הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שילוב תוכניות כוח בתוכנית להיפרטרופיה מיופיברילית מירבית 😃

• פותח/ת השרשור berdan
  • פורסם בתאריך

berdan

משתמש פעיל
698
891
נק' מוניטין:
2,948
698
891
היי לכולם
הקדמה מיותרת : מאז גיל צעיר התאהבתי בעניין של פיתוח גוף ,וגם כשהייתי מתעסק באומנויות לחימה,הייתי מגניב בצד אימונים עם משקולות (לא שהיה לי מושג איך עושים את זה נכון).
לאחר הרבה שנים של התחלה והפסקה,הגעתי למצב שאני עובד כבר שנתיים רצוף בחדר כשר . התקדמתי די יפה לטעמי בנפח גוף ומבחינה אסטטית (יש עוד המוווון על מה לעבוד ,אבל זה לא קשור לאשכול ) .בכל מקרה,קראתי די הרבה על בניית תוכניות למטרות פיתוח גוף , על תזונה וכדומה , והייתי רוצה להתחרות (תכלס זה די חשוב בשבילי,זה חלק מהסיבה למה התחלתי ללמוד אגרוף תאילנדי לפני שנים רבות) . אבל מה , בנתיים אין לי כסף להשקיע על הויטמינינציקים ועוד הוצאות שתחרויות פיתוח גוף דורשות (גם העניין הבריאותי הכרוך בנטילת "ויטמינים" ,וגם פחות מושך אותי בנתיים העניין של ללכת בתחתונים על הבמה חח) ,ובזמן האחרון אני מתחיל להתעניין יותר בצד של פאוור ליפטינג.

עכשיו השאלה :אני עובד היום בספליט של 4-5 יום בשבוע,כאשר כל התרגילים הם בטווח חזרות גבוה,הפסקה קצרה,הגעה לכשל ומעבר (כל הטריקים של דרופ סטים,העזרות בבנאדם מעבר לכשל,נגטיבים וכל זה) ,כשאני פחות שם לב למשקל ויותר התמקדות בטכניקה ועצימות גבוהה . איך אני יכול להכווין את התוכנית שלי יותר לעבר העלאת הכוח בסקוואט,דדליפט ובנץ ,ומצד שני להמשיך לעבוד לעבר מטרה של פיתוח אסטטי ?

חשבתי להקדיש את החלק הראשון של האימון לתרגילי בנץ - סקוואט - דדליפט (אם זה יום חזה אז בנץ,גב - דדליפט-רגליים-סקוואט) במתכונת של פיתוח כוח (שעוד לא החלטתי מה היא בדיוק ) ,ואז המשך אימון במתכונת הנוכחית שלי (נפח גבוה , הפסקה קצרה ,אימון בידוד עד כשל ומעבר) .

האם זה נשמע בסדר ?

2) העלאת מדדי כוח בתרגילי השלושה : עשיתי עכשיו סמולוב מקוצר לבנץ , האם יש תוכניות דומות לדדליפט ולסקוואט ?

לפני שאני אענה לך על השאלות אני רוצה לדעת איפה אתה עומד עכשיו מבחינת כוח. תגיד לנו את משקלי העבודה שלך כרגע בתרגילים הבסיס ואת משקל הגוף

כשאני פחות שם לב למשקל ויותר התמקדות בטכניקה ועצימות גבוהה
אתה מתכוון לנפח גבוה

איך אני יכול להכווין את התוכנית שלי יותר לעבר העלאת הכוח בסקוואט,דדליפט ובנץ ,ומצד שני להמשיך לעבוד לעבר מטרה של פיתוח אסטטי ?
תוכנית כח לא להרוס לך את מה שהשגת, אלא תעזור לך להשיג מטרות.
אבל היכן אתה עומד מבחינת משקלי העבודה?

• פותח/ת השרשור
מבחינת משקלי עבודה:בנץ דוחק ל110 1RM,דדליפט פעם אחרונה עשיתי 100 קילו ל4 חזרות,6 סטים...סקוואט אני תאמת לא יודע,נראה לי פעם אחרונה עשיתי 80 קילו ל4 חזרות,גם 6 סטים

מבחינת משקלי עבודה:בנץ דוחק ל110 1RM,דדליפט פעם אחרונה עשיתי 100 קילו ל4 חזרות,6 סטים...סקוואט אני תאמת לא יודע,נראה לי פעם אחרונה עשיתי 80 קילו ל4 חזרות,גם 6 סטים

תתחיל SS, בבנץ/פרס תוכל לעבור דיי מהר לתוכנית של טקסס/לינארית.

זה כל מה שאתה צריך לעשות.
אין סיבה לעשות אחרי זה תרגילים עם דרופ סט ודברים דומים שרשמתה, מה שאתה תעשה זה להוסיף תרגילי עזר בקטנה כמו מקבילים ל 2-3 סטים של 8-10 חזרות לקראת סוף האימון.

אישית עשיתי AB/ABC ו SS ועכשיו טקסס וה 2 האחרונות נתנו לי את ההתקדמות הכי טובה כאשר היעד שלי הוא מראה ויזואלי, והכוח זה בונוס מבחינתי.

יש עוד תכניות בעולם חוץ מ-SS\טקסס\לינארית. אם זה הולך להיות התשובה בכל פעם שמישהו פותח פוסט עדיף כבר שיהיה BOT אוטו' שישאל "כמה משקלי העבודה שלך" ואז יגיב SS. רב מי שעשה SS מצא שהוא בין החזקים במכון למרות שהוא עדיין בין הקטנים מבחינת מסת שריר.
המסקנה אינה ש-SS אינה אופטימלית לבניית מסת שריר (למרות שהיא באמת לא) אלא שהקשר בין משקלי העבודה למסת שריר רופף.

הנה תכנית אימונים שאולי תתאים למטרות שלך - https://www.lbs.co.il/threads/62781/page-2.
בין כה וכה, הייתי עובד במתכונת של "תכנית כח" עם תוספת נפח בסגנון "בילדינג".

יש עוד תכניות בעולם חוץ מ-SS\טקסס\לינארית. אם זה הולך להיות התשובה בכל פעם שמישהו פותח פוסט עדיף כבר שיהיה BOT אוטו' שישאל "כמה משקלי העבודה שלך" ואז יגיב SS. רב מי שעשה SS מצא שהוא בין החזקים במכון למרות שהוא עדיין בין הקטנים מבחינת מסת שריר.
המסקנה אינה ש-SS אינה אופטימלית לבניית מסת שריר (למרות שהיא באמת לא) אלא שהקשר בין משקלי העבודה למסת שריר רופף.

הנה תכנית אימונים שאולי תתאים למטרות שלך - https://www.lbs.co.il/threads/62781/page-2.
לא הבנת כל כך את המתכון שאני ושאר חברי הפורום נותנים פה.
זה לא "תביא משקלי עבודה ואם הם נמוכים תעשה SS ואם הם גבוהים תעשה לינארית/טקסס"
אני יוצא מנקודת הנחה שכל מתאמן צריך בשלב כלשהו לנסות על עצמו תוכנית כוח וכתוצאה מכך להבין איך הוא יכול להתקדם יותר טוב, מתוכנית נפח או מתוכנית כוח. במידה ולמתאמן יש נסיון בתוכנית בסגנון הוא כבר יכול להגיד בערך כמה נפח הוא צריך על מנת לראות התקדמות.
התוכנית שלך פה זאת תוכנית כוח עם פיצולים סה"כ. מה יותר טוב בה לאומת SS? שיש בה פיצולים. מה פחות טוב בה? שיש בה פיצולים. זה יכול להיות יתרון ויכול להיות חיסרון בהתאם לנסיון של מתאמן ולמקום שהוא נמצא בו.
אז כמו שאמרתי, מתאמן צריך לעבור סייקל כוח וצריך לעבור סייקל נפח, אם משקלי העבודה שלו הם סבירים והוא רואה שהוא מתקדם יותר בתוכניות נפח נמוך אנחנו נמליץ לו תוכנית כוח מהמאגר שלדעתנו תתאים לו (יכולה גם לא להתאים) וכנ"ל לגבי אם הוא מתקדם יותר בנפח.

מה שנכון לכולם זה האקסיומה שהצבנו פה בפורום - כל מתאמן מתחיל יתקדם בSS. אז אם אני רואה מתאמן שהסקוואט, הבנץ' והדד ליפט שלו הם דו ספרתיים אני כמובן אמליץ לו על SS.

לא הבנת כל כך את המתכון שאני ושאר חברי הפורום נותנים פה.
זה לא "תביא משקלי עבודה ואם הם נמוכים תעשה SS ואם הם גבוהים תעשה לינארית/טקסס"
אני יוצא מנקודת הנחה שכל מתאמן צריך בשלב כלשהו לנסות על עצמו תוכנית כוח וכתוצאה מכך להבין איך הוא יכול להתקדם יותר טוב, מתוכנית נפח או מתוכנית כוח. במידה ולמתאמן יש נסיון בתוכנית בסגנון הוא כבר יכול להגיד בערך כמה נפח הוא צריך על מנת לראות התקדמות.
התוכנית שלך פה זאת תוכנית כוח עם פיצולים סה"כ. מה יותר טוב בה לאומת SS? שיש בה פיצולים. מה פחות טוב בה? שיש בה פיצולים. זה יכול להיות יתרון ויכול להיות חיסרון בהתאם לנסיון של מתאמן ולמקום שהוא נמצא בו.
אז כמו שאמרתי, מתאמן צריך לעבור סייקל כוח וצריך לעבור סייקל נפח, אם משקלי העבודה שלו הם סבירים והוא רואה שהוא מתקדם יותר בתוכניות נפח נמוך אנחנו נמליץ לו תוכנית כוח מהמאגר שלדעתנו תתאים לו (יכולה גם לא להתאים) וכנ"ל לגבי אם הוא מתקדם יותר בנפח.

מה שנכון לכולם זה האקסיומה שהצבנו פה בפורום - כל מתאמן מתחיל יתקדם בSS. אז אם אני רואה מתאמן שהסקוואט, הבנץ' והדד ליפט שלו הם דו ספרתיים אני כמובן אמליץ לו על SS.

להתקדם יותר טוב במה? באיזה מדד? בסקוואט-בנץ'-דדליפט?
ואגב, איפה ראית בתכנית שלי פיצולים?! או יותר נכון, מה זה למען השם פיצולים?

להתקדם יותר טוב במה? באיזה מדד? בסקוואט-בנץ'-דדליפט?
ואגב, איפה ראית בתכנית שלי פיצולים?! או יותר נכון, מה זה למען השם פיצולים?
הכוונה שלי בפיצולים זה כשאתה לוקח בסיס של תוכנית כוח ומוסיף עבודה לשרירים קטנים. יש מצב שהמילה בעברית לא נכונה. וכן להתקדם בסקוואט בנץ ודד ליפט זאת המטרה של מתאמן מתחיל, כלומר, התקדמות במשקלי עבודה בתרגילי בסיס. לא רואה סיבה שמתאמן מתחיל לא ירצה להתקדם כמה שיותר במשקלי העבודה.

אני עם @Tank , לדעתי באמת מתאמן שהוא לא ילד צריך להגיעה למשקלים תלת ספרתיים בבנץ דד וסקוואט לפני הכל, והדרך הכי טובה זה SS, בעיקרון גם ככה ב SS יש תרגילים עזר בסופו של דבר שעוזרים להתקדמות, לאחר מכן באמת אפשר לנסות לעשות קצת משחקים בתוכניות ולראות מה המתאמן אוהב ומה עובד אליו.

אישית אני עושה משהו דומה לתוכנית שלך, אני עושה טקסס בתרגילים הבסיסיים, ובתרגילי עזר אני עושה משחקים של משקל וחזרות.
לדעתי האישית PRE זה לא מדד מאוד טוב כי הוא בנוי על הרגשה, וכולנו יודעים איך נשים מתנהגות ומה שמניעה אותן זה רגשות 😃
חזרות בתרגילי בסיס לדעתי זה לא משהו שניתן למדוד אותו ממש טוב וגם לעלות במספר חזרות בתרגילי בסיס יכול לגרום לחיפוף בטכניקה שאני אישית לא רוצה שיקרה לי.

• פותח/ת השרשור
תכלס לפי מה שאני רואה,הקשר בין תוכניות לעליית כוח

אוקי,עכשיו ראיתי שהתוכנית שלך היא לשלושה ימים.
אני מתאמן 4-5 ימים בשבוע,עד עכשיו הייתי גם מאמן כל קבוצת שריר פעם בשבוע נפח גדול , ואז נותן מנוחה של שבוע.חבר אמר לי שדווקא פחות נפח ולעבוד על קבוצת שריר יותר מפעם בשבוע יכול לעזור לי להניב תוצאות יותר טובות.

בקיצור השאלה היא,האם אפשר להתאים את התוכנית הזאת ל4-5 אימונים בשבוע ?

תכלס לפי מה שאני רואה,הקשר בין תוכניות לעליית כוח

אוקי,עכשיו ראיתי שהתוכנית שלך היא לשלושה ימים.
אני מתאמן 4-5 ימים בשבוע,עד עכשיו הייתי גם מאמן כל קבוצת שריר פעם בשבוע נפח גדול , ואז נותן מנוחה של שבוע.חבר אמר לי שדווקא פחות נפח ולעבוד על קבוצת שריר יותר מפעם בשבוע יכול לעזור לי להניב תוצאות יותר טובות.

בקיצור השאלה היא,האם אפשר להתאים את התוכנית הזאת ל4-5 אימונים בשבוע ?

לא, ברגע שתשנה את התדירות כל התכנון יילך.
אני לא חושב שיש סיבה שתתאמן 4-5 פעמים בשבוע, ולמה לך להתאמן יותר ימים אם תוכל להשיג אותן תוצאות או יותר אפילו בפחות ימים?
בכל אופן, 4-5 ימים בשבוע תתאים תצורת AB.

שכחת להגיד שאתה מתכנן חיטוב בכלל 😃 או שירדת מזה בינתיים?
אם לא תהיה בחיטוב אז באמת SS לסקוואט ודדליפט תקדם אותך יופי גם במשקלי עבודה וגם במסת שריר ברגליים. לגוף עליון לא נראה לי שיש לך מה להתקדם בSS כי הבנץ' שלך גבוה יחסית בשביל התקדמות מאימון לאימון.
תתחיל SS, בבנץ/פרס תוכל לעבור דיי מהר לתוכנית של טקסס/לינארית.
הבנאדם לוחץ 110 על משקל גוף 75, SS לא נראה לי שתקדם אותו בלחיצות

• פותח/ת השרשור
לא,לא ירדתי 😃
אני אעשה ABAB כמו שאמרת בחיטוב בשילוב תרגילי בסיס ,ואז אני אעשה SS לפלג גוף תחתון אחרי החיטוב 😃,בתוספת תרגילי בידוד .

לא,לא ירדתי 😃
אני אעשה ABAB כמו שאמרת בחיטוב בשילוב תרגילי בסיס ,ואז אני אעשה SS לפלג גוף תחתון אחרי החיטוב 😃,בתוספת תרגילי בידוד .
בחיטוב הייתי עושה FBW ויורד ל 3 פעמים בשבוע ולא מתיש את עצמי ב AB של 4 פעמים בשבוע.

שכחת להגיד שאתה מתכנן חיטוב בכלל 😃 או שירדת מזה בינתיים?
אם לא תהיה בחיטוב אז באמת SS לסקוואט ודדליפט תקדם אותך יופי גם במשקלי עבודה וגם במסת שריר ברגליים. לגוף עליון לא נראה לי שיש לך מה להתקדם בSS כי הבנץ' שלך גבוה יחסית בשביל התקדמות מאימון לאימון.

הבנאדם לוחץ 110 על משקל גוף 75, SS לא נראה לי שתקדם אותו בלחיצות
לא ראיתי את המשקל שלו.
בכל מקרה אם הוא היה 85~ אז הוא כן יכל לדעתי קצת להתקדם, בגלל שזה 110 לחזרה אחת ולא חמישיה.

ב מי שעשה SS מצא שהוא בין החזקים במכון למרות שהוא עדיין בין הקטנים מבחינת מסת שריר.

זה בגלל ש-SS היא תוכנית למתחילים ועושים אותה רק מספר חודשים מצומצם, המטרה העיקרית שלה היא לחזק אותך עם מינימום נפח ולהקנות הרגלי אימון טובים להמשך הקריירה.

הנפח יכול לבוא בהמשך כשאתה לא מרים משקלים של ילדה סינית בת 7.

גילוי נאות - אני עשיתי SS כשנרשמתי לפורום, מאז הרבה מים עברו בנהר אבל אני עדיין חושב שזו התוכנית הטובה ביותר למתחילים.

ואז אני אעשה SS לפלג גוף תחתון אחרי החיטוב 😃,בתוספת תרגילי בידוד .
אם תעשה SS לפלג גוף תחתון אז מיותר להוסיף תרגילי בידוד, סקוואט ודדליפט עובדים על כל פלג הגוף התחתון ובמקרה הזה כל המוסיף גורע

אם תעשה SS לפלג גוף תחתון אז מיותר להוסיף תרגילי בידוד, סקוואט ודדליפט עובדים על כל פלג הגוף התחתון ובמקרה הזה כל המוסיף גורע
חבר שלי התחיל עכשיו טקסס, אמר ביום העצימות שיוסיף תרגילים כי זה ממש קצת ולא מספיק בשבילו, נגמר בזה שהוא עשה סקוואט בנץ דדליפט והלך הביתה לאכול. 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית