הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון צריכת חלבון יומית מומלצת

• פותח/ת השרשור shaim
  • פורסם בתאריך

shaim

משתמש מתחיל
18
0
נק' מוניטין:
0
18
0
שלום .
אני רואה שוב ושוב באינסוף מאמרים ודיונים פה ובפורומים שונים את הנוסחא שהפכה לאקסיומה בקרב מפתחי גוף לצריכה של 2 גר' חלבון לכל קילוגרם גוף .
מאיפה מגיעה הקביעה החד משמעית הזאת ?
נראה לי שיש פרמטרים נוספים שיש לקחת בחשבון (לעניות דעתי)
לדוגמא נקח 2 מתאמנים בעלי משקל גוף זהה האחד על 8 א"ש והשני על 22 .
האם ההמלצה עבור שניהם לצריכת חלבון יומית תהיה זהה ?
האם זה תלו במטרה (שימור שריר/ בנית שריר) ?
אם כן או לא מה הנימוק ?
האם יש חישוב מדויק יותר שכולל פרמטרים נוספים (למשל : גיל , משקל , א"ש וכו'...) לצריכת חלבון יומית מומלצת ?
כנראה שלא ייגרם נזק מלצרוך קצת יותר חלבון מהצריכה היומית המומלצת , אבל בכל זאת לצורך הדיון ....

1) הקביעה מגיעה ממחקרים שנערכו על מתאמנים רבים במהלך השנים שהביאה לתוצאה שמומלץ לקחת 1.5-2 גרם חלבון למתאמן בחדר כושר. ההמלצה בפורום היא להתקרב יותר לכוון ה2 מפני שחלק מהחלבון שנספר לך בתפריט הוא חלבון לא מלא, אז ככל שסך החלבון גבוה יותר יהיה לך גם יותר חלבון מלא בתפריט
2) 2 אנשים על משקל זהה, אחד עם 8 אחוז שומן ואחד עם 22 צריכים לאכול את אותה כמות חלבון אם שניהם נמצאים בתוכנית תזונה ייעודית לאותה המטרה
3) בד"כ אוכלים אותה כמות חלבון גם מבמסה וגם בחיטוב אבל זה בתפריטים רגילים. יש דיאטות למטרות שונות שאוהבות לשחק במספרים האלה
4) הנימוק הוא שבמסה צריך חלבון כדי לגדל מסת שריר ובחיטוב צריך חלבון כדי לשמור על כמה שיותר מסת שריר תוך הורדה מקסימלית של שומן
5) בד"כ משתמשים רק במשקל גוף לחישוב חלבון בתפריט

מאיפה מגיעה הקביעה החד משמעית הזאת ?
טנק כתב לך את עיקרי הדברים, אני רק רוצה להוסיף שבדיוק לפני כמה ימים מורן ציטט מתוך מאמר לפיו מתאמן ותיק זקוק לפחות חלבון ממתאמן מתחיל. כדאי לך לקרוא את המאמר שמורן ציטט ממנו, יש שם סקירה של לא מעט מחקרים בנושא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית