עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
המטרה שלי זה יותר לעלות במסה. אבל עדיין אכפת לי מכוח. 5 חזרות בתכנית AB יהיה אפקטיבי לעלייה במסה?אפילו ל5 😃
לא סתם ממליצים על זה בתוכניות כוח אתה תעלה יותר במשקלי העבודה
בהחלטהמטרה שלי זה יותר לעלות במסה. אבל עדיין אכפת לי מכוח. 5 חזרות בתכנית AB יהיה אפקטיבי לעלייה במסה?
בסדר אז זה טוב ככה באנצ׳ 5x4 סקוואט 5x4 דד 5x4בהחלט
הייתי יורד אפילו ל 3 סטים בבנצ' וסקוואטבסדר אז זה טוב ככה באנצ׳ 5x4 סקוואט 5x4 דד 5x4
בוא נניח שמתאמן מבצע בבנצ' 10 חזרות. הפלטות הכי קטנות בחדר כושר הם 1.25 קילו זאת אומרת שהעליה הכי קטנה על המוט תהיה 2.5 קילו, ל-10 חזרות זה יהיה פי 10 יותר קשה לעלות משקל מאשר ל-5 חזרות ומטה. היכולת שלך להעלות משקל כשאתה עובד במספר חזרות קטן הרבה יותר גדול ממספר חזרות גדול, כי ככל שמספר החזרות גדול יותר כל קילו על המוט נהיה משמעותי יותר. עוד גורם משמעותי הוא שהפגיעה העצבית בעבודה עם משקלים גבוהים היא הרבה יותר גדולה מה שיגרום לשיפור גדול במערכת העצבים ויגרום לך להרים יותר. לכן אל תזניח את העבודה עם משקלים גבוהים. אם המטרה שלך היא לעלות במסת שריר חשוב גם שלא תזניח את העבודה עם מספר חזרות גבוה יותר, השילוב ביניהם יהיה הכי טוב לפי דעתי.המטרה שלי זה יותר לעלות במסה. אבל עדיין אכפת לי מכוח. 5 חזרות בתכנית AB יהיה אפקטיבי לעלייה במסה?
ולסיכום, כמה חזרות?בוא נניח שמתאמן מבצע בבנצ' 10 חזרות. הפלטות הכי קטנות בחדר כושר הם 1.25 קילו זאת אומרת שהעליה הכי קטנה על המוט תהיה 2.5 קילו, ל-10 חזרות זה יהיה פי 10 יותר קשה לעלות משקל מאשר ל-5 חזרות ומטה. היכולת שלך להעלות משקל כשאתה עובד במספר חזרות קטן הרבה יותר גדול ממספר חזרות גדול, כי ככל שמספר החזרות גדול יותר כל קילו על המוט נהיה משמעותי יותר. עוד גורם משמעותי הוא שהפגיעה העצבית בעבודה עם משקלים גבוהים היא הרבה יותר גדולה מה שיגרום לשיפור גדול במערכת העצבים ויגרום לך להרים יותר. לכן אל תזניח את העבודה עם משקלים גבוהים. אם המטרה שלך היא לעלות במסת שריר חשוב גם שלא תזניח את העבודה עם מספר חזרות גבוה יותר, השילוב ביניהם יהיה הכי טוב לפי דעתי.
בהצלחה!
רוב העבודה בעליה במסת שריר צריכה להיות בטווח של 6-10 חזרות, בתרגילים המורכבים: סקוואט, דדליפט, בנצ' ומיליטרי תעבוד עד 5 חזרות. ואפשר לשלב גם מידי פעם אימונים קלים יותר עם טווחי חזרות גבוהים של 15+ אני אישית מאוד אוהב אבל זה לא חובהולסיכום, כמה חזרות?
המלצה מעולהרוב העבודה בעליה במסת שריר צריכה להיות בטווח של 6-10 חזרות, בתרגילים המורכבים: סקוואט, דדליפט, בנצ' ומיליטרי תעבוד עד 5 חזרות. ואפשר לשלב גם מידי פעם אימונים קלים יותר עם טווחי חזרות גבוהים של 15+ אני אישית מאוד אוהב אבל זה לא חובה
אחלה, תודה. כל כמה זמן לעשות חזרות גבוהות?רוב העבודה בעליה במסת שריר צריכה להיות בטווח של 6-10 חזרות, בתרגילים המורכבים: סקוואט, דדליפט, בנצ' ומיליטרי תעבוד עד 5 חזרות. ואפשר לשלב גם מידי פעם אימונים קלים יותר עם טווחי חזרות גבוהים של 15+ אני אישית מאוד אוהב אבל זה לא חובה