אחר כמה מסת שריר נקייה אפשר לעלות בשנה?

adirb20

משתמש מתחיל
35
0
נק' מוניטין:
3
35
0
אתמול חבר שטף לי תמוח ובסוף אמר לי שבשנה הכי הרבה שבנאדם יכול לעלות בלי סייקלים ובלי שום סוג של סטרואידים זה 3 קילו נטו שריר בשנה שזה נראלי כלום,
ולא נראלי הגיוני מישו יכול להסביר על הנושא בבקשה וכמה באמת אפשר לעלות בשנה בנאדם שמתאמן 4-5 בשבוע אוכל את הכמות חלבונים שהוא צריך לבניית שריר מיטבית והכל כולל שינה.

אתמול חבר שטף לי תמוח ובסוף אמר לי שבשנה הכי הרבה שבנאדם יכול לעלות בלי סייקלים ובלי שום סוג של סטרואידים זה 3 קילו נטו שריר בשנה שזה נראלי כלום,
ולא נראלי הגיוני מישו יכול להסביר על הנושא בבקשה וכמה באמת אפשר לעלות בשנה בנאדם שמתאמן 4-5 בשבוע אוכל את הכמות חלבונים שהוא צריך לבניית שריר מיטבית והכל כולל שינה.
זה שאתה מתאמן 4-5 אימונים בשבוע לא "ממריצים" את התהליך. לעיתים זה גם יכול לגרוע.

ניתן לעלות בתחילת מסה עם פלוס קלורי מספק של 400-500 קלוריות בין חצי קילו לקילו של מסת שריר (בעבודה נכונה כמובן, לא סתם "לפמפם" ) , הכל תלוי עד אחוז השומן שאליו אתה מגיע ומה הייתה נקודת הזינוק שלך.
באחוזי שומן גבוהים העלייה במסה ניהיית איטית יותר בגלל רמות טסט נמוכות יותר, ולרוב מגיעים לשלב בו עוברים לחיטוב. (לרוב)

ואז האתגר האמיתי הוא לרדת באחוזי השומן ע"י שימור מסת השריר ככל האפשר, אין מנוס מלאבד מסת שריר אך ניתן למזער נזקים ע"י חיטוב נכון.

בהחלט אפשר לעלות יותר מ 3 ק"ג שריר בשנה,
תמסור לחבר שלך שאלא אם יש לו רפרנס או מחקר בנושא שלא יבלבל את השכל.

יש כאן אנשים עם תוצאות שיוכיחו אחרת.

קצת שנוי במחלוקת הנושא הזה, אבל סך הכל מצטרף לתשובה שלך.
תאמין לי חיפשתי כל כך הרבה מחקרים כדי לשלול אותו, וכל מה שמצאתי היה על רמות טסט נמוכות בא.ש גבוה ואסטרוגן גבוה יותר.

אם יש לך מחקר או מאמר ששולל את זה, אני יותר מאשמח לקרוא.

תאמין לי חיפשתי כל כך הרבה מחקרים כדי לשלול אותו, וכל מה שמצאתי היה על רמות טסט נמוכות בא.ש גבוה ואסטרוגן גבוה יותר.

אם יש לך מחקר או מאמר ששולל את זה, אני יותר מאשמח לקרוא.
האמת שלפני חצי שנה שאלתי דוקטור לביולוגית גוף האדם באוניברסיטת תל אביב על זה, והוא אמר שתאי השומן אחראיים גם לייצור של אסטרוגן אבל עדיין האיזון ההורמונלי ישאר תקין במקרה של השמנה, בכל מקרה סיקרנת אותי אני יחפש על זה עוד מחקרים ויחזור אליך לפרטי 😃

האמת שלפני חצי שנה שאלתי דוקטור לביולוגית גוף האדם באוניברסיטת תל אביב על זה, והוא אמר שתאי השומן אחראיים גם לייצור של אסטרוגן אבל עדיין האיזון ההורמונלי ישאר תקין במקרה של השמנה, בכל מקרה סיקרנת אותי אני יחפש על זה עוד מחקרים ויחזור אלייך לפרטי 😃
מעולה 😃

זה תלוי בהרבה גורמים
אבל בכללי ובגדול, אדם ממוצע, טבעי, חדש בחדש כושר יכול לעלות עד כ200 גרם שריר בשבוע. ז"א 10 קילו שריר בשנה.
זה בתיאוריה במיטבית ביותר.

בפועל אני מאמין שניתן לעלות כ4-6 קילו שריר בשנה.

קח בחשבון שככל ושמגרדים את הסף הגנטי, העליה תהיה קטנה יותר ואף תשאף ל0

זה תלוי בהרבה גורמים
אבל בכללי ובגדול, אדם ממוצע, טבעי, חדש בחדש כושר יכול לעלות עד כ200 גרם שריר בשבוע. ז"א 10 קילו שריר בשנה.
זה בתיאוריה במיטבית ביותר.

בפועל אני מאמין שניתן לעלות כ4-6 קילו שריר בשנה.

קח בחשבון שככל ושמגרדים את הסף הגנטי, העליה תהיה קטנה יותר ואף תשאף ל0
ודעתך על מתבגרים שרמות הטסט שלהם בשיא?

אני עליתי 10 קילו.ב3 חודש בגיל 17 שנכנסתי למשטר אימונים, 10.4 אחוז שומן, לא עליתי שומן
אנשים בעלי חילוף חומרים מהיר מאוד, שלא נוטים לצבור שומן אכן יכולים להיות "פלא גנטי" כשזה מגיע לצבירת מסת שריר.
במידה והם אוכלים בכמות מספקת.

10 ק"ג שריר ב-3 חודשים אם כי נשמע לי נתון מהסרטים.
למתאמן הטבעי כמובן.

מתבגרים יכולים להיות בקטגוריית האידיאל, לגרד את ה10 קילו נקי לשנה.
קח בחשבון שזה לא יהיה תמיד ניכר על הגוף, כי ממשיכים לגבוה, ולכן היחס בין שריר לגובה אמנם גדל, אבל פחות.

גבהת
אנשים בעלי חילוף חומרים מהיר מאוד, שלא נוטים לצבור שומן אכן יכולים להיות "פלא גנטי" כשזה מגיע לצבירת מסת שריר.
במידה והם אוכלים בכמות מספקת.

10 ק"ג שריר ב-3 חודשים אם כי נשמע לי נתון מהסרטים.
למתאמן הטבעי כמובן.
אני מקרה מאוד חריג, גבהתי כנראה, זה היה בגיל 17 ואכלתי המון. אנשים היו בשוק שראו אותי.

אין היום שום הוכחה מדעית או אפילו משהו שקרוב להוכחה, שאימוני התנגדות גורמים לעליה במסת שריר אצל מתבגרים מסיבה מאוד פשוטה, הם מתבגרים ואין אף מכון מחקר שיכול להתחיל לחקור את זה, מתבגרים עולים במסת שריר בלי לעשות כלום לכן אי אפשר לקשר העליה במסת שריר בין תהליך ההתבגרות לאימונים.
אני עליתי 10 קילו.ב3 חודש בגיל 17 שנכנסתי למשטר אימונים, 10.4 אחוז שומן, לא עליתי שומן
זה לא אומר שעלית יותר מקילו שריר לחודש, הייתה בתהליך התבגרות יש עוד דברים שמשפיעים על המשקל כמו מסת עצם, מסת עור, אינזימים שונים, כדוריות דם, פציות וכו..

אין היום שום הוכחה מדעית או אפילו משהו שקרוב להוכחה, שאימוני התנגדות גורמים לעליה במסת שריר אצל מתבגרים מסיבה מאוד פשוטה, הם מתבגרים ואין אף מכון מחקר שיכול להתחיל לחקור את זה, מתבגרים עולים במסת שריר בלי לעשות כלום לכן אי אפשר לקשר העליה במסת שריר בין תהליך ההתבגרות לאימונים.

זה לא אומר שעלית יותר מקילו שריר לחודש, הייתה בתהליך התבגרות יש עוד דברים שמשפיעים על המשקל כמו מסת עצם, מסת עור, אינזימים שונים, כדוריות דם, פציות וכו..
תחזור על המחקרים שלך תראה לי אותם, ואל תדבר שטויות, אני עם ראש פתוח יכול להיוצ שיש מן האמת בדבריך, וסחיחה על הדיבור אני שיכור מת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית