הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טחינה מלאה VS טחינה רגילה

OrshGym

משתמש פעיל
403
17
נק' מוניטין:
23
403
17
יש הבדל גדול בין טחינה רגילה למלאה?
בבית שלי קונים מלאה וזה לא משהו....שלוש שנים בצבא הייתי לוקח תמיד רגילה...יש הבדל? כי בעיקרון זה שומנים לא פחיממות.
תודה רבה מראש D=

זה שומנים לא פחיממות
אז זהו, שזה לא רק שומנים. בקליפת גרעין הסומסום, שהיא חלק מהטחינה המלאה אבל אל מה"רגילה", יש ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, בנוסף לעוד כל מיני מיקרונוטריאנטים (תרכובות שהגוף משתמש בהן בכמויות מזעריות) שלא כולם מוכרים.

לדעתי אחת הטעויות של הרבה אנשים בפורום היא שהם מסתכלים על התזונה מתוך זוית ראיה צרה מדי. זכור שלפני שאתה מרים משקולות אתה בן-אדם, ובתור שכזה התזונה שלך אינה מתמצה רק באותם שלושה מספרי קסם (חלבונים, שומנים, פחמימות). אגב, אותה הערה נכונה גם לאלה שאוכלים יום אחרי יום כמויות מבהילות של חזה עוף.

• פותח/ת השרשור
אז זהו, שזה לא רק שומנים. בקליפת גרעין הסומסום, שהיא חלק מהטחינה המלאה אבל אל מה"רגילה", יש ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, בנוסף לעוד כל מיני מיקרונוטריאנטים (תרכובות שהגוף משתמש בהן בכמויות מזעריות) שלא כולם מוכרים.

לדעתי אחת הטעויות של הרבה אנשים בפורום היא שהם מסתכלים על התזונה מתוך זוית ראיה צרה מדי. זכור שלפני שאתה מרים משקולות אתה בן-אדם, ובתור שכזה התזונה שלך אינה מתמצה רק באותם שלושה מספרי קסם (חלבונים, שומנים, פחמימות). אגב, אותה הערה נכונה גם לאלה שאוכלים יום אחרי יום כמויות מבהילות של חזה עוף.
תודה רבה על התשובה המפורטת, אני תמיד מנסה להסתכל על אוכל כמוך, שהבחירה תזין את הגוף בדרך הכי טובה, מבחינת מיניראלים וויטמינים ולא רק על "שלושת מספרי הקסם", חידשת לי על הטחינה המלאה אז שוב תודה D=
אני יעשה את המאמץ לאכול טחינה מלא אפילו שאני ממש לא אוהב....חחח התרגלתי לרגילה.
עוד שאלה אם אפשר...איך זה שהערכים של הטחינה המלאה נמוכים מהטחינה הרגילה בערך באיזה 50 קלוריות ל100 גרם?
כי גם על הטחינה הרגילה כתוב 100% שומשום וזה. (סתם שאלה שולית שמעניינת אותי אם אתה יודע)

איך זה שהערכים של הטחינה המלאה נמוכים מהטחינה הרגילה בערך באיזה 50 קלוריות ל100 גרם?
כי אותם חומרים מהקליפה אינם בעלי ערך קלורי, אבל הם כן בעלי משקל, וכך יוצא שבאותה יחידת משקל של טחינה מלאה יש פחות קלוריות מאשר בטחינה "ריקה" (אני מקוה שזה מובן. אם לא, אוכל לפרט יותר).

• פותח/ת השרשור
כי אותם חומרים מהקליפה אינם בעלי ערך קלורי, אבל הם כן בעלי משקל, וכך יוצא שבאותה יחידת משקל של טחינה מלאה יש פחות קלוריות מאשר בטחינה "ריקה" (אני מקוה שזה מובן. אם לא, אוכל לפרט יותר).
מובן לגמרי. לא יודע איך לא חשבתי על זה חחח
תודה רבה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית