הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב שקשוקת החלבון.

GoldEagle

מושעה
1,307
349
נק' מוניטין:
706
1,307
349
image.jpg
אז ככה, הייתי רעב, לא היה כלום לאכול והחלטתי להכין שקשוקה.
בקיצור, לקחתי בצל, קצצתי, ושמתי במחבת, שמתי מעט שמן זית ( ככה, לפי העין ), בינתיים חתכתי 3 עגבניות ( הן היו קטנות ) וגמבה ( פלפל למתקשים בינינו ) אחת.
כשהבצל השחים, הכנסתי את העגבניה והגמבה הקצוצים, ופשוט נתתי להם להתבשל על חום נמוך עד שהכל יתחיל להיות יותר אחיד ויותר רוטבי, בכל מקרה ישארו חתיכות של עגבניה וגמבה, ככה זה הכי טעים.
כמובן שמלח פלפל לפי הטעם ( השתמשתי בפלפל שחור גרוס ).

טיפ קטן לאלו שהם חולי שקשוקה, תכינו בפעם אחת כמות ענקית של רוטב, תנו לו להצטמצם היטב ותתנו לו להתקרר, אחרי שהתקרר שמרו בקופסאות ( תמיד עדיף במקפיא ) וכשתרצו עוד פעם, פשוט תוציאו קצת, תוסיפו מעט מים ויש לכם רוטב בשניה.
בנוסף, אפשר לצמצם, וכשזה התקרר, לשים בבלנדר ולטחון לגמרי, לחמם עוד קצת ובום! יש לכם מרק עגבניות.

בכל מקרה, תכניסו את הביצים ( כמה שיותר יותר טוב כמובן ) ותיקחו גבנצ, תקפלו על 4 ותכניסו ככה כמה פרוסות שאתם רוצים ותכניסו פנימה, ממליץ לשים פרוסה פתוחה על כל ביצה, ככה הביצה תקבל ציפוי גבנצ מדהים.

בכל מקרה, תנו למחבת/סיר לפחות 10 דק-רבע שעה על חום הכי נמוך, אחר כך תבדקו אם הביצה מוכנה ( לוקחים ביצת קורבן ודוקרים עם קיסם ).

מכאן זה תלוי בכם, קחו גבינות קשות למיניהן ופשוט תחתכו לחתיכות ( גודל לפי בחירה ) ותפזרן מעל, אקסטרה חלבון.
ושוב, כל דבר עם חלבון יכול להתאים.
אם אתם לא שומרים כשרות, בשרים למיניהם, אם אתם שומרים, אפשר להוריד את הגבנצ ולשים בשר.

בתאבון.

נראה מצוין. פעם הבאה תוסיף פטרוזיליה! 😣

עושה בדיוק אותו הדבר, אני גם מוסיף פרוסות פסטרמה.
גם שום מוסיף הרבה

• פותח/ת השרשור
  • פותח/ת השרשור
image.jpg
אוקיי אז אתמול יצא לי להכין עוד שקשוקה, חייב להודות שזה פשוט מציל בדל פחמימה.
בכל מקרה, הפעם הזדמנה לי אפשרות להוסיף גם בולגרית, ואני חייב להגיד, זה פשוט אלוהי, הגבינה מאבדת את כל התכונות שלה ופשוט נהיית רכה, נימוחה, הרבה פחות מלוחה ופשוט מעדן אלוהי.
@stitch שכחתי להוסיף פטרוזיליה, פעם הבאה אני אקצוץ קצת פטרוזיליה, בצל ירוק/עירית ואולי עוד כמה ירוקים ואפזר מעל אחרי שאני שם את הביצים.
אלוהי.
נ.ב. ליד היה סלט כשהפעם הוספתי בצל לתוכו, זה כל כך טעים השילוב של בצל מבושל בשקשוקה ובצל חי מהסלט, שלא לדבר על השובע, הייתי מפוצץ אחרי המנה הזאת.

צפה בקובץ המצורף 24636
אוקיי אז אתמול יצא לי להכין עוד שקשוקה, חייב להודות שזה פשוט מציל בדל פחמימה.
בכל מקרה, הפעם הזדמנה לי אפשרות להוסיף גם בולגרית, ואני חייב להגיד, זה פשוט אלוהי, הגבינה מאבדת את כל התכונות שלה ופשוט נהיית רכה, נימוחה, הרבה פחות מלוחה ופשוט מעדן אלוהי.
@stitch שכחתי להוסיף פטרוזיליה, פעם הבאה אני אקצוץ קצת פטרוזיליה, בצל ירוק/עירית ואולי עוד כמה ירוקים ואפזר מעל אחרי שאני שם את הביצים.
אלוהי.
נ.ב. ליד היה סלט כשהפעם הוספתי בצל לתוכו, זה כל כך טעים השילוב של בצל מבושל בשקשוקה ובצל חי מהסלט, שלא לדבר על השובע, הייתי מפוצץ אחרי המנה הזאת.
אלוהים, כמה שעשית אותי רעב...
איפה ואיך אתה מוסיף את הבולגרית? כמה? מה זה מוסיף לטעם?
ואל תגוון מדי בירקות שאתה מוסיף, פטרוזיליה מספיקה.
אגב, אתה לא שם בכלל רסק עגבניות? אף טיפה?

• פותח/ת השרשור
אלוהים, כמה שעשית אותי רעב...
איפה ואיך אתה מוסיף את הבולגרית? כמה? מה זה מוסיף לטעם?
ואל תגוון מדי בירקות שאתה מוסיף, פטרוזיליה מספיקה.
אגב, אתה לא שם בכלל רסק עגבניות? אף טיפה?
אני אסכם לך את זה בקצרה,
טיגנתי בצל, הוספתי עגבניה, גמבה וקצת שום, נתתי לזה להתבשל ומדי פעם ערבבתי.
הוספתי מלח ופלפל שחור גרוס ( הרבה כי טעים 😋🍴 ).
ערבבתי הרבה ונתתי לזה להתבשל הרבה יחסית ( ככה הכי טעים ), אחר כך כשה״רוטב״ היה מוכן לקחתי פרוסה ( או שתיים? ) גבנ״צ, קיפלתי ל4 ונתתי לגבנ״צ להיקרע פשוט ואז יצא לי 4 חתיכות ( ברור שאפשר לחתוך אבל כל הקטע בבישול זה עם הידיים, בגלל זה גם ערבבתי עם הידיים ), אבל כעיקרון פשוט קח פרוסות גבנ״צ ותקרע לחתיכות ותפזר.
תטביע אותן ממש טיפה בתוך הרוטב.
אחר כך לקחתי חתיכה בולגרית ופשוט שברתי אותה לכמה חתיכות קטנות ופיזרתי, ואז נכנסו הביצים מעל הכל.
נתתי לזה להתבשל עד שהביצה מוכנה ( גם הצהוב ).
כמה זה מוסיף לטעם? אם יש לך בבית, שים, זה פשוט מטורף, אם אין אז לא חייבים.
אבל תזכור, יותר גבינה = יותר חלבון.
אם יזדמן לי אני אשים כמה סוגי גבינות קשות ואולי מתישהו גם לקראת סוף הבישול אני אשים פרמזן מגורדת ואז יהיה לי שכבה טעימה מלמעלה של גבינה.
אתה לא תבין עד כמה הבולגרית משתנה עד שתטעם, זה פשוט חלומי.
אני רוצה לגוון בירקות כי אני אוהב ירקות וכי זה טעים, מאוד.
אף טיפת רסק עגבניות, רק בצל, עגבניה, גמבה, שום, מלח, פלפל והרבה הרבה אהבה ( לאוכל כמובן ).

נ.ב. אני מתכנן אולי לנסות להכין מתכון של חביתת שקשוקה ובעצם לתת לביצה להיות כציפוי למילוי אבל זה בעתיד ולא בטוח שיצליח.

אף טיפת רסק עגבניות, רק בצל, עגבניה, גמבה, שום, מלח, פלפל והרבה הרבה אהבה
אני לא אשאל אותך מה זה אומר לשפוך הרבה הרבה אהבה לאוכל, אני בדעה שכל עוד לא מדובר בנקרופיליה או פדופיליה, הכל מותר.
Don't ask, don't tell.

• פותח/ת השרשור
אני לא אשאל אותך מה זה אומר לשפוך הרבה הרבה אהבה לאוכל, אני בדעה שכל עוד לא מדובר בנקרופיליה או פדופיליה, הכל מותר.
Don't ask, don't tell.
אני לא חושב שיש משהו פסול בפדופיליה שנכפית על הפדופיל...

• פותח/ת השרשור
@stitch
במיוחד בשבילך, פירוט ענק ומוגזם על הכנת שקשוקה שעשיתי אתמול.
נ.ב. הבאתי לך מידע חלקי.
טוב, נתחיל?

שלב א׳, קוצצים בצל ומטגנים, אחרי שהבצל השחים יפה מוסיפים טיפה שום ( קצה של סכין ) ומערבבים את השום היטב ( שיתפורר ) בתוך הבצל והשמן, נותנים לזה כמה שניות ומכניסים את העגבניות והגמבה.
image.jpg
נותנים לזה להתבשל קצת, מערבבים מדי פעם ויחסית לא הרבה אחרי מוסיפים את הפלפל ( ירוק ).
image.jpg
נותנים לזה להמשיך להתחמם ולאבד נוזלים ומערבבים מדי פעם, מוסיפים מלח, פלפל שחור גרוס ואורגנו בנדיבות ( בנדיבות! לא להיות קמצנים! ).
image.jpg
מפה ממשיכים ונותנים לזה להתבשל, חשוב שלא יהיו הרבה נוזלים אבל שעדיין ישאר קצת נוזלים.
מפה שכחתי לצלם, מוסיפים פפריקה ( כפית בערך, תלוי בכמות ) ושקיק סטיביה ( ככפית סוכר ) ומערבבים, נותנים לזה עוד קצת, שוב, שומרים שישאר מעט נוזל וכשהרוטב מוכן, טועמים שהכל כמו שצריך ומוסיפים לפי סדר, גבנ״צ, תניח ותלחץ טיפה עם האצבע, אחר כך בולגרית, ביצים ואז פלפל חריף ( כן, עוד ), כאן אפשר להכניס את הפטרוזיליה ( שמשום מה לא הייתה לי בבית ).
image.jpg
אחרי התמונה הזאת, כיסיתי בהרבה הרבה פרמזן ( הרבה! לא להיות קמצנים! ) וסגרתי את המחבת עם מכסה.
image.jpg
שמים עכשיו את האש על החום הכי נמוך ( בדרך כלל זה בכיוון של ההצתה, אחרי שהדלקת תסובב כמעט לפני כיבוי ) ונותנים לזה לשבת ולהיות טעים, תוך כלום זמן זה מוכן ואתה נהנה.
תנצל את הזמן הזה להכין סלט! טיפ שלי, כל מה שקשור ל2-3 מלפפונים, עגבניה גדולה, גמבה ( לי אישית יש קטע עם צהובה משום מה ) ובצל זה הבסיס, כל דבר שאתה רוצה תוסיף רק טיפ קטן, שיהיה חתוך גס.

ליד זה קוטג׳/גבינה לבנה ואתה מסודר.
מלא חלבון, מלא טעם!

Back
למעלה תחתית