הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חידות מתמטיות

אתם באמת לא מבינים את ההסבר שלי ? הוא כזה גרוע ?
אני לא יודע אם ההסבר גרוע, אבל אני לא הצלחתי להבין ממנו את התהליך. אוקיי, יש לך 1000 חביות ו 10 משרתים. ספר לי איך אתה מגלה את החבית המורעלת.

לא,זאת הייתה דוגמא שכל מפגר יכול להוציא באנגלית ציון גבוה. ברור שאתה מתקבל,אבל אתה צריך לעשות קורסים באנגלית.
לא בדיוק מסכים איתך, כשעשיתי פסיכומטרי שמתי לב להבדלי הרמות בין אנשים שידעו אנגלית טוב לאלה שלא. אפשר בהחלט לשפר את רמת האנגלית פלאים, אבל לא תמיד כדי להוציא פטור.

לי החלק הזה בפסיכומטרי היה קל(148), אבל הרבה אנשים אחרים שגם עם ידע לא רע באנגלית לא עברו את ה-130. אני מסכים שהשאלות שם לא בהכרח מצריכות ידע באנגלית ברמה ממש גבוהה, אבל הרבה מהשאלות הן שאלות הבנה' ככה שזה סוג של שילוב של ידע השפה והבנה של השאלות/תשובות. (לא ברמת ההבנה כמו בחלק המילולי, אבל יש שאלות שדורשות חשיבה)

אני לא יודע אם ההסבר גרוע, אבל אני לא הצלחתי להבין ממנו את התהליך. אוקיי, יש לך 1000 חביות ו 10 משרתים. ספר לי איך אתה מגלה את החבית המורעלת.
זו לא היתה השאלה אבל בכיף, זה אותו עקרון בדיוק עם 8 כוסות.

יש לך 10 משרתים ו1000 כוסות. את הכוסות נמספר מ 1 עד 10000. למרשתים נקרא A B C D E F G H I J.
מעל כל כוס נכתוב מי שתה ממנה. אם כתוב מעל כוס מסוימת A אז רק A שתה ממנה. אם כתוב ABC אז ABC שתו ממנה. אם לא כתוב כלום- אף אחד לא שתה מהכוס. אין חשיבות לסדר האותיות ( ABC שקול ל BAC).

בעזרת 10 משרתים אתה יכול ליצור 1000 מילים ( בהנחה שכל אות חוזרת על עצמה פעם אחת בלבד בכל מילה, ואין חשיבות לסדר האותיות במילה), וזה כולל את המילה הריקה ( שאף אחד לא שתה מהכוס). ואז מעל כל כוס כתובה מילה שונה, וכך עבור כל מצב יש רק כוס אחת ( לא משנה מי ימות או מי ימותו, אני אדע בוודאות איזה כוס מורעלת כי אני אחפש את הכוס שמעליה כתוב את המשרתים שמתו, נגיד A ו E מתו אז אני אחפש את הכוס שכתוב מעליה AE, ויש רק כוס אחת כזאת)
איך הגעתי לזה?

הבנת למה בעזרת X משרתים, מספר המילים שאפשר ליצור הוא:
(X מעל 0) + (X מעל 1) + (X מעל 2)+(X מעל 3)..... עד X מעל X

כאשר
N מעל K=

N עצרת
חלקי
K עצרת * (N-K) עצרת

אם את החלק הזה לא הבנת, תסתכל פה:
מקדם בינומי – ויקיפדיה

לדוגמא מספר המילים הריקות שאפשר לבנות הוא 10 מעל 0 ( שזה 1), מספר המילים בנות אות אחד בלבד שאפשר לבנות הוא 10 מעל 1.מספר המילים בעלות 2 אותיות- 10 מעל 2 וכך הלאה.

הביטוי שכתבתי שווה ל 2 בחזקת X. את הקטע הזה לא ידעתי ולכן נעזרתי בג'אווה. למה הוא שווה ל 2 בחזקת X ?
הבינום של ניוטון – ויקיפדיה

מכאן:
2 בחזקת X גדול או שווה ל1000, X חייב להיות שלם ואנחנו מחפשים את הקטן ביותר.
X= 10

עכשיו הבנתי. אגב, אתה יכול ליצור 1024 מילים ולא רק 1000 אבל זה לא משנה את הפתרון.

18
מתמטיקה תיכונית

כותב בכתב לבן מפה אז תדגיש:
אוקי אנחנו צריכים למצוא את המספר הכי קטן של משרתים שיתן לנו 999 מצבים שונים, אני אסביר למה אני מתכוון.
לדוגמא, עבור 8 כוסות יין אנחנו צריכים למצוא את המספר הכי קטן של משרתים שיתן לנו 7 מצבים, והוא 3, נגיד משרתים A B ו C נותנים:
A
B
C
AB
AC
BC
ABC

אני מנסה הגעתי לזה ש 5 משרתים נותנים 51 מצבים. 4 משרתים נותנים 15. אני מתקשה פה עם הנוסחה של מספר המצבים כתלות במספר המשרתים ( לא חשבתי על דרך אחרת חוץ מפירוט, כמובן שגם בדרך הזאת יש תלות במספר המצבים הקודם כך שלא מתחילים הכל מ0 אבל עדין החישוב מסתבך מאוד.)

אני יכול לפתור את זה ככה?

f

נותנים למשרת א' 2 כוסות, למשרת ב' שתי כוסות ולמשרת ג' שלוש כוסות. אחד מהם ימות. אם לא אז חוזרים על תהליך.

נערך לאחרונה:
עכשיו הבנתי. אגב, אתה יכול ליצור 1024 מילים ולא רק 1000 אבל זה לא משנה את הפתרון.
נכון ולכן נעגל את התוצאה למעלה. כי 10 בחזקת 9 ומשהו זה 1000, לכן 9 משרתים לא יספיקו אבל 10 כן.
@godlin23 יש לך עוד חידות ?

מישהו יכול להסביר לי את המדרגות ואת הסדרת מספרים?אני רוצה לשאול את המורה למתמטיקה ושאני אדע ליתר ביטחון להסביר

מישהו יכול להסביר לי את המדרגות ואת הסדרת מספרים?אני רוצה לשאול את המורה למתמטיקה ושאני אדע ליתר ביטחון להסביר
יש לך רק דרך אחת לעלות מדרגה אחת. זה ברור.
יש לך 2 דרכים לעלות 2 מדרגות. או לקפוץ שתי מדרגות בפעם אחת, או אחת ואחת.
נגדיר
F N= מספר האפשרויות לעלות N מדרגות ( כתבתי את זה בלי סוגריים כי זה מתחרבש עם סוגריים...)
אני טוען ש
F N= F N-1 + F N-2 או במילים אחרות, מספר האפשרויות לעלות N מדרגות שווה למספר האפשרויות שאפשר לעלות N-1 מדרגות ועוד מספר האפשרויות שאפשר לעלות N-2 מדרגות. נסביר למה זה קורה:

כשאני רוצה לעלות אפשר להגיד שיש לי "בגדול" שתי דרכים. בצעד הראשון אני יכול לעלות רק מדרגה אחת, ואז נשארות לי F N-1 אפשרויות, אבל בצעד הראשון אני יכול גם לעלות 2 מדרגות, ואז נשארות לי F N-2 אפשרויות, ולכן מה שכתבתי מקודם מתקיים.

אז מספר האפשרויות -
1 עבור 1 מדרגה
2 עבור 2 מדרגות
3 עבור 3 מדרגות
5 עבור 4 מדרגות
8 עבור 5 מדרגות

וכך הלאה.

מקווה שמובן

נערך לאחרונה:
מסובך
מה התשובה(לא הבנתי אותה)
ואיך מגיעים למס הבא בסדרה?

אני לא צליח לראות איך זה בא לידי ביטוי
יש לך רק דרך אחת לעלות מדרגה אחת. זה ברור.
יש לך 2 דרכים לעלות 2 מדרגות. או לקפוץ שתי מדרגות בפעם אחת, או אחת ואחת.
נגדיר
F N= מספר האפשרויות לעלות N מדרגות ( כתבתי את זה בלי סוגריים כי זה מתחרבש עם סוגריים...)
אני טוען ש
F N= F N-1 + F N-2 או במילים אחרות, מספר האפשרויות לעלות N מדרגות שווה למספר האפשרויות שאפשר לעלות N-1 מדרגות ועוד מספר האפשרויות שאפשר לעלות N-2 מדרגות. נסביר למה זה קורה:

כשאני רוצה לעלות אפשר להגיד שיש לי "בגדול" שתי דרכים. בצעד הראשון אני יכול לעלות רק מדרגה אחת, ואז נשארות לי F N-1 אפשרויות, אבל בצעד הראשון אני יכול גם לעלות 2 מדרגות, ואז נשארות לי F N-2 אפשרויות, ולכן מה שכתבתי מקודם מתקיים.

אז מספר האפשרויות -
1 עבור 1 מדרגה
2 עבור 2 מדרגות
3 עבור 3 מדרגות
5 עבור 4 מדרגות
8 עבור 5 מדרגות

וכך הלאה.

מקווה שמובן
זה ב5 מדרגות לא אמור להיות 10 אפשרויות? עושים 5-1 + 5-2+ 5-3 .. או שפשוט לא הבנתי נכון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית