הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רעב מאוד בזמן אימון

• פותח/ת השרשור Mike96
  • פורסם בתאריך

Mike96

משתמש קבוע
1,251
163
נק' מוניטין:
4,678
1,251
163
שלוחה של אס"א ת"א בבת ים
טוב אז ככה קצת רקע....
אני מתאמן הץבהרמת משקולות אולימפיות כבר 5 שנים ונכון לעכשיו אני ספורטאי בצבא, ובחודש חודשיים האחרונים אני מרגיש בזמן אימון בערך שעה וחצי מתחילת האימון רעב כבד שמפריע לי. יהיום נשברתי לא יכולתי להמשך להתאמן מרוב שהבטן כאבה מרעב וחשבתי לחפש קצת עזרה.
הארוחת צהריים שלי היא ב 12 אני אוכל ארוחה יפה יחסית שכוללת בערך 40 גרם חלבון 70-80 גרם פחמימה ו 10-20 גרם שומן וניסיתי כמה דברים... ניסיתי פרי כמה דקות לפני האימון לא עזר ואז ניסיתי חטיף חלבון שעה לפני האימון לא עזר ( שחכתי לציין שאעי מגיע לאימון בין שלוש וחצי לארבע). יש למישהו רעיונות מה לעשות כדי שמצד אחד אני לא ארגיש כבד מדי בזמן אימון ( שזה משהו שמאוד הפריע לי אז אני מנסה להימנע מזה) ולהישאר " מתודלק" עד 7 בערב.
אשמח לכל עזרה שתבוא

טוב אז ככה קצת רקע....
אני מתאמן הץבהרמת משקולות אולימפיות כבר 5 שנים ונכון לעכשיו אני ספורטאי בצבא, ובחודש חודשיים האחרונים אני מרגיש בזמן אימון בערך שעה וחצי מתחילת האימון רעב כבד שמפריע לי. יהיום נשברתי לא יכולתי להמשך להתאמן מרוב שהבטן כאבה מרעב וחשבתי לחפש קצת עזרה.
הארוחת צהריים שלי היא ב 12 אני אוכל ארוחה יפה יחסית שכוללת בערך 40 גרם חלבון 70-80 גרם פחמימה ו 10-20 גרם שומן וניסיתי כמה דברים... ניסיתי פרי כמה דקות לפני האימון לא עזר ואז ניסיתי חטיף חלבון שעה לפני האימון לא עזר ( שחכתי לציין שאעי מגיע לאימון בין שלוש וחצי לארבע). יש למישהו רעיונות מה לעשות כדי שמצד אחד אני לא ארגיש כבד מדי בזמן אימון ( שזה משהו שמאוד הפריע לי אז אני מנסה להימנע מזה) ולהישאר " מתודלק" עד 7 בערב.
אשמח לכל עזרה שתבוא
כמה זמן אורך אימון שלך? ממה שאני מבין הוא בערך 3 שעות? אם כן, למה לא לפצל לשני אימונים של שעה וחצי ולאכול בין לבין?
בכל מקרה הייתי מנסה לאכול ממש סמוך לאימון (20-30 דק') אוכל שמתעכל מהר למשל פסטה.

• פותח/ת השרשור
כמה זמן אורך אימון שלך? ממה שאני מבין הוא בערך 3 שעות? אם כן, למה לא לפצל לשני אימונים של שעה וחצי ולאכול בין לבין?
בכל מקרה הייתי מנסה לאכול ממש סמוך לאימון (20-30 דק') אוכל שמתעכל מהר למשל פסטה.
אין אפשרות לפצל את האימון... אבל אני אנסה אולי שתיים שלוש פרוסות של לחם שחור..

ניסית להעלות את כמות השומן ?
אני אוכל קצת אגוזים לפני ארוחת הצהריים...
ואני אוכל בערך 80 גרם שומן ביום אני חושב שזה מספיק שומן

דרך אגב פרי וורקאוט עשה עבודה לא רעה אבל זה יקר ובתקופה הזאת השתמשתי בו רק פעם אחת... אני נוטה להשתמש בו רק כשאני ממש עייף לפני אימון

אין אפשרות לפצל את האימון... אבל אני אנסה אולי שתיים שלוש פרוסות של לחם שחור..

אני אוכל קצת אגוזים לפני ארוחת הצהריים...
ואני אוכל בערך 80 גרם שומן ביום אני חושב שזה מספיק שומן

דרך אגב פרי וורקאוט עשה עבודה לא רעה אבל זה יקר ובתקופה הזאת השתמשתי בו רק פעם אחת... אני נוטה להשתמש בו רק כשאני ממש עייף לפני אימון
אבל פרי וורקאווט לא בדיוק משביע.. ( צודק או לא צודק ?
אני הייתי מנסה להעלות קצת את השומן ולקחת מנת שומן טובה בערך שעה - שעתיים לפני האימון כדי שיספג טוב ויתן אנרגיה וישביע.

• פותח/ת השרשור
אבל פרי וורקאווט לא בדיוק משביע.. ( צודק או לא צודק ?
אני הייתי מנסה להעלות קצת את השומן ולקחת מנת שומן טובה בערך שעה - שעתיים לפני האימון כדי שיספג טוב ויתן אנרגיה וישביע.

צודק... אבל אכשהו לא היה תחושה של רעב ולא אכלתי שונה באותו יום.. מנת שומן טובה הכוונה לאגוזים בוטנים? אני אנסה בתקווה שזה לא יהיה לי כבד בבטן, יש לי בטן די רגישה 🫤

צודק... אבל אכשהו לא היה תחושה של רעב ולא אכלתי שונה באותו יום.. מנת שומן טובה הכוונה לאגוזים בוטנים? אני אנסה בתקווה שזה לא יהיה לי כבד בבטן, יש לי בטן די רגישה 🫤
לאו דווקא בוטנים, אם זה שעה-שעתיים לפני האימון אתה יכול לאכול מנת בשר טובה, פשוט תעלה את הבשר ותוריד את הפחמימה שלידו.
ובנוסף קצת לפני האימון תמרים בננות, בוטנים אגוזים וכו׳ וכו׳, כמו שאמרו לך.
אני אישית מתאמן גם אם קצת רעב ( פשוט לוקח את החלבון שלי [ יש בו 100 מג קפאין למנה ] ), אבל זה בגלל שאני לא סובל להתאמן שהמכון מפוצץ באנשים.
אבל במקרה של רעב כבד אין לי כל כך מושג.
הרעב מוביל גם לחולשה ?

אבל במקרה של רעב כבד אין לי כל כך מושג.
הרעב מוביל גם לחולשה ?

רעב מאוד מקשה במהלך האימון... אני לא בטוח אם זה מוביל לחולשה (הגיוני שכן) אבל בהיבט הפסיכולוגי אין ספק שזה משפיע.. כשאתה רעב אתה מחפש תמיד דרך להגיע כמה שיותר מהר לאכול.. כלומר, אתה לא תתן את אותה רמת השקעה באימון.. אתה תזייף בתרגילים, אולי תוותר אפילו על כמה חזרות,סטים או מתיחות רק כדי לסיים את האימון וללכת לאכול.

• פותח/ת השרשור
תודה על כל העצות מחר אני אנסה להוסיף עוד ארוחה שעתיים לפני האימון ולאכול בננה ממש סמוך לאימון

תאכל סמוך יותר לזמן האימון ובכמות נמוכה יותר להבדיל מהרבה אוכל במרווח של 3-4 שעות. רצוי יותר ממקור שומני למען השובע.

תאכל סמוך יותר לזמן האימון ובכמות נמוכה יותר להבדיל מהרבה אוכל במרווח של 3-4 שעות. רצוי יותר ממקור שומני למען השובע.
דווקא קראתי בעבר שלא מומלץ לאכול מאכלים שומניים לפני אימון,
למה לא לאכול פחמימה מלאה כלשהי על מנת לייצר שובע ארוך יותר?

למרות שזה אינדיבידואלי, אם האימון שלך עולה על שעה וחצי-שעתיים, לדעתי שומן עדיף כי הוא משביע אחרת ולמרות שהוא קצת כבד הוא נותן אנרגיה ארוחת טווח ושובע ארוך ( ברמה של אם אתה שבע מאוד משומן שתי ארוחות ביום יכולות להספיק ).
למרות שזה אינדיבידואלי, אם האימון שלך עולה על שעה וחצי-שעתיים, לדעתי שומן עדיף כי הוא משביע אחרת ולמרות שהוא קצת כבד הוא נותן אנרגיה ארוחת טווח ושובע ארוך ( ברמה של אם אתה שבע מאוד משומן שתי ארוחות ביום יכולות להספיק ).

ה"הנמקה" כמו שאני זוכר אותה היא שעיכול השומן איטי ויגזול משאבים (בעיקר זרימת דם) מהשרירים אל הקיבה והמעי. עד כמה זה משמעותי? הניחוש שלי הוא שזה לא משמעותי בכלל כל עוד מדובר על איזה חטיף ולא על ארוחה שלמה. בכל אופן, לא ייגרם שום אסון מניסוי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית