הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לינארית בלי סקוואט

• פותח/ת השרשור kosta
  • פורסם בתאריך

kosta

מושעה
3,955
2,114
נק' מוניטין:
3,874
3,955
2,114
אקטיב "ACT" ,חיפה
טוב לפני שהורגים אותי פה על הכותרת אני לא עושה סקוואט כי אין לי איך לעשות בחדר כושר יש רק סמית משין וזה לא כל כך אופציה
אז אני בחיטוב והמליצו לי הרבה על הלינארית איך אני יכול לבצע את התוכנית בלי סקוואט ?

בשנה הראשונה לאימונים שלי הגעתי ל160 ק"ג בסמית' בתנועה דומה לHB קלאסי. לאחר מכן נמאס לי והחלטתי לספח לעצמי את המקבילים כראק, ועבדתי עם 80 ק"ג. הירידה הייתה משמעותית כי היו המון דגשים על טכניקה שלא היו מורגשים בסמית׳. אני מאמין שמתאמן עם טכניקה מבוססת יכול לנצל את המכשיר ברמה גבוהה במידה ואין דרך לבצע סקוואט אמיתי.
צודק ב-100%. ושיהיה לך ברור - אם היית עובר מ-160 סקוואט חופשי לסמית, היית מתחיל שם גם ב-80 קילו. זה לא אומר שהחופשי קשה והסמית קל או להפך. אלה תנועות לא זהות, שמפעילות שרירים בצורה שונה. אבל זה עוד לא חותם את גורלו של הסמית להיות זבל. אם אין אופציה לעשות חופשי - הסמית זה תחליף סביר ביותר.

@Moran W - ראה התשובה שלי ל- @Ori.S
נכון שסקוואט בסמית (אני מדבר על המצב של ישיבה, עם גב זקוף ורגליים קדימה) שונה מהחופשי, אבל זה לא מה שיפסול אותו. הוא הרבה פחות טוב מהחופשי, אבל הרבה יותר טוב מאפס.

נכון שסקוואט בסמית (אני מדבר על המצב של ישיבה, עם גב זקוף ורגליים קדימה) שונה מהחופשי, אבל זה לא מה שיפסול אותו. הוא הרבה פחות טוב מהחופשי, אבל הרבה יותר טוב מאפס.
על דבר אחד אני יכול להסכים, וזה שהוא עדיף על לג פרס לדעתי.

נ.ב

הייתי מעדיף לעשות פרונט סקוואט עם משקל קל לנפח גבוה, מאשר לעבוד בסמית'.
אבל זאת רק דעתי 😃

אבל זאת רק דעתי 😃
דעתך פסולה מהיסוד!! אתה בסך הכל מנהל 🤡

על איזה משקל קל אתה מדבר? 60 קילו? 80 קילו? רק הפאוורקלין של זה יקח לך כוח של חזרה או שתיים של סקאווט.

על איזה משקל קל אתה מדבר? 60 קילו? 80 קילו? רק הפאוורקלין של זה יקח לך כוח של חזרה או שתיים של סקאווט.
משקל שאוכל לעשות בו נפח של 15-20 חזרות בטכניקה טובה.
הרגליים מגיבות בצורה יפה גם לנפח (בדיוק כמו החזה).

כמובן שזה היה מגיע על חשבון הכח. (לא מתקבל על הדעת)

משקל שאוכל לעשות בו נפח של 15-20 חזרות בטכניקה טובה.
הרגליים מגיבות בצורה יפה גם לנפח (בדיוק כמו החזה).
נפח אומר לעשות 20 חזרות?? ממתי?
רוצה לנסות לעבוד על חזה רק במשקלים שמתאימים ל-20 חזרות ולראות מה קורה? רמז: כלום.

כוסומו, לא מאמין שמצאתי את עצמי מגן על סמית׳.
c4a0e68b_o.jpeg

805a26fb_o.jpeg

26c1537a_o.jpeg

1be4aecb_o.jpeg

02732a3e_o.jpeg

8aa07e2f_o.jpeg

adfde8be_o.jpeg

06b538fe_o.jpeg

נפח אומר לעשות 20 חזרות?? ממתי?
רוצה לנסות לעבוד על חזה רק במשקלים שמתאימים ל-20 חזרות ולראות מה קורה? רמז: כלום.
החזה מגיב טוב לנפח לא במשקלי נוצה כמובן.
הרגליים מגיבים יפה למס' חזרות גבוה, 12-15 ולעיתים גם 20.

יש לא מעט תוכניות בנושא, אם נזוז רגע מנושא הכח.

מה גם שעבודה בטווח של סיבולת שריר גם בחזה, היא ממש לא עבודה ש"לא עושה כלום".
היא עובדת על סיבולת השריר, מרגילה את השריר לנפחים גבוהים ואני רוצה לראות אותך עושה בנץ' של 60 ל- 20 חזרות, בהנחה וה RM5 שלך הוא 85-90, ונדבר לאחר סיום הסטים.

עשיתי לא מעט פעמים עבודה על סיבולת שריר, ואני יכול לומר לך שזה יותר קשה מהרבה דברים אחרים.
לא התכוונתי למוט ריק, אם זאת הייתה הכוונה.

אבל זאת רק דעתי 😃

פאוורקלין רוצח בתור הכנה לסט של פרונט סקוואט.

החזה מגיב טוב לנפח לא במשקלי נוצה כמובן.
הרגליים מגיבים יפה למס' חזרות גבוה, 12-15 ולעיתים גם 20.

יש לא מעט תוכניות בנושא, אם נזוז רגע מנושא הכח.

מה גם שעבודה בטווח של סיבולת שריר גם בחזה, היא ממש לא עבודה ש"לא עושה כלום".
היא עובדת על סיבולת השריר, מרגילה את השריר לנפחים גבוהים ואני רוצה לראות אותך עושה בנץ' של 60 ל- 20 חזרות, בהנחה וה RM5 שלך הוא 85-90, ונדבר לאחר סיום הסטים.

עשיתי לא מעט פעמים עבודה על סיבולת שריר, ואני יכול לומר לך שזה יותר קשה מהרבה דברים אחרים.
לא התכוונתי למוט ריק, אם זאת הייתה הכוונה.
כשאומרים "החזה מגיב לנפח" מתכוונים שהחזה מגיב ל-5x5 יותר טוב מאשר לפירמידה שמובילה לסט כבד אחד.
לא לפמפום של 20 חזרות, וזה בכלל לא משנה כמה זה קשה - התוצאות יהיו מאד זניחות.
תיזכר מה היו התוצאות כשפמפמת (כמו כולנו) 20 חזרות בפשיטות ברכיים, לעומת כשעברת לעבוד חמישיות בסקוואט.

כשאומרים "החזה מגיב לנפח" מתכוונים שהחזה מגיב ל-5x5 יותר טוב מאשר לפירמידה שמובילה לסט כבד אחד.
לא דיברתי על פירמידות.
נפח זה לא רק 5x5.
ובעניין החזה, לא מחייב 5x5, ממש לא. יש עוד וריאציות.
אבל לא על זה דיברתי, מה הקשר?

אמרתי שרגליים מגיבות טוב לנפח גבוה, והתכוונתי לטווח חזרות גבוה.
אמרתי כמו שהחזה, נכון. אבל- מבחינת העיקרון. לא מבחינת טווחי החזרות.

לא לפמפום של 20 חזרות, וזה בכלל לא משנה כמה זה קשה - התוצאות יהיו מאד זניחות.
זניחות ביחס למה?
כל טווח חזרות שונה עובד על סיבים שונים ויש לו מטרה שונה.
אין לזלזל בעבודה על סיבולת שריר, ואני אפילו חושב שרצוי לשלב עבודה שכזאת בתוכניות עתידיות.

תיזכר מה היו התוצאות כשפמפמת (כמו כולנו) 20 חזרות בפשיטות ברכיים, לעומת כשעברת לעבוד חמישיות בסקוואט.
לא מתווכח על יעילות החמישיות בסקוואט.

רק לסיכום, שאני אבין, סיכמנו שמהיום כולם עובדים רק בסמית', ול-20 חזרות, כן?
טקסס, ליניארית, SS, כולן הולכות לזבל. אחלה.
מורן - תוציא סיכום דיון ותעדכן את הפורום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית