הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר שאלה, האם לחם ככה אחיד נחשב לחם לבן ?

• פותח/ת השרשור Ozel55
  • פורסם בתאריך

Ozel55

משתמש פעיל
519
64
נק' מוניטין:
324
519
64
היי,

לרוב יש לחם "שחור" כל שהוא, אבל שמתי לב ל-לחם כהה אחיד, 250 קל' ל-100 גרם, משמע פרוסה 20 גרם = בסביבות 50 קל' לפרוסה (אם אני צודק).

השאלה היא, האם הוא נחשב ללחם לבן ? כי יש אנשים שאמרו לי שהוא לא כל כך בריא ויש שכאלה שאמרו שהוא לא לבן.

היי,

לרוב יש לחם "שחור" כל שהוא, אבל שמתי לב ל-לחם כהה אחיד, 250 קל' ל-100 גרם, משמע פרוסה 20 גרם = בסביבות 50 קל' לפרוסה (אם אני צודק).

השאלה היא, האם הוא נחשב ללחם לבן ? כי יש אנשים שאמרו לי שהוא לא כל כך בריא ויש שכאלה שאמרו שהוא לא לבן.
מה זה משנה מה הוא "נחשב"?
אם אתה מחפש לאכול "בריא" אז אל תגע בלחם שחור או לבן.
ההגדרות שאתה מתעסק איתן לא חשובות, לחם זה דגנים בעלי אינדקס גליקמי גבוה. זהו.

• פותח/ת השרשור
מה זה משנה מה הוא "נחשב"?
אם אתה מחפש לאכול "בריא" אז אל תגע בלחם שחור או לבן.
ההגדרות שאתה מתעסק איתן לא חשובות, לחם זה דגנים בעלי אינדקס גליקמי גבוה. זהו.
בלחם כהה האינדקס הגליקמי גבוה יותר מאשר בלחם אחר ? שמספר הקל' שלו לדוגמא הוא 210 ?

עד כמה שאני מבין אתה שואל על לחם מלא מול לבן.
היו בטוח איזה מאתיים שרשורים בנושא אבל בקיצור, מלא יותר בריא (וויטמינים סיבים וכו) ומשביע מלחם לבן, אין כמעט הבדל בקלוריות.
אין באמת חיה כזו "לחם קל" פשוט לרוב הפרוסות קטנות יותר וקלות יותר ולכן "דיאטטיות"
בנוסף לא כל לחם כהה הוא לחם מלא, אם זה מעניין אותך שים לב לקמחים שמהם עשוי הלחם כדי לוודא שהוא באמת מחיטה מלאה.

אין חשיבות לדעתי.
שחור או לבן הכל אותו דבר.
מלבד לחם מלא או שעשיר בדגנים, שכמובן הוא יותר בריא.

תשלב הכל מהכל.

בלחם כהה האינדקס הגליקמי גבוה יותר מאשר בלחם אחר ?
זה תלוי בסוג ה"כהה". יש לחמים שמוסיפים להם קרמל כדי שהם ייראו יותר שחומים ו"בריאים" כביכול, קוראים להם לפעמים "לחם כפרי" כדי להגביר את הרושם שמדובר במשהו טבעי ושורשי, אבל קרמל הוא סוכר כך שהערך הגליקמי דווקא עולה.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות.

הלחם עליו אני מדבר הוא לחם שנקרא "לחם כהה אחיד", האם הוא נחשב ללחם לבן ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית