הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עבודה במשמרות וסדר ארוחות

Liverpool

משתמש פעיל
444
11
נק' מוניטין:
72
444
11
התחלתי לעבוד במשמרות של 12 שעולת.
הבעיה היא כשאני מחליף את המשמרות נגיד מבוקר ללילה נוצר בלאגן בגלל שאני הולך לישון יום למחורת.
אותו יום הופך להיות יום ארוך מאוד ואין לי מושג איך לאכול באותו יום.
עד עכשיו מבחינתי אני היתי מסיים את כל הארוחות שלי עד שאני הולך לישון.
זה מטריף אותי העניין הזה איך לסדר את הארוחה שאני לא אדפק.
נגיד היום קמתי בשעה 10 בבוקר והמשמרת שלי מסתיימת בשעה 8 בבוקר למחורת (זה היה דוגמא למי שלא הבין)

זה יהיה קצת בעייתי אבל זו העבודה שבחרת..
מה שאתה כן יכול לעשות זה - לספור בערך כמה שעות ביום אתה ער,ולחלק את הארוחות לפי זה ו לקבוע שכל x שעות תאכל ארוחה..בסופו של דבר. משמרת לילה או בוקר, כנראה שתהיה ער אותם מספר שעות

• פותח/ת השרשור
זה יהיה קצת בעייתי אבל זו העבודה שבחרת..
מה שאתה כן יכול לעשות זה - לספור בערך כמה שעות ביום אתה ער,ולחלק את הארוחות לפי זה ו לקבוע שכל x שעות תאכל ארוחה..בסופו של דבר. משמרת לילה או בוקר, כנראה שתהיה ער אותם מספר שעות
אם אני מפזר את הארוחות לאותו יום ארוך זה דופק אותי במשהו?
אני גם מנסה כל כמה שעות לאכול משהו שלא יצא לי כמה שעות שאני לא מכניס כלום.
מצד שני אם אני מושך את התפריט של אותו יום ארוך באיזשהו שלב אני אכנס למינוס.
אולי עדיף להוסיף עוד איזה 500 קל' לאותו יום מסויים?
בכל זאת עדיף פלוס גדול מאשר מינוס.
ואו נשרף לי המח.🤮

נערך לאחרונה:
אני בכללי לא מבין מה הבעיה
בגדול.אתה ער אותן מספר שעות.פשוט תחלק את הארוחות בצורה מסודרת.
אם היום שלך התחיל ב19:00 - אז שב19:00 תהיה הארוחת "בוקר" שלך וכ'ו

• פותח/ת השרשור
לא הבנת אותי.
אני יכול לעבוד כמה ימים בוקר רגיל ואז לתת שתי לילות רצופות של 12.
אז ברגע שאני עובר מבוקר ללילה נוצר מצב שאני קם בבוקר נגיד בשעה 10 ומסיים את היום ב 8 בבוקר למחורת.
כמובן שכל הלילות אחרי זה מסתדרות לי מצויין כי אני הולך לישון ב 9 בבוקר קם ב 4 ומסיים את היום שוב ב8 זה לא הבעיה.
אבל הבעיה היא המעבר מבוקר ללילה שאני ער 22 שעות.
וזה קורא פעם בשבוע.

הבנתי.
אז מה שתעשה,זה תנסה לאכול בימים האלו פר יומיים..
מה הכוונה? במידה ואתה מכניס 2000 קל' (זרקתי סתם מספר נוח) ומתוכם,100 גרם חלבון (סתם מספר נוח #2)-ב24 שעות.
נסה להתרכז בלהכניס 4000 קלוריות ו200 גרם חלבון ב48 שעות.

-הרי תחום של 24 שעות זאת ההגדרה שלנו כי זה נוח (היה מחקר אגב,שחילקו 2 קבוצות,לאחת נתנו X קלוריות בכל יום..ולשניה נתנו 2X קלוריות,אחת ליומיים (כן,צום של 24 שעות))
-בנוסף,ככה גם ה"STATE OF MIND" לגבי הכנסת האוכל משתנה ונראה פשוט יותר..

אני קולע לכיוון של פיתרון? או שפספסתי לגמרי?

-הרי תחום של 24 שעות זאת ההגדרה שלנו כי זה נוח (היה מחקר אגב,שחילקו 2 קבוצות,לאחת נתנו X קלוריות בכל יום..ולשניה נתנו 2X קלוריות,אחת ליומיים (כן,צום של 24 שעות))
המחקר הראה זהות בין הקבוצות? מפתיע מאד. תמיד חשבתי ש-24 שעות זו מסגרת הזמן המקובלת בגלל שנת הלילה שכלולה בה, שבה הרבה תהליכים פיזיולוגיים קורים.
אז אם כך, איפה עובר הגבול? לדוגמא אם אני אוכל 4000 קלוריות ליממה במשך יומיים ואז צם יומיים - זה כאילו אכלתי 2000 ליממה באופן קבוע ורציף? לא יהיה פירוק שריר, לא ירידה בסינטזת החלבון, לא כלום?
אולי @Moshe יוכל לעזור?

המחקר הראה זהות בין הקבוצות? מפתיע מאד. תמיד חשבתי ש-24 שעות זו מסגרת הזמן המקובלת בגלל שנת הלילה שכלולה בה, שבה הרבה תהליכים פיזיולוגיים קורים.
אז אם כך, איפה עובר הגבול? לדוגמא אם אני אוכל 4000 קלוריות ליממה במשך יומיים ואז צם יומיים - זה כאילו אכלתי 2000 ליממה באופן קבוע ורציף? לא יהיה פירוק שריר, לא ירידה בסינטזת החלבון, לא כלום?
אולי @Moshe יוכל לעזור?
לא יהיה פירוק שריר גם אם תהיה בצום של 48 שעות

המחקרים דיברו על 40 שעות. אבל גם אם 48 - אני שואל שוב, איפה עובר הגבול? 72 שעות? שבוע?
לא יודע,זה כבר משהו אחר שצריך לחקור,קשה לי להאמין אבל שאפשרי לבדוק תוצאות של צום של שבוע

קשה לי להאמין אבל שאפשרי לבדוק תוצאות של צום של שבוע
תתעלם רגע מהבעיה הברורה, שרוב הנחקרים ימותו...

לגבי המחקר שדיברת עליו - זה מאד מוזר לי: אני יאכל במשך יום אחד כמות קלוריות כפולה ממה שאני צריך, ולמחרת אצום - וזה יהיה זהה למצב רגיל? לדוגמא, החלבון לא יאוחסן כשומן ביום הראשון? הוא באמת יישמר זמין לשימוש ביום השני? הרי הוא לא יישאר במערכת העיכול. תהליך העיכול לא יתארך בצורה כל כך קיצונית. אז איך זה אפשרי?

תתעלם רגע מהבעיה הברורה, שרוב הנחקרים ימותו...

לגבי המחקר שדיברת עליו - זה מאד מוזר לי: אני יאכל במשך יום אחד כמות קלוריות כפולה ממה שאני צריך, ולמחרת אצום - וזה יהיה זהה למצב רגיל? לדוגמא, החלבון לא יאוחסן כשומן ביום הראשון? הוא באמת יישמר זמין לשימוש ביום השני? הרי הוא לא יישאר במערכת העיכול. תהליך העיכול לא יתארך בצורה כל כך קיצונית. אז איך זה אפשרי?
1.אני מציג תוצאות מחקר שהציגו בעיניי,יכול להיות שאני זוכר לא נכון (אבל ממש לא מאמין)
2) למה שהוא יאוחסן כשומן? לחלבון לוקח זמן להתפרק בסופו של דבר, והכוונה זה לא שיתבצע פירוק שלו ביום שאחרי באופן קפדני כמו שאתה מדמיין.

אולי @Moshe יוכל לעזור?
ה-24 שעות מגיע ממשהו שנקא circadian rhythm שבעצם "מתאפס" כל 24 שעות ומשפיע הורמונלית ומטבולית על כל הגוף. זה נחמד בעכברים, אבל עדיין לא ממש נחמד בבני אדם.

ה-24 שעות מגיע ממשהו שנקא circadian rhythm שבעצם "מתאפס" כל 24 שעות ומשפיע הורמונלית ומטבולית על כל הגוף. זה נחמד בעכברים, אבל עדיין לא ממש נחמד בבני אדם.
אפשר להמר שמתישהו יגלו את זה גם בבני אדם. אחרי הכל, בעכברים המנגנון הזה לא נולד בגלל משהו ביולוגי שייחודי להם, אלא בגלל מחזור היממה (שמש ואור יום לעומת לילה), לא?

אגב, אתה יודע משהו לגבי הגבול - לגבי המחקר ש- @SweetBamba העלה? זה יעבוד גם במחזורים של 48 שעות, או יותר? או ש-24 זה עדיין המספר הכי הגיוני?

אפשר להמר שמתישהו יגלו את זה גם בבני אדם. אחרי הכל, בעכברים המנגנון הזה לא נולד בגלל משהו ביולוגי שייחודי להם, אלא בגלל מחזור היממה (שמש ואור יום לעומת לילה), לא?
המנגנון בוודאות קיים בבני אדם, רק שהוא לא מובן כמו שהוא מובן בעכברים. אם אתה רוצה מידע נוסף:
http://pubs.niaaa.nih.gov/publications/arh25-2/85-93.htm

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0092867413014852

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית