמן התרגיל, וביום יום זה לא מטריד אותי.

ייתכן וכי זה שריר תפוס?
בצוואר למשל אם נתפס השריר ומנסים להזיז אז כואב..
באמה אין לי מושג איך מרגיש שריר תפוס.

וולטרן יכול לעזור? (הג'ל)

הוולטרן ג'ל נחשבת לתרופה מצוינת ואין לה תופעות לוואי נפוצות או חמורות, כך שאם יש בבית לא הייתי ממליץ לשים. אם אין בבית, ותר על התענוג(כ-100 ש"ח אם אני זוכר נכון).
שריר תפוס הוא שריר שנשאר מכווץ וקשה להרפות אותו, במקרה שהיה נתפס השריר באמה היה קשה וכואב לך לפתוח את האצבעות, או ההיפך אם היה מדובר בצד החיצוני, שני המצבים לא דומים לשלך.
אם הנחת את המוט בסקוואט על פרק כף היד המשקל יוצר לחץ שמגיע למרפק ויוצר עליו עומס רציני מכיוון שמדובר במפרק קטן שלא בנוי לעומסים כאלה, אז זה יהיה ההסבר הכי הגיוני בעיניי. שוב, כל עוד הכאב לא חמור ולא מגביל אותך מביצוע תרגילים, אני חושב שהפתרון הפשוט הוא להוריד מעט משקל באימון הקרוב לרמה כזו שתאפשר לך לבצע את התנועה ללא הפרעה.

• פותח/ת השרשור
כך שאם יש בבית לא הייתי ממליץ לשים
לא לשים?
אבל אמרת שהיא מצויינת.

וכן, יש לי במקרה 😃

במקרה שהיה נתפס השריר באמה היה קשה וכואב לך לפתוח את האצבעות, או ההיפך אם היה מדובר בצד החיצוני,
יש הרגשה מציקה כשאני סוגר אצבעות, מן הרגשת "קפיץ" כזו כשאני סוגר (יש רצון עז לשחרר את הסגירה)

להוריד מעט משקל באימון הקרוב לרמה כזו שתאפשר לך לבצע את התנועה ללא הפרעה.
כן אה.. בעייתי בטקסס.
😵

לא יודע איך נכנס ה"לא" במשפט הזה, כנראה שהוא נדחף לשם על דעת עצמו. ממליץ לשים בהחלט.
לגבי ה"קפיץ" אני לא כ"כ מבין.
ולגבי טקסס, אם זה קריטי אז תסתפק בלהשקיע קצת יותר במציאת אחיזה נוחה יותר בסטים של החימום.

• פותח/ת השרשור
לא יודע איך נכנס ה"לא" במשפט הזה, כנראה שהוא נדחף לשם על דעת עצמו. ממליץ לשים בהחלט.
לגבי ה"קפיץ" אני לא כ"כ מבין.
ולגבי טקסס, אם זה קריטי אז תסתפק בלהשקיע קצת יותר במציאת אחיזה נוחה יותר בסטים של החימום.
סבבה.
בכל אופן, מעריך את הרצון לעזור.

אם אתה צריך מוניטין,
אני כאן בשבילך.

שמח שהעלית את זה, כי לי לא היה נעים. אני משוטט לי פה בפורום כבר תקופה קצרה ומרגיש די מקופח בנושא, כולם מחלקים אחד לשני ואני פה עם מוניטין מינימלי שהתקבל ברובו מלייקים עלובים על תגובות.149eg:149eg:149eg:149eg:149eg:149eg:🙁

לגבי הדלקת באמה, באמת תבדוק את האחיזה שלך בבנץ פרס, האמה ומפרק כף היד צריכים להיות באותו קו ישר

bench-press-wrists-grip.jpg

האחיזה בתמונה הימנית היא האחיזה הנכונה.
דבר שאני האם אתה מבצע חימום טוב לאיזור האמה? האם החימום שלך בבנץ מספיק? האם יש עומס יתר על המידה על האמה בתוכנית אימונים שלך?
אם אתה מרגיש תחושת "קפיץ" אחד הגידים/שרירים שלך תפוסים, או שתלך לעיסוי או שתעסה בעצמך את האיזור שכואב תצטרך לאבחן בעצמך את האיזור ולעסות אותו טוב טוב תוך כדי משחקי סיבוב עם פרק כף היד. מאוד מומלץ שתמרח משחה כמו וולטרן על האיזור תוך כדי עיסוי מה גם אולי באימון הבא תבוא עם תחבושת שתקבע לך את פרק כף היד מומלץ לשים לפני החבישה משחה יעודית לחימום האיזור. בהצלחה.
תקרא בזמנך החופשי http://stronglifts.com/how-you-can-avoid-wrist-pain-from-the-bench-press/ ✌️

• פותח/ת השרשור
לגבי הדלקת באמה, באמת תבדוק את האחיזה שלך בבנץ פרס, האמה ומפרק כף היד צריכים להיות באותו קו ישר

bench-press-wrists-grip.jpg

האחיזה בתמונה הימנית היא האחיזה הנכונה.
דבר שאני האם אתה מבצע חימום טוב לאיזור האמה? האם החימום שלך בבנץ מספיק? האם יש עומס יתר על המידה על האמה בתוכנית אימונים שלך?
אם אתה מרגיש תחושת "קפיץ" אחד הגידים/שרירים שלך תפוסים, או שתלך לעיסוי או שתעסה בעצמך את האיזור שכואב תצטרך לאבחן בעצמך את האיזור ולעסות אותו טוב טוב תוך כדי משחקי סיבוב עם פרק כף היד. מאוד מומלץ שתמרח משחה כמו וולטרן על האיזור תוך כדי עיסוי מה גם אולי באימון הבא תבוא עם תחבושת שתקבע לך את פרק כף היד מומלץ לשים לפני החבישה משחה יעודית לחימום האיזור. בהצלחה.
תקרא בזמנך החופשי http://stronglifts.com/how-you-can-avoid-wrist-pain-from-the-bench-press/ ✌️

קודם כל תודה על התגובה המושקעת, מעריך את הניסיון לעזור 😃

הכאבים היו לצורך העניין גם כששמתי רצועות מפרק שורש, ההרגשה היא שאכן השרירים באיזור תפוסים ולכן הכאב ולא דלקת.
אנסה לעסות את האמות ואתן דגש על חימום טוב לפני כניסה לסט.

האם יש לך משחה יעודית מומלצת לחימום המקום?
האם בנגיי עדיף במקרה הזה מוולטרן?

שוב תודה 😃

קודם כל תודה על התגובה המושקעת, מעריך את הניסיון לעזור 😃

הכאבים היו לצורך העניין גם כששמתי רצועות מפרק שורש, ההרגשה היא שאכן השרירים באיזור תפוסים ולכן הכאב ולא דלקת.
אנסה לעסות את האמות ואתן דגש על חימום טוב לפני כניסה לסט.

האם יש לך משחה יעודית מומלצת לחימום המקום?
האם בנגיי עדיף במקרה הזה מוולטרן?

שוב תודה 😃
בכיף, שמח לעזור.
לגבי המשחה, אין משהו שהוא עדיף אני מאוד אהבתי את Radian B מתאים מאוד לעיסוי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית