ייעוץ תוסף להתאששות שריר במהלך אימון

• פותח/ת השרשור benny
  • פורסם בתאריך

benny

משתמש מתחיל
59
4
נק' מוניטין:
54
59
4
הולמס פלייס-באר שבע
האם חומצת אמינו עוזרת להתאששות השריר במהלך האימון?
או שממליצים על תוסף אחר?

רוצה לקנות תוסף מומלץ להתאששות השריר

אם אתה מתאמן בצום, יכול לעזור למנוע פירוק שריר.
כך או כך, אתה מקבל את חומצות האמינו מהתזונה היומית וגם באבקת החלבון לרוב יש את ה BCAA.

מעוניין להרחיב בנושא?
אני יודע שחומצה פולית עוזרת בשיקום של השריר, ובכללי עוזרת להתפתחות נראה לי, וגם לי אישית זה עוזר, כאילו לאבא שלי יש איזהשהי בעיה שהוא לא מייצר את זה אז יש לו תוסף לקחתי שניים כאלה באיזהשהו שבוע ולא נתפסתי בכלל, למרות שזה היה כמות עצבנית רצח, שניים של 2500 מקג אני חושב, קיצר מלא, אבל עדיין, קראתי על זה פעם איפשהו.

אני יודע שחומצה פולית עוזרת בשיקום של השריר, ובכללי עוזרת להתפתחות נראה לי
אשמח לרפרנס בנושא.
לא שמעתי על חומצה פולית בנושא שיקום השריר בזמן האימון.

ומה הכוונה עוזרת להתפתחות? התפתחות במה? חח

אשמח לרפרנס בנושא.
לא שמעתי על חומצה פולית בנושא שיקום השריר בזמן האימון.

ומה הכוונה עוזרת להתפתחות? התפתחות במה? חח
אה בזמן אימון? לא משנה חח התכוונתי בכללי לשיקום, והתפתחות כאילו מחדש יש מצב שאני טועה, אבל זה מה שאני יודע

לא שמעתי על חומצה פולית בנושא שיקום השריר
גם אני. בכלל כדאי לדעת שחומצה פולית היא ויטמין (B9) כך שמי שנוטל מולטיויטמין יכול לבדוק אם הוא לא מקבל די והותר ממנה. חוץ מזה, אלה מכם שאוכלים בשר בכמויות אדירות מקבלים המון חומצה פולית ממנו, כך שאם אתם לא מתכננים להכנס להריון בעתיד הקרוב זה נראה כמו עוד אחד מאותם תוספים מיותרים, ואולי מזיקים:

Folic acid is POSSIBLY UNSAFE when taken by mouth in large doses, long-term. High doses of folic acid might cause abdominal cramps, diarrhea, rash, sleep disorders, irritability, confusion, nausea, stomach upset, behavior changes, skin reactions, seizures, gas, excitability, and other side effects.

There is some concern that taking too much folic acid for a long period of time might cause serious side effects. Some research suggests that taking folic acid in doses of 800-1200 mcg might increase the risk of heart attack in people who have heart problems. Other research suggests that taking these high doses might also increase the risk of cancer such as lung or prostate cancer.

(ההדגשה במקור, הצביעה באדום שלי)

גם אני. בכלל כדאי לדעת שחומצה פולית היא ויטמין (B9) כך שמי שנוטל מולטיויטמין יכול לבדוק אם הוא לא מקבל די והותר ממנה. חוץ מזה, אלה מכם שאוכלים בשר בכמויות אדירות מקבלים המון חומצה פולית ממנו, כך שאם אתם לא מתכננים להכנס להריון בעתיד הקרוב זה נראה כמו עוד אחד מאותם תוספים מיותרים, ואולי מזיקים:

Folic acid is POSSIBLY UNSAFE when taken by mouth in large doses, long-term. High doses of folic acid might cause abdominal cramps, diarrhea, rash, sleep disorders, irritability, confusion, nausea, stomach upset, behavior changes, skin reactions, seizures, gas, excitability, and other side effects.

There is some concern that taking too much folic acid for a long period of time might cause serious side effects. Some research suggests that taking folic acid in doses of 800-1200 mcg might increase the risk of heart attack in people who have heart problems. Other research suggests that taking these high doses might also increase the risk of cancer such as lung or prostate cancer.

(ההדגשה במקור, הצביעה באדום שלי)
תודה על הרפרנס.
ידעתי שנשים לוקחות אותו לפני כניסה להריון ובמהלך, אך לא ידעתי על ההשפעות השליליות של זה.

מדובר רק במגה-כמויות, אבל בפורום הזה חשבתי שלא מיותר להעלות את זה לתודעה, כי חלק מהאנשים כאן נוטים להגזמה.
בהחלט.

מה דעתך אגב על ויטמין D ?
מבחינת הרעילות שלו..

5000 יח"ל זה לגיטימי נכון? פר יום.
קראתי איפשהו שרעילות יכולה להתרחש לאחר כמויות של 40.000 ליום וגם זה לטווח הרחוק

קשה לי להאמין שיש ממש בשמועות על רעילות שלו גם בכמויות גדולות, מהסיבה שכבר כתבתי פעם.

בהחלט.

מה דעתך אגב על ויטמין D ?
מבחינת הרעילות שלו..

5000 יח"ל זה לגיטימי נכון? פר יום.
כן, מעל 40,000 יחידות ליום למשל זמן ממושך, הויטמין רעיל. אין בדיוק הכרעה לתוך כמה זמן זה קורה, וההשלכות, כמו שיהושע כתב, מינוריות.
בכל מקרה, גם לאדם שנמצא בבדיקת דם כחסר בויטמין D, התיסוף היומי המומלץ הוא 2000iu בממוצע. אדם בריא, ללא חוסר, שמתאמן בחדר הכושר, יכול לצרוך גם את אותו המינון. אני, אישית, צורך 5000iu כל יום אחר (רק בגלל שזה יוצא מעט זול ונוח יותר)

כן, מעל 40,000 יחידות ליום למשל זמן ממושך, הויטמין רעיל. אין בדיוק הכרעה לתוך כמה זמן זה קורה, וההשלכות, כמו שיהושע כתב, מינוריות.
בכל מקרה, גם לאדם שנמצא בבדיקת דם כחסר בויטמין D, התיסוף היומי המומלץ הוא 2000iu בממוצע. אדם בריא, ללא חוסר, שמתאמן בחדר הכושר, יכול לצרוך גם את אותו המינון. אני, אישית, צורך 5000iu כל יום אחר (רק בגלל שזה יוצא מעט זול ונוח יותר)
בדיוק מה שהזמנתי (בגלל פוסט שלך אגב, הפעם נעשה חיפוש ;) )
רציתי לוודא ש 5000 זה לא TOO MUCH

בדיוק מה שהזמנתי (בגלל פוסט שלך אגב, הפעם נעשה חיפוש ;) )
רציתי לוודא ש 5000 זה לא TOO MUCH
5000iu מאוד נפוץ בקרב ספורטאים למיניהם. אם אתה רוצה להיות בטוח פיזית, קח כדור 1 כל יומיים. בכל מקרה, ואתה ודאי יודע, שכאן בישראל לרוב האוכלוסייה יש מחסור כלשהו ברמות ויטמין D, אן לחלופין ברמות של ערכים אחרים, הקשורים לויטמין D. מאוד מומלץ, נוח וזול לתסף בו

5000iu מאוד נפוץ בקרב ספורטאים למיניהם. אם אתה רוצה להיות בטוח פיזית, קח כדור 1 כל יומיים. בכל מקרה, ואתה ודאי יודע, שכאן בישראל לרוב האוכלוסייה יש מחסור כלשהו ברמות ויטמין D, אן לחלופין ברמות של ערכים אחרים, הקשורים לויטמין D. מאוד מומלץ, נוח וזול לתסף בו
כן, אני בעבודה משרדית כל היום ואין לי לחשיפה לשמש.
אז ודאי שיש לי מחסור.

שלא נדבר על זה שאני אשכנזי..
🤡

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית