ייעוץ בדיקת טכניקה של סקוואט + תוכנית לתיקון ושיפור טכניקת דדליפט

Shtreimel

משתמש קבוע
1,115
276
נק' מוניטין:
635
1,115
276
אני המון זמן מנסה לשפר את הטכניקה של הסקוואט והדדליפט, הצבתי לעצמי מטרה, לשפר את הטכניקה של הדדליפט והסקוואט בצורה הכי טובה שאפשר לי בחופשת פסח הזאת ככה שאני אוכל לחזור להתקדם במשקלים בצורה האופטימלית לאחר פסח בלי לדאוג יותר מידי על הטכניקה עם SS.

אני ממש חופר פה על הטכניקה, אני עובד על זה מתחילת השנה, צפיתי בכל כך הרבה סירטונים שוב ושוב, קראתי המון מאמרים ולקחתי כמה אימונים אישיים של עבודה על הטכניקה עם אחד מהמנהלים פה, ועדיין יש לי בעיות שממש מפריעות לי בתרגילים.

1. סקוואט-
אני מחפש מה לא נכון בטכניקה של הסקוואט שלי, ואיך לתקן את זה, אז:
רואים שבחזרות הראשונות אני מנסה להילחם נגד הגוד מורנינג, אבל אני לא ממש מצליח בחזרות יותר מתקדמות של הסטים, אתם יכולים לתת לי עצות מה לשנות על מנת לשפר את הטכניקה (בעיקר את הגוד מורנינג)?

כמה (משקל/סטים/חזרות) לעשות באימון הבא (שמתחשבים בזה שאני אנסה לשנות את הטכניקה בשביל לשפר אותה? (עשיתי באימון האחרון 3x5 של 72.5 ואני בSS)

סט עבודה שני:

סט עבודה שלישי:

2. דדליפט-

אני מנסה לתקן את הטכניקה שלי, החלטתי שאימון הבא אני אנסה לעשות את המשקל הכי גבוה שאני יכול ל5 חזרות כל עוד אני שומר על טכניקה טובה, ומשם אני אתקדם כל אימון ב10 קילו (תוך כדי להעלות כל אימון סירטון של הסט על מנת לבדוק שהטכניקה מספיק טובה).

מה אתם אומרים על התוכנית לשיפור טכניקה? (אני אעלה מחר סירטון חדש מהאימון על פי מה שתגיד לי לעשות)
יש לכם הצעות לדרך אחרת?

מצטער על כל השאלות, וחג שמח לכולם! 😃

אני חושב שאתה צריך להוריד את המרפקים בסקוואט, שיהיו יותר צמודים לצדדים של הגוף, בדומה למתח, וזה גם נראה לי שאתה צריך לקחת את התנועה יותר אחורה עם התחת

• פותח/ת השרשור
אני חושב שאתה צריך להוריד את המרפקים בסקוואט, שיהיו יותר צמודים לצדדים של הגוף, בדומה למתח, וזה גם נראה לי שאתה צריך לקחת את התנועה יותר אחורה עם התחת
תודה, אני מחכה לתשובות מחברה עם קצת יותר ותק ואז אני אראה 😃

אמרו לי שאתם יכולים לתת לי המון insight בנושא ושכדי לי לתייג אותכם, אם אני טועה או סתם מציק לכם מצטער על ההתראה
@Moran W @WhiteOwl @Doron M @MikeRozner @coldfire

מצטער שאני מתייג המון אנשים, נורא חשוב לי לסדר את הטכניקה 😃

1. ברכיים ממש גולשות
2. ירידה מהירה מדי
3. כפות רגליים אמורות להיות ב30 מעלות ואתה פתחת את שלך הרבה יותר מזה
4. גב עגול בצורה מפחידה
5. אין היפ דרייב כמעט בכלל ואיפה שיש זה על חשבון עיגול הגב

תלמד טכניקה מחדש, הדבר היחיד שעוד איכשהו "בסדר" אצלך זה העומק...
לא נכון. ממש לא נכון. אל תגיב אם אתה לא מבין בתנועה של סקוואט במיוחד שהוא עושה LOW BAR שבו המרפקים אמורים לשאוף להיות מקבילים לרצפה.

אם אתה מחפש וותק ונסיון אז
@stitch
@yujinius

• פותח/ת השרשור
1. ברכיים ממש גולשות
2. ירידה מהירה מדי
3. כפות רגליים אמורות להיות ב30 מעלות ואתה פתחת את שלך הרבה יותר מזה
4. גב עגול בצורה מפחידה
5. אין היפ דרייב כמעט בכלל ואיפה שיש זה על חשבון עיגול הגב

תלמד טכניקה מחדש, הדבר היחיד שעוד איכשהו "בסדר" אצלך זה העומק...

לא נכון. ממש לא נכון. אל תגיב אם אתה לא מבין בתנועה של סקוואט במיוחד שהוא עושה LOW BAR שבו המרפקים אמורים לשאוף להיות מקבילים לרצפה.

@stitch
@yujinius

אוקיי, קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת, אז ככה:

איך לתקן את:
1.הברכיים גולשות
4.גב עגול (אפילו שזה בכלל לא הרגיש ככה)
5.cue שיעזור לי לעשות hip drive?

ו- לרדת במשקל מחר? מה לעשות מבחינת התכנון של הסקוואט?

אני המון זמן מנסה לשפר את הטכניקה של הסקוואט והדדליפט, הצבתי לעצמי מטרה, לשפר את הטכניקה של הדדליפט והסקוואט בצורה הכי טובה שאפשר לי בחופשת פסח הזאת ככה שאני אוכל לחזור להתקדם במשקלים בצורה האופטימלית לאחר פסח בלי לדאוג יותר מידי על הטכניקה עם SS.

אני ממש חופר פה על הטכניקה, אני עובד על זה מתחילת השנה, צפיתי בכל כך הרבה סירטונים שוב ושוב, קראתי המון מאמרים ולקחתי כמה אימונים אישיים של עבודה על הטכניקה עם אחד מהמנהלים פה, ועדיין יש לי בעיות שממש מפריעות לי בתרגילים.

1. סקוואט-
אני מחפש מה לא נכון בטכניקה של הסקוואט שלי, ואיך לתקן את זה, אז:
רואים שבחזרות הראשונות אני מנסה להילחם נגד הגוד מורנינג, אבל אני לא ממש מצליח בחזרות יותר מתקדמות של הסטים, אתם יכולים לתת לי עצות מה לשנות על מנת לשפר את הטכניקה (בעיקר את הגוד מורנינג)?

כמה (משקל/סטים/חזרות) לעשות באימון הבא (שמתחשבים בזה שאני אנסה לשנות את הטכניקה בשביל לשפר אותה? (עשיתי באימון האחרון 3x5 של 72.5 ואני בSS)

סט עבודה שני:

סט עבודה שלישי:

2. דדליפט-

אני מנסה לתקן את הטכניקה שלי, החלטתי שאימון הבא אני אנסה לעשות את המשקל הכי גבוה שאני יכול ל5 חזרות כל עוד אני שומר על טכניקה טובה, ומשם אני אתקדם כל אימון ב10 קילו (תוך כדי להעלות כל אימון סירטון של הסט על מנת לבדוק שהטכניקה מספיק טובה).

מה אתם אומרים על התוכנית לשיפור טכניקה? (אני אעלה מחר סירטון חדש מהאימון על פי מה שתגיד לי לעשות)
יש לכם הצעות לדרך אחרת?

מצטער על כל השאלות, וחג שמח לכולם! 😃

היי 😃

כשאתה מתחיל את הירידה, אתה צריך להוריד את האגן לאחור כשבמקביל אתה לוקח את הברכיים לצדדים.
נדמה שאתה פשוט "צונח" למטה, ואז הגב העליון שלך מקבל עומסים גדולים מה שגורמים לך לקריסה קדימה.
נדמה גם שמנח הצוואר שלך יותר מידיי למעלה, תוריד אותו בצורה כזו שתיישר אותו עם עמוד השדרה.
דמיין נקודה מטר וחצי ממך על הרצפה והבט בה.

בסרטון האחרון שפירסמתי על ה LB SQUAT ריפטו מסביר בצורה יפה מאוד כיצד להתחיל את הירידה, ממליץ לך בחום להעיף מבט:

אוקיי, קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת, אז ככה:

איך לתקן את:
1.הברכיים גולשות
4.גב עגול (אפילו שזה בכלל לא הרגיש ככה)
5.cue שיעזור לי לעשות hip drive?

ו- לרדת במשקל מחר? מה לעשות מבחינת התכנון של הסקוואט?
1. להתחיל לעבוד עם משקל נמוך, להתחיל עבודת יציבות, דוגמא לכך תהיה לקחת פלטות של 1.25 ולשים אותם בחלק האחורי של הנעל שלך כדי שאתה כאילו תעמוד על גובה, תקופה של שבוע-שבועיים עבודה כזאת משפרת יציבות המון. בנוסף לכך נעל שיותר מיועדת לסקוואט תעזור (ממליץ על CHUCK TAYLORS וADIDAS POWERLIFT אלה המפורסמות כרגע)
4. לראות סרטונים של התנועה, להוציא חזה החוצה ולשמור על מבט 1.5 מטר ממך למאטה. לתרגל תנועה על משקל גוף ועם מטאטא בבית. להעלות סרטונים כל שבוע לביקורת
5. כמו שאמרתי, תראה סרטונים של ריפטו מסביר על היפ דרייב. אם תחפש ביוטוב תמצא. הסרטונים מאוד מועילים ויעזרו לך.

מסכים שיבגני ויוסי הם חבר'ה שמבינים בטכניקה ויודעים על מה הם מדברים,
אבל לא כל אחד שיש לו ותק וניסיון בסקוואט אומר בהכרח שהם עובדים בצורה נכונה.

מסכים שיבגני ויוסי הם חבר'ה שמבינים בטכניקה ויודעים על מה הם מדברים,
אבל לא כל אחד שיש לו ותק וניסיון בסקוואט אומר בהכרח שהם עובדים בצורה נכונה.
שניהם טובים בלשפוט טכניקה לא יזיק להביא אותם 😃

• פותח/ת השרשור
היי 😃

כשאתה מתחיל את הירידה, אתה צריך להוריד את האגן לאחור כשבמקביל אתה לוקח את הברכיים לצדדים.
נדמה שאתה פשוט "צונח" למטה, ואז הגב העליון שלך מקבל עומסים גדולים מה שגורמים לך לקריסה קדימה.
נדמה גם שמנח הצוואר שלך יותר מידיי למעלה, תוריד אותו בצורה כזו שתיישר אותו עם עמוד השדרה.
דמיין נקודה מטר וחצי ממך על הרצפה והבט בה.

בסרטון האחרון שפירסמתי על ה LB SQUAT ריפטו מסביר בצורה יפה מאוד כיצד להתחיל את הירידה, ממליץ לך בחום להעיף מבט:

סבבה, אני אנסה להקפיד על להתחיל את התנועה מהאגן+לא לרדת וההיפ דרייב אצפה בסירטון הזה שוב היום ומחר לפני האימון, אני אעלה מחר סירטון עידכון מהסקוואט.

ואיפה בארץ אפשר להשיג CHUCK TAYLORS?

הם מגיעים כמעט תמיד, אל תדאג 😉
יוסי דיי ביישן צריך לקרוא לו כמה פעמים 😆
סבבה, אני אנסה להקפיד על להתחיל את התנועה מהאגן+לא לרדת וההיפ דרייב אצפה בסירטון הזה שוב היום ומחר לפני האימון, אני אעלה מחר סירטון עידכון מהסקוואט.

ואיפה בארץ אפשר להשיג CHUCK TAYLORS?
מאסטר ספורט

מישהו מכיר חנויות שמוכורת CHUCK TAYLORS באיזור כרמיאל
כשקניתי את שלי עשיתי הזמנה ממאסטר ספורט אני חושב שהמשלוח שם חינם ומגיע תוך שבוע בערך והמידות שם תקינות (לקחתי 42 לפי המידה הרגילה שלי וזה בדיוק עולה עליי כמו שצריך)

אני חושב שאתה צריך להוריד את המרפקים בסקוואט, שיהיו יותר צמודים לצדדים של הגוף, בדומה למתח
אז זהו שלא.
את המרפקים לוקחים לאחור, על מנת ליצור כיווץ מירבי בגב העליון וזה כדי שתיהיה נעילה מקסימלית של המוט כנגד הגב.
בנוסף - יש לקרב את הידיים ככל האפשר אל הגב (במידת היכולת האנטומית כמובן).

זה בסדר לא לדעת,
אבל אני מבקש לא לספק עצות שאתה לא בטוח שהן נכונות, ועלולות לגרום לפציעה חלילה של המתאמן המיישם.
בטח שלא עצות קריטיות שכאלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית