הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע גלוטמין מסייע לחיזוק המערכת החיסונית?

Kartalajan

משתמש משקיע
2,998
2,102
נק' מוניטין:
4,829
2,998
2,102
יצא לי לראות מספר פעמים טענות שגלוטמין מסייע לחיזוק המערכת החיסונית. האם זה באמת נכון? אשמח להסבר במידה וכן.
אני לא מתכוון לתסף את התוסף, סתם מתעניין.
תודה.
up

צא לי לראות מספר פעמים טענות שגלוטמין מסייע לחיזוק המערכת החיסונית.
לא ידוע לי, אבל באופן כללי טענות לגבי מוצרים שמשפרים את המערכת החיסונית הן מופרכות, וזה כולל את המוצרים שנועדו כביכול למטרה הזאת עצמה ("חיזוקית" וכל השטויות הדומות).

examine.com אומר: "No significant influence on immunity per se" בדרגת בטחון של 100%.

גם לי, עד כמה שידוע, אין שום תוסף שמשפר את המערכת החיסונית, וזה שמעתי מאימונולוג.
אולי @Moshe יוכל לשפוך יותר אור.

ויטמין C לא ידוע בתור "מחזק מערכת חיסונית"?
@יהב
ויקיפדיה אומרת שכן נגד דלקות. אבל ממתי ויקיפדיה היא מקור אמין? אני לא מומחה לויטמין סי לול אבל מספר דברים
1.ויטמין סי הוא אח
2.סי זה אחלה מידת חזייה
3.ויטמין סי הוא אח
4.הוא זול ברמות מטורפות.
5.ויטמין סי הוא אח
יש לי 4 אחים והייתי מחליף כל אחד ואחד מהם בויטמין סי

ויטמין C לא ידוע בתור "מחזק מערכת חיסונית"?
על ויטמין C יש טענות שהוא מרפא הכל, מגרוד קל בקצה הזרת ועד סרטן אלים עם גרורות בכל הגוף, אבל ההוכחות לא משהו. ייתכן שיש לו השפעה טובה נגד הצטננות (חלק מהמחקרים אומרים כן, חלק אומרים לא, חלק אומרים רק למניעה, חלק אומרים לקיצור זמן ההחלמה) אבל אפילו אם זה נכון אי אפשר לגזור מזה חיזוק של המערכת החיסונית כולה, אולי יש לו איזו השפעה על וירוסים ממשפחה מסוימת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית