הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יחס בין חלבון שומן ופחמימה

• פותח/ת השרשור e1e1e1
  • פורסם בתאריך

e1e1e1

משתמש מתחיל
142
4
נק' מוניטין:
7
142
4
אם מצד אחד אומרים שיש יחס מומלץ בין החלבון הפחמימה והשומן מבחינת הקלוריות מצד אחד, אבל מצד שני אומרים שצריך לצרוך חלבון פי 1.8 או פי 2 ממשקל הגוף וזה סותר מה עושים?

אם למשל אני שוקל 80 ואני צריך 2000 קלוריות. וההמלצה היא 0.4 מסך הקלוריות, יוצא שצריך 200 גרם חלבון. אבל אם נלך לפי משקל גוף אז יוצא בין 144 ל160 גרם חלבון. אז למה בעצם להתייחס?

זה ממש לא סותר.
לא שמעתי אף פעם ש0.4 מסך הקלוריות צריך להיות חלבון.
שמעתי על חלבון פר קילו-וכל מה שנשאר לחלק בין פחמימה ושומן לפי מטרה\ידע שלך לגבי גופך\רגישות לאינסולין\מטרה וכ'ו

• פותח/ת השרשור
אוקי, אז אם נגיד ניקח 2 גרם חלבון על כל קילו ויוצא 160 גרם חלבון. איך כדאי לחלק את הפחמימות והשומנים עם גוף שנוטה לאגור שומן?

• פותח/ת השרשור
מאיפה הבאת את זה בכלל?
http://www.israelbody.org/המדריך-השלם-לעלייה-במסה

תרד קצת במאמר לחלק של הטבלא:
"

יחסים נוספים המועדפים על מפתחי גוף:
- פחמימות:חלבון:שומן 20:40:40
- פחמימות:חלבון:שומן 15:30:55
-
פחמימות:חלבון:שומן 15:35:50
- פחמימות:חלבון:שומן 20:25:55
(המסומנים אלו הם המומלצים ביותר שלנו)

תרד קצת במאמר לחלק של הטבלא:
אבל בדיוק מעל זה הם נותנים טבלה עם ערכים אחרים (עוד פחות חלבון...). מה שקורה הוא שיש כל מיני גישות, שלא מתאימות אחת לשניה, ויש כותבי מאמרים שפשוט מצטטים מכאן ומשם בלי להתייחס לאי ההתאמות האלה.

והערה נוספת: הם כותבים בהמשך משפטים תמוהים כמו "הערה חשובה: גם כאן יש יוצא מהכלל, וכמובן שחבר'ה רזים במיוחד או בעלי חילוף חומרים מהיר, יצטרכו להעלות יותר מ500 קלוריות בתפריט שלהם בכדי לאפשר עלייה במשקל." כך שהייתי מתייחס בחשדנות לכל המאמר הזה.

הערה אחרונה: ציטוטים מ IsraelBody באתר LBS הם כמו ציטוטים מהברית החדשה באתר של נטורי קרתא.

• פותח/ת השרשור
אבל בדיוק מעל זה הם נותנים טבלה עם ערכים אחרים (עוד פחות חלבון...). מה שקורה הוא שיש כל מיני גישות, שלא מתאימות אחת לשניה, ויש כותבי מאמרים שפשוט מצטטים מכאן ומשם בלי להתייחס לאי ההתאמות האלה.

והערה נוספת: הם כותבים בהמשך משפטים תמוהים כמו "הערה חשובה: גם כאן יש יוצא מהכלל, וכמובן שחבר'ה רזים במיוחד או בעלי חילוף חומרים מהיר, יצטרכו להעלות יותר מ500 קלוריות בתפריט שלהם בכדי לאפשר עלייה במשקל." כך שהייתי מתייחס בחשדנות לכל המאמר הזה.

הערה אחרונה: ציטוטים מ IsraelBody באתר LBS הם כמו ציטוטים מהברית החדשה באתר של נטורי קרתא.

הקטע זה איך יודעים מה החילוף חומרים? אני מאמין שהכי טוב זה יעוץ אישי לגבי אחוז שומן חילוף חומרים ומה הכי טוב לאכול כדי לצמצם את הנטייה של הגוף לצבור שומן בבטן התחתונה. הבעיה שאני לא יודע איזה גוף עושה את הבדיקות האלה בצורה רצינית

• פותח/ת השרשור
חוששני שמבחינת השומן הביטני לא משנה מה אתה אוכל אלא כמה אתה אוכל.

גם בתקופות שאני לא אוכל הרבה זה שם. הייתה תקופה שהייתי 67 קילו ועדין היה שם הרבה שומן

יש לך נטייה להשמנה?

לא. לא משנה כמה אני אוכל אני לא משמין בהגדרה של שמן. אבל המבנה גוף שלי הוא צר וארוך. כלומר כתפיים צרות ואני 187. ותמיד נראה שיש לי כרס קטנה, לא משנה כמה אני נראה שחיף מבחוץ

• פותח/ת השרשור
כן, אני מניח שהייתי צריך להיות יותר מדוייק, אבל הרעיון הכללי הוא שלסוג האוכל אין השפעה על השאלה איפה יצטבר השומן. לצערי.

אני יודע. מה שכן אני יודע שאני לא הראשון ולא האחרון עם מבנה כזה. ובניגוד לאלה שמבחינה גנטית הענין בא להם יותר בקלות, רציתי לדעת מה צריך לעשות מבחינת אימונים ואוכל או תוספים כדי לצמצם את זה כמה שיותר

אני יודע. מה שכן אני יודע שאני לא הראשון ולא האחרון עם מבנה כזה. ובניגוד לאלה שמבחינה גנטית הענין בא להם יותר בקלות, רציתי לדעת מה צריך לעשות מבחינת אימונים ואוכל או תוספים כדי לצמצם את זה כמה שיותר
ניסוי וטעייה.
יש שכמות גבוהה של פחמימה תעשה להם פחות טוב ויש שיעשה ההיפך.
מאכלים עתירי נתרן - יכולים לגרום לך להיות נוזלי יותר כמובן.

• פותח/ת השרשור
ניסוי וטעייה.
יש שכמות גבוהה של פחמימה תעשה להם פחות טוב ויש שיעשה ההיפך.
מאכלים עתירי נתרן - יכולים לגרום לך להיות נוזלי יותר כמובן.
אני מנסה עכשיו. אמנם אני צריך מסה אבל החופשה באילת לעוד חודש וחצי נקבעה וצריך למזער נזקים לפחות. אני כנראה אכנע ואקח קראטין וגיינר כי קשה לי להגיע ל3000 קלוריות, אבל כן מענין אותי אם יש הבדל בנושא הזה מבחינת פחמימה פשוטה למורכבת

אני מנסה עכשיו. אמנם אני צריך מסה אבל החופשה באילת לעוד חודש וחצי נקבעה וצריך למזער נזקים לפחות. אני כנראה אכנע ואקח קראטין וגיינר כי קשה לי להגיע ל3000 קלוריות, אבל כן מענין אותי אם יש הבדל בנושא הזה מבחינת פחמימה פשוטה למורכבת
יש דעות שונות בנושא.
אני בעד לגוון - ובפרט במסה.
גם פחמימה מורכבת וגם פשוטה.

הכל במידה שווה כמובן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית