הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חזרות בתרגילים מורכבים

• פותח/ת השרשור x7haim
  • פורסם בתאריך

x7haim

משתמש משקיע
5,774
1,758
נק' מוניטין:
5,763
5,774
1,758
Volcan gym
עד עכשיו הייתי עושה באנצ׳ 8x4 סקוואט 8x4 דד 8x3 ושמעתי שיותר טוב לעשות בבאנצ׳ משקל גבוה וחזרות יותר נמוכות אז אימון אחרון עשיתי 6x4 עכשיו השאלה שלי היא האם כדאי להוריד גם את הסקוואט ודד ל 6 חזרות להשים יותר משקל?

• פותח/ת השרשור
אפילו ל5 😃
לא סתם ממליצים על זה בתוכניות כוח אתה תעלה יותר במשקלי העבודה
המטרה שלי זה יותר לעלות במסה. אבל עדיין אכפת לי מכוח. 5 חזרות בתכנית AB יהיה אפקטיבי לעלייה במסה?

אני אוהב לעשות/ לתת למתאמנים שלי
סקואט/בנצ/דדליפט/פרס ל5-6 חזרות
ותרגילים מבודדים/עזר ל10-12 חזרות.

המטרה שלי זה יותר לעלות במסה. אבל עדיין אכפת לי מכוח. 5 חזרות בתכנית AB יהיה אפקטיבי לעלייה במסה?
בוא נניח שמתאמן מבצע בבנצ' 10 חזרות. הפלטות הכי קטנות בחדר כושר הם 1.25 קילו זאת אומרת שהעליה הכי קטנה על המוט תהיה 2.5 קילו, ל-10 חזרות זה יהיה פי 10 יותר קשה לעלות משקל מאשר ל-5 חזרות ומטה. היכולת שלך להעלות משקל כשאתה עובד במספר חזרות קטן הרבה יותר גדול ממספר חזרות גדול, כי ככל שמספר החזרות גדול יותר כל קילו על המוט נהיה משמעותי יותר. עוד גורם משמעותי הוא שהפגיעה העצבית בעבודה עם משקלים גבוהים היא הרבה יותר גדולה מה שיגרום לשיפור גדול במערכת העצבים ויגרום לך להרים יותר. לכן אל תזניח את העבודה עם משקלים גבוהים. אם המטרה שלך היא לעלות במסת שריר חשוב גם שלא תזניח את העבודה עם מספר חזרות גבוה יותר, השילוב ביניהם יהיה הכי טוב לפי דעתי.
בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
בוא נניח שמתאמן מבצע בבנצ' 10 חזרות. הפלטות הכי קטנות בחדר כושר הם 1.25 קילו זאת אומרת שהעליה הכי קטנה על המוט תהיה 2.5 קילו, ל-10 חזרות זה יהיה פי 10 יותר קשה לעלות משקל מאשר ל-5 חזרות ומטה. היכולת שלך להעלות משקל כשאתה עובד במספר חזרות קטן הרבה יותר גדול ממספר חזרות גדול, כי ככל שמספר החזרות גדול יותר כל קילו על המוט נהיה משמעותי יותר. עוד גורם משמעותי הוא שהפגיעה העצבית בעבודה עם משקלים גבוהים היא הרבה יותר גדולה מה שיגרום לשיפור גדול במערכת העצבים ויגרום לך להרים יותר. לכן אל תזניח את העבודה עם משקלים גבוהים. אם המטרה שלך היא לעלות במסת שריר חשוב גם שלא תזניח את העבודה עם מספר חזרות גבוה יותר, השילוב ביניהם יהיה הכי טוב לפי דעתי.
בהצלחה!
ולסיכום, כמה חזרות?

ולסיכום, כמה חזרות?
רוב העבודה בעליה במסת שריר צריכה להיות בטווח של 6-10 חזרות, בתרגילים המורכבים: סקוואט, דדליפט, בנצ' ומיליטרי תעבוד עד 5 חזרות. ואפשר לשלב גם מידי פעם אימונים קלים יותר עם טווחי חזרות גבוהים של 15+ אני אישית מאוד אוהב אבל זה לא חובה

רוב העבודה בעליה במסת שריר צריכה להיות בטווח של 6-10 חזרות, בתרגילים המורכבים: סקוואט, דדליפט, בנצ' ומיליטרי תעבוד עד 5 חזרות. ואפשר לשלב גם מידי פעם אימונים קלים יותר עם טווחי חזרות גבוהים של 15+ אני אישית מאוד אוהב אבל זה לא חובה
המלצה מעולה

• פותח/ת השרשור
אחלה, תודה. כל כמה זמן לעשות חזרות גבוהות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית