ברגים בקרסול

Hamster

משתמש משקיע
2,522
1,772
נק' מוניטין:
4,274
2,522
1,772
ספרטה 302
החלטתי לתת תרופה למכה,מחר עובר ניתוח ובמקום להתבכיין על כך שהכל נגמר אשמח לשמוע מה אני כן יוכל לעשות.
בקצרה:נפלתי וזזה לי העצם העליונה בכף הרגל(כנראה לפי שנראה כרגע נאמר לי שנחתכו עצבים)
האם תהיה לי יכולת לחזור להתאמן בmma ובליפטינג?

כמה התרסקויות היו לי בצבא..תודה ה' שלא קרה כלום.

בכל מקרה אחי תרגיש טוב ובהצלחה במה שתחליט לעשות בהמשך מבחינה פיזית, העיקר הבריאות.
לא עברתי על הדיון יותר מדי..אבל כבר הניתוח מאחורייך?

• פותח/ת השרשור
הנפילה הייתה כלכך גרועה עד כדי כך?
איתי מרחם עליך,לא תזכה לראות את ספרטא לזמן הקרוב-רחוק אה?
עזוב ספרטא,לא תוכל לרוץ ולדרוך עליה כמו שצריך בזמן הקרןב...
מה הטיפול שאתה הולך לעשות בקרוב?

אני עכשיו עם קביים במשך חודש וחצי לפחות,תלוי באיך יחלים ואז מתחיל פיזיו לפרק זמן ארוך.

כמה התרסקויות היו לי בצבא..תודה ה' שלא קרה כלום.

בכל מקרה אחי תרגיש טוב ובהצלחה במה שתחליט לעשות בהמשך מבחינה פיזית, העיקר הבריאות.
לא עברתי על הדיון יותר מדי..אבל כבר הניתוח מאחורייך?

גם אני התרסקתי המון בחיי,הבעיה היא שבדרך כלל כשאני נופל זה עם כל הגוף,הפעם היה לי ריפלקס של להינעל משום מה והכף רגל ננעלה לצערי במצב שלה.
עברתי את הניתוח,יש תמונה מגניבה עם מסמר יוצא מהרגל בסוף דף 3.
בכל מקרה אני עכשיו בבית,מנסה להתמודד עם הגירוד

תוכל לפתוח נושא "שיקומית, ברגים ומה שביניהם" בפורום לוגים שתחלים, יהיה לנו THEME משותף.

ותזכור, מעכשיו תוכל לומר לאנשים עוד נניח שנה "אתה מבין שנכה נותן לך בראש? אני במקומך לא חוזר לחד"כ מהבושה"

• פותח/ת השרשור
תוכל לפתוח נושא "שיקומית, ברגים ומה שביניהם" בפורום לוגים שתחלים, יהיה לנו THEME משותף.

ותזכור, מעכשיו תוכל לומר לאנשים עוד נניח שנה "אתה מבין שנכה נותן לך בראש? אני במקומך לא חוזר לחד"כ מהבושה"

מי צריך עוד שנה?תן לי חודש וחצי רק להיפטר מהקביים האלו ואני מתחיל לתת לכולם בראש

אני עכשיו עם קביים במשך חודש וחצי לפחות,תלוי באיך יחלים ואז מתחיל פיזיו לפרק זמן ארוך.

גם אני התרסקתי המון בחיי,הבעיה היא שבדרך כלל כשאני נופל זה עם כל הגוף,הפעם היה לי ריפלקס של להינעל משום מה והכף רגל ננעלה לצערי במצב שלה.
עברתי את הניתוח,יש תמונה מגניבה עם מסמר יוצא מהרגל בסוף דף 3.
בכל מקרה אני עכשיו בבית,מנסה להתמודד עם הגירוד
חיים שלי אתה תרגיש טוב

נפלתי באוהל והרגל נשארה באותו מצב כמו שעמדתי,סיבוב לא יפה ועצמות נשברו וזזו.
פלטינות וברגים לא ידוע אם יוסרו,יש סיכוי בעתיד הרחוק מאוד אבל המסמר ייצא בעוד חודש.
קרה לי בדיוק אותו הדבר ב2012 רק שלי היה מזל והשיחזור בבית החולים יצא טוב ולא היה צריך לנתח.
החלמה מהירה ! תעדכן.

http://postimg.org/image/wkwn19xfv/
להתאמן זה דאגה רחוקה(מאוד).
בכל מקרה לכל הסקרנים עידכון לוג עם תמונה!
אל תפתחו אם יש לב חלש,תכנים גרפיים מאוד(רואים את הרגל והמסמר)

בהצלחה עם השיקום.
הכי חשוב זה לקחת את הזמן ולעבוד לא לאט ובהדרגה. תצמד כרגע להנחיות של הרופא המנתח.
חשוב שיהיה איחוי טוב של השבר לפני שמתחילים להעמיס.

אם יהיו שאלות בהמשך , תרגיש חופשי.

• פותח/ת השרשור
רציתי לחלוק משהו עם כל מי שתמך עזר והגיב.
משככי כאבים זה כיף אבל תשתו הרבה,קמתי עם בחילה והרגשה רעה של התייבשות קלה.
למתעניינים אני מקבל פירקוסט במינון של 10 מיליגרם(נראה לי זה מיליגרם)

רציתי לחלוק משהו עם כל מי שתמך עזר והגיב.
משככי כאבים זה כיף אבל תשתו הרבה,קמתי עם בחילה והרגשה רעה של התייבשות קלה.
למתעניינים אני מקבל פירקוסט במינון של 10 מיליגרם(נראה לי זה מיליגרם)
פרקוסט עשה לי ממש רע העדפתי לסבול ולעשן גראס

• פותח/ת השרשור
פרקוסט עשה לי ממש רע העדפתי לסבול ולעשן גראס

בינתיים יש לי לילה אחד שקמתי רע ואחד שקמתי בסדר.
היום נראה איך יילך.
בכל מקרה האופציה הזאת בעייתית כשאני חי עם ההורים אבל במקרה הצורך יש תמיד מאיפה להשיג

• פותח/ת השרשור
בהצלחה עם השיקום.
הכי חשוב זה לקחת את הזמן ולעבוד לא לאט ובהדרגה. תצמד כרגע להנחיות של הרופא המנתח.
חשוב שיהיה איחוי טוב של השבר לפני שמתחילים להעמיס.

אם יהיו שאלות בהמשך , תרגיש חופשי.

שאלה שעלתה לי היום כשאמא שלי קראה את ההערות רופא,הוא כתב שעליי להישאר בבית 40 יום לאחר הניתוח.
עכשיו אני לא מבין למה עליי לפספס כל כך הרבה זמן בלימודים במיוחד בתקופת בגרויות חשובה.
חשוב לציין שהחתך שלי התאחה כמעט לחלוטין,אני בעוד 5 ימים הולך לביקורת החלמה.
השאלה שלי היא בעיקרון האם לדעתך זה נורמלי לנעול אותי בבית ל40 יום ולצאת רק להחליף תחבושות או שאין בעיה בכך שאחזור לספסל הלימודים(עם כל אמצעי מניעה לשמור על הרגל לחלוטין ולהגיע רק לימים שהם ממש חשובים)

שאלה שעלתה לי היום כשאמא שלי קראה את ההערות רופא,הוא כתב שעליי להישאר בבית 40 יום לאחר הניתוח.
עכשיו אני לא מבין למה עליי לפספס כל כך הרבה זמן בלימודים במיוחד בתקופת בגרויות חשובה.
חשוב לציין שהחתך שלי התאחה כמעט לחלוטין,אני בעוד 5 ימים הולך לביקורת החלמה.
השאלה שלי היא בעיקרון האם לדעתך זה נורמלי לנעול אותי בבית ל40 יום ולצאת רק להחליף תחבושות או שאין בעיה בכך שאחזור לספסל הלימודים(עם כל אמצעי מניעה לשמור על הרגל לחלוטין ולהגיע רק לימים שהם ממש חשובים)

על פניו זה לא נשמע לי כל כך הגיוני.
אם אתה יכול להתנייד בצורה טובה עם קביים ולהימנע מדריכה עם כף הרגל בזמן שאתה בלימודים , אני לא מוצא ממש סיבה למנוע ממך יציאה מהבית.
יכול להיות שהוא לא סומך עליך שתוכל לעשות זאת או שלחילופין יש סיבה אחרת שאני לא מודע אליה ( אני יכול לחשוב רק על זיהום , אבל אם הכל חבוש ונקי לא אמורה להיות בעיה).

מומלץ להתייעץ איתו בנושא. 40 יום זה המון.

• פותח/ת השרשור
כשאני הייתי בתיכון הייתי מוכן שיקטעו לי רגל תמורת 40 יום בבית.

כן בכל זמן אחר זה היה נוח אבל בהתחשב שיש לי עוד 3 מקצועות שכוללים 5 בחינות בגרות ועבודות הגשה,אני נאלץ לרצות להגיע

יוני אתייעץ עם הרופא,יום שני ביקורת.

• פותח/ת השרשור
על פניו זה לא נשמע לי כל כך הגיוני.
אם אתה יכול להתנייד בצורה טובה עם קביים ולהימנע מדריכה עם כף הרגל בזמן שאתה בלימודים , אני לא מוצא ממש סיבה למנוע ממך יציאה מהבית.
יכול להיות שהוא לא סומך עליך שתוכל לעשות זאת או שלחילופין יש סיבה אחרת שאני לא מודע אליה ( אני יכול לחשוב רק על זיהום , אבל אם הכל חבוש ונקי לא אמורה להיות בעיה).

מומלץ להתייעץ איתו בנושא. 40 יום זה המון.

ניהלתי שיחה עם רופא צבאי שהעביר לי מאוד בנמרצות את המסר ששבר בעצם הזה זה נאחס,אשמח לשמוע את דעתך הכנה עד כמה רע זה שבר בעצם המסרק(המטאטארוס,שכחתי את השם)?המסר שהוא העביר זה שתמיד תהיה סכנה שכשאעמיס משקל עליי(תיק בצבא/מוט סקוואט/כל דבר אחר) יש סיכוי שישבר שוב.
אני מתנצל על החפירה בעניין,אני מעוניין להיות מודע למגבלות החדשות שלי ולנסות להתאים את עצמי אליהן.

ניהלתי שיחה עם רופא צבאי שהעביר לי מאוד בנמרצות את המסר ששבר בעצם הזה זה נאחס,אשמח לשמוע את דעתך הכנה עד כמה רע זה שבר בעצם המסרק(המטאטארוס,שכחתי את השם)?המסר שהוא העביר זה שתמיד תהיה סכנה שכשאעמיס משקל עליי(תיק בצבא/מוט סקוואט/כל דבר אחר) יש סיכוי שישבר שוב.
אני מתנצל על החפירה בעניין,אני מעוניין להיות מודע למגבלות החדשות שלי ולנסות להתאים את עצמי אליהן.

א. האם הרופא הוא אורטופד או בעל ניסיון עשיר בפגיעות כאלו? האם הוא ראה בדיוק את סוג השבר והרקמות שנפגעו? כי אם לא , אז זאת הצהרה כללית מדי לטעמי.
ב. יש כאלו שמחלימים יפה מאוד וחוזרים לפעילות מלאה , ויש כאלו שלא. זה תלוי בהרבה גורמים ( אלו שברים בדיוק היו? איך הם טופלו? אלו רקמות נוספות נפגעו? מה היה תהליך השיקום? וכו') לך יש שבר אחת בשאפט ( מרכז העצם ) של אצבע 2 - בדר"כ פחות בעייתי , ושבר בבסיס של אצבע 3 - קצת יותר בעייתי כי זה קרוב יותר למפרק עצמו ויכול בעתיד לזרז תהליכים אוסטיאורתריטיים ( "שחיקתיים"/ניווניים של הסחוס והעצם המפרקית ) ולמנוע תנועה נורמלית במפרק.

אבל כל הספקולציות הללו מוקדמות מדי כי אתה כרגע בשלב הראשוני.
תשתדל להיצמד להנחיות הרופא , ולהימנע מעומסים כפי שהודרכת.

• פותח/ת השרשור
א. האם הרופא הוא אורטופד או בעל ניסיון עשיר בפגיעות כאלו? האם הוא ראה בדיוק את סוג השבר והרקמות שנפגעו? כי אם לא , אז זאת הצהרה כללית מדי לטעמי.
ב. יש כאלו שמחלימים יפה מאוד וחוזרים לפעילות מלאה , ויש כאלו שלא. זה תלוי בהרבה גורמים ( אלו שברים בדיוק היו? איך הם טופלו? אלו רקמות נוספות נפגעו? מה היה תהליך השיקום? וכו') לך יש שבר אחת בשאפט ( מרכז העצם ) של אצבע 2 - בדר"כ פחות בעייתי , ושבר בבסיס של אצבע 3 - קצת יותר בעייתי כי זה קרוב יותר למפרק עצמו ויכול בעתיד לזרז תהליכים אוסטיאורתריטיים ( "שחיקתיים"/ניווניים של הסחוס והעצם המפרקית ) ולמנוע תנועה נורמלית במפרק.

אבל כל הספקולציות הללו מוקדמות מדי כי אתה כרגע בשלב הראשוני.
תשתדל להיצמד להנחיות הרופא , ולהימנע מעומסים כפי שהודרכת.

אני ביקשתי את הצילומים של הרגל(X-ray וC.T) כדי שאוכל להעלות אותם לפה שתראה.
ואני לא חושב שיש לו ניסיון בסוג השברים כאלו אבל אין לי דרך להיות בטוח.
אני כרגע מתחרפן בבית לפי הוראות הרופא ומשאיר את הרגל גבוה תמיד.
חתך הניתוח כבר נסגר כמעט אז לפחות זה מעודד אותי

• פותח/ת השרשור
אנשים!היום המצופה הגיע!
@yonizarkh
@יהושע60
@שלד הלילה
@Tamtamon
@אניארשאלה
יש צילומים של הX-RAY לפני ואחרי
05pca6B.jpg

SXmLu30.jpg

KFFsse2.jpg

MNMnAgN.jpg

תגובות כגון:אתה אידיוט וכדומה יתקבלו בשמחה.

תגובות ... יתקבלו בשמחה.
אני צופה לך הרבה קשיים בשדות תעופה, כשתיסע לאליפות העולם בהרמת משקולות 😃

(אין לי מושג למה תייגת אותי, אבל אם הייתי צריך להמר הייתי מעריך שיש לך סיכוי מצויין לחזור לכושר מלא).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית