הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שילוב אירובי ואנאירובי

• פותח/ת השרשור fatkid
  • פורסם בתאריך

fatkid

משתמש מתחיל
35
13
נק' מוניטין:
13
35
13
היי חברה.
אני חדש בפורום אבל כל החיים השתדלתי לשמור על כושר, תקופות ככה ותקופות ככה אתם יודעים...
בקיצור בזמן (הלא כל כך) אחרון נהייתה לי בטן מעצבנת בלי לשים לב אפילו, ולמרות שכן התאמנתי פה ושם.
עכשיו מצד אחד אני רוצה כמובן להוריד אותה אבל מצד שני אני גם רוצה להתחיל עכשיו אימונים אנארוביים ולהעלות קצת במסה, השאלה היא איך אפשר לשלב את שניהם בלי לפגוע אחד בשני??
אני בינתיים עושה ריצות ומתאמן במשקולות אבל נראה שאני משיג רק את ההפך - מוריד מסה בכל הגוף ורק הבטן נשארת, איזה עצבים זה חח...
האמת לא מעניין אותי מקוביות בבטן או חיטוב יותר מדי, אני מעדיף פשוט להעלות מסה, אבל הבטן הזו כבר מוגזמת אני חייב להפטר ממנה.
אשמח לעצות בנוגע לתוכניות אימונים או מה כדאי לעשות ואם אפשר לשלב איכשהוא את שני הדברים. אני מנסה כבר הרבה זמן להוריד את הבטן ולא מצליח.

מצרף תמונה.
20150315_173257.jpg

תודה לכולם! 😃

נערך לאחרונה:
אהלן.
לצערי על מנת שתבין איך להתאמן ולשלב אימוני משקולות עם אירובי בצורה טובה ולהגיע לתוצאות אתה צריך לסגור פערים גדולים בידע שלך בתחום כושר ופיתוח הגוף.
יש לך כרגע שני אופציות:
1. לשבת ולקרוא מאמרים שקשורים לאימונים, עלייה במסה ותזונה מהפורטל : קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף
2. להרשם למערכת הייעוץ האישי שכרוכה בתשלום ואז אנשים מקצועיים יעזרו לך להגיע לתוצאות בצורה הטובה ביותר, אתה מוזמן לקרוא על זה פה:
LBS ייעוץ אונליין בתזונה וכושר

בהצלחה.

אם היה אפשר לבנות שריר ולאבד שומן במקביל החיים שלנוו היו הרבה יותר פשוטים.
לצערי ולצערך זה לא בא ביחד, כדי לגדול(מסה) אתה צריך לאכול יותר ממה שהגוף צריך,,ובכדי להרזות אתה צריך לאכול פחות. אתה צריך להחליט מה קריטי לך יותר כרגע

• פותח/ת השרשור
רון כן אני יודע שזה קצת נוגד, אבל בגדול השיטת אימון היא כזו שבהתחלה עולים במשקל ואז מתחטבים לא? העניין הוא שאני לא מבין איך קרה שדווקא בבטן השמנתי? אף פעם לא הייתי שמן, היה לי גוף די מחוטב.. למה זה קורה ואיך בתכלס אפשר להעלות באמת במשקל כמו שצריך בלי שילך לבטן??
בכל אופן, אם אתה שואל מה שיותר קריטי כרגע זה להוריד את השומן בבטן, אשמח להפניה לתוכנית מועילה כלשהיא שמשלבת אולי אימונים ותזונה, להשיג את המטרה בזמן כמה שאפשר קצר. אני עושה ריצות כבר כמה זמן אבל לא בטוח כמה זה עוזר.
תודה מורן על המאמר , קראתי את רובו, מעניין, אבל לא ראיתי איך זה עוזר ספציפית לבעיה של השומן בבטן. אבל בהחלט איישם חלק מהדברים בתקופת המסה שתבוא אחרי.

תודה חבר'ה

הוספתי תמונה.

רון כן אני יודע שזה קצת נוגד, אבל בגדול השיטת אימון היא כזו שבהתחלה עולים במשקל ואז מתחטבים לא? העניין הוא שאני לא מבין איך קרה שדווקא בבטן השמנתי? אף פעם לא הייתי שמן, היה לי גוף די מחוטב.. למה זה קורה ואיך בתכלס אפשר להעלות באמת במשקל כמו שצריך בלי שילך לבטן??
בכל אופן, אם אתה שואל מה שיותר קריטי כרגע זה להוריד את השומן בבטן, אשמח להפניה לתוכנית מועילה כלשהיא שמשלבת אולי אימונים ותזונה, להשיג את המטרה בזמן כמה שאפשר קצר. אני עושה ריצות כבר כמה זמן אבל לא בטוח כמה זה עוזר.
תודה מורן על המאמר , קראתי את רובו, מעניין, אבל לא ראיתי איך זה עוזר ספציפית לבעיה של השומן בבטן. אבל בהחלט איישם חלק מהדברים בתקופת המסה שתבוא אחרי.

תודה חבר'ה

הוספתי תמונה.
שמע, אתה מנסה לחפש דרכים עקיפות לפתור את הבעיה שלך אבל לצערי אין כאלה.
אתה בעצמך אמרת בהתחלה, שיטת האימון היא שבהתחלה עולים במשקל ואז מתחטבים.
יש לך את זכות הבחירה, אתה יכול להעלות עכשיו במסה או לעשות חיטוב. לפי התמונה אני מנחש שאתה באזור ה17-18 אחוז שומן. האחוז לגיטימי לתחילת תקופת חיטוב ואתה מוזמן להתחיל אותה אם אתה רוצה. ההחלטה בידיים שלך, כמו שאמרת, קריטי לך להוריד את הבטן? תעשה חיטוב, אין שום בעיה.

בלינק ש @Moran W העלה יש הסבר איך לעשות חישובים קלוריים שיעזרו לך לבנות תפריט לחיטוב (כל מה שצריך זה להוריד 500-700 קלוריות מהRMR ולהוסיף בימי אימון את הקלוריות שנשרפות באימון).
לגבי תוכנית אימונים יש לך כמה אופציות. אתה יכול ללכת על תוכנית SS שהיא תוכנית כוח שטובה למתאמנים מתחילים, אומנם היא לא מומלצת למתאמנים חזקים ביותר לתקופת החיטוב אבל מתאמנים ברמה שלך יכולים להפיק ממנה המון תועלת גם בתקופת החיטוב.
כאלטרנטיבה אם אתה לא מעוניין בSS אתה מוזמן לקחת תוכנית AB/FBW בהתאם להעדפה שלך ולעבוד באחת מהתוכניות האלה על כל הגוף בתקופת החיטוב. לכל תוכנית יש יתרון משלה ואני ממליץ לך לבחור את אחת מהן שנראת לך יותר טוב. אם אתה רוצה שנבחר בשבילך אז קח את התוכנית השלישית פה:
https://www.kilogram.co.il/609/תוכניות-אימונים-לתקופת-החיטוב/

עוד שאלות?

• פותח/ת השרשור
תודה Tank. כן וכמו שאמרתי הכי קריטי להוריד את הבטן. אז אוקי הבנתי שצריך לעשות חיטוב, השאלה היא איך? אתה מציע SS אבל זה לא בעצם תוכנית כח? זה באמת יעיל לחיטוב? תראה לא ציינתי את זה, אבל אני לא כזה מתחיל, היו לי תקופות שהתאמנתי כמו שאמרתי ונכנסתי לזה פחות או יותר, אולי לא ברמה של היותר רציניים כאן אבל עדיין. ואפילו עשיתי כבר SS למשך 5 חודשים בערך, ומה שמצחיק הוא שהבטן התחילה מהשלב הזה דווקא. כנראה עשיתי משהו לא נכון, למרות שהשתדלתי לבצע את כל התוכנית כמו שצריך. בכל אופן בהינתן זה אני לא רואה איך לחזור שוב על התוכנית יעזור לי להעלים אותה חזרה...
אני שואל אם בתכלס זה המטרה כרגע לא עדיף לעשות רק אירובי בעצם? זה כשלעצמו לא מוריד מספיק שומן?
סך הכל אני רוצה קודם כל להוריד את השומן בבטן ואני צריך להבין איפה אני טועה במה שאני עושה. זה ממש מציק לי, ושהתמונה לא תטעה אותך כי אני מכניס את הבטן 😕

תודה Tank. כן וכמו שאמרתי הכי קריטי להוריד את הבטן. אז אוקי הבנתי שצריך לעשות חיטוב, השאלה היא איך? אתה מציע SS אבל זה לא בעצם תוכנית כח? זה באמת יעיל לחיטוב? תראה לא ציינתי את זה, אבל אני לא כזה מתחיל, היו לי תקופות שהתאמנתי כמו שאמרתי ונכנסתי לזה פחות או יותר, אולי לא ברמה של היותר רציניים כאן אבל עדיין. ואפילו עשיתי כבר SS למשך 5 חודשים בערך, ומה שמצחיק הוא שהבטן התחילה מהשלב הזה דווקא. כנראה עשיתי משהו לא נכון, למרות שהשתדלתי לבצע את כל התוכנית כמו שצריך. בכל אופן בהינתן זה אני לא רואה איך לחזור שוב על התוכנית יעזור לי להעלים אותה חזרה...
אני שואל אם בתכלס זה המטרה כרגע לא עדיף לעשות רק אירובי בעצם? זה כשלעצמו לא מוריד מספיק שומן?
סך הכל אני רוצה קודם כל להוריד את השומן בבטן ואני צריך להבין איפה אני טועה במה שאני עושה. זה ממש מציק לי, ושהתמונה לא תטעה אותך כי אני מכניס את הבטן 😕
השאלה אם להתחיל SS או לא תלויה במשקלי העבודה שלך לעומת משקל הגוף. אם הם גבוהים יחסית יהיה לך קשה לעשות חיטוב בSS.
אני אתן לך להחליט בעצמך, אם עשית SS כבר 5 חודשים אז יש לך מספיק נסיון לדעתי כדי להחליט, האם לדעתך תוכל לעשות את התוכנית הזאת בזמן מאזן שלילי כשיהיה לך מחסור בכוח? אם לא אז תבחר את אחת מAB/FBW. אם כן אז ממליץ לך לעשות אותה כי אתה אולי אפילו תצליח להוסיף עוד למשקלי העבודה.
אם אתה לא בטוח אז תפרסם פה את משקלי העבודה שלך בתרגילי הבסיס ואת משקל הגוף ונעזור לך להחליט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית